Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Bejobbikosult" Sárkeresztúr p
  2011-02-06 10:50:25, vasárnap
 
  2011-02-06. 09:26
"Bejobbikosult" Sárkeresztúr polgármestere is: kijárási tilalmat követel a cigányok miatt

Miközben a balliberális médiumok, megmondóemberek egy emberként támadják a Jobbikot annak a cigánybűnözés-fertőzött régiókban, településeken kijárási tilalmat követelő ötlete miatt, a jobbikossággal még csak véletlenül sem vádolható, ugyanakkor a korcsoktól szintúgy szenvedő, egyéb településeken is napirendre vették a kijárási tilalom bevezetését.

Amely, hozzátesszük, számtalan országban érvényben is van, kifejezetten a cigányokra kihegyezve és alkalmazva. Hadd utaljunk például az olasz (,,közrendvédelmi") táborokra, amelyből csak napközben szabad távol lenni, ahogy azt például még maga a Népszabadság is elismerte.

Most Sárkeresztúr van soron (előző, kapcsolódó cikkünk ITT), ahol, ahogy azt az alábbi FMH-cikk is egyértelműsíti, a cigányság teszi pokollá az életet - egy hete pl. gyilkolt.
A becsületes falubelieknek is rossz hírét viszik az események
Készültség Sárkeresztúron - sejtik, kik a bajok okozói, de nem tehetnek semmit

Egy hónapja viszonylagos a nyugalom. Nincs háború, nincs ostromállapot Sárkeresztúron, viszont készülődés, hogy megelőzzék a betöréses lopásokat annál inkább. A falu önkéntes őrei újraszerveződnek, a jövő héten polgárőr-toborzót is tartanak.

- Nem szeretném, ha az édesanyámmal beszélnének, a támadás után a testi sebei gyógyulnak, de éjszakánként még mindig arra riad fel, hogy nem tudja, hol van, nagyon zaklatott...
Az asszony, akinek édesanyját két álarcos férfi támadta meg, fosztotta ki az otthonában, beköltözött a 73 éves nénihez, de aggódik a műszakba járó gyermekéért, a fotózást is visszautasította. Nem félnek az emberek a faluban, mondták többen is az utcán, mert amióta a támadás megtörtént, naponta többször átautóznak a rendőrök a falun. Sőt, már az is megtörtént, megkérték a falubeliek a polgármester asszonyt, hogy szóljon nekik, elég volt a jelenlétből, mert most egy lapos bicikligumi, egy otthon felejtett személyi miatt is büntetnek mindenkit. (Kuruc.info: Értsd: az impotens sünök, akárcsak Faddon és mindenhol máshol, a nyugdíjas fehér biciklistákat vegzálják a bűnözőcigányok helyett, mert az (számukra) a biztonságosabb és kényelmesebb... Ezek a ,,magyar" rendőrök - miközben tót vagy amerikai társaik már rég lelőtték volna a cigánybűnözőket.)
- Szó sincs arról, hogy visszamondanánk a járőrözést, inkább most szervezzük újjá az éjszakai őrséget -mondta Csutiné Turi Ibolya polgármester. - Péntek reggel beszéltünk a bérpótló juttatásban részesülőkkel, őket két hónapon át tudjuk foglalkoztatni az éjszakai szolgálatban, ha nem bűntetett előéletűek. Hétfőtől huszonkét ember járja az utcákat Nyári István brigádvezető irányításával, hatórás szolgálatban.

Az előbb említett férfi már szerzett tapasztalatokat az előző településőrségben.
- Különösebb jogosítványunk nincs - mesélte Nyári István -, annyi viszont igen, hogy megnézzük, kik, merre járnak az éjszakában. A jómúltkor az egyik kocsma előtt kisebb társaság ácsorgott, biztosak voltunk benne, hogy készülnek valamire. Beszédbe elegyedtünk velük, majd követtük őket az utcán, aznap éjjel semmi nem történt a faluban - mondta Nyári István.
A brigádvezető megjegyezte, maguk is féltik gyermekeiket, szüleiket, s azokat az értékeket, amikért megdolgoztak. Utóbbi szót azért is hangsúlyozta, mert azt tapasztalják, hogy lehetnek bár magyarok, vagy éppen romák, ha sárkeresztúriak, mindenütt hátrányt szenvednek, elutasítják őket.
- A bűnözésre, lopásra, s más bűncselekményekre akkor sincs magyarázat, mentelem, ha a megélhetés visz rá. Mivel azonban így viszik rossz hírünket, gyakran mondanak nekünk nemet, például egy gyárban, ha munkára jelentkezünk. Ezért is kell fellépni azokkal szemben, akik bántalmazzák a helyieket. Mert jobb életet szeretnénk magunknak, s minden keresztúrinak - tette hozzá.
A támadás után a polgármester asszony azt mondta, nem létezik, hogy falubeli támadta meg a nénit.
- Revidiálom a véleményem, már biztos, hogy sárkeresztúri volt a két támadó. Nem hitte volna senki. A rendőrök elvittek ugyan egy helybelit, de sokan állítják, tudják, hogy ki volt a másik elkövető. Hét-nyolc helyiről és családjaikról sejtjük, ők a bajok okozói. Mégsem tehetünk semmit. (Kuruc.info: normális, élhető országokban [USA, Szlotákia, Finnország stb.] már rég kiirtották volna az illető családokat...) Valahogy sosincs elegendő bizonyíték, az idő múlásával pedig egyre kevesebb az esély arra, hogy a tetteseket elfogják.

A kisebbségi önkormányzat vezetője, Németh László saját utcájában felkereste az idős embereket, beütötte a telefonokba a számát, azonnal tudják hívni, ha baj van. A probléma azonban ott kezdődik, hogy a faluban élő, a lakosság több mint felét kitevő roma népesség gyakorlatilag nem jut állandó munkához, pedig lenne bennük hajlandóság. Minden alkalmi munkát elvállalnak, bodzát szednek, vasat gyűjtenek, lomiznak, amihez minden engedélyük a kezükben, de sok településre be sem engedik őket. Munkát próbálnak keresni nekik a községben is.
- A közmunkások rendbe teszik a községi telkeket, oda kertet álmodunk, de tudjuk, hogy nem megy egyik napról a másikra - folytatta a polgármester asszony. - A megyében is vannak települések, ahol belefogtak, pályáztak a vetőmagra, megtermett a kertben a saját szükségletükhöz való, és még értékesíteni is tudtak belőle.
Sárkeresztúr rossz hírét csak az utóbbi időben repítette világgá a sajtó - a község vezetője úgy gondolta, jelentős hírértéke van a történteknek -, de csupán azt akarták elérni, hogy az illetékesek figyeljenek oda a jogszabályokra, kezdeményezzék a szigorítást. Az egyes települések - Káloz, Sárszentágota, Pázmánd és még sorolhatnánk - hiába tesznek meg minden erőfeszítést saját védelmük érdekében, ez nem elegendő. Kellene valamilyen visszatartó erő, amely elveszi a kedvet a hasonló bűncselekményektől. A polgármester asszony elmondta, jelenleg négy térfigyelő kamera rögzíti a településen a történéseket, ezt újabb néggyel bővítenék, pályázati forrást is találtak rá. Addig is az éjszakánként járőrözők rögzítik az idegen autók rendszámát.

- Amikor én még iskolás voltam, nem éltünk meg ekkora bajokat. Pedig itt születtem. Akkoriban másként éltek, viselkedtek a romák is. Több volt a munka is - Hír József, a polgárőség vezetője azt mondja, nem a tősgyökeres kisebbségiekkel van gond, hanem a beköltözőkkel, néhány csoporttal. A bevándorlók - vajtaiak, nemeskériek - mások, mint az itt élő cigányság. Otthonaik rossz állapotban vannak, munkát sem igen keresnek - mondta a polgárőrség vezetője. Hozzátette, polgárőrségük kissé hanyatlóban van, alig négy-öt ember járja a falut, pedig egykor hatvan tagot is számláltak. Vannak fiatalok, de kevesebb az aktív, szeretnénk embereket toborozni - mondta.
Addig pedig Hír József rója az utcákat gyalog vagy éppen biciklivel. Fontos számára a biztonság, öt gyermek édesapja, sőt hét gyönyörű unoka büszke nagypapája. Két gyermeke a településen maradt, élhetőbb környezetet teremtene nekik.
A legtöbb keresztúri szerint az lenne az egyik megoldás, ha állandó körzeti megbízott járna a községben. Nem olyan, akihez négy-öt falu tartozik, hanem olyan rendőr, aki ismeri a helyieket. Ez 2006-ig így volt, akkor szűnt meg a helyi rendőrőrs. A jövőben talán megoldást jelenthetne a kistérségi őrs, de ez még álom. Addig járőröznek a közfoglalkoztatásban részesülő helyiek.
- Azért hatékonyabbak a települési őreink, mert tudják, ki kicsoda - Németh László kisebbségi önkormányzati vezető is ezen a véleményen van. - Az őrök a fiatalokat is megkérdik, miért ácsingóznak az utcán este tízkor 14 évesen. Mert még 18 évesen se kellene az éjszakában kódorogni - mondta.
A polgármester asszony ennél merészebben adott hangot gondolatának: kijárási tilalmat rendelne el. Így lehetne az éjszaka a pihenésé, a nyugalomé Sárkeresztúron is...


http://kuruc.info/r/2/73834/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: újraszerveződnek, visszautasította, megmondóemberek, kisebbségiekkel, cigánybűnözőket, visszamondanánk, szükségletükhöz, tapasztalatokat, sárkeresztúriak, sárkeresztúron, jobbikossággal, bűnözőcigányok, jogszabályokra, foglalkoztatni, kezdeményezzék, biztonságosabb, közrendvédelmi, jogosítványunk, egyértelműsíti, bejobbikosult, hatékonyabbak, polgárőrségük, keresztúrinak, sárszentágota, gyakorlatilag, sárkeresztúri, településeken, ostromállapot, falubelieknek, biciklistákat, irányításával, cigánybűnözés, részesülőkkel, önkormányzati, beköltözőkkel, családjaikról, cigányok miatt, balliberális médiumok, emberként támadják, korcsoktól szintúgy, kijárási tilalom, cigányokra kihegyezve, alábbi FMH-cikk, cigányság teszi, becsületes falubelieknek, bajok okozói, hónapja viszonylagos, betöréses lopásokat, falu önkéntes, jövő héten, édesanyámmal beszélnének, támadás után, Most Sárkeresztúr, Készültség Sárkeresztúron, Csutiné Turi Ibolya, Nyári István, Németh László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztina b...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Azért kaptad  Borzasztó  Különleges  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Töröld le  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Az ember  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Nevelőszülőkhöz adták,  Nagy és kis csodák  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Pitypang szökőkút  Hamvas Béla  Ismeretlen: Ikarusz monda  James Allen  Jan Twardowski - Siessünk  Előfordul, hogy  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Szép estét  Spenót fasírttal  Zilahy Lajos gondolata  "Ez egy csoda"  Egyszerű  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Csend  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Alvó cicák  Spenót fasírttal  Bársony székben  Szép estét  Szép álmokat!  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az ember  Szép estét  Jó éjszakát  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Borzasztó  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 13  József Attila - Kopogtatás nél...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  A sorsod 
Bejegyzés Címkék
cigányok miatt, balliberális médiumok, emberként támadják, korcsoktól szintúgy, kijárási tilalom, cigányokra kihegyezve, alábbi FMH-cikk, cigányság teszi, becsületes falubelieknek, bajok okozói, hónapja viszonylagos, betöréses lopásokat, falu önkéntes, jövő héten, édesanyámmal beszélnének, támadás után, testi sebei, műszakba járó, támadás megtörtént, polgármester asszonyt, lapos bicikligumi, otthon felejtett, impotens sünök, nyugdíjas fehér, bűnözőcigányok helyett, éjszakai őrséget, bérpótló juttatásban, éjszakai szolgálatban, utcákat Nyári, előbb említett, előző településőrségben, egyik kocsma, brigádvezető megjegyezte, megélhetés visz, polgármester asszony, rendőrök elvittek, másik elkövető, illető családokat, esély arra, tetteseket elfogják, kisebbségi önkormányzat, idős embereket, probléma azonban, lakosság több, közmunkások rendbe, községi telkeket, saját szükségletükhöz, utóbbi időben, község vezetője, illetékesek figyeljenek, egyes települések, éjszakánként járőrözők, idegen autók, polgárőség vezetője, tősgyökeres kisebbségiekkel, polgárőrség vezetője, utcákat gyalog, településen maradt, legtöbb keresztúri, egyik megoldás, helyi rendőrőrs, jövőben talán, települési őreink, utcán este, éjszakában kódorogni, nyugalomé Sárkeresztúron, újraszerveződnek, visszautasította, megmondóemberek, kisebbségiekkel, cigánybűnözőket, visszamondanánk, szükségletükhöz, tapasztalatokat, sárkeresztúriak, sárkeresztúron, jobbikossággal, bűnözőcigányok, jogszabályokra, foglalkoztatni, kezdeményezzék, biztonságosabb, közrendvédelmi, jogosítványunk, egyértelműsíti, bejobbikosult, hatékonyabbak, polgárőrségük, keresztúrinak, sárszentágota, gyakorlatilag, sárkeresztúri, településeken, ostromállapot, falubelieknek, biciklistákat, irányításával, cigánybűnözés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.