Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A parlagfű mint rákgyógyszer? Előadó a bükki füvesember
  2013-08-06 13:01:02, kedd
 
   
  Mit is mondjak a népi gyógyításról, kezdi mondandóját a füvesember. Néhány népi praktikát ismertet az előadó bevezetésképp, köztük a diólevéllel kapcsolatosat is, melynek hatásairól már mi is írtunk korábban. Kitér arra is, mi az oka annak, hogy ma már több, mint 80 éves, és még mindig él és egészséges.

Gyermekkorában 8 évig tanulta a "mesterséget". Beszél a rendszerváltás előtti időkről is, miszerint anno a népi gyógyítás, a gyógyfüvek használatat kuruzslásnak számított.

Szerencsére ma már megváltozott a helyzet, vizsgákat lehet tenni a tárgyban, lehet tanulni, legálisan működni. Megemlíti azt is, hogy Miskolcon és Pécsen hogyan használnak füveket akár az orovosok is. A korábbi népi gyakorlat megismerésében komoly potenciál rejlik, véli sok orvos, mondja. Pl. Erdélyben - cukor nélküli - szilvalekvárral gyógyítják a nők a mellrákot, melyet tanulmányoztak a dél-magyarországi kutatók is, és igazolták hitelességét.

A gyógynövénynek ugyanakkor nincs mellékhatása, mint a gyógyszernek, ezt fontos kiemelni. (Sok esetben a beteg a mellékhatásba hal bele, melyet statisztikai adatok támasztanak alá, pl. Amerikában, Magyarországon.)

Komoly szerep hárul a megelőzésre is, melyet a ma emberének sajátságosan kell értelmeznie. Azaz fő kérdésként felteszi a bevezető után: Hogyan maradjunk egészségesek?

Javallott 2-3 gyógytea rendszeres fogyasztása adott időszakon belül, ilyen egyszerű a válasz. Leginkább azon nyavalyákkal szemben, melyek már előjöttek szervezetünkben, pontosabban a betegség kezdeti jelei mutatkoznak. Ha azonban nincs semmilyen betegségünk, akkor mit is kellene fogyasztanunk?

Fő ok a füvesember szerint az, hogy túl el van szennyezve mérgekkel az emberi szervezet, ezért ennyi a beteg ma Magyarországon. Domináns okként megemlíti, miszerint helytelen és korszerűtlen a mai ember táplálkozása, így utal pl. a gyorséttermek élelmezésre, melyet egyszerűn szemétnek nevez. Mindez azt eredményezi, hogy túl sok a méreg a testünkben, ezért azokat ki kell abból választani. Hogyan? Pl. javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így pl. a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában pl. érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani. Mindkét szervünk vonatkozásában lehet egy másik gyógynövényből készült italt is készíteni, ez pl. az aranyvesszőfű.

"Mindegyik növény sokat tud." - így pl. kitér az egyszerű diólevélteára, melynek hatása áldásos. Adott esetben pl. nem kellett a beteg cisztás veséjét kioperálni, mert a tea elmúlasztotta azt. Eztán a füvesember kitér a civilizációs betegségekre, pl. a magas vérnyomásra, melynek háttarében 80 %-ig a vese nem megfelelő működtetése áll. Utal a csalánra, zsúrlóra, galagonyára is. Érdekességként megemlíti, hogy a depresszió lesz nemsokára a vezető civilizációs betegség, melynek kialakulása szintén megelőzhető, csupán citromfűteát kell inni.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a rák sem. A legtöbb ember uis (a fejlett világban) ebben a betegségben hal meg. Jelmondatunk lehet tehát, - mely különben igen egyszerűen hangzik -, hogy "Ne legyünk rákosak!", vagyis jobb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ebben kulcsszerep a szervezet elsavasodásának az elkerülése, pl. az ezt okozó ételeket ki kell hagyni az étkezésből. Saját példáján mutatja be a betegséget, hisz sokan nem tudják, de a füvesember saját magát gyógyította ki a betegségből. Erről részletesen beszél (33. perctől). Gyakorlatilag az orvosi kezelést meg sem kezdve 2 és fél évig gyúgyította magát 3 féle gyógynövényből, fehér fagyöngyből, közönséges galajból és diólevélből készített tintúrával.

A betegség azonban, azaz a bőrrák nemrég, bár jóval kisebb mértékben, ismét jelentkezett testén. "Most meg mást kezdtem el használni, kipróbáltam a parlagfüvet." - fogalmaz a bölcs ember.

Először teát készített belőle, de akkor szedte a növényt, amikor tele volt pollennel, így, ahogy fogalmaz: "Kiömlött rajtam" az allergia, hisz teste tele volt pattanással. Orvosi kezelést igénybevéve nem sikerült az allergiás reakciót megszüntetni, így a füvesember tovább kísérletezve magán, ismét a bevált módszerekhez fordult. Diólevél teával kenegette testét, így egy év alatt el is múltak a kiütések. Ma már virág nélküli parlagfű tintúrát használ, keverve némi dióburokkal, dióhártyával, így Gyuri bácsi, ahogy kezdte bevezetőjét, ma is egészséges, a melanóma eltűnt szervezetéből.

Ezután még egyéb rákos eseteketről számol be, pl. a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle. A gyomorrákra pedig a petróleum a jó, említ egy másik esetet, érdemes meghallgatni ezt a részt, igen tanúságos.

Mindvégig hangsúlyozza azonban az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.

Alapvető reformra szorul táplálkozásunk is, ami azt is jelenti, hogy jól meg is kell rágni az ételeket, ráadásul úgy, hogy a nyál fertőtlenítse azt. A "lapátolást" tehát el kell felejteni. Mindemellett sok mozgásra is szükségünk van, mert ez segíti elő az anyagcserét, a széklet ürülését.

Végezetül a füvesember még számos hasznos tanáccsal szolgál, pl. hogy lehet elkerülni a cukorbetegséget, vagy megelőzni a mozgásszervi betegségeket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szilvalekvárral, szervezetünkben, cukorbetegséget, elsavasodásának, vonatkozásában, magyarországon, gyermekkorában, gyógynövényből, szakemberekhez, megismerésében, fogyasztásával, rendszerváltás, gyógynövénynek, érdekességként, tanulmányoztak, táplálkozásunk, mellékhatásba, gyakorlatilag, aranyvesszőfű, magyarországi, elfogyasztani, fertőtlenítse, bevezetésképp, szélhámosokat, természetesen, diólevélteára, elmúlasztotta, gyermekláncfű, kapcsolatosat, fogyasztanunk, gyorséttermek, szervezetéből, méregtelenítő, felsorolásból, kísérletezve, nyavalyákkal, népi gyógyításról, előadó bevezetésképp, diólevéllel kapcsolatosat, rendszerváltás előtti, népi gyógyítás, gyógyfüvek használatat, korábbi népi, dél-magyarországi kutatók, gyógynövénynek ugyanakkor, bevezető után, betegség kezdeti, füvesember szerint, emberi szervezet, gyorséttermek élelmezésre, gyermekláncfű teát, másik gyógynövényből,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Jó nap volt  Szép álmokat!  A felvilágosodás...  Robin Wight pitypang szobra  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Mindig lesz olyan  jó reggelt  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  József Attila – Keresek ...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  különleges  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Nevelőszülőkhöz adták,  Hogyan válunk hűségesekké?  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  IGEN így  Erdei gyöngyvirág  Márai Sándor tollából  Hamvas Béla  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  Borzasztó  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Magamnak  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  Nem kell hozzá fürdőruhás 
Bejegyzés Címkék
népi gyógyításról, előadó bevezetésképp, diólevéllel kapcsolatosat, rendszerváltás előtti, népi gyógyítás, gyógyfüvek használatat, korábbi népi, dél-magyarországi kutatók, gyógynövénynek ugyanakkor, bevezető után, betegség kezdeti, füvesember szerint, emberi szervezet, gyorséttermek élelmezésre, gyermekláncfű teát, másik gyógynövényből, egyszerű diólevélteára, beteg cisztás, füvesember kitér, civilizációs betegségekre, magas vérnyomásra, depresszió lesz, vezető civilizációs, legtöbb ember, fejlett világban, betegséget megelőzni, szervezet elsavasodásának, füvesember saját, orvosi kezelést, betegség azonban, bőrrák nemrég, bölcs ember, allergiás reakciót, füvesember tovább, bevált módszerekhez, melanóma eltűnt, páciensnek megennie, gyomorrákra pedig, másik esetet, orvosi kontroll, nyál fertőtlenítse, széklet ürülését, mozgásszervi betegségeket, szilvalekvárral, szervezetünkben, cukorbetegséget, elsavasodásának, vonatkozásában, magyarországon, gyermekkorában, gyógynövényből, szakemberekhez, megismerésében, fogyasztásával, rendszerváltás, gyógynövénynek, érdekességként, tanulmányoztak, táplálkozásunk, mellékhatásba, gyakorlatilag, aranyvesszőfű, magyarországi, elfogyasztani, fertőtlenítse, bevezetésképp, szélhámosokat, természetesen, diólevélteára, elmúlasztotta, gyermekláncfű, kapcsolatosat, fogyasztanunk, gyorséttermek, szervezetéből, méregtelenítő, felsorolásból, kísérletezve, nyavalyákkal, megváltozott, civilizációs, egészségesek, betegségekre, körömvirágot, sajátságosan, citromfűteát, kuruzslásnak, megszüntetni, jelentkezett, módszerekhez, dióhártyával, meghallgatni, táplálkozása, korszerűtlen, verejtékezni, mellékhatása, gyógyszernek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 4024
  • e Hónap: 5919
  • e Év: 56710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.