Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Bakay Kornél: A magyarság és Európa
  2015-02-28 21:35:20, szombat
 
 







Dr. Bakay Kornél: A MAGYARSÁG ÉS EURÓPA
2015. február 19. ·


A magyarság nem azáltal válik ki a világ népei közül, mert derekabb, vitézebb, okosabb lenne, mint a többiek. Még csak nem is az ősisége által, hanem azért, mert az 55 millió km2-es Eurázsia európai térségének kellős közepén vett birtokába egy 340 000 km2-es területet amelyet annyi balszerencse és oly sok viszály ellenére is - meg tudott tartani ezredéveken át, sőt ősi nyelvét sem vesztette el az idegen nyelvű és szokású népek tengerében sem. Ugyanakkor csakis a Kárpát-medence területét vette birtokába, s ha terjeszkedett is politikai-katonai hatalma révén, például a horvát és a dalmát vidékek felé, azokat nem népesítette be magyar telepesekkel. Történeti tény, hogy a magyarok a XIX. század végéig nem hagyták el tömegesen a Kárpát-medencét.

Feltűnő, hogy a keleti lovas népeknek nevezett etnikumok mindegyike (a germán nyelvű népeket nem soroljuk ide), a maga idejében ugyanígy tett. Katonai erejüknél fogva mind a szkíták, mind a húnok, mind az avarok, mind a magyarok, az adott korban, birtokolhattak volna másutt is jelentős területeket, mégsem következett ez be. Ennek, megítélésünk szerint, rendkívül nyomós okának kellett lennie.

Csak a legutóbbi időben bizonyosodott be, hogy Eurázsia benépesedésének első nagy hulláma is Közép-Afrikából indult meg 700 ezer évvel ezelőtt s eljutott Nyugat-, Közép- és Kelet-Európába a neandervölgyi ember. A Homo Neandertaliensis azonban nem a mai ember őse. A mi közvetlen őseink (Homo sapiens sapiens) cca. 70/50.000 évvel ezelőtt vándoroltak fel ugyancsak Közép-Afrika térségéből Európába s jutottak el, többek között, a Kárpát-medence térségébe is, valamint Közép-Ázsia tájaira is.

Az utolsó jégkort követően a vastag jégtakaró csak 8.300 táján tűnt el Európa északabbi övezetéből s a mezolithikumtól kezdve az éghajlat már nagyobbrészt a maival egyezett meg.

A Kárpát-medencét birtokukba vevő őskőkori kultúrák népei (is) ismerték az írást, a művészetet, a mítoszokat és a zenét. A rovás betűs magyar írás ősírásnak tűnik, amely -a jelek szerint - éppen a Kárpát-medencéből terjedt szét.

Az agglutináló magyar ősnyelv hordozói, a DNS-jellemzők alapján, együtt az őshorvátokkal, az őslengyelekkel és az ősukránokkal, a Kárpát-medence őslakóinak is tekinthetők, akik nyelvi és genetikai rokonságban állottak a közép- és belső-ázsiai szkíta-hún népcsoportokkal. Nyilvánvalóan ennek tudható be a Kárpát-medencében élők iránti érdeklődés és a Kr. születés előtti VII. századtól egyértelműen nyomon követhető népesség-beáramlások, elsősorban kelet felől (szkíták, daha-dákok, szarmaták, húnok, alánok-jászok, avarok, onogur-bolgárok, magyarok, besenyők, kúnok).

A sajátos nyelv, a keleti rokonság, a haditechnikai fölény és a Kárpát-medence anyagi javakban való rendkívüli gazdagsága (ásványi kincsek, földminőség, mérsékelt éghajlat, kiváló és hatalmas ivóvíz-készletek, gyógyvizek) lehetett a legfőbb kiváltója, majd fenntartója a magyarokkal szembeni máig meg nem szűnő ellenszenvnek vagy egyenesen gyűlöletnek. A nyugat-európaiak számára a szkíta- hún- avar- magyar népek egyformán gens detestanda, azaz elátkozott népek voltak, akiktől meg kell szabadulni és akiktől csodaszép országukat el kell venni. Ez a szándék 1920-ban valóra vált.

A magyarság keleti kapcsolatai azonban rendkívül erősek. Közel 3000 esztendő óta kimutatható egy egységes kultúra Belső-Ázsiától a Kárpát-medencéig, amelyet összefoglalóan szkíta- hún műveltségnek szoktunk nevezni.

Mind nyelvészetileg, mind régészetileg, mind a DNS-vizsgálatok, mind pedig az írott források alapján határozottan elvethető a hivatalosnak tekintett finnugor származás-elmélet, valamint az un. örökös vándorlás tudománytalan és primitív teóriája.

A magyar nyelvet beszélő népek számos népelnevezés alatt szerepelnek a forrásokban: szavárd (szabír), hunugur, türk, badzsgirt (baskír), kazár, madzsar, magyar, hungar. S ez az egykor jelentős lélekszámú nép Közép- Ázsia és a Kaukázus térségéből települt át a Kárpát-medencébe, több hullámban, ám nem idegen jövevényként, hanem az itt élők között található ősrokonok testvérnépeként.

Ez a körülmény teszi érthetővé a székely-kérdést, a Kárpát-medencei honalapítás alapvetően békés jellegét, de azt a rendkívül éles ellenérzést is, amelyet Európa népei éreznek a magyarokkal szemben.

Az új magyar őstörténet politikai és nemzetstratégiai kérdés is, kivált a legújabb Európa új korszakában és megváltozott viszonyai között.

(Megjelent: A magyarság és a Kelet. Őstörténeti konferencia. Bp. MVSZ, 2004, 22-23.)

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!







Bakay Kornél-Magyar őstörténet kutatás

Link



Bakay Kornél - A hún-magyar rokonság kutatásának alapjai

Link



Bakay Kornél előadása Európa harmadik iszlám megszállásáról (2017. 11. 18.)

Link



Bakay Kornél: Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! 1/4
Tanulmányok és előadások

Link








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: neandertaliensis, nemzetstratégiai, mezolithikumtól, benépesedésének, népcsoportokkal, testvérnépeként, birtokolhattak, összefoglalóan, nyelvészetileg, megszállásáról, őslengyelekkel, tudománytalan, neandervölgyi, haditechnikai, terjeszkedett, ellenszenvnek, bizonyosodott, őshorvátokkal, nyilvánvalóan, hivatalosnak, ősukránokkal, egyértelműen, telepesekkel, határozottan, megváltozott, megítélésünk, balszerencse, jövevényként, régészetileg, népelnevezés, nagyobbrészt, műveltségnek, kutatásának, kimutatható, ezredéveken, vizsgálatok, világ népei, ősisége által, idegen nyelvű, dalmát vidékek, keleti lovas, germán nyelvű, maga idejében, adott korban, legutóbbi időben, neandervölgyi ember, utolsó jégkort, vastag jégtakaró, mezolithikumtól kezdve, maival egyezett, rovás betűs, agglutináló magyar, Bakay Kornél, MAGYARSÁG ÉS EURÓPA, Homo Neandertaliensis, Közép- Ázsia, Bakay Kornél-Magyar,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Alvó kutya  J. Donald Walters  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Boldogság  üdvözöllek!  képre írva  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Leereszkedés és olvadás  Alvó baby  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Paul David Tripp Március 27  A máj egészségét biztosító és ...  A szeretetről  Sadhguru idézet  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Alvó kutyák  Nem jár  Most - segíts meg Mária ,  Szép estét  Kékfestőről pár szóban  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Boldogság  Vérnyomáscsökkentés  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az idegen országok éghajlata  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Devecsery László - Húsvét  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Alvó kisfiú  Szép estét  A máj egészségét biztosító és ...  Sonka vásár  Agárdi Gábor gondolata  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Esti Ima !  képre írva  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nem azt látja  Virágvasárnap: az élet és a re...  Nem látom őket  2004-es kivégzés után  Esti képek  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  A csend aranyat ért  Alvó baby  Maci az északi fény alatt  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
világ népei, ősisége által, idegen nyelvű, dalmát vidékek, keleti lovas, germán nyelvű, maga idejében, adott korban, legutóbbi időben, neandervölgyi ember, utolsó jégkort, vastag jégtakaró, mezolithikumtól kezdve, maival egyezett, rovás betűs, agglutináló magyar, sajátos nyelv, keleti rokonság, haditechnikai fölény, legfőbb kiváltója, magyarokkal szembeni, nyugat-európaiak számára, szkíta- hún-, szándék 1920-ban, magyarság keleti, egységes kultúra, írott források, hivatalosnak tekintett, magyar nyelvet, egykor jelentős, körülmény teszi, rendkívül éles, magyarokkal szemben, legújabb Európa, hún-magyar rokonság, neandertaliensis, nemzetstratégiai, mezolithikumtól, benépesedésének, népcsoportokkal, testvérnépeként, birtokolhattak, összefoglalóan, nyelvészetileg, megszállásáról, őslengyelekkel, tudománytalan, neandervölgyi, haditechnikai, terjeszkedett, ellenszenvnek, bizonyosodott, őshorvátokkal, nyilvánvalóan, hivatalosnak, ősukránokkal, egyértelműen, telepesekkel, határozottan, megváltozott, megítélésünk, balszerencse, jövevényként, régészetileg, népelnevezés, nagyobbrészt, műveltségnek, kutatásának, kimutatható, ezredéveken, vizsgálatok, gyönyörűség, földminőség, honalapítás, őstörténeti, területeket, következett, korszakában, vándoroltak, fenntartója, konferencia, népesítette, magyarokkal, ellenérzést, rokonságban, gyűlöletnek, tekinthetők, kapcsolatai, szerepelnek, forrásokban, tanulmányok, beáramlások, agglutináló, rendkívüli, övezetéből, szabadulni, őslakóinak, elátkozott, medencéből, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1322
  • e Hét: 9559
  • e Hónap: 36182
  • e Év: 173554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.