Belépés
bedmarika47.blog.xfree.hu
Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál! Béd Józsefné
1947.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gondolj majd arra . .
  2015-05-18 13:31:58, hétfő
 
   
 


Gondolj majd arra . . .

Szép pünkösdi rózsát egy
csokorba kötöttem , minden
rózsa szálba a szívemet
rejtettem , s ha majd - e
csokrot kezedbe fogod
venni , gondolj majd arra ,
ki téged sosem tud feledni .
**********

********** Bédné Marika : 2014 . 06 . 09 . 09 : 42 - / saját versem /***********


********** **********









 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rejtettem, csokorba, pünkösdi, kötöttem, szívemet, kezedbe, csokrot, gondolj, feledni, szálba, minden, marika, rózsát, versem, fogod, saját, téged, bédné, sosem, venni, rózsa, Bédné Marika,
Béd Józsefné (#1)   2015-05-18 13:34:41


Béd Józsefné (#2)   2015-05-18 13:41:59


Béd Józsefné (#3)   2015-05-22 17:45:21
Hogyan beszéljük meg?


Újra együtt a megcsalás után 1 rész


Hogyan beszéljük meg?

Sok pár esik bele abba a hibába, hogy azt azt hiszik, félrelépés után a kapcsolat pusztán azáltal újra felépíthető, hogy kellemes programokat szerveznek, és jól érzik magukat együtt. Noha kétségtelen, hogy az együtt töltött minőségi idő nagyon gyógyító hatású, de nem helyettesítheti a fájdalom, az elégedetlenség, a problémák ki- és átbeszélését, nem helyettesítheti azt, hogy a pár tagjai igyekezzenek meghallgatni, megérteni egymást.

A dolog könnyebbik része az építő kommunikációs technikák megtanulása, az igazán nehéz az, hogy hajlandóak legyünk használni őket a gyakorlatban. A bensőséges beszélgetés nem könnyű műfaj.

Itt az ideje, hogy őszintén, személyesen, mindent feltáróan kibeszéljük a félrelépést. Ez akkor is igaz, ha a félrelépés nem most, hanem már régen történt, de sosem beszéltük át. Ilyenkor kell kibeszélni a régi fájdalmakat is - ilyenkor kell a depresszió, a be nem vallott harag mögé tekinteni.

Két általános, ám a probléma megoldására nem alkalmas kommunikációs forma a hallgatás és a dühös csatározás. Ebben a cikkben azt fogom bemutatni, miért csúszunk bele a hallgatásba, és hogyan léphetünk ki belőle.

Hallgatás:

A hallgatás ugyan látszólag megkímél a további sérüléstől és csalódástól, de megfoszt bennünket attól a lehetőségtől, hogy valaki megértsen, hogy az igényeink teljesüljenek, hogy beismerhessük a hibáinkat és újra kapcsolódhassunk valakihez.

Ha fel merjük tárni, amit érzünk és amire szükségünk van, az valójában a szeretet kimutatása: a valódi intimitás, a valódi bensőségesség előszobája.

Ugyanakkor tény, hogy bátorság kell hozzá. Két dolog akadályozhatja a megnyílást:

Ha elmondom, hogy mi zavar a kapcsolatunkban, akkor csak még messzebb taszítalak magamtól."

Ha beismerem, hogy én is hozzájárultam a problémáinkhoz, akkor még kevesebbre tartasz és felhasználod ellenem."

1. Ha elmondom, hogy mi zavar a kapcsolatunkban, akkor csak még messzebb taszítalak magamtól."

A megcsalt fél

Annyira örül, hogy visszakapta partnerét, hogy bármit megtenne, hogy ne hagyják ismét el, még akár azt is, hogy bedobozolja a dühét, belső zavarodottságát, és úgy tesz, mintha nem létezne. De a ki nem szellőztetett dolgok nem tűnnek el: tovább mérgezik a kapcsolat légterét.

A megbocsájtáshoz és a gyógyuláshoz szükség van arra, hogy a párunk megértse, milyen mélyen megbántott - ehhez pedig elengedhetetlen beszélni a hűtlenségről és arról is, milyen hatással volt az ránk a legmélyebb, személyes szinten.

Ez nem azt jelenti, hogy dühösen, bosszúra szomjasan le kell támadni a másikat, de muszáj engednünk, hogy a párunk lássa, mi minden zajlik bennünk. Ha engedjük neki meglátni azt a fájdalmat, amit a történtek okoztak, akkor már könnyebben el is tudjuk engedni azt.

A hűtlen fél

A konfliktus elkerülése érdekében inkább hallgat, de a látszólagos békesség nem tévesztendő össze a bensőségességgel. Ha elégedetlenségét megtartja magának, azzal sem szerető, sem védelmező viselkedést nem tanúsít, sőt, táptalajt ad egy későbbi árulásra.

Ha a megfelelő, kevésbé érzékeny" időszakra vár azzal, hogy beszéljen párjával, tudnia kell, hogy az idő nem teszi könnyebbé a feladatot. Most kell kiadni magából az aggályokat, különben a “kór" tovább növekszik.

Felejtsük el most, amit gyerekkorunkban megtanultunk:

Hallgatni arany." “Nem érdemes csatározni." “Az idő majd mindent megold.".

Ehelyett az igazság az, hogy “Ha nincs konfliktus, nincs közelség sem - ha nem vagyunk hajlandóak szembenézni a bajainkkal, akkor csak a békesség illúzióját építjük."

2.“Ha beismerem, hogy én is hozzájárultam a problémáinkhoz, akkor még kevesebbre tartasz és felhasználod ellenem."

A megcsalt fél

Nehéz dolog beismerni, hogy a problémákhoz ő is hozzájárult, hiszen ő érzi magát elárulva és becsapva. Mégis, a megfelelő mértékű felelősség felvállalása megkönnyebbülést hoz majd, kevésbé érzi magát kiszolgáltatott áldozatnak. Jó tudni, hogy a partner változását váró passzív tétlenség helyett ő is részese lehet a változásnak.

A hűtlen fél

A hűtlen fél is sokszor nehezen vállalja fel a felelősséget, mégis fontos, hogy a párja tudja, tisztában van vele, hogy milyen fájdalmat okozott és bánja. Ha önző és érzéketlen volt, vagy nem reális elvárások, túlzó igények vezették, amiket nem lehetett teljesíteni, itt az ideje, hogy beismerje és bocsánatot kérjen.

Megerősítésként, hogy a párja biztonságban érezze magát, nem adhat jobbat, mint saját hajlandóságát arra, hogy szembenézzen saját problémáival, amelyek a félrelépéshez vezettek, és nyíltan, felelősen beismerje őket.

Ezt ilyen és ehhez hasonló módokon tehetjük meg:

Amikor a vállalkozásom kezdett tönkremenni, szétestem... tejesen megalázottnak éreztem magam."

Nem mertem szembenézni a haragoddal, ahogy apám haragjával sem. Áldozat voltam, és hagytam, hogy rám taposs. Utáltalak érte, mert sokkal könnyebb volt, mint magamat utálni."

Sosem éreztem magamat vonzónak, szexinek, okosnak. Inkább más nők hízelgésének segítségével igyekeztem magamat kívánatosnak érezni."

Őszintén, fogalmam sincs, miért mentem bele ebbe a viszonyba, de hajlandó vagyok terápiába menni, kideríteni, és veled is megosztani, amire rájövök."

Ne féljünk attól, hogy őszintén elemezzük önmagunkat, ettől csak emberibbek és szerethetőbbek leszünk majd partnerünk szemében. Nyugodtan mutassuk ki sérülékenységünket

********** Tallóztam **********

Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mi lenne ha  Bounty krémes  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy hatékony szolga  Akarat  Png cica  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Szívem  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Alvó cicák  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Fekete István - Akác  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kutya  Png ház  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  A jó emberek mindig szépek mar...  Fehér virág  Png cica  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Hazára minden embernek szükség...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png lepke  A sors  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
rejtettem, csokorba, pünkösdi, kötöttem, szívemet, kezedbe, csokrot, gondolj, feledni, szálba, minden, marika, rózsát, versem, fogod, saját, téged, bédné, sosem, venni, rózsa, Bédné Marika, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 150 db bejegyzés
Összes: 8518 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 4826
  • e Hónap: 17258
  • e Év: 62599
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.