Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kálvária
  2013-09-29 16:35:29, vasárnap
 
   
  Egy készülő könyvből


Hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, erre tanúságot teszek.

Marosvásárhelyre utaztam kisfiammal, a nagymamához. Stílszerűen azt kellene mondanom, hogy az anyósomhoz, de ez igaztalan lenne: mindig édesanyám volt, az első perctől kezdve, a mai napig.

A vonaton utazva beszélgetésbe elegyedtem egy tündéri házaspárral, akik Kincses-Kolozsvárra utaztak. Jánoska kisfiam nagyon szerette a meséket, akkor épp a Csipike meséknél tartottunk. Kiderült, hogy a házaspár nem más, mint a Csipike mesék írója, és felesége. A gyermek mindig közel hozza egymáshoz az embereket, s a beszélgetésünk folyamán elmondtam kisfiam betegségét, s azt is, hogy az orvosi vélemény alapján talán fél évet élhet még.

Javasolták, hogy Marosvásárhelyen keressem fel a kettesszámú szemklinikán F. L. szemész professzor urat, mert Ő csodákra képes.

Így tettem. A professzor úr azonnal fogadott. Alapos vizsgálat után kijelentette, hogy a gyermekem élni fog, sorozatműtéttel megmenti az életét, bár a látását már nem tudja megmenteni. A nap kisütött felettem. Mit bántam én a vakságot, hiszen életet ígért, s akkor csak erre tudtam gondolni. A nehézségekről, amivel a vakság jár, halvány fogalmam sem volt, s talán jobb is, hogy nem tudtam, minek nézek elébe.

A legsötétebb Csauseszku időszakban volt ez, a diktatúra ingott ugyan, de még tartotta magát.

A professzor úr felírta, hogy milyen gyógyszerekre van szükség, s azzal váltunk el, hogy két hét múlva találkozunk, s elvégzi a szükséges szemészeti beavatkozásokat.

Kint a folyosón összeborultunk mamával, zokogtunk, nevettünk, hisz reményt adott a professzor.

Hazajöttem, s a családom összefogásával egy héten belül a kezemben voltak a műtétsorozathoz szükséges gyógyszerek, eszközök, s indultunk vissza Marosvásárhelyre.

Mama szokás szerint elénk jött Székelykocsárdra, s ettől kezdve mintha Isten tenyerén lennék, úgy éreztem magam: mindenről intézkedett, nekem csak az volt a dolgom, hogy pihenjek, erőt gyűjtsek.

Két nap múlva elindultunk a klinikára: mama, Manó, és én.

Csikorgó hideg volt, térdig érő hó, s lefagyott úttest fogadott az utcán bennünket. Babakocsiban vittük kisfiamat, mert úgy állapodtunk meg a professzor úrral, hogy a műtét után, ha felébredt, hazavisszük, nem marad a korházban benn fekvő betegként.

A Lupeni útra a Grand hotel mellett kellett felmennünk, egy nagyon meredek, eljegesedett úton. Budapesti lakosként nem voltam tisztában azzal, hogy egy ilyen út veszélyes is lehet, így bátran nekivágtam.

Negyed úton lehettünk, amikor olyan síkos szakaszra értünk, ahonnan már nem tudtunk visszafordulni, de előre sem tudtunk menni. Térdre estem, toltam a babakocsit magam előtt, a másik kezemmel a mamát húztam-vontam, fogcsikorgatva, végső erőfeszítéssel, mert úgy éreztem,, ha visszafordulunk, a fiam talán sohasem jut el a gyógyulást jelentő klinikára!

Nem tudom, meddig tartott, míg felértünk ezen az emelkedőn: remegtem, kimerült voltam, izzadt, csapzott, de egyszer csak fenn voltunk.

Diadalmasan visszanéztem, s két véres csíkot láttam: a jég lenyúzta a lábamról húsig a bőrt, a nadrágom cafatokban lógott. Nem éreztem fájdalmat, csak valami eufórikus örömet, a győzelem örömét.

Két véres csík jelezte az utamat. Két véres csík, stációról stációra.

Ez volt az Én Kálváriám!

 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
Címkék: székelykocsárdra, marosvásárhelyre, marosvásárhelyen, sorozatműtéttel, műtétsorozathoz, visszafordulunk, beavatkozásokat, összefogásával, erőfeszítéssel, beszélgetésünk, fogcsikorgatva, összeborultunk, visszafordulni, beszélgetésbe, nehézségekről, gyógyszerekre, eljegesedett, szemklinikán, visszanéztem, kijelentette, babakocsiban, nagymamához, gyógyszerek, kettesszámú, házaspárral, elindultunk, állapodtunk, kolozsvárra, intézkedett, hazavisszük, diadalmasan, találkozunk, legsötétebb, stílszerűen, babakocsit, javasolták, készülő könyvből, első perctől, vonaton utazva, tündéri házaspárral, gyermek mindig, beszélgetésünk folyamán, orvosi vélemény, kettesszámú szemklinikán, gyermekem élni, legsötétebb Csauseszku, diktatúra ingott, szükséges szemészeti, folyosón összeborultunk, családom összefogásával, héten belül, kezemben voltak, Hogy Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Vidámság  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Vidámság  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  Anyák napjára  Ma van a magyar költészet napj...  különleges  39 ígéret  Walter Chrysler mondta  IGEN így  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  jó reggelt  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Spenót fasírttal  Tanmese  Sík Sándor - Ha jő a perc  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Szívek  Jázmin  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimn...  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Borzasztó  Kertem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Jázmin  Vidámság  Annyira tisztelem a szabadságo...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
készülő könyvből, első perctől, vonaton utazva, tündéri házaspárral, gyermek mindig, beszélgetésünk folyamán, orvosi vélemény, kettesszámú szemklinikán, gyermekem élni, legsötétebb Csauseszku, diktatúra ingott, szükséges szemészeti, folyosón összeborultunk, családom összefogásával, héten belül, kezemben voltak, műtétsorozathoz szükséges, utcán bennünket, professzor úrral, műtét után, korházban benn, nagyon meredek, babakocsit magam, másik kezemmel, mamát húztam-vontam, fiam talán, gyógyulást jelentő, lábamról húsig, nadrágom cafatokban, győzelem örömét, székelykocsárdra, marosvásárhelyre, marosvásárhelyen, sorozatműtéttel, műtétsorozathoz, visszafordulunk, beavatkozásokat, összefogásával, erőfeszítéssel, beszélgetésünk, fogcsikorgatva, összeborultunk, visszafordulni, beszélgetésbe, nehézségekről, gyógyszerekre, eljegesedett, szemklinikán, visszanéztem, kijelentette, babakocsiban, nagymamához, gyógyszerek, kettesszámú, házaspárral, elindultunk, állapodtunk, kolozsvárra, intézkedett, hazavisszük, diadalmasan, találkozunk, legsötétebb, stílszerűen, babakocsit, javasolták, betegségét, tartottunk, hazajöttem, szemészeti, cafatokban, professzor, csauseszku, megmenteni, időszakban, felmennünk, nekivágtam, kisfiammal, anyósomhoz, elegyedtem, gyógyulást, betegként, veszélyes, eufórikus, szükséges, indultunk, tanúságot, tisztában, igaztalan, lakosként, kisfiamat, fájdalmat, mindenről, emelkedőn, kálváriám, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 928
  • e Hét: 3144
  • e Hónap: 5039
  • e Év: 55830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.