Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Virágillemtan
  2015-08-12 20:20:41, szerda
 
 







VIRÁGILLEMTAN




Egy szál virág szépen beszél.

Már az ókortól pontosan tudjuk, melyik virággal mit üzenünk, vagy mit üzennek nekünk.

A virágnyelv használatára már a Bibliában találunk utalásokat, sőt a görög és római mitológiában is.

Ha egy szál rózsát adunk, ügyeljünk rá, hogy az hosszú szárú legyen.
10 szál alatt páratlan számú szálból készítessünk csokrot, 10 szál felett ez már mindegy.
Ha férfinak köttetünk csokrot, sötétebb színekből kérjük azt.
Ha a virágot selyempapírba csomagoltattuk, ezt illik levenni, mielőtt átadjuk.
A kapott virágot azonnal vízbe kell tenni - és természetesen ennek maga a virág is örül.
A babona szerint ne ajándékozzunk kaktuszt a barátainknak, mert az elvágja a barátságot.
A dália az eleganciáról árulkodik, a fagyöngy nehézségekről, a gardénia titkos szerelemről, örömről. A gyöngyvirág azt mondja el, újra boldogtalanok vagyunk, de szerények.
Az írisz a barátság, hit, remény virága. A kardvirág az erőt szimbolizálja,
a krizantém azt, hogy reménykedem, a liliom a rajongásról árulkodik,
míg a margaréta a finomságról, tisztaságról. A muskátli azt mondja: béke veled, a sárga nárcisz lovagiasságot mutat, a nefelejcs pedig hű marad nevéhez. Az orchidea egy gyönyörű hölgynek mély érzelmeket, az orgona első, a vörös rózsa pedig forró szerelmet üzen annak, aki érti. A fehér rózsa bájról árulkodik, a mélyvörös gyászról, a rózsaszín pedig arról, hogy tökéletes a boldogságom veled. A szegfű egy egyszerű üdvözlet, a vörös tulipán pedig szerelmi kinyilatkoztatás.

De ne feledjük: Ha valaki nem tud örülni egy csokor virágnak attól, aki szereti, akár sárga, akár krizantém, ott komoly bajok lehetnek.







Virágok és színeik jelentése:


Piros:




Éppúgy lehet az élet, mint a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható. Elsősorban a szív, a szeretet, a szerelem színeként tartják számon. Egyszerre jelképezi a szerelmet és a háborút. Energiát, agresszivitást, erőt és harciasságot sugároz. Az erotika, a szenvedély szimbóluma is, kihívó, provokatív hatást is kiválthat abban, akivel életünkben esetleg először találkozunk. A tűz és a föld színe. Általában romantikus hangulat megteremtésére használjuk. Az erő és a határozottság, a vitalitás, a szenvedély és a kreativitás kifejezője. Általában az ördög színének is nevezik.
A vörös Rózsa a szerelem virága.


Fehér




A fehér az ártatlanság, a tisztaság és a spiritualitás jelképe. Legelőször a fehér rózsa volt az igaz szerelem szimbóluma, később azonban a fehér helyét a vörös vette át. A fehér rózsát ma inkább az esküvőkön használják díszítésre, mert az egyetértést, az erkölcsi tisztaságot és az új szerelmet szimbolizálja. Ha ilyen színű virágot kapsz a pasitól, akkor a kedvesed nyitott az új érzésekre, és nagyra becsül téged. Mivel a fehér szín tiszteletet is jelent - így a számunkra fontos hozzátartozóknak is ezt illik vinni utolsó útjára.
Ha fehér rózsát adunk, sok mindent mondhatunk vele. Jelentheti a nagyrabecsülést, az alázatosságot, az ártatlanságot, a titoktartást és a csendet is.


Rózsaszín




A szerelmet, a hálát és az elfogadást szimbolizálja. A pink színű virág a báj, az elegancia és a költői szerelem jelképe is. A sötétpink rózsa köszönetet és hálát jelent, a halványpink szín pedig kedvességet és szimpátiát fejez ki. Az a pasi, akitől ilyen virágot kapsz, érzékeny, figyelmes, és komolyak a szándékai.
A rózsaszín rózsa a kecsesség jele.


Sárga:




Jelentése szolid érzelmek, kiegyensúlyozott, hűvös kapcsolat, vagy feltételezett csapodárság.
Bár sokan az irigység színének tartják a sárgát, a sárga rózsa örömöt és vidámságot jelent. A közhiedelemmel ellentétben nem az irigység, hanem az értelem a megértés és a remény színe. Az örök fény, hatalom kifejezője. A hit, a jóság, az intuíció színe. A siker, a szerencse, az önmegvalósítás, a bölcsesség és a logikus gondolkodás kifejezője. A napfény színe, meleget és lelkesedést sugároz.


Zöld:




A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője. Lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője. Meleg és hideg, égi és földi keveréke. Lehet az éretlenség, a tapasztalatlanság és naivság jelképe. A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe.


A Szegfű a szeszélyesség és a komoly szerelem virága.

A Tulipán a lángoló érzelmek és a nőiesség jelképének virága. Vörös tulipán: Szerelmi vallomás.

Az Orchidea a műveltség és kifinomultság virága.

A Liliom a kacér nő virága.

A Magnólia a természetesség virága.

A Kála a szépség virága.

Az Írisz a remény virága.

Az Ambrózia a viszonzott szerelem jelképe.

A Borostyán a házastársi szerelem, a hűség, a barátság jelképe.

A Gardénia a titkos szerelem jelképe.

A vörös Krizantém jelentése: Szeretlek. /bár sokan még a ,,temetővirág" jelentéssel azonosítják/

A fehér Liliom: szüzesség, tisztaság, méltóság.

Mirtusz: Szerelem







Pánsíp - Ha a nap leszáll

Link


Link














 
 
0 komment , kategória:  Gyönyörű virágok&idézetek  
Címkék: kiegyensúlyozott, kinyilatkoztatás, kereszténységben, hozzátartozóknak, nagyrabecsülést, agresszivitást, közhiedelemmel, halhatatlanság, önmegvalósítás, csomagoltattuk, természetesség, megteremtésére, lovagiasságot, asszociálható, spiritualitás, szimbolizálja, boldogtalanok, természetesen, ajándékozzunk, nehézségekről, alázatosságot, megújulásának, szeszélyesség, virágillemtan, feltételezett, kifinomultság, ártatlanságot, selyempapírba, határozottság, harciasságot, féltékenység, használatára, készítessünk, titoktartást, tisztaságról, barátainknak, szál virág, ókortól pontosan, virágnyelv használatára, szál rózsát, hosszú szárú, virágot selyempapírba, kapott virágot, babona szerint, eleganciáról árulkodik, fagyöngy nehézségekről, gardénia titkos, erőt szimbolizálja, rajongásról árulkodik, sárga nárcisz, nefelejcs pedig, gyönyörű hölgynek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ne hagyd  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Képes idézet !  Esti Ima !  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A pálma a győzelem és a diadal...  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Kövesd a vezetőt  Ne hagyd  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan,  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Virágvasárnap a húsvét előtti  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Rács mögé  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A máj egészségének javítása te...  Paul David Tripp Március 25  Jó éjszakát  Óraállítás  Karinthy Frigyes: Almafa  Jó éjszakát  Sadhguru idézet  Ratkós beszületései a szereplő...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nárcisz  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  A haj állapotának javítása egy...  Színház az egész világ,  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Minden kedves látogatómnak sze...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  képre írva  Facebookon kaptam  A szeretetről  Mi van, ha?  Várnai Zseni - Éveim 
Bejegyzés Címkék
szál virág, ókortól pontosan, virágnyelv használatára, szál rózsát, hosszú szárú, virágot selyempapírba, kapott virágot, babona szerint, eleganciáról árulkodik, fagyöngy nehézségekről, gardénia titkos, erőt szimbolizálja, rajongásról árulkodik, sárga nárcisz, nefelejcs pedig, gyönyörű hölgynek, orgona első, vörös rózsa, fehér rózsa, mélyvörös gyászról, rózsaszín pedig, boldogságom veled, egyszerű üdvözlet, vörös tulipán, csokor virágnak, halál jele, vérrel asszociálható, szerelem színeként, szenvedély szimbóluma, föld színe, kreativitás kifejezője, ördög színének, vörös Rózsa, szerelem virága, spiritualitás jelképe, igaz szerelem, fehér helyét, vörös vette, fehér rózsát, esküvőkön használják, erkölcsi tisztaságot, kedvesed nyitott, fehér szín, számunkra fontos, elfogadást szimbolizálja, pink színű, költői szerelem, sötétpink rózsa, halványpink szín, rózsaszín rózsa, kecsesség jele, irigység színének, sárga rózsa, közhiedelemmel ellentétben, örök fény, intuíció színe, logikus gondolkodás, napfény színe, természet megújulásának, növekvő életnek, féltékenység jelölője, feltámadás színe, komoly szerelem, lángoló érzelmek, nőiesség jelképének, természetesség virága, szépség virága, remény virága, viszonzott szerelem, házastársi szerelem, barátság jelképe, titkos szerelem, vörös Krizantém, fehér Liliom, kiegyensúlyozott, kinyilatkoztatás, kereszténységben, hozzátartozóknak, nagyrabecsülést, agresszivitást, közhiedelemmel, halhatatlanság, önmegvalósítás, csomagoltattuk, természetesség, megteremtésére, lovagiasságot, asszociálható, spiritualitás, szimbolizálja, boldogtalanok, természetesen, ajándékozzunk, nehézségekről, alázatosságot, megújulásának, szeszélyesség, virágillemtan, feltételezett, kifinomultság, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 865
  • e Hét: 9102
  • e Hónap: 35725
  • e Év: 173097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.