Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megbocsátás
  2013-10-10 12:48:36, csütörtök
 
   
  Csak a gyermek tud igazán megbocsátó lenni.

Olyan elegánsan, és nagyvonalúan képes felülemelkedni az őt ért sérelmeken, bántásokon, hogy megszégyenülhet a felnőtt ember!

A rend, a tárgyak mindig ugyanarra a helyre való pakolása az elsődleges feladat, amit meg kellett tanulnunk. A vakoknak a rendszer a legfontosabb dolog a világon, s ezt közösen kell kialakítani, úgy, hogy az egész életén keresztül jól szolgálja a kényelmét, és tudását. Nem akartam kicsi fiam kiszolgálójává válni, így már ekkor alakítgattuk a saját rendszerét, ami a mai napig működik.

Pl.: a szekrényében a ruhák elhelyezkedése: nadrág, mellette pulóver, mellette ingek, majd pólók.

A fehérneműs fiókban pedig: alsónadrág, zokni, mellette pizsamák.

A játékos polcán is ,,rendnek" kellett lenni, hogy mindig megtalálja azt, amivel játszani szeretne.

A magnókazettákkal nem volt gond, azt a füléhez emelte, megrázta, s megmondta, mit tartalmaz.

A mindent mindig ugyanoda alapelvvé vált nálunk. A konyhafelszereléstől kezdve az ágynemű huzatig bezárólag mindennek állandó helye van, így fiamnak ma már nem kell semmit magyarázni, hogy mi hol van, elég a feladatot elmondani, s önállóan elvégez bármit.(Mosogatás, ágyhúzás, hajtogatás, vasalt ruhák elpakolása, stb.)

Jánoska öt éves volt, Maya mászó korszakát élte, reggeltől estig másból sem állt az életem, mint kakis feneket, és taknyos orrot törölni. Az éjszakám Mayani fogzása miatt nem volt zavartalan, így a rendrakást Janának maradt. Ebben az időszakában egyre kevesebbet segítettem neki, önálló feladatokat adtam, kezdtem kialakítani benne a rend fontosságát, ösztönözve a saját igény kialakulását.

Jana ugyanolyan kisfiú volt, mint látó társai, nem mindig azt tette, amire kértem, hanem sokszor azt, amit ő akart. Mint az öt éves gyermek, akinek már van egy kis rálátása a világ dolgaira, van önálló akarata, s az nem mindig egyezik az enyémmel.

Ebéd előtt legalább ötször kértem, hogy pakoljon össze, amit azért sem tett meg. A gyermek ilyen. Nem jó, vagy rossz: gyermek.

Mérges lettem, s ráveszekedtem: ha nem teszel rendet öt perc alatt, le is út, fel is út, mehetsz szolgálni, három nap egy esztendő, majd csak kitelik!

Jó idő volt, nyitva volt az ajtónk, Nyugodt voltam, hiszen a külső folyosóajtót minden család kulcsra zárta, a magunk, s gyermekeink védelmében.

Tettem a dolgom, míg a nagy csendre megszólalt bennem a vészjelző.

Keresem a fiacskám, sehol sincs.

Szaladok a szomszédhoz, nála sincs.

Döbbenten vettem észre, hogy a folyosó ajtaja nyitva. Idős szomszéd nénink elfelejtette kulcsra zárni!

Megállt bennem a lélegzet: pici a fiam, vak is, mi történhetett, hova lett? Elrabolták? Eltekergett? Szomszédol? Rendesen bepánikoltam. Az ember ilyen helyzetekben mindjárt a legrosszabbra gondol.

Kiabálásomra összeszaladtak a ház lakói, mindenki Janikám kereste.

Mint az űzött vad, rohantam az utcán, talán az anyai szív súgta meg, merre induljak.

Nem messze tőlünk egy autószerelő műhely volt, s látom, hogy az egyik munkás kisfiamat kézen fogva, ballag az utcán hazafelé. Fiam karján lóg a gaj-gaj takarócskája, kedvenc játéka,- mazsola malaca -kezében, hóna alatt fél pár kiscipő.

Az ölembe kaptam az én kis szökevényemet, agyonpuszilgattam, s kérdem, hol tekeregtél, Manócska? Mire Ő: elmentem szolgálni, mert nagyon megharagudtam rád, de már hazajövök, mert kitelt a három esztendő.

A Jóisten vigyázott a fiamra. A fiatalember, aki hazahozta, elmondta, hogy az udvaron dolgozva figyeltek fel az utcán egyedül ballagó fiamra. Látásból ismertek bennünket, tudták, hol lakunk, s mindjárt felügyelet alá vonták a fiamat. S mivel komoly szándékkal közölte, hogy szolgálatot keres, hát megengedték, hogy egy kicsit lomoljon a műhelyben, majd kis idő múlva szóltak, hogy lejárt a szolgálat, ideje hazamenni.

Kicsi fiam ekkor már örömmel indult haza.

Ebéd után lefektettem gyermekeimet, és Manócskához odahajoltam még egy pót- puszira. Gondoltam, a délutáni ébredés után azért megdorgálom egy kicsit. Minden szándékom odalett egy pillanat alatt, ugyanis a következőt mondta: Na jól van, én is adok puszit! Már nem haragszom, megbocsátok!
 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
Címkék: magnókazettákkal, megszégyenülhet, felülemelkedni, elhelyezkedése, összeszaladtak, kiszolgálójává, megharagudtam, legrosszabbra, szökevényemet, ráveszekedtem, legfontosabb, folyosóajtót, takarócskája, elfelejtette, helyzetekben, kiabálásomra, gyermekeimet, bepánikoltam, szekrényében, történhetett, alakítgattuk, kialakulását, nagyvonalúan, autószerelő, szolgálatot, gyermekeink, lefektettem, időszakában, megdorgálom, fontosságát, szomszédhoz, kialakítani, feladatokat, eltekergett, megbocsátok, fiatalember, felnőtt ember, tárgyak mindig, helyre való, elsődleges feladat, legfontosabb dolog, egész életén, saját rendszerét, ruhák elhelyezkedése, fehérneműs fiókban, játékos polcán, füléhez emelte, mindent mindig, ágynemű huzatig, feladatot elmondani, éjszakám Mayani, rendrakást Janának, Mire,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Png kutya  Akarat  Szívem tiéd  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat  Egy hatékony szolga  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem  Nem méltó hozzád  Esti kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Julian Brass gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Alvó cicák  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png fotel  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sose bánj semmit  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Png virág  Esti kép  Régi emberek, akikre máig büsz...  s immár én is felragyogva, ért...  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Akarat 
Bejegyzés Címkék
felnőtt ember, tárgyak mindig, helyre való, elsődleges feladat, legfontosabb dolog, egész életén, saját rendszerét, ruhák elhelyezkedése, fehérneműs fiókban, játékos polcán, füléhez emelte, mindent mindig, ágynemű huzatig, feladatot elmondani, éjszakám Mayani, rendrakást Janának, időszakában egyre, rend fontosságát, saját igény, világ dolgaira, gyermek ilyen, külső folyosóajtót, nagy csendre, folyosó ajtaja, ember ilyen, legrosszabbra gondol, anyai szív, autószerelő műhely, egyik munkás, utcán hazafelé, gaj-gaj takarócskája, ölembe kaptam, három esztendő, udvaron dolgozva, utcán egyedül, kicsit lomoljon, pót- puszira, délutáni ébredés, pillanat alatt, következőt mondta, magnókazettákkal, megszégyenülhet, felülemelkedni, elhelyezkedése, összeszaladtak, kiszolgálójává, megharagudtam, legrosszabbra, szökevényemet, ráveszekedtem, legfontosabb, folyosóajtót, takarócskája, elfelejtette, helyzetekben, kiabálásomra, gyermekeimet, bepánikoltam, szekrényében, történhetett, alakítgattuk, kialakulását, nagyvonalúan, autószerelő, szolgálatot, gyermekeink, lefektettem, időszakában, megdorgálom, fontosságát, szomszédhoz, kialakítani, feladatokat, eltekergett, megbocsátok, fiatalember, manócskához, megengedték, odahajoltam, megszólalt, rendrakást, magyarázni, megbocsátó, megtalálja, alsónadrág, zavartalan, bántásokon, segítettem, rendszerét, ugyanolyan, szándékkal, sérelmeken, védelmében, fehérneműs, kevesebbet, felügyelet, elpakolása, szomszédol, elsődleges, tekeregtél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 723
  • e Hét: 2207
  • e Hónap: 8579
  • e Év: 59370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.