Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsurnálcsőcselék
  2015-09-11 18:00:24, péntek
 
 







ZSURNÁLCSŐCSELÉK
Csúri Ákos - 2015.09.10.


Van abban valami bájos, amikor a Soros és a hírek szerint S. Lajos pénzén (és csak ezen, mert a többi érdeklődők és vásárlók hiányában elmaradt) vegetáló Magyar Narancs Orbán Viktort hozza a címlapra. Azért, hogy 2-3 példánnyal több fogyjon. Olyan ez, mint amikor a Sport+ vagy a Nemzeti Sport fradis hírrel (álhírrel) próbál eladott példányszámot növelni.

Teszi ezt a MaNcs is azzal az Orbán Viktorral, aki a lap indulásának tájékán akár még szerző is lehetett náluk - amikor a Magyar Narancs még tényleg eredeti, stílusában, témaérzékenységében kuriózum volt.

Volt.

Mára egy szánalmas túlélőkészlet, amit kénye s kedve szerint használ S. Lajos és Soros-Gyurcsány-Bajnai. A téma meg nem más, mint Orbán. Ami bele is fér az általuk nem-létezőnek tartott és deklarált magyar sajtószabadságba. (Könyörgöm, ha nem létezne sajtószabadság, akkor ez a gusztustalan, okádé címlap nem kerülhetett volna standokra...). Szóval Orbánnal el lehet adni a lapot, előnytelen, tokanagyobbító alulnézeti, jól megvágott, felnagyított fotóval. Még szellemesnek gondolt címet is lehet mellé biggyeszteni. Mindent lehet - belefér.

A mai címlap nem fér bele. Orbán Viktort, Magyarország megválasztott miniszterelnökét szögesdrótból maszkírozott Hitler-bajusszal ábrázolni nem lehet. Sem most, amikor (és ezt tényleg nem fogják fel?) hazánk és Európa tényleges megmaradása, léte a tét (és ezért küzd kormány, rendőr, katona, gondolkodó civil), sem máskor.

Orbán Viktor nem náci.

Soha nem is volt és soha nem is lesz. Nácinak láttatni több mint becsületsértés. Mindezt címlapon hozni - nem szellemes, nem humoros, nem sajtóper-kockáztató fricska. A magyar zsurnalizmus arculcsapása. És ennyire azért nem jó fejek a MaNcs szerkesztői, hogy ezt nekik lehessen. Nem lehet. Zsurnálcsőcselék.

Mert innentől rájuk érvényes állítólagos gazdájuk Orbánra mondott mondata: gecik. Öncélú gecik. Végletesen azok. Kiiratkozva a magyar sajtóból.


Link








Ma vettem utoljára Magyar Narancsot életemben
Szily László
Téma: magyar narancs 2015. szeptember 10.

Ma vettem utoljára Magyar Narancsot életemben

Hitlerként ábrázolják Orbán Viktort a címlapon. Olyan kínos, hogy az újságosnál borítóval lefelé fordítottam a lapot. A magyar sajtó valaha volt legfontosabb, legjobb és legokosabb produktuma butább és cikibb lett, mint egy ostoba kommentelő.
Szégyenbe hozott ország

Ez a cím szerepel a Magyar Narancs 2015. szeptember 10-i számának borítóján, nagyjából Orbán Viktor bal szájzugánál, sárgával szedve. Azért írom le ilyen aprólékosan, mert ez az utolsó MaNcs-szám, amit életemben vettem.

A cím pedig sokkal inkább úgy lenne pontos,

hogy Szégyenbe hozott olvasók

vagy

Szégyenbe hozott egykori szerzők

Ezt nem valami retorikai alakzatnak szánom. Amikor megvettem a lapot a Fény utcai piac oldalában lévő újságosboltban és az eladó odacsúsztatta elém, én pedig futólag rápillantottam, azt vettem észre, hogy teljesen automatikus mozdulattal megfordítom, mert állnak mögöttem a sorban. Pont úgy, mint amikor az Internet Bejövetele előtt pornóújságot vettem, és szégyelltem volna, ha a sorban mögöttem állók meglátják a Hans stilfoderszerű péniszét egy pezsgőspohárba tunkoló Ulrike fotóját. De ezt a szögesdrótból készült Hitler-bajszot viselő Orbán sokkal vállalhatalanabb, mint egy pezsgőbe tunkolt fasz.

Ma vettem utoljára Magyar Narancsot életemben

Ezzel a címlappal nem is az a fő baj, hogy ízléstelen. Néha bárki lehet ízléstelen, a fejben szenzációsnak képzelt poén alkalmanként szarul sül el.

De ez a címlap majdnem mindent magába sűrít, ami miatt sokszor annyira nyomasztó hely Magyarország meg amiért olyan borzasztó manapság kommenteket olvasni, és abszolúte mindent megcsúfol és megtagad abból, amiért a Magyar Narancs megalakult.

Aki az elmúlt tíz-tizenöt évben ismerte csak meg, el sem tudja képzelni, hogy a Narancs milyen fontos lap a rendszerváltás utáni szabad magyar sajtó történetében. Hogy mennyire, arról például ebben a 2010.-es posztomban írtam.

Minden gonzónál, vicces kutyás cikknél és szellemes beszólásnál fontosabb volt az az attitüd, hogy hiába van markáns - liberális - világnézete, a Narancs felülemelkedik az áporodott, unalmas bal-jobb, náci-zsidó befeszülésen, no meg a pártos újságíráson, mert szabad és okos. Akik meg befeszülve átkozzák egymást, azon sosem lehetnek sem szabadok, sem okosak.

Ezt a pompás hozzáállást persze már egészen hamar feladta a lap, a legnagyobb, a szerkesztőség szétrobbanásával járó belső botrány például egy SZDSZ-ről szóló cikksorozat miatt robbant ki, amikor a lapvezetés már akkora elkötelezett szadis lett, mint egy ház. De a cikksorozat akkor azért még megjelenhetett. A szabadságtól és okosságtól is egészen hamar sikerült megszabadulni, így a lap, amire egykor olyan ámulattal gondoltam, mint Ottlik Géza a Nyugatra, és majdnem elájultam, hogy a szerzője lehettem, Gyurcsány Ferenc utolsó csatlósa és önkéntes seggnyalója lett, hogy a 2010-es választások előtt vezércikkben buzdítson az MSZP-re való szavazásra. Ekkoriban már lényegében nem olvastam és ennek megfelelően igen-igen ritkán vettem meg a MaNcsot.

Ami ekkor már rég nem volt meghatározó vagy stílusteremtő, hanem a fénykorához képest inkább önmaga paródiája. De mégis egy értelmezhető lap.

Ez az értelmezhető lapság szűnt meg ma az Orbán mint Hitler-es borítóval. Ami után a vezércikk elején egyébként úgy elmebetegezik-leépültezik a miniszterelnököt, mint a Hírháttér Multimédia a legszebb napjaiban.

Az egész menekültválság eddig legkellemetlenebb következménye, hogy az ember hiszterobalos és hiszterofideszes ismerősei teljesen begerjedtek. Az egyik fél tök természetesnek tartja, ha százezrek-milliók özönlenek be Európába csak úgy lendületből, és lenáciznak mindenkit, aki nem örül ennek hangosan, az utóbbiak vallásháborús hangulatban szítanak gyűlöletet a muzulmánok és a nálunk sötétebb bőrűek ellen és undorító sejtetésekkel Tudjukkik által szándékosan szevezett népvándorlásról delirálnak. Csak úgy röpködnek az “ezek nem emberek"-ezések, mindkét oldalról, egymásra értve. Na de ezek legalább ismerősök, haverok, barátok, kommentelők, facebookozók. És még tőlük is elviselhetetlen ez a rettenetes köpködés. Na de a Magyar Narancs például azért lenne újság, hogy okosabb legyen, mint a legseggfejebb kommentelője. De Orbánt elmebetegezve nácizni, amiért mást gondol a bevándorlókról, mint ők, az a legrosszabb trolltempó.

Itt a Cinken szélsőségesen liberális a kommentmoderálás, de a Magyar Narancs nevű felhasználót egy ilyen hitlerezés után úgy dobnám ki, hogy azt se tudná kimondani, hogy "nác". És pontosan ennek a való életbeli megfelelőjét fogom velük tenni mostantól. Ha elborult agyú seggfejek nácizását akarom olvasgatni, ingyen megkapom kommentben máshol, és nem leszek tőle tök szomorú sem.

Hogy világos legyen: nem leckéztetni akarom én a MaNcsot a nemvásárlással, és nem is tiltakozom ezzel semmi ellen, fel sem vagyok háborodva, egyszerűen borzasztó unalmasnak tartom, hogy itt is ez megy.

Csak azt nem értem, ha már nácizták és elmebetegezték, miért nem cigányozták is le Orsós Adolfot.

De tudom is már.

Talán meghagyták a lehetőséget a Kurucinfó nevű testvérlapnak.


Link








Tisztelt Barátaink!

A szólás- és véleményszabadság intézményének határait a Magyar Narancs hetilap átlépte. A Magyar Narancs hetilap címoldalára tette miniszterelnökünket drótkerítéses bajusszal Hitlernek ábrázolva. A hetilap szakmai barbársága és kétségbeesett törekvése, hogy olvasottságát növelje, a neoliberalizmus csökevényes megnyilvánulása, melyet vissza kell utasítanunk.

A szerkesztők elkövették a közerkölcs megsértését, a jogi következtetéseket pedig az ügyészségnek kell levonnia. A magyar miniszterelnök több mint 5 éve maga mögött tudhatja a választópolgárok kétharmadának támogatását (lásd napjaink közvélemény kutatásai). Nemzetépítő és országvédő politikája tiszteletre méltó.

Európa elözönlésének megállítását célzó erőfeszítéseit a kontinens polgárainak egyre nagyobb többsége értékeli pozitívan.

A Magyar Narancs eltévedt munkatársainak küldjük a Himnusz itt idézett néhány sorát:

"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!"

Felhívjuk figyelmüket, hogy a magyarság tanult múltjából és kiveti soraiból a közerkölcsre támadókat.
Kérünk minden barátunkat, hogy a 2015. szeptember 13-án meghirdetett tüntetésünkre minél nagyobb számban jöjjenek el.

A tüntetés helye: Budapest, IX. ker. Páva u. 8. (Magyar Narancs szerkesztősége)
A tüntetés ideje: 2015. szeptember 13. 17 óra
A Békemenet szervezői közül többen felszólalnak.

CÖF-CÖKA vezetősége




























 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: kommentmoderálás, zsurnálcsőcselék, választópolgárok, miniszterelnökét, vállalhatalanabb, hiszterofideszes, sajtószabadságba, szétrobbanásával, miniszterelnököt, népvándorlásról, elviselhetetlen, neoliberalizmus, megnyilvánulása, természetesnek, sajtószabadság, becsületsértés, felülemelkedik, erőfeszítéseit, tokanagyobbító, miniszterelnök, elmebetegezték, nemvásárlással, rendszerváltás, menekültválság, stilfoderszerű, újságosboltban, megjelenhetett, szerkesztősége, pezsgőspohárba, munkatársainak, bevándorlókról, rápillantottam, kétségbeesett, intézményének, elmebetegezve, szerkesztőség, hírek szerint, többi érdeklődők, szánalmas túlélőkészlet, általuk nem-létezőnek, magyar zsurnalizmus, magyar sajtóból, újságosnál borítóval, magyar sajtó, ostoba kommentelő, utolsó MaNcs-szám, eladó odacsúsztatta, sorban mögöttem, pezsgőspohárba tunkoló, szögesdrótból készült, pezsgőbe tunkolt, fejben szenzációsnak, Csúri Ákos, Magyar Narancs Orbán Viktort, Nemzeti Sport, Orbán Viktorral, Magyar Narancs, Szóval Orbánnal, Orbán Viktort, Orbán Viktor, Magyar Narancsot, Szily László, Internet Bejövetele, Ottlik Géza, Gyurcsány Ferenc, Hírháttér Multimédia, Orsós Adolfot, Tisztelt Barátaink,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila - Kopogtatás nél...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimn...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Különleges  Alvó cicák  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jó éjszakát  Szívek  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Egyszerű  Vannak emberek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jan Twardowski - Siessünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  A pitypang legendája  Az ember  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jázmin  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Krisztinától  Azért kaptad  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jan Twardowski - Siessünk  Jázmin  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Azért kaptad  Kertem  Bársony székben  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából 
Bejegyzés Címkék
hírek szerint, többi érdeklődők, szánalmas túlélőkészlet, általuk nem-létezőnek, magyar zsurnalizmus, magyar sajtóból, újságosnál borítóval, magyar sajtó, ostoba kommentelő, utolsó MaNcs-szám, eladó odacsúsztatta, sorban mögöttem, pezsgőspohárba tunkoló, szögesdrótból készült, pezsgőbe tunkolt, fejben szenzációsnak, címlap majdnem, elmúlt tíz-tizenöt, rendszerváltás utáni, pártos újságíráson, pompás hozzáállást, szerkesztőség szétrobbanásával, cikksorozat akkor, szerzője lehettem, 2010-es választások, fénykorához képest, értelmezhető lapság, vezércikk elején, legszebb napjaiban, egész menekültválság, ember hiszterobalos, utóbbiak vallásháborús, nálunk sötétebb, rettenetes köpködés, legseggfejebb kommentelője, ilyen hitlerezés, való életbeli, hetilap szakmai, neoliberalizmus csökevényes, szerkesztők elkövették, közerkölcs megsértését, jogi következtetéseket, ügyészségnek kell, magyar miniszterelnök, választópolgárok kétharmadának, kontinens polgárainak, magyarság tanult, közerkölcsre támadókat, tüntetés helye, tüntetés ideje, kommentmoderálás, zsurnálcsőcselék, választópolgárok, miniszterelnökét, vállalhatalanabb, hiszterofideszes, sajtószabadságba, szétrobbanásával, miniszterelnököt, népvándorlásról, elviselhetetlen, neoliberalizmus, megnyilvánulása, természetesnek, sajtószabadság, becsületsértés, felülemelkedik, erőfeszítéseit, tokanagyobbító, miniszterelnök, elmebetegezték, nemvásárlással, rendszerváltás, menekültválság, stilfoderszerű, újságosboltban, megjelenhetett, szerkesztősége, pezsgőspohárba, munkatársainak, bevándorlókról, rápillantottam, kétségbeesett, intézményének, elmebetegezve, szerkesztőség, tüntetésünkre, vallásháborús, szélsőségesen, példányszámot, testvérlapnak, szögesdrótból, elözönlésének, odacsúsztatta, következménye, megválasztott, legseggfejebb, szenzációsnak, stílusteremtő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 15408
  • e Hónap: 37896
  • e Év: 215771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.