Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kossuth tér: kordon helyett mo
  2011-04-12 21:35:52, kedd
 
  Kossuth tér: kordon helyett most kiállítás
Szerző: zero
- 2011.04.12. 11:01

2010. július 12-én a Magyar Országgyűlés "Együtt-lét. Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében" címmel nemzetközi fotópályázatot hirdetett meg. Pályázni a határokon túl élő magyar kisebbségeknek a többi kisebbséggel és a többségi népcsoporttal való együttéléséről, valamint a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek életéről készült képekkel lehetett 2010. november 30-ig.

A díjazott a képeket februárban Brüsszelben, az Európai Parlament épületében állították ki, Magyarországon pedig ... nos, nálunk a kiállítás helyszíne a Kossuth tér. A képek és a díjazottak.

Semmi extra, "sajtófotó-kiállítás light", csak amíg a Magyar Sajtófotó kiállítás helyszíne a Magyar Nemzeti Múzeum, addig ennek a Kossuth tér. A kiállítás március 21-től augusztus 1-ig foglalja el a Kossuth teret. És miért érdekes mindez?

"A legalapvetőbb európai szabadságjogok, a gyülekezési és véleménynyilvánítás szabadságának érvényesülése a demokrácia és a jogállamiság garanciája. A mindennapi politikai szabadságunkról szólnak ezek a jogok, melyek következetes kiállást igényelnek mindenkor, amikor csorbítják őket. Ezért kell következetesen kiállnunk a Kossuth tér szabaddá tétele mellett." - Fidesz, 2007.02.02.


Nos, a Kossuth tér nem csak egy "tér", hanem az a tér, ahol lehet tüntetni demonstrálni a kormány ellen. Az, hogy ez különleges, szimbolikus jelentőségű tér pontosan tudja minden fideszes képviselő, hiszen még arra is képesek voltak a tér "felszabadításáért", hogy életükben először megismerkedjenek olyan varázslatos eszközökkel, mint a csavarkulcs, amikor 2007-ben lebontották a kordont a Kossuth téren. Akkor persze más volt a felállás, a gaz Gyurcsány vette el a Kossuth teret a Zemberek elől, amit Orbánék visszaadtak az imádott népnek, most meg ...

Most pedig március 21-én, pont azon a napon, mikor az Országgyűlésben elindult az új Alkotmány részletes vitája, lefoglalták a Kossuth teret ennek a kiállításnak.

"A Kossuth tér rendőrségi lezárása azt eredményezte, hogy a gyülekezés és a véleménynyilvánítás alkotmányos joga az Országgyűlés épülete előtt megszűnt. Ezen a téren két köztársaságot kiáltottak ki, itt emlékeztek a gyilkos sortüzek áldozataira, és két történelmi személyiségünk emlékműve áll. Ma viszont nem lehet emlékezni, nem lehet demonstrálni." - Répássy Róbert, 2007.02.12.


Ugyanis a kiállítás miatt területfoglalási engedély a Kossuth térre nem adható ki, zseniális módon kordonok helyett egy kiállítással sikerül megakadályozni, hogy ott tüntetés legyen 130 napon keresztül, egészen augusztus 1-ig.

Az egyik díjazott fotós, Dvornik Gábor kérdésünkre elmondta, hogy meglepte őket, hogy a Kossuth térre tervezték a kiállítást, hiszen lett volna alkalmasabb hely, pl. a Várban, vagy a Hősök terén, Felvonulási tér valamelyik részén. Dvornik szerint a Kossuth teret már januárban mondták, igaz, akkor csak 1 hónapos kiállítást említettek...

Mellékszál:
A díjátadó ünnepélyes körülmények között januárban volt az Országgyűlésben, a nyertesek oklevelet kaptak, megy egy borítékot, amiben .... semmit sem találtak. A verseny ugyanis 10 ezer euró díjazású volt, de a pénz nem volt a borítékban. Dvornik végül márciusban nyílt levelet írt a szervezőknek, mivel folyamatosan azzal hitegették, hogy a következő héten / hónapban megkapják a nyert összeget. A március végén azt a hírt kapták, hogy befagyasztották az Együttlét pályázat számláját, de talán április 20-a után tudnak fizetni. Dvornik vasárnap azt írta, hogy "Ma (2011.04.09.) felhívott Sárdi Péter, a Külügyi Hivatal vezetője. Elnézést kért és megígérte, szerdáig utalnak. Úgy legyen, kár, hogy ilyen mizéria kellett az egészhez. (Stop.hu, Vastagbőr stb. meg egyáltalán, ilyen nyílt levél).
Én nem erről szeretnék elhíresülni...A díjazottak nevében is köszönöm szépen mindenkinek a támogatást!"

Tehát ott tartottunk, hogy nem lehet demonstrálni a Kossuth téren. Hétvégén a nagy EU-s szakszervezetis tüntetés pont ezért volt a Hősök terén, április 15-én az "Egymillión a magyar sajtószabadságért" FB-csoport kénytelen lesz az Alkotmány utcában tüntetni, április 16-án a a nagy rendvédelmi tüntetés a Hősök terén lesz, április 17-én az LMP a Vörösmarty téren tüntet, mivel kért, de nem kapott területfoglalási engedélyt a Kossuth térre ...

"A kordonbontás becsületbeli ügy volt. 1989-ben megfogadtuk, ha megfosztanak minket a gyülekezési és szólásszabadságunktól, akkor először fölemeljük a szavunkat, s ha ez sem segít, akkor cselekszünk. Ehhez tartottuk magunkat a kordon lebontásával is." - Orbán Viktor, 2007.03.03.


Nálam egy picit kilógott a lóláb ezzel a monstre, 130 napos kiállítással kapcsolatban (még az ARC óriásplakát-kiállítás is csak 3 hétig tart), így levelet írtam az Országgyűlési Hivatalnak:


Tisztelet Országgyűlés Sajtószolgálat!

Szeretném megkérdezni, hogy

1. Pontosan ki szervezte ezt a fotókiállítást, melyik osztály, részleg?

2. Ki találta ki, hogy a fotókiállításnak a Kossuth tér adjon helyt március 21-től augusztus 1-ig?
Mikor a jelenlegi kormánypártok egyik fő kampányígérete volt, hogy visszaadja a Kossuth teret az embereknek, de a fotókiállítás miatt nem lehet az egyik alkotmányos jogunkat, a gyülekezési jogunkat gyakorolni a Kossuth téren?

3. A szervezők szerint ez hogy egyeztethető össze? Nem lehetett más helyszínt találni egy ilyen fotókiállásnak? Fel sem merült más helyszín?
Az állampolgárok szemszögéből, akik szeretnének tüntetni a Kossuth téren, de ezt nem tehetik meg, nincs különbség a tekintetben, hogy a kordonok miatt (MSZP-kormány) vagy fotókiállítás miatt (Fidesz-kormány) nem tüntethetnek.

Főleg, mivel a kiállítás megnyitásának napján kezdődött meg az Alkotmány-tervezet vitája a Parlamentben.

Várom szíves válaszukat
Vastagbőr blog"


A választ azonban nem emailen kaptam meg, hanem egy hivatalos sajtóközlemény formájában:


"Tisztelt Szerkesztőség!

Az elmúlt időszakban több szerkesztőség kért felvilágosítást az Országgyűlés Sajtószolgálatától az ,,Együtt-lét" fotókiállítás Kossuth téri megrendezéséről annak kapcsán, hogy a kiállítás helyfoglalása miatt nem lehet demonstrációkat rendezni a parlament előtti téren.

A 2011-es magyar EU-elnökség kulturális koncepcióját, illetve a Magyarországon rendezendő programokat - köztük az Országgyűlés Hivatala által rendezett ,,Együtt-lét" fotópályázatot és kiállítást - az EU- elnökségi munkacsoport hagyta jóvá még 2009 őszén. (A munkacsoportot az előző parlament öt frakciója hozta létre annak érdekében, hogy az Országgyűlés figyelemmel kísérje az elnökséggel kapcsolatos felkészülést.)
Ezt követően az Országgyűlés Hivatala területhasználati megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzattal 2010. szeptemberében, mely szerint 2011. március 17. és 2011. augusztus 1. között az Önkormányzat használatba adja az Országház előtti teret nemzetközi fotókiállítás megrendezése céljából.

Az ,,Együtt-lét" kiállítás a magyar EU-elnökség egyik kiemelt rendezvénye: célja, hogy méltó módon mutassa be a Kárpát-medencében élő közösségek egyedülálló kulturális értékeit és azok hagyományos együttélését. A nemzetközi fotópályázatra több, mint 4600 kép érkezett a világ minden tájáról: a legjobbnak ítélt pályaművek tekinthetők meg a Kossuth téri kiállításon, melyet megnyitása óta naponta több százan tekintenek meg."


A politikai kapcsolataim száma a zéró felé közelít (hála az égnek!), de nem akartam ennyiben hagyni a dolgot, így kerestem egy parlamenti képviselőt. Az LMP-s Vágó Gábornak van blog.hu-s blogja, írtam neki, válaszolt, jó fej srác, megdumáltuk a helyzetet, mivel hasonló volt a véleményünk. Az egésznek pedig az lett a végkifejlete, hogy az LMP szervez és meghív mindenkit egy "spontán" kiállítás-megtekintésre április 14-én csütörtök délután 3 órakor a Kossuth térre:


"Jelenleg egy kiállításnak álcázott kordon van a Kossuth téren. Egy évszázada az az a hely, ahol az emberek kiállnak a szabadságukért a hatalommal szemben. Azok után, hogy Orbán Viktor a saját kezével bontott ugyanott le egy kordont, a kiállítás miatt most egyetlen tüntetése se lehet tartani a Kossuth téren. Menjünk el a kordon-kiállításra együtt, és adjuk vissza egy kiállításnézés keretében a tér eredeti funkcióját!"


Sajnos elég rossz ez az időpont, pedig nem sokon múlik, hogy ez legyen az "Első LMP-Vastagbőr flashmob" :-)))

"A kordonnal lezárt Kossuth tér Európa szégyene ...ez nem az országgyűlés parkolója, hanem az ország főtere." - Rogán Antal, 2007.03.19.


De aki ráér, menjen el, nézze meg "spontán" a kiállítást, én tegnap este megnéztem, mutatom is, hogy mit láttam.

"Úgy kell politizálni, hogy ne legyen szükség kordonra a Parlament előtt." - Lázár János, 2007.09.11.


A Kossuth tér déli, füves részét körbekerítette a Főkert, mivel éppen most van a gyepápolási időszak. Biztos csak véletlen egybeesés ... Magán téren van a kiállítás és a parkoló, tele gyönyörű fekete Audikkal meg sofőrökkel, nagyüzem volt a Parlamentben. Az északi részen, a Kossuth szobor előtti gyepes részen pedig a rendvédelmisek felhúztak egy sátrat, mivel a szombati nagy tüntetésükig éjjel-nappal tüntetni fognak, minden nap más ágazat. Amúgy nagyon elkeseredettek, és nagyon elszántak, de ugye a rendvédelmisek nem sztrájkolhatnak, csak demonstrálhatnak, de csak ha éppen szabadnapjuk és a Belügyminisztérium nem kavar be.

Kérdésemre az egyik szervező elárulta, hogy arra a kis részre megkapták a rendőrségtől a területfoglalási engedélyt, igaz, az első nap, hétfőn megjelent a Főkert, hogy nekik pont azt a részt kellene felásniuk ... hjajj, ez a tavasz nagyon bekavar, sok a kertészeti munka, és mindez a Kossuth térre koncentrálódik.

"Nyolc év kellett ahhoz, hogy ne legyen kordon az ország háza és a nemzet között, ami elzárja a különféle világnézetű és származású embereket attól, hogy közel kerüljenek a Szent Koronához." -

Schmitt Pál, 2010.05.29.


http://vastagbor.blog.hu/2011/04/12/kossuth_ter_kiallitas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megismerkedjenek, fotókiállításnak, területfoglalási, demonstrálhatnak, demonstrációkat, országgyűlésben, felvilágosítást, sztrájkolhatnak, szabadságunkról, megrendezéséről, befagyasztották, önkormányzattal, szakszervezetis, szeptemberében, személyiségünk, fotókiállítást, magyarországon, szabadságjogok, megakadályozni, fotópályázatra, sajtóközlemény, rendvédelmisek, fotókiállásnak, következetesen, kampányígérete, elkeseredettek, koncentrálódik, együttéléséről, körbekerítette, sajtószolgálat, fotópályázatot, kisebbségeknek, munkacsoportot, szabadságukért, kiállításnézés, szerkesztőség, többi kisebbséggel, többségi népcsoporttal, képeket februárban, kiállítás helyszíne, kiállítás március, legalapvetőbb európai, jogállamiság garanciája, mindennapi politikai, kormány ellen, imádott népnek, gyilkos sortüzek, kiállítás miatt, kiállítással sikerül, egyik díjazott, díjátadó ünnepélyes, nyertesek oklevelet, Magyar Országgyűlés, Európai Parlament, Magyar Sajtófotó, Magyar Nemzeti Múzeum, Répássy Róbert, Dvornik Gábor, Sárdi Péter, Külügyi Hivatal, Orbán Viktor, Országgyűlési Hivatalnak, Tisztelet Országgyűlés Sajtószolgálat, Tisztelt Szerkesztőség, Országgyűlés Sajtószolgálatától, Országgyűlés Hivatala, Fővárosi Önkormányzattal, LMP-s Vágó Gábornak, Első LMP-Vastagbőr, Rogán Antal, Lázár János, Szent Koronához, Schmitt Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Emlékezz  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Bornyi Veronika haiku verse  Egy tavasz  Alvó cica  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Spenót fasírttal  Hogyan válunk hűségesekké?  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanmese  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  "Ez egy csoda"  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jázmin  Esterházy Péterre emlékezünk  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  képre írva  Erdei gyöngyvirág  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  IGEN így  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimn...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Szeretem ujjad karcsuságait,  Zilahy Lajos gondolata  Csend  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Ott van  képre írva  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Van néhány kérdés, amin gondol...  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 13  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Eduardo Sacheri gondolata  Mindent de mindent visszakap  A sorsod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
többi kisebbséggel, többségi népcsoporttal, képeket februárban, kiállítás helyszíne, kiállítás március, legalapvetőbb európai, jogállamiság garanciája, mindennapi politikai, kormány ellen, imádott népnek, gyilkos sortüzek, kiállítás miatt, kiállítással sikerül, egyik díjazott, díjátadó ünnepélyes, nyertesek oklevelet, verseny ugyanis, következő héten, nyert összeget, március végén, hírt kapták, díjazottak nevében, nagy EU-s, magyar sajtószabadságért, kordonbontás becsületbeli, kordon lebontásával, picit kilógott, lóláb ezzel, jelenlegi kormánypártok, fotókiállítás miatt, egyik alkotmányos, gyülekezési jogunkat, szervezők szerint, ilyen fotókiállásnak, állampolgárok szemszögéből, kordonok miatt, kiállítás megnyitásának, választ azonban, hivatalos sajtóközlemény, elmúlt időszakban, kiállítás helyfoglalása, parlament előtti, 2011-es magyar, előző parlament, elnökséggel kapcsolatos, magyar EU-elnökség, nemzetközi fotópályázatra, világ minden, legjobbnak ítélt, politikai kapcsolataim, zéró felé, parlamenti képviselőt, egésznek pedig, kiállításnak álcázott, emberek kiállnak, hatalommal szemben, saját kezével, kiállításnézés keretében, kordonnal lezárt, országgyűlés parkolója, ország főtere, gyepápolási időszak, északi részen, rendvédelmisek felhúztak, szombati nagy, egyik szervező, területfoglalási engedélyt, részt kellene, tavasz nagyon, kertészeti munka, ország háza, nemzet között, különféle világnézetű, megismerkedjenek, fotókiállításnak, területfoglalási, demonstrálhatnak, demonstrációkat, országgyűlésben, felvilágosítást, sztrájkolhatnak, szabadságunkról, megrendezéséről, befagyasztották, önkormányzattal, szakszervezetis, szeptemberében, személyiségünk, fotókiállítást, magyarországon, szabadságjogok, megakadályozni, fotópályázatra, sajtóközlemény, rendvédelmisek, fotókiállásnak, következetesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 367
  • e Hét: 706
  • e Hónap: 4451
  • e Év: 157947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.