Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diszkótragédia
  2011-01-16 19:15:19, vasárnap
 
  Diszkótragédia
Frissítve: 2011.01.16. 18:27 hír24

A kft. vezetősége "mély megrendüléssel" értesült a szombati rendezvényen történt tragédiáról, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.
A szórakozóhelyen szombat éjszaka, eddig tisztázatlan körülmények között, a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, s ennek során három fiatal lány életét vesztette.
A West Balkán Kft. közleménye szerint a szombat éjszakai alkalmi rendezvény nem a cégük által szervezett rendezvény volt. A rendezvény szerződés szerinti lebonyolítását a Noise Night Life szervezői saját személyzettel, saját eszközökkel végezték. A rendezvényre kötött szerződés értelmében a jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Nois Night Life végezte.
A West Balkán Kft. vezetősége "mély megrendüléssel" értesült a szombat éjjeli rendezvényen történt tragédiáról, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjai, barátai, ismerősei felé. A cég vezetősége és munkatársai készséggel segítik a tragikus esemény felderítését végzők munkáját - olvasható a közleményben.
Korábban a tragédiával végződött rendezvény szervezője, a Noise Night Life azt közölte: ők csak bérbe vették a helyszínt az üzemeltetőtől, és nem volt tudomásuk arról, hogy a helynek nincs érvényes működési engedélye. Közleményük szerint a biztonságért az üzemeltető saját portaszolgálata felelt, a szervezők feladata a program, a hang- és fénytechnika kivitelezése volt. A rendezvényre 2881 darab karszalagot vásároltak meg.
Azt, hogy a szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros polgármestere mondta el vasárnap kora délután rendkívüli sajtótájékoztatón. A West Balkán nyilvántartásba vétele megtörtént, amely szerint maximum háromszáz ember részvételével 22 óráig tarthatott volna rendezvényt.


Három lány meghalt egy budapesti szórakozóhelyen
A szemtanúk késelésről, a rendőrség halálos pánikról beszél.Az eddigi információk szerint kizárható, hogy késelés történt volna azon a Nyugati téri szórakozóhelyen, ahol szombat éjjel három fiatal lány vesztette életét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap kora hajnalban. Horváth Katalin Fanni elmondta: szombat éjjel 23 óra körül a tömeg eddig tisztázatlan körülmények között kiáramlott a szórakozóhelyről, az áldozatok ennek során vesztették életüket.
Az MTI korábban nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva azt közölte: a lányokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők.
A rendőrség helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatója szerint pánikhangulat alakult ki a helyszínen, további sérültekről a hatóságoknak és a mentőknek egyelőre nincs tudomásuk.
A helyszínen a rendőrség cáfolta, hogy tömegverekedés tört volna ki. Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő a helyszínen kijelentette: vizsgálja a rendőrség, hogy a helyiségben többen tartózkodtak-e, mint amennyi a befogadóképessége, illetve azt is, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e.
Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: huszonéves lányok vesztették életüket.
A szórakozóhely szombat esti rendezvényének, a Noise Night Life-nak a Facebook-oldalán a helyszínen levők ugyanakkor azt állítják, késelés történt szombat éjjel, ezért haltak meg a fiatalok. (Az üzenőfalról azóta törölték az összes hozzászólást, és vasárnap hajnalban már a bejegyzés funkció sem volt elérhető. A letiltott oldal helyett a facebookon létrehoztak egy újabb oldalt, amelyre folyamatosan érkeznek a hozzászólások). Az Index információi szerint a West Balkán nevű szórakozóhelyen történt a tragédia 11 és fél 12 között, a második szinten még legalább egy órán át tartott a buli, és csak fél egykor kezdték teljesen kiüríteni a helyet. Az [origo] hívta fel a figyelmet arra, hogy egy szemtanú a Twitteren azt közölte, a késelés a ruhatárnál történt, és mint a "dominó, úgy dőltek le" az emberek. "Azt hittem, meghalok" - írta a lány.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a szórakozóhelyet lezárták, a várakozó fiatalokat pedig arról tájékoztatták, hogy csak a bűnügyi szemle után kaphatják meg otthagyott értékeiket. Aki ezt nem tudja megvárni, azok vasárnap egy külön megadott telefonszámon érdeklődhetnek holmijaik felől. A Nyugati pályaudvar várótermében több száz fiatal várakozik, akik egy szál pólóban menekültek ki a diszkóból és többük elmondása szerint azért nem tudnak hazamenni, mert irataik és lakáskulcsaik, kabátjukban és táskájukban a szórakozóhelyen maradtak.


A kiérkező mentősök három élettelen fiatal lányt találtak a földön
Még nem egyértelmű, hogy mi okozta a halálát a Nyugati téri szórakozóhelyen történt tragédia három áldozatának, a halál pontos okát igazságügyi orvos szakértői vizsgálat állapítja meg - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap reggel. Győrfi Pál közlése szerint a helyszínen dolgozó mentősök találtak külsérelmi nyomokat az áldozatok testén, ezek származhattak "lökdösődésből", ami a pánikhangulatban kialakult, de azt egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy ez okozta a halálukat. A szóvivő megerősítette, hogy a tragédiának nincsenek további áldozatai, vagy sérültjei.
Elmondta, hogy a helyszínről az éjszaka egy részeg fiatalt kellett kórházba szállítani, továbbá a tömegben egy fiatal rosszul lett a tragédiát követően, őt a helyszínen ellátták a mentősök. Ezek az esetek azonban véleménye szerint nem függtek össze a három lány halálával.
Győrfi Pál tájékoztatása szerint a mentők szombat éjjel fél 12 előtt néhány perccel kaptak riasztást a szórakozóhelyen történt balesetről. A bejelentés több eszméletlen fiatalról szólt. A mentőszolgálat hat egységet riasztott a helyszínre, az első egységek öt percen belül megérkeztek. A mentősök három fiatal lányt találtak a bejáratnál, egyiküknek sem volt szívműködése és légzése. Azonnal megkezdték az újraélesztésüket, ami több mint fél óráig tartott, de sajnos már nem tudtak segíteni rajtuk, csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A rendőrség vasárnap reggel még nem tudott információt adni arról, hogy mikorra lesz eredménye az orvos szakértői vizsgálatnak. Korábban, hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: az eddigi információk szerint kizárható, hogy késelés történt volna. Az MTI korábban, nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva, azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Címkék: szórakozóhelynek, pánikhangulatban, szórakozóhelyről, újraélesztésüket, létszámkontrollt, jegyértékesítést, szórakozóhelyen, családtagjainak, szórakozóhelyet, nyilvántartásba, portaszolgálata, megrendüléssel, rendezvényének, lebonyolítását, tömegverekedés, diszkótragédia, mentőszolgálat, érdeklődhetnek, pánikhangulat, polgármestere, részvételével, személyzettel, üzemeltetőtől, agyontaposták, főkapitányság, biztosítottak, származhattak, lakáskulcsaik, telefonszámon, lökdösődésből, tájékoztatása, megállapítani, tájékoztatták, megerősítette, tudósítójának, hozzászólások, szombati rendezvényen, elhunytak családtagjainak, szórakozóhelyen szombat, diszkóból kiáramló, szombat éjszakai, cégük által, rendezvény szerződés, rendezvényre kötött, szombat éjjeli, elhunytak családtagjai, tragikus esemény, tragédiával végződött, helynek nincs, üzemeltető saját, szervezők feladata, rendezvényre 2881, West Balkán Kft, Noise Night Life, Nois Night Life, Hassay Zsófia, West Balkán, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Horváth Katalin Fanni, Noise Night Life-nak, Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png ház  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  Png ház  Facebookon kaptam  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Facebookon kaptam  Nevem  Soha ne kedvezz...  Neked tudnod kell  Nem méltó hozzád  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Akarat  Szép napot kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Szép napot kívánok  Radikális szeretet  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Png csokor  A Megváltó szolgálatában  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Esti kép  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
szombati rendezvényen, elhunytak családtagjainak, szórakozóhelyen szombat, diszkóból kiáramló, szombat éjszakai, cégük által, rendezvény szerződés, rendezvényre kötött, szombat éjjeli, elhunytak családtagjai, tragikus esemény, tragédiával végződött, helynek nincs, üzemeltető saját, szervezők feladata, rendezvényre 2881, budapesti szórakozóhelyen, szemtanúk késelésről, rendőrség halálos, eddigi információk, tömeg eddig, áldozatok ennek, lányokat vélhetően, diszkóból menekülők, rendőrség helyszínen, mentőknek egyelőre, rendőrség cáfolta, helyszínen kijelentette, helyiségben többen, megfelelő menekülési, szórakozóhely szombat, helyszínen levők, üzenőfalról azóta, összes hozzászólást, bejegyzés funkció, letiltott oldal, facebookon létrehoztak, újabb oldalt, második szinten, figyelmet arra, ruhatárnál történt, szórakozóhelyet lezárták, várakozó fiatalokat, bűnügyi szemle, külön megadott, szál pólóban, szórakozóhelyen maradtak, kiérkező mentősök, halál pontos, helyszínen dolgozó, áldozatok testén, pánikhangulatban kialakult, szóvivő megerősítette, tragédiának nincsenek, részeg fiatalt, fiatal rosszul, tragédiát követően, helyszínen ellátták, esetek azonban, három lány, mentők szombat, szórakozóhelyen történt, bejelentés több, első egységek, mentősök három, halál beálltát, rendőrség vasárnap, orvos szakértői, áldozatokat vélhetően, szórakozóhelynek, pánikhangulatban, szórakozóhelyről, újraélesztésüket, létszámkontrollt, jegyértékesítést, szórakozóhelyen, családtagjainak, szórakozóhelyet, nyilvántartásba, portaszolgálata, megrendüléssel, rendezvényének, lebonyolítását, tömegverekedés, diszkótragédia, mentőszolgálat, érdeklődhetnek, pánikhangulat, polgármestere, részvételével, személyzettel, üzemeltetőtől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7802
  • e Hónap: 40956
  • e Év: 274703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.