Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi kívánságok régen és most
  2013-12-14 21:09:43, szombat
 
   
  Karácsonyi kívánságok régen és most

Az alábbiakban közölt gyermeki kívánságokat Wass Albert gyűjtötte a II. világháború kirobbanása előtti időben. Az eltelt közel hetven év után a megváltozott igényekről és kívánságokról beszél a lejjebb közölt karácsonyi kérések. A kérések leggyakrabban még mindig a szeretetről, boldogságról szólnak. Elgondolkoztató, tanulságos és reménykeltő.

,,Kedves angyalkám kívánok egy korcsolyát és, hogy hozzál karácsony fát és egy örözet ruhát. Édes anyámnak ruhát, édesapámnak cipőt és sok egéséget és egy mesekönyvet."

Kedves Jézuska!
Nagyon szépen kérek tőled meleg fehérnemüt és harisnyát s meg kérlek kedves Jézuska, hogy agyjál nekem jobb eszet és több szorgalmat, hogy tanulhassak ahogy anyuka szeretné s hogy agyjál nekik egészséget, mert apuka beteg, de te azt tudod, mert te mindent tudc.
Szeretettel maradok ...

Édes angyalka!
Szépen kérlek hozzál nekem egy nagy kabátot és egy pár bakancsot. Jön a tél és nincs mibe járjak az iskolába. Köszönöm előre is az ajándékot. ...

Kedves Angyalka!
Közeledik Karácsony. Nagy örömmel és gonddal kezdek a levélíráshoz. Egy kéréssel fordulok Te hozzád,
Nagyon szépen megkérlek jó Angyalka, hogy ha teheted légy szíves és hozz nekem egy pár bakancsot. Mert kilenc kilométer teszek meg minden nap és télen a félcipőben mikor nagy a hó rosz. Ha pedig ne lehet egy bibliát mert azt is szeretnék csak a bakancs még is jobban kell. Ezért ne haragugyál. Nagyon örvendenék ha megkapnám valamelyiket. Ha ezt sem lehet, akkor, amit te akarsz.
Bezárom levelem hálás köszönettel: ...

Őfelsége názáreti Jézuskának Menyország
Drága jó Jézuskám!
Nagy kéréssel fordulok hozzád! Egy óhajom hogy az én drága szüleimnek az egészségét őrizd meg. Nekem pedig az érdemem szerint. Hogyha megérdemlem, akkor nagyon szépen kérlek, adj nekem egy Bocskai ruhát, meg egy karórát. És a testvéreimnek is egészséget.
Kezeit csókolja ...


A gyermekek kérései Jézushoz napjainkban

,,Én Karácsonyra egy blúzot kérek, egy számítógépet, édességeket és szeretetet a családtól. Ha a blúzot és a számítógépet nem is kapom meg, az a fő, hogy egészség legyen, és szeretet, békesség az emberek közt. Mindenkinek örvendeni fogok."

Azt szeretném Karácsonyra, ha a haverjeimel együtt lehetek, és együtt tudnék velük szórakozni. Nem vagyok oda az ajándékért, elfogadnék ajándék képpen egy Karácsonyi hangulatot a családba, a barátok közt és esetleg valakit közelit megajándékozni. Nem mintha sok pénzem volna, mert nem tudnék neki drága dolgot venni, hanem valami szimbolikusat. A Karácsony nekem nem csak annyit jelent, hogy karácsonyfa meg az ajándék, hanem a hangulat, a szentmise, a karácsonyi ének meg a kántálás. Még csak annyit, hogy mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok.

,,Nokia telefon. Korcsoja. CD lejátszó. Pentium 4. Sok-sok édességet. Karácsonyi buli itt a karitász teremben."

,,A karácsony az nem azt jelenti, hogy ajándékokat kapunk és nem azt kell várni a karácsonytól hanem a szeretet lángja megvillan előttünk és, hogy Jézus megszületett. A családal kell együtt ünnepelnünk azon a napon próbálunk jól bánni egymással. Próbájunk segiteni azokon akiknek nincs semijük mind ahogy Jézust meg alyándékozták persze akik anyagilag és lelkileg egy jó szoval Boldog karácsonyt."

,,Karácsonytól várom hogy:
- kapjak egy számitogépet s egy csomó édességet
- egy nagy karácsonyfát
- hogy hulljon a hó
- egy gépfegyvert tudjak használni
- legyen sok petárdám
- legyünk boldogok a családommal
- tudjak mindenkinek valamit ajándékozni."

,,Karácsonytól én sok szeretetet, békességet várok az emberekközt és egészséget szeretnék kapni. A többit meg lehet venni."

,,Szeretném ha Karácsonykor édesanyám megkeresne!"

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Címkék: elgondolkoztató, megajándékozni, kívánságokról, szimbolikusat, testvéreimnek, alyándékozták, leggyakrabban, megváltozott, számitogépet, boldogságról, valamelyiket, karácsonytól, karácsonyfát, kívánságokat, számítógépet, levélíráshoz, karácsonykor, megszületett, szeretettel, emberekközt, gépfegyvert, haverjeimel, karácsonyra, mesekönyvet, családommal, ajándékozni, tanulhassak, mindenkinek, ajándékokat, reménykeltő, szeretetről, napjainkban, kirobbanása, köszönettel, világháború, alábbiakban, alábbiakban közölt, eltelt közel, megváltozott igényekről, lejjebb közölt, kérések leggyakrabban, örözet ruhát, nagy kabátot, kéréssel fordulok, félcipőben mikor, bibliát mert, óhajom hogy, egészségét őrizd, érdemem szerint, gyermekek kérései, blúzot kérek, emberek közt, Wass Albert, Kedves Jézuska, Kedves Angyalka, Közeledik Karácsony, Jézuskának Menyország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Png kislány  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A sors  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó cicák  A másik dolog,  Akarat  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png ház  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Németh László tollából  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Próbálj meg ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
alábbiakban közölt, eltelt közel, megváltozott igényekről, lejjebb közölt, kérések leggyakrabban, örözet ruhát, nagy kabátot, kéréssel fordulok, félcipőben mikor, bibliát mert, óhajom hogy, egészségét őrizd, érdemem szerint, gyermekek kérései, blúzot kérek, emberek közt, haverjeimel együtt, barátok közt, karácsonyi ének, karitász teremben, karácsonytól hanem, szeretet lángja, családal kell, napon próbálunk, csomó édességet, nagy karácsonyfát, gépfegyvert tudjak, elgondolkoztató, megajándékozni, kívánságokról, szimbolikusat, testvéreimnek, alyándékozták, leggyakrabban, megváltozott, számitogépet, boldogságról, valamelyiket, karácsonytól, karácsonyfát, kívánságokat, számítógépet, levélíráshoz, karácsonykor, megszületett, szeretettel, emberekközt, gépfegyvert, haverjeimel, karácsonyra, mesekönyvet, családommal, ajándékozni, tanulhassak, mindenkinek, ajándékokat, reménykeltő, szeretetről, napjainkban, kirobbanása, köszönettel, világháború, alábbiakban, karácsonyfa, megérdemlem, ünnepelnünk, édesapámnak, édességeket, szórakozni, fehérnemüt, elfogadnék, menyország, örvendenék, jézuskának, ajándékért, szüleimnek, karácsonyi, karácsonyt, egészséget, egészségét, szorgalmat, szeretetet, haragugyál, félcipőben, igényekről, megkeresne, békességet, korcsolyát, hangulatot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 803
  • e Hét: 2287
  • e Hónap: 8659
  • e Év: 59450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.