|
2013-12-30 23:40:04, hétfő
|
|
|
|
|
|
Kedves olvasóm!
Tudnod kell ,hogy ezeket a recepteket fiatal anyukák a saját tapasztalatok alapján,gyermekeiknek főzték és bevált ,kipróbált receptek .Rettenetesen ügyesek! Egymás között megosztva, (hozzátéve esetleg elvéve az összetevőkből) terjed.Mindenki a gyermekén kísérletezik és tapasztalja meg, hogy mit ehet.Mint nagymama csak besegítettem .
Nincs két egyforma gyermek,sem egyforma emésztés!
1-Babaétel rizses hús
Hozzávalók:
3 ek főtt rizs, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab fehérrépa, 1 közepesnél kisebb vöröshagyma, tyúktojásnyi pulykamell, 1 ek tönkölydara, 1 tk olaj, csipetnyi só, 1/2 pohár kefir,
ha kell még desztillált víz
A rizst 2-3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, s az olajon kevés vízzel megfuttatjuk, majd a darabolt hússal puhára pároljuk. Sózzuk, összekeverjük a kefirrel, s a darával, és készre főzzük. Ha kell még folyadék, vizet adunk hozzá. összekeverjük
a főtt rizzsel és tálaljuk. Ha szükséges még turmixoljuk össze, hisz gyermekeink foga nem azonos ütemben nő ki.
2-Csirkés spenót banánnal
Hozzávalók:
1-2 kisebb burgonya, 10-15 dkg spenótlevél vagy fagyasztott spenót, ¼ banán
Ha sikerül friss spenótot beszerezni, akkor azt megmossuk, száraitól megszabadítjuk, ha fagyasztottal dolgozunk, akkor azt felengedjük. A burgonyát felkockázzuk és a spenóttal együtt feltesszük főzni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takaréklángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, aztán össze turmixoljuk a krumpli-spenót elegyet a banánnal együtt.
Csirke-, pulykahús püré vagy tojássárgája illik hozzá, a kicsi életkorától függően.
3-Céklás almás saláta recept
1 kisebb céklát és egy nagyobb almát meghámozunk, majd lereszelünk, mokkáskanál olajjal és natúr joghurttal összekeverjük.
Elvileg 8 hónapos kortól lehet adni a babáknak, de mivel a hozzávalók csak reszelve vannak,
olyan babáknak ajánlom, akiknek több foguk van, és már esznek darabosabb ételeket.
Rita tippje: A céklát meg lehet párolni előtte, és akkor könnyebben meg tudják a babák rágni.
4-Padlizsánpogácsa recept
1 közepes padlizsánt meghámozunk, kockákra vágjuk, besózzuk és 20 percet állni hagyjuk.
Ezután leöblítjük, és enyhén sós, zöldségporral (bio) ízesített vízben 10 percet főzzük.
Leszűrjük és pépesítjük. Belekeverünk 1 tojás sárgáját, 1 ek. reszelt füstölt sajtot
(a füstölt sajttal valóban finomabb, de 1 éves kor előtt nem adok a babának füstölt sajtot) vágott zöldpetrezselymet, vagy bazsalikomot, kevés pirospaprikát és annyi zsemlemorzsát,
(saját készítésű joghurtba áztatott kenyérrel szoktam helyettesíteni) hogy formázható masszát kapjunk. A masszából evőkanálnyi mennyiséget lisztbe forgatunk és forró olajban minkét oldalán pirosra sütjük.
5-Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók:
70 g sárgaborsó, 70 g burgonya, 1 mokkáskanál olaj, citromlé
Ételtípus: főzelék
A sárgaborsót már előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a borsó már puha. Kis lángon tovább pároljuk 15-20 percig. Leszűrjük, pépesítjük, hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű főzőlevet és az olajat, majd újramelegítjük. 5-6 csepp citromlével ízesítjük, feltéttel tálaljuk.
6-Banános spenót
Hozzávalók:
100 g tisztított spenótlevél, 50 g burgonya, 15 g banán, 1 mokkáskanál olaj
Ételtípus: főzelék
A spenótot levelenként megmossuk, szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A burgonyából pürét készítünk a szokott módon, majd hozzákeverjük a spenótpürét. Bármilyen feltét illik hozzá.
7-Sült padlizsán csirkehússal
Hozzávalók: 1 padlizsán, burgonya, csirkehús, fokhagyma, olaj, só
Ételtípus: menü
A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsit megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben a burgonyát a hússal és a fokhagymával megfőzzük. A végén a főzőlével pépesítjük. Hús nélkül is nagyon finom, vacsorára ideális.
8-Baba fasírt
Hozzávalók: pulykahús, joghurt, kenyér, hagyma, petrezselyem, só, bors
Ételtípus: főétel
Fél fej hagymát összeaprítunk, kevés olajon megpárolunk.
10 dkg kenyeret (lehet bármilyen, de egészségesebb a teljes kiőrlésű),
kb. 15 percre 1 dl natúr joghurtba áztatunk. 20 dkg pulykahúst, a kenyeret, a hagymát összeaprítjuk, az egész masszát sóval, borssal ízesítjük, friss petrezselymet is szórhatunk hozzá. Pici golyókat formázunk, olajban pirosra sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: padlizsánpogácsa, megszabadítjuk, helyettesíteni, újramelegítjük, összetevőkből, összekeverjük, hozzákeverjük, zsemlemorzsát, pirospaprikát, előmelegített, zöldségporral, gyermekeiknek, tapasztalatok, egészségesebb, összeaprítjuk, összeaprítunk, fagyasztottal, petrezselymet, takaréklángon, kísérletezik, megfuttatjuk, belekeverünk, tojássárgája, tyúktojásnyi, felkockázzuk, bazsalikomot, besegítettem, rettenetesen, fokhagymával, petrezselyem, csirkehússal, felengedjük, meghámozunk, spenótpürét, desztillált, burgonyából, recepteket fiatal, saját tapasztalatok, gyermekén kísérletezik, rizst 2-3-szoros, zöldségeket apróra, olajon kevés, darabolt hússal, főtt rizzsel, burgonyát felkockázzuk, spenóttal együtt, burgonya megpuhul, krumpli-spenót elegyet, banánnal együtt, kicsi életkorától, nagyobb almát, hozzávalók csak,
|
|
|
|
recepteket fiatal, saját tapasztalatok, gyermekén kísérletezik, rizst 2-3-szoros, zöldségeket apróra, olajon kevés, darabolt hússal, főtt rizzsel, burgonyát felkockázzuk, spenóttal együtt, burgonya megpuhul, krumpli-spenót elegyet, banánnal együtt, kicsi életkorától, nagyobb almát, hozzávalók csak, babák rágni, füstölt sajttal, babának füstölt, masszából evőkanálnyi, főzés napján, burgonyát akkor, megfelelő mennyiségű, spenótot levelenként, burgonyából pürét, szokott módon, padlizsánt megmossuk, fokhagymával megfőzzük, főzőlével pépesítjük, teljes kiőrlésű, hagymát összeaprítjuk, egész masszát, padlizsánpogácsa, megszabadítjuk, helyettesíteni, újramelegítjük, összetevőkből, összekeverjük, hozzákeverjük, zsemlemorzsát, pirospaprikát, előmelegített, zöldségporral, gyermekeiknek, tapasztalatok, egészségesebb, összeaprítjuk, összeaprítunk, fagyasztottal, petrezselymet, takaréklángon, kísérletezik, megfuttatjuk, belekeverünk, tojássárgája, tyúktojásnyi, felkockázzuk, bazsalikomot, besegítettem, rettenetesen, fokhagymával, petrezselyem, csirkehússal, felengedjük, meghámozunk, spenótpürét, desztillált, burgonyából, turmixoljuk, kettévágjuk, lereszelünk, vöröshagyma, mokkáskanál, megöntözzük, életkorától, tönkölydara, levelenként, spenótlevél, sárgaborsót, gyermekeink, tapasztalja, megpárolunk, citromlével, mennyiséget, evőkanálnyi, fagyasztott, zöldségeket, szórhatunk, pulykahúst, pépesítjük, hozzávalók, beszerezni, feltesszük, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1841
- e Hét: 4708
- e Hónap: 11080
- e Év: 61871
|
|
|