Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felhívás Gyurkovics Tibor vers-és prózamondóversenyre
  2015-07-23 04:24:31, csütörtök
 
   
  Gyurkovics Tibor Nyugat-dunántúli Regionális Vers- és Prózamondó Verseny Versenykiírás

Első alkalommal kerül sor Győr- Moson- Sopron, Vas és Zala megyében, azaz a Nyugat dunántúli régióban ,,Gyurkovics Tibor" vers - és prózamondó verseny lebonyolítására.
A verseny a Zalai Közművelődésért Egyesület (ZKE) és Gyurkovics Tibor özvegye, Gyurkovics Györgyi szervezésében kerül meghirdetésre.

A verseny fő támogatói: Balog Zoltán, az Emberi Erőforrás Minisztériumának minisztere, Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Alapítvány/Alapítvány a közjóért, valamint Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata.

A verseny fővédnöke: Mádl Dalma asszony
A verseny védnöke.: Dr. Nagy István

Fontos az emlék az életünkben, emlékezni valakire, megismerni és megszeretni, megismertetni egy későbbi nemzedékkel egy olyan embert, akit mindenképpen meg kell ismerni és továbbvinni, akit költőtársai, barátai nagyra becsültek. Ezt az emléket őrzi a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum, a Cselley házban.
A verseny megrendezésének legfőbb célja Gyurkovics Tibor költői, írói munkásságának a költészetének, életművének bemutatása, az amatőr versmondó mozgalom további életben tartása, a szép magyar beszéd megőrzése, - amely talán a legfontosabb jelenleg hazánkban-, a versmondás és a nyelvművelés mellett, lehetőséget kívánunk teremteni a versmondást kedvelők ismerkedésére, az egymástól való tanulásra is.

A versek üzenete? Talán lehetne, ez a pár gondolat, de lehetne bármely más, hiszen a költő minden írásában üzen nekünk.

,,Minden egyes vers az élet értelméről szól, még akkor is, ha csak egy játékos húrpendülés.
Benne van a versben a költő, mint virágban az illat, tört fűben a kasza, egyetlen gyomban a saját életére tört keserűség...
... A vers a szeretet nyelve. Egyetlen verset sem írtam gyűlöletből vagy közönyből...
... A vers egy kézfejre támasztott, tenyérbe ejtett homlok, és oldalt nézés, mert nem bírunk szemből annyi fényt. Mégis azon tűnődünk - milyen lehet a fény?
A vers - véraláfutás a... felhőkön, és felhőjáték a... vérünkben. Vértükör, melyben tótágast állnak a fák, a Loire-menti nyárfák, a Balaton-parti fűzfák, a Tisza-menti nyírfák, miközben mi egy hajó után integetünk, amin utazunk, s ami régen eltűnt a kanyarban."

(Gyurkovics Tibor)



VERSENYYFELHÍVÁS

A rendezvénysorozat menete a következőképpen zajlik:

A verseny meghirdetése a 2015. február 19-i mosonmagyaróvári sajtótájékoztatón történt meg. A felhívás eljuttatásában nagy szerepe van a sajtónak, közművelődési, oktatási intézményeknek, valamint számítunk a tankerületi vezetők segítségére is. Az elődöntők megrendezésében, a versmondók figyelmének felhívásában számítunk a három megye pedagógusaira, a különböző települések versmondó és színjátszó műhelyeire, mindazokra, akik segíteni tudnak céljaink elérésében: felkutathatjuk a régió legkiválóbb versmondóit, ifjúsági és felnőtt kategóriában.
A verseny megyei elődöntőit Győr, Szombathely és Zalaegerszeg városaiban rendezzük, meg 2015. október hónapjában.
Mindhárom megyében 3 fős zsűri értékeli a produkciókat. Gyurkovics Györgyi, Farkas Tibor és minden megyében egy-egy helybeli neves szakember választja ki a három elődöntő után azt a kb. 30 főt, akik részt vehetnek a mosonmagyaróvári döntőn.
Nevezni Gyurkovics Tibor egy választott versével, prózájával és egy, a magyar irodalomból választott vers, vagy prózai művel lehet.
Könyvtárakon kívül, Gyurkovics Tibor verseinek, prózáinak egyszerű elérhetősége, a Petőfi Irodalmi Múzeum digitális halhatatlanok honlapján található. www.pim.hu

A VÁLASZTOTT MŰVEK EGYENKÉNT NEM HALADHATJÁK MEG A 8 PERCET!

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ:
www.zke.oldalunk.hu
A HÁROM ELŐDÖNTŐ UTÁN VÁLASZTJA KI A ZSŰRI AZT A 25-30 FŐT, AKIK 2015 NOVEMBERÉBEN MOSONMAGYARÓVÁRON RÉSZT VEHETNEK A VERSENY DÖNTŐJÉN, AZ ÖTFŐS, KÖZISMERT MŰVÉSZEKBŐL ÁLLÓ ZSŰRI ELŐTT.

KATEGÓRIÁK:
IFJÚSÁGI (15-22 ÉVES KORIG)
FELNŐTT: 23 ÉVES KORTÓL, FELSŐ KORHATÁR NINCS

JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE: 2015. SZEPTEMBER 10.
Az elődöntők időpontja:
2015. OKTÓBER 10. SOPRON /SZOMBAT/ EGYEZTETÉS ALATT
2015. OKTÓBER 17. SZOMBATHELY /SZOMBAT/ WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ
2015. OKTÓBER 24. ZALAEGERSZEG /SZOMBAT/ HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZ

A pontos helyszínekről és a kezdési időpontokról a jelentkezések beérkezése után értesítjük levélben vagy e-mailben, esetleg telefonon a versenyzőket, az őket felkészítő tanárokat.

A VERSENY ELŐDÖNTŐIRE AZ UTAZÁS ÖNKÖLTSÉGEN TÖRTÉNIK, A DÖNTŐRE AZ EGYESÜLET BIZTOSÍTJA AZ UTAZÁS A SZÁLLÁS ÉS AZ ÉTKEZÉS KÖLTSÉGEIT.

A DÖNTŐ
IDŐPONTJA: 2015. NOVEMBER 14. /SZOMBAT/
HELYSZÍNE: MOSONMAGYARÓVÁR VÁROSHÁZA díszterme
A DÖNTŐT KÖVETŐEN GYURKOVICS TIBOR NAGYVIZIT CÍMŰ DARABJÁT NÉZHETIK MEG A VERSENYZŐK ESTE 19 ÓRAI KEZDÉSSEL. A MOSONMAGYARÓVÁRI FLESCH KÁROLY KULTURÁLIS KÖZPONTBAN.

DÍJÁTADÓ GÁLAMŰSOR ÉS FOGADÁS
IDŐPONTJA 2015. NOVEMBER 15. /VASÁRNAP/
HELYSZÍNE: MOSONMAGYARÓVÁR , CSELLEY HÁZ

A DÖNTŐ DÍJAZOTTJAI MAGAS PÉNZJUTALOMBAN ÉS ÉRTÉKES TÁRGYNYEREMÉNYEKBEN RÉSZESÜLNEK!

A DÖNTŐ ZSŰRIJÉNEK TAGJAI:
Császár Angela Jászai Mari díjas színművésznő
Juhász Judit Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke
Mácsai Pál Kossuth és Jászai Mari- díjas színművész
Jordán Tamás Kossuth és Jászai Mari -díjas színművész
Gyurkovics Györgyi Gyurkovics Tibor költő özvegye, író


BŐVEBB INFORMÁCIÓ AZ ALÁBBI TELEFONON KÉRHETŐ:
FARKAS TIBOR - SZERVEZŐ, A ZKE ELNÖKE: 30/3968-678 VAGY GYURKOVICSVERS@GMAIL.COM

Megj.: A Képtáram, Gyurkovics Tibor c. mappájába feltöltöttem az emlékszobájáról
(Cselley Ház, Mosonmagyaróvár, Fő utca 19) készített képeimet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mosonmagyaróvári, minisztériumának, versenyyfelhívás, lebonyolítására, mosonmagyaróvár, megrendezésében, emlékszobájáról, megrendezésének, következőképpen, anyanyelvápolók, közművelődésért, eljuttatásában, felkutathatjuk, gyurkovicsvers, pénzjutalomban, intézményeknek, helyszínekről, megismertetni, szövetségének, önkormányzata, versenykiírás, szervezésében, pedagógusaira, meghirdetésre, jelentkezések, munkásságának, közművelődési, költészetének, ismerkedésére, halhatatlanok, feltöltöttem, zalaegerszeg, jelentkezési, elérhetősége, produkciókat, könyvtárakon, verseny fővédnöke, verseny védnöke, későbbi nemzedékkel, olyan embert, emléket őrzi, mosonmagyaróvári Hansági, verseny megrendezésének, amatőr versmondó, szép magyar, legfontosabb jelenleg, nyelvművelés mellett, versmondást kedvelők, egymástól való, versek üzenete, költő minden, élet értelméről, Felhívás Gyurkovics Tibor, Gyurkovics Tibor Nyugat-dunántúli Regionális Vers-, Prózamondó Verseny Versenykiírás, Győr- Moson- Sopron, Gyurkovics Tibor”, Zalai Közművelődésért Egyesület, Gyurkovics Tibor, Gyurkovics Györgyi, Balog Zoltán, Emberi Erőforrás Minisztériumának, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Alapítvány, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Mádl Dalma, Nagy István, Hansági Múzeum, Farkas Tibor, Nevezni Gyurkovics Tibor, Petőfi Irodalmi Múzeum, VÁLASZTOTT MŰVEK EGYENKÉNT NEM HALADHATJÁK MEG, JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ, HÁROM ELŐDÖNTŐ UTÁN VÁLASZTJA KI ZSŰRI AZT, NOVEMBERÉBEN MOSONMAGYARÓVÁRON RÉSZT VEHETNEK VERSENY DÖNTŐJÉN, KÖZISMERT MŰVÉSZEKBŐL ÁLLÓ ZSŰRI ELŐTT, ÉVES KORIG, ÉVES KORTÓL, FELSŐ KORHATÁR NINCS, JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE, EGYEZTETÉS ALATT, WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ, HEVESI SÁNDOR SZÍNHÁZ, VERSENY ELŐDÖNTŐIRE AZ UTAZÁS ÖNKÖLTSÉGEN TÖRTÉNIK, DÖNTŐRE AZ EGYESÜLET BIZTOSÍTJA AZ UTAZÁS SZÁLLÁS ÉS AZ ÉTKEZÉS KÖLTSÉGEIT, MOSONMAGYARÓVÁR VÁROSHÁZA, DÖNTŐT KÖVETŐEN GYURKOVICS TIBOR NAGYVIZIT CÍMŰ DARABJÁT NÉZHETIK MEG VERSENYZŐK ESTE, ÓRAI KEZDÉSSEL, MOSONMAGYARÓVÁRI FLESCH KÁROLY KULTURÁLIS KÖZPONTBAN, GÁLAMŰSOR ÉS FOGADÁS, CSELLEY HÁZ, DÖNTŐ DÍJAZOTTJAI MAGAS PÉNZJUTALOMBAN ÉS ÉRTÉKES TÁRGYNYEREMÉNYEKBEN RÉSZESÜLNEK, DÖNTŐ ZSŰRIJÉNEK TAGJAI, Császár Angela, Jászai Mari, Juhász Judit, Anyanyelvápolók Szövetségének, Mácsai Pál, Jászai Mari-, Jordán Tamás, BŐVEBB INFORMÁCIÓ AZ ALÁBBI TELEFONON KÉRHETŐ, FARKAS TIBOR, VAGY GYURKOVICSVERS@GMAIL, Cselley Ház,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Hamvas Béla  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Csend  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Magamnak  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Horváth Szilvia tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vannak emberek  A hagyma antibakteriális hatás...  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Egy gondolat  Jó éjszakát  Alvó cica  A gyulladáscsökkentő és csonte...  IGEN így  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Tanmese  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Nevelőszülőkhöz adták,  Erdei gyöngyvirág  Mindent de mindent visszakap  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egyszerű  Szívek  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Spenót fasírttal  különleges  IGEN így  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Egy gondolat  Borzasztó  képre írva  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Azért kaptad  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
verseny fővédnöke, verseny védnöke, későbbi nemzedékkel, olyan embert, emléket őrzi, mosonmagyaróvári Hansági, verseny megrendezésének, amatőr versmondó, szép magyar, legfontosabb jelenleg, nyelvművelés mellett, versmondást kedvelők, egymástól való, versek üzenete, költő minden, élet értelméről, játékos húrpendülés, saját életére, szeretet nyelve, kézfejre támasztott, vers &#8211, hajó után, rendezvénysorozat menete, következőképpen zajlik, verseny meghirdetése, felhívás eljuttatásában, tankerületi vezetők, elődöntők megrendezésében, versmondók figyelmének, három megye, különböző települések, régió legkiválóbb, verseny megyei, három elődöntő, mosonmagyaróvári döntőn, választott versével, magyar irodalomból, elődöntők időpontja, pontos helyszínekről, kezdési időpontokról, jelentkezések beérkezése, őket felkészítő, mosonmagyaróvári, minisztériumának, versenyyfelhívás, lebonyolítására, mosonmagyaróvár, megrendezésében, emlékszobájáról, megrendezésének, következőképpen, anyanyelvápolók, közművelődésért, eljuttatásában, felkutathatjuk, gyurkovicsvers, pénzjutalomban, intézményeknek, helyszínekről, megismertetni, szövetségének, önkormányzata, versenykiírás, szervezésében, pedagógusaira, meghirdetésre, jelentkezések, munkásságának, közművelődési, költészetének, ismerkedésére, halhatatlanok, feltöltöttem, zalaegerszeg, jelentkezési, elérhetősége, produkciókat, könyvtárakon, novemberében, meghirdetése, mindenképpen, versenyzőket, színművésznő, legfontosabb, időpontokról, nyelvművelés, felhívásában, kategóriában, települések, segítségére, figyelmének, versmondóit, szombathely, megszeretni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 3508
  • e Hónap: 3970
  • e Év: 26023
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.