Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tavalyihoz képest is rosszab
  2011-05-30 20:50:16, hétfő
 
  2011-05-30. 17:41
A tavalyihoz képest is rosszabbul élünk

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága mai ülésén meghallgatta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, akik beszámoltak a magyar kormány egyéves gazdasági teljesítményéről.
Fellegi Tamás méltatta a különböző állami intézmények összevonását, amely véleménye szerint növelte a gyorsaságot és a hatékonyságot. Az uniós pályázatok esetében megkezdték az eljárásrend egyszerűsítését, a különböző állami cégek menedzsmentjében radikális létszámcsökkentést hajtottak végre, egyszerűsítették a közbeszerzési folyamatokat. Megkezdődött a magántőke bevonásával készült beruházások, vagyis a PPP-konstrukciók áttekintése is, ennek során bizonyossá vált, hogy az eddigi gyakorlat szerint minden kockázatot az állam vállalt, míg a magánszféra kockázat nélkül többszörös hasznot zsebelt be. A miniszter az Új Széchenyi Tervtől várja a hazai kis- és középvállalkozások fellendülését, és nagy sikerként aposztrofálta a MOL 21 százalékos tulajdonrész-visszavásárlását az orosz Szurgutnyeftől, mivel az olaj ára és a MOL árfolyama minden létező piaci előrejelzése szerint jelentősen emelkedni fog, így a magyar állam hosszú távú értéknövekedéssel számolhat.
Az MSZP-s Szekeres Imre szerint a kormány kapkod és látszat politizál, a MOL részvények visszavásárlásával nem fog csökkenni az ország energiafüggősége, az összevonások pedig csak azt a célt szolgálták, hogy az összes állami kifizető cég egy helyen legyen. Szekeres szerint szakmai vegyesbolt jött létre, melyet a Fideszes Ékes József úgy kommentált, ha ez így van, akkor az előző kormányok úgy kezelték a gazdaságot, mint egy szatócsüzletet.
A jobbikos Lenhardt Balázs szerint Fellegi Tamás tanáremberhez méltóan professzionálisan csomagolta be a semmit, amit a kormány az állami vagyon visszaszerzése terén fel tud mutatni. A képviselő szerint a stratégiai ágazatoknál valóban aktív állami jelenlétre lenne szükség, nem csak az elmúlt nyolc, hanem két évtized rombolása miatt. Lenhardt az egész privatizációs folyamat felülvizsgálatának szükségességét hangsúlyozta, mondván a közszolgáltatásainkat privatizáló cégek is bizonyos feltételeket vállaltak, és rengetegszer láttuk, hogy ezeket nem teljesítették. Átfogó, bíróságot igénybe vevő eljárás helyett jogi maszatolás van, nincsenek érdemi lépések, miközben számos esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn - kifogásolta a képviselő, aki felvetette, hogy vajon kinek az érdekét szolgálja az évi 3 ezer milliárd forintos IMF-hitel felvétele és kamatainak továbbfizetése. Lenhardt kitért a Szajol-Püspökladány közötti vasútfelújításra is, emlékeztetve arra, hogy az irreálisan magas 100 milliárdos beruházást - a sokkal kedvezőbb ajánlatot adó versenytársak kizárása után - a közismerten Orbán Viktor közeli barátjának számító, a Fidesz pénzeit kezelő Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép nyerte. A jobbikos képviselő feltette a kérdést, hogy ennyi pénzből hány kis- és középvállalkozást lehetne talpra állapítani.
Lenhardt Balázs szerint jellemző a nemlétező elszámoltatásra, hogy a volt pénzügyminiszter Veres János bent ülhet a bizottságban és kérdéseket tehet fel ahelyett, hogy egészen más természetű közintézmény, mondjuk egy PPP-konstrukcióban épült fegyház vendégszeretetét élvezné. Veres ezt követően kritikával illette az ülést vezető Nyikos Lászlót, hogy nem utasította rendre a szerinte személyeskedő jobbikos politikust. Veres János kijelentette továbbá, hogy semmilyen papírt nem találtak, amely bizonyítaná bűnösségét.
Fellegi Tamást rövid szünet után Matolcsy György váltotta. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy míg egy éve csődközeli helyzetben voltunk, az új kormánynak köszönhetően Magyarország pénzügyei konszolidáltak, a külső pénzpiaci bizalom helyreállt. Matolcsy elmondta, 2011 első negyedévében 2010 első negyedévéhez képest nőtt a foglalkoztatottság, amely jelzi, hogy kedvező folyamatok vannak a gazdaságban. A magánnyugdíjpénztárak államosítása egy tarthatatlan és erkölcstelen rendszernek vetett véget - állította a miniszter, aki szerint tartható a 10 év alatt ígért egymillió új munkahely.
Szekeres Imre szerint a Fidesz fordított Robin Hoodként azoktól vesz el, akiknek semmije sincs, és azoknak adnak, akiknek van.
Lenhardt Balázs Borókai Gábor Heti Válaszban megjelent írását idézte, amelyben a hetilap főszerkesztője megállapítja: nemcsak az elmúlt öt évhez, a tavalyihoz képest is rosszabbul élünk. A jobbikos képviselő úgy vélte, az elmúlt negyedév 2,3 százalékos GDP javulását csak az exportnövekedésnek köszönhetjük, a gazdaság duális szerkezete megmaradt, a hazai kkv-szféra pedig haláltáncát járja. Lenhardt szerint a belső kereslet további csökkenése a Jobbik azon félelmét igazolta, miszerint a legtehetősebbeknek adott adókedvezmények nem fognak megjelenni a piacon, a legszegényebbektől elvett pénzek viszont fájóan hiányozni fognak. A képviselő elmondta, a rokkantnyugdíjasok munkába való visszavezetése nem jelent megoldást, mert nincs munkaerőpiac, ami fel tudná őket szívni, a Széll Kálmán Tervvel pedig a kormány a korábbi balliberális kormányok megszorító politikáját folytatja.
(Barikád)


http://kuruc.info/r/2/79859/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: menedzsmentjében, teljesítményéről, visszavásárlását, egyszerűsítették, energiafüggősége, vasútfelújításra, vendégszeretetét, pénzügyminiszter, elszámoltatásra, egyszerűsítését, adókedvezmények, nemzetgazdasági, főszerkesztője, visszavezetése, konszolidáltak, konstrukcióban, visszaszerzése, érdekeltségébe, szatócsüzletet, szükségességét, szurgutnyeftől, továbbfizetése, privatizációs, aposztrofálta, tanáremberhez, teljesítették, fellendülését, költségvetési, versenytársak, számvevőszéki, hatékonyságot, közbeszerzési, személyeskedő, megállapítja, országgyűlés, megkezdődött, tavalyihoz képest, magyar kormány, különböző állami, uniós pályázatok, eljárásrend egyszerűsítését, közbeszerzési folyamatokat, magántőke bevonásával, eddigi gyakorlat, állam vállalt, magánszféra kockázat, hazai kis-, orosz Szurgutnyeftől, magyar állam, kormány kapkod, ország energiafüggősége, összevonások pedig, Országgyűlés Számvevőszéki, Fellegi Tamás, Matolcsy György, Széchenyi Tervtől, MSZP-s Szekeres Imre, Fideszes Ékes József, Lenhardt Balázs, Orbán Viktor, Simicska Lajos, Veres János, Nyikos Lászlót, Fellegi Tamást, Szekeres Imre, Robin Hoodként, Lenhardt Balázs Borókai Gábor Heti Válaszban, Széll Kálmán Tervvel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi este  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Annyira tisztelem a szabadságo...  39 ígéret  Jázmin  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Borzasztó  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam Krisztina b...  James Allen  Szeretem ujjad karcsuságait,  Egyszerű  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Csend  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Isten hűségének mértéke  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Az ember  Egy tavasz  Alvó kislány  Anyámról való emlékek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Tanmese  39 ígéret  Paul Éluard - És egy mosoly  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Andrássy Réka - A bolond Böske  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  IGEN így  Szívek  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Különleges  Vidámság  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Otthon 
Bejegyzés Címkék
tavalyihoz képest, magyar kormány, különböző állami, uniós pályázatok, eljárásrend egyszerűsítését, közbeszerzési folyamatokat, magántőke bevonásával, eddigi gyakorlat, állam vállalt, magánszféra kockázat, hazai kis-, orosz Szurgutnyeftől, magyar állam, kormány kapkod, ország energiafüggősége, összevonások pedig, célt szolgálták, összes állami, helyen legyen, előző kormányok, jobbikos Lenhardt, állami vagyon, képviselő szerint, stratégiai ágazatoknál, elmúlt nyolc, egész privatizációs, érdekét szolgálja, irreálisan magas, sokkal kedvezőbb, közismerten Orbán, jobbikos képviselő, nemlétező elszámoltatásra, volt pénzügyminiszter, ülést vezető, szerinte személyeskedő, nemzetgazdasági miniszter, külső pénzpiaci, hetilap főszerkesztője, elmúlt negyedév, gazdaság duális, hazai kkv-szféra, belső kereslet, képviselő elmondta, korábbi balliberális, menedzsmentjében, teljesítményéről, visszavásárlását, egyszerűsítették, energiafüggősége, vasútfelújításra, vendégszeretetét, pénzügyminiszter, elszámoltatásra, egyszerűsítését, adókedvezmények, nemzetgazdasági, főszerkesztője, visszavezetése, konszolidáltak, konstrukcióban, visszaszerzése, érdekeltségébe, szatócsüzletet, szükségességét, szurgutnyeftől, továbbfizetése, privatizációs, aposztrofálta, tanáremberhez, teljesítették, fellendülését, költségvetési, versenytársak, számvevőszéki, hatékonyságot, közbeszerzési, személyeskedő, megállapítja, országgyűlés, megkezdődött, folyamatokat, kijelentette, magyarország, államosítása, tarthatatlan, emlékeztetve, összevonások, püspökladány, konstrukciók, előrejelzése, erkölcstelen, tulajdonrész, közintézmény, rengetegszer, bizottságban, összevonását, balliberális, munkaerőpiac, meghallgatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.