Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
15 Dolog amit a boldog emberek másképpen csinálnak
  2014-01-29 19:47:11, szerda
 
   
  Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló. Viszont, mi azt szeretnénk tudni, hogy mit csinálnak másképpen a boldog emberek, ezért összegyűjtöttem egy listát azokról a dolgokról, amiket a boldog emberek a boldogtalanoktól eltérő módon csinálnak.

1. A szeretet szemben a félelemmel

Szóval, bizton állíthatom, hogy az igazán boldog emberek kevésbé félnek és sokkal inkább szeretnek. Minden pillanatot, minden egyes kihívást, minden személyt egy arra szolgáló esélyként látnak, amely által többet tudhatnak meg magukról és a körülöttük lévő világról.

2. Az elfogadás szemben az ellenállással

A boldog emberek tisztában vannak azzal, hogy egy helyzetet lehetetlen oly módon megváltoztatnunk, hogy ellenállunk, ugyanakkor határozottan megváltoztathatjuk azáltal, hogy elfogadjuk, hogy létezik és megértjük, hogy a létezésének lehet valamiféle oka.

Amikor valami kedvezőtlen dolog történik velük, nem próbálnak meg harcolni ellene (tudják, hogy attól még rosszabb lesz a helyzet), hanem felteszik maguknak a kérdést: Mit kell ebből megtanulnom? Hogyan tudnám ezt jobbá tenni? Majd azután a pozitívumra összpontosítanak és nem a negatívumra. Úgy tűnnek, mintha mindig félig telve látnák a poharat, nem számít, mi történik velük.

3. A megbocsátás szemben a megbocsátásra való képtelenséggel

Az igazán boldog emberek tudják, hogy nem egészséges dolog haragtartónak lenni. A megbocsátást és a felejtést választják, mivel megértik, hogy a megbocsátás egy ajándék, amit elsősorban maguknak adnak.

Haragtartónak lenni, olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valaki másra hajítjuk azt; mi fogunk elsőként megsérülni. - Buddha

4. Bizalom a kétellyel szemben

Megbíznak önmagukban és a körülöttük élő emberekben. Akár egy takarító nénivel, akár egy milliárdokat érő vállalat vezérigazgatójával beszélnek, úgy tűnnek, mintha mindig éreztetnék azokkal az emberekkel, akikkel kapcsolatba lépnek, hogy van valami egyedülálló és különleges bennük. Megértik, hogy a hiedelmek önbeteljesítő jóslatok.

Ezért aztán meggyőződnek a felől, hogy mindenkivel szeretettel, méltósággal és tisztelettel beszélnek-e, s nem tesznek különbséget a korok, a nemek, a társadalmi státuszok, a színek a vallások vagy a rasszok között. Az ilyen nagyszerű emberekről Mark Twain azt mondta:

,,Tartsd magad távol az olyasfajta emberektől, akik lefitymálják az ambícióidat. A kisemberek mindig ezt teszik, azonban az igazán nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

5. Értelem a nagyravágyással szemben

Azért teszik úgy a dolgokat, ahogyan teszik, mert az értelmet visz az életükbe, és mivel a dolgok céltudatosságot adnak az életüknek. Megértik, hogy ,,A szeretett dolgok megtétele életünk bőségének sarokköve." - ahogyan Wayne Dyer mondja.

Sokkal inkább azzal foglalkoznak, hogy egy értelemmel teli életet élhessenek, mintsem egy modern társadalmunk által sikeresnek kikiáltott életet. Ebben az az ironikus, hogy az idejük javarészében mind a sikerből, mind az értelemből időt nyernek, mivel úgy döntenek, hogy olyan dolgokkal foglalkoznak, melyeket a leginkább szeretnek és mindig a szívük óhajait követik. Őket nem a pénz motiválja; szeretnének különb életet élni azoktól, akik körülöttük és a világban élnek.

6. A dicséret a kritizálással szemben

A boldog emberek valószínűleg egyetértenének Carl Jungnak az ellenállásról szóló elméletével: ,,Aminek ellenállsz, az nem csupán fennmarad, hanem még nagyobbra nő." Ők nem kritizálják az általuk megerősíteni kívánt magatartásnak a hiányát, sokkal inkább egy személy vagy egy általuk megerősíteni kívánt magatartás dicséréséről ismerhetők fel (még ha nem is oly gyakran), s ők tulajdonképpen a pozitív viselkedést ösztönzik.

Amikor egy szülő arról szeretne meggyőződni, hogy a hét éves fia mindig vissza fogja-e tenni a dobozba a játékait, miután játszott velük, arra kell odafigyelnie, hogy ne koncentráljon sokszor arra, hogy a gyerek nem tette meg, kritizálva ezzel őt és a viselkedését, hanem minden alakalommal, amikor a kisfiú visszateszi a játékait, a szülő dicsérje meg őt és a viselkedését. Pontosan ily módon tudja megerősíteni a pozitív viselkedést és a végén elérni a kívánt eredményeket.

7. A kihívások szemben a problémákkal

A boldog emberek a problémákban kihívásokat és azon új utak felfedezésének az esélyeit látják, ahogyan a dolgokat tenni lehetne, kifejezve ezzel az irántuk érzett hálát, megértve, hogy a kihívások mögött sok olyan lehetőség rejlik, amely hozzájárulhat a saját kifejlődésükhöz és a kiteljesedésükhöz.

8. Az önzetlenség szemben az önzőséggel

Nem magukért teszik, amit tesznek, hanem mások javára, meggyőződve arról, hogy azoknak van értelmük, s fejlődést és boldogságot hoznak mások életébe. Utat keresnek arra, hogy a világgal megoszthassák önmaguk legjavát és arra, hogy másokat boldoggá tegyenek.

Az ajándékozás előtt, az ajándékozó elméje boldog; miközben ad, az adományozó elméje békével telik meg; s miután adott, az adakozó elméje emelkedett állapotba kerül. - Buddha

9. Bőség a hiánnyal és a szegénységgel szemben

Gazdag gondolkodásmódjuk van, kiegyensúlyozott életet élnek, minden életterületükön bőségre tesznek szert.

10. A nagyot álmodás szemben a realizmussal

Ezek az emberek nem igazán foglalkoznak azzal, hogy realisták legyenek. Szeretnek és mernek nagyot álmodni, mindig a szívükre és az intuícióikra hallgatnak, s teljesítményeik nagysága sokunkban félelmet keltenek.
Egyáltalán ne álmodj kicsiket, mivel a kis álmoknak egyáltalán nincs erejük ahhoz, hogy megmozgassák az emberek szívét. - Goethe

11. Jóindulat a kegyetlenséggel szemben

Jóindulatúak magukkal és másokkal szemben, s megértik önmaguk szeretetének, az önmaguknak való megbocsátásnak és az önelfogadásnak az erejét.

12. A háládatosság szemben a hálátlansággal

Nem számít hová tekintenek, nem számít, hol vannak vagy kivel vannak, megvan az a képességük, ami révén ott is meglátják a szépet, ahol a legtöbbünk csak rútságot lát, észreveszik a lehetőséget, ahol a legtöbbünk csak kínlódást lát, s meglátják a bőséget ott is, ahol sokunk csak a hiányt nézi, s mindezekért kifejezik a hálájukat.

13. Jelenlét/összekapcsolódás szemben az elszakadással

Tudják, hogyan élhetnek a jelen pillanatban, nagyra értékelik, amijük van és azt, ahol tartanak, és továbbra is nagyokat álmodnak a jövőről.

Amikor jelen vagyunk, lehetővé tehetjük az elménk számára, hogy összekuszáltság (kötöttségek és zavarok) nélkül legyen jelen. Az elme önmagában egy csodálatos eszköz. A hibás működése akkor indul be, amikor benne önmagunkat keressük és összetévesztjük azzal, akik valójában vagyunk.

14. Pozitívság és negatívság

Nem számít, hogy mi történik velük, mindig mindenre pozitív nézőpontból tekintenek és ily módon hajlamosak sok negatív és ,,realista" embert felingerelni.

15. A felelősségvállalás szemben a hibáztatással

Teljes mértékben felelősséget vállalnak az életük iránt és ritkán mentegetőznek. A boldog emberek megértik, hogy azok a pillanatok, amikor külső erőket teszünk felelőssé azért, ami velük történik, valójában minden energiánkat elpocsékoljuk. Ők az energiájuk megtartását választják és mindenért felelősséget vállalnak, ami velük történik.

FORRÁS: BOLDOGNAPOT.HU
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
Címkék: megváltoztatnunk, összekapcsolódás, összpontosítanak, kiegyensúlyozott, boldogtalanoktól, összetévesztjük, nagyravágyással, életterületükön, kifejlődésükhöz, kegyetlenséggel, összegyűjtöttem, összekuszáltság, céltudatosságot, teljesítményeik, önelfogadásnak, megbocsátásnak, felfedezésének, képtelenséggel, hálátlansággal, egyetértenének, nyilvánvalónak, tulajdonképpen, természetesen, magatartásnak, önbeteljesítő, elszakadással, hibáztatással, megbocsátásra, megoszthassák, szegénységgel, haragtartónak, ellenállással, hozzájárulhat, kritizálással, mentegetőznek, elpocsékoljuk, boldogtalan emberek, boldog emberek, listát azokról, boldogtalanoktól eltérő, szeretet szemben, igazán boldog, arra szolgáló, körülöttük lévő, elfogadás szemben, helyzetet lehetetlen, létezésének lehet, pozitívumra összpontosítanak, megbocsátás szemben, megbocsátásra való, felejtést választják, kétellyel szemben, Mark Twain, Wayne Dyer, Carl Jungnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabolcska Mihály – Ákác...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Csak a fogyatkozás látható  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png férfi  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png lepke  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A boldog családok mind hasonló...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Elköszönt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tanuld meg ezt a versemet  Kellemes délutánt kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete István - Akác  Png csokor  Png cica  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tanuld meg ezt a versemet  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  képre írva  Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png ház  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Örülök, hogy látlak!  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nevem  Makszim Gorkij gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Png cica  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Alvó cicák  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
boldogtalan emberek, boldog emberek, listát azokról, boldogtalanoktól eltérő, szeretet szemben, igazán boldog, arra szolgáló, körülöttük lévő, elfogadás szemben, helyzetet lehetetlen, létezésének lehet, pozitívumra összpontosítanak, megbocsátás szemben, megbocsátásra való, felejtést választják, kétellyel szemben, takarító nénivel, hiedelmek önbeteljesítő, társadalmi státuszok, vallások vagy, rasszok között, ilyen nagyszerű, olyasfajta emberektől, kisemberek mindig, igazán nagyok, nagyravágyással szemben, értelmet visz, dolgok céltudatosságot, szeretett dolgok, értelemmel teli, modern társadalmunk, idejük javarészében, értelemből időt, leginkább szeretnek, szívük óhajait, pénz motiválja, világban élnek, kritizálással szemben, ellenállásról szóló, általuk megerősíteni, személy vagy, pozitív viselkedést, szülő arról, kisfiú visszateszi, szülő dicsérje, végén elérni, kívánt eredményeket, kihívások szemben, problémákban kihívásokat, esélyeit látják, dolgokat tenni, irántuk érzett, kihívások mögött, saját kifejlődésükhöz, önzetlenség szemben, világgal megoszthassák, ajándékozás előtt, ajándékozó elméje, adományozó elméje, adakozó elméje, szegénységgel szemben, nagyot álmodás, intuícióikra hallgatnak, emberek szívét, kegyetlenséggel szemben, önmaguknak való, háládatosság szemben, legtöbbünk csak, hiányt nézi, jelen pillanatban, elménk számára, elme önmagában, csodálatos eszköz, hibás működése, életük iránt, energiájuk megtartását, megváltoztatnunk, összekapcsolódás, összpontosítanak, kiegyensúlyozott, boldogtalanoktól, összetévesztjük, nagyravágyással, életterületükön, kifejlődésükhöz, kegyetlenséggel, összegyűjtöttem, összekuszáltság, céltudatosságot, teljesítményeik, önelfogadásnak, megbocsátásnak, felfedezésének, képtelenséggel, hálátlansággal, egyetértenének, nyilvánvalónak, tulajdonképpen, természetesen, magatartásnak, önbeteljesítő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 7170
  • e Év: 57961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.