Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Töltött vaddisznódagadó párolt lilakáposztával
  2014-02-05 11:47:16, szerda
 
   
  Hozzávalók 6 személyre:
1 vaddisznó dagadó(kb. 1-1,2 kg), 25 dkg vaddisznó lapocka, 20 dkg vaddisznó máj, 5 dkg szárított vargánya, 5 dkg zsír, 1 vöröshagyma, 2 zsemle, 2 dl tej, 2+2 tojás, 1 kötés petrezselyem;

a pácléhez: 2,5 dl vörösbor, 1 citrom, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma;

a zöldségágyhoz: 1 póréhagyma, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 25 dkg pasztinák, 1 zöld paprika, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, borecet;

a körethez: 1 fej lilakáposzta, 3 alma, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg aszalt szilva, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, cukor, almaecet

Elkészítése:
A páchoz a hagymákat megpucoljuk, felvágjuk és beletesszük a borba. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a vaddisznó dagadóra töltjük, majd 12 óráig pácolódni hagyjuk benne.

A vaddisznó dagadót éles, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk, úgy, hogy egy tölthető zsebet alakítsunk ki benne, vigyázva arra, hogy ne lyukasszuk ki. Kívül belül megsózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vaddisznó májat és az előzőleg beáztatott vargánya gombát és összesütjük. A végén sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

A tojásokat megfőzzük és kockára vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A vaddisznó lapockát ledaráljuk, hozzáadjuk a hagymás májat, a kiszorított zsemlét, a tojást és összedolgozzuk.

Végül belekavarjuk a tojássárgáját és kemény habbá vert fehérjét.

A felszúrt dagadót megtöltjük a masszával és a nyílást hústűvel betűzzük.

A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk és egy tepsi aljára szórjuk.

Ráhelyezzük a megtöltött dagadót, meglocsoljuk az olajjal és vizet öntünk alája. Alufóliával lefedjük és forró sütőben puhára pároljuk. Félidőben a dagadót megfordítjuk a másik felére, az utolsó 15 percben pedig levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

A megsült dagadót 15-20 percig pihenni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, turmixal krémesre kavarjuk és a pecsenyelével tetszőleges állagúra hígítjuk. Borecettel ízesítjük és ha szükséges, megsózzuk.

A körethez a lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Rádobjuk a sóból kicsavart káposztát, megkeverjük, borsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, akkor hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát és 5 percig pároljuk. A végén beletesszük az elfelezett aszalt szilvákat. Ízlés szerint cukorral és almaecettel ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vad ételek  
Címkék: összedolgozzuk, felszeleteljük, zöldségágyhoz, tojássárgáját, lilakáposztát, pecsenyelével, petrezselyem, lilakáposzta, meglocsoljuk, megfordítjuk, belekavarjuk, megpucoljuk, alufóliával, ráhelyezzük, kiszorított, elkészítése, beletesszük, töltelékhez, összesütjük, vöröshagyma, dinszteljük, kicsavarjuk, zöldségeket, meghámozott, megkeverjük, almaecettel, tetszőleges, megszórjuk, hozzávalók, lyukasszuk, hozzáadjuk, elfelezett, zsiradékon, beáztatott, ledaráljuk, alakítsunk, hagymákat megpucoljuk, karikára vágott, vaddisznó dagadóra, vaddisznó dagadót, tölthető zsebet, hagymát megpucoljuk, zsiradékon üvegesre, előzőleg beáztatott, végén sóval, tojásokat megfőzzük, zsemléket tejbe, vaddisznó lapockát, hagymás májat, kiszorított zsemlét, felszúrt dagadót, nyílást hústűvel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimn...  Ott van  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét  Andrássy Réka - A bolond Böske  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Borzasztó  Alvó cicák  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Csend  39 ígéret  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 13  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Pitypang szökőkút  Segíts neki dicsérni Téged  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Kertem  Somlyó Zoltán - Orgonával  Ady Endre - Mindegy átka  Gebhardt Nóra versei II.  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Bársony székben  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Gebhardt Nóra versei II.  Tanmese  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Azért kaptad  Az ember emlékekből áll  Ma van a magyar költészet napj...  A pitypang legendája  Martin Buber, A haszidim meséi  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Az ember  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Mindent de mindent visszakap  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
hagymákat megpucoljuk, karikára vágott, vaddisznó dagadóra, vaddisznó dagadót, tölthető zsebet, hagymát megpucoljuk, zsiradékon üvegesre, előzőleg beáztatott, végén sóval, tojásokat megfőzzük, zsemléket tejbe, vaddisznó lapockát, hagymás májat, kiszorított zsemlét, felszúrt dagadót, nyílást hústűvel, zöldségeket megpucoljuk, tepsi aljára, megtöltött dagadót, dagadót megfordítjuk, másik felére, megsült dagadót, zöldségeket leszűrjük, pecsenyelével tetszőleges, lilakáposztát vékony, sóból kicsavart, végén beletesszük, elfelezett aszalt, összedolgozzuk, felszeleteljük, zöldségágyhoz, tojássárgáját, lilakáposztát, pecsenyelével, petrezselyem, lilakáposzta, meglocsoljuk, megfordítjuk, belekavarjuk, megpucoljuk, alufóliával, ráhelyezzük, kiszorított, elkészítése, beletesszük, töltelékhez, összesütjük, vöröshagyma, dinszteljük, kicsavarjuk, zöldségeket, meghámozott, megkeverjük, almaecettel, tetszőleges, megszórjuk, hozzávalók, lyukasszuk, hozzáadjuk, elfelezett, zsiradékon, beáztatott, ledaráljuk, alakítsunk, póréhagyma, borecettel, megtöltött, megtöltjük, felszúrjuk, vaddisznó, ízesítjük, lereszelt, szilvákat, megsózzuk, pácolódni, tojásokat, szükséges, masszával, félidőben, leszűrjük, kicsavart, borsózzuk, levesszük, megfőzzük, káposztát, zsemléket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 5208
  • e Év: 55999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.