|
2014-02-05 11:47:16, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 6 személyre:
1 vaddisznó dagadó(kb. 1-1,2 kg), 25 dkg vaddisznó lapocka, 20 dkg vaddisznó máj, 5 dkg szárított vargánya, 5 dkg zsír, 1 vöröshagyma, 2 zsemle, 2 dl tej, 2+2 tojás, 1 kötés petrezselyem;
a pácléhez: 2,5 dl vörösbor, 1 citrom, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma;
a zöldségágyhoz: 1 póréhagyma, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 25 dkg pasztinák, 1 zöld paprika, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, borecet;
a körethez: 1 fej lilakáposzta, 3 alma, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg aszalt szilva, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, cukor, almaecet
Elkészítése:
A páchoz a hagymákat megpucoljuk, felvágjuk és beletesszük a borba. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a vaddisznó dagadóra töltjük, majd 12 óráig pácolódni hagyjuk benne.
A vaddisznó dagadót éles, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk, úgy, hogy egy tölthető zsebet alakítsunk ki benne, vigyázva arra, hogy ne lyukasszuk ki. Kívül belül megsózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vaddisznó májat és az előzőleg beáztatott vargánya gombát és összesütjük. A végén sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
A tojásokat megfőzzük és kockára vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A vaddisznó lapockát ledaráljuk, hozzáadjuk a hagymás májat, a kiszorított zsemlét, a tojást és összedolgozzuk.
Végül belekavarjuk a tojássárgáját és kemény habbá vert fehérjét.
A felszúrt dagadót megtöltjük a masszával és a nyílást hústűvel betűzzük.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk és egy tepsi aljára szórjuk.
Ráhelyezzük a megtöltött dagadót, meglocsoljuk az olajjal és vizet öntünk alája. Alufóliával lefedjük és forró sütőben puhára pároljuk. Félidőben a dagadót megfordítjuk a másik felére, az utolsó 15 percben pedig levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
A megsült dagadót 15-20 percig pihenni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, turmixal krémesre kavarjuk és a pecsenyelével tetszőleges állagúra hígítjuk. Borecettel ízesítjük és ha szükséges, megsózzuk.
A körethez a lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Rádobjuk a sóból kicsavart káposztát, megkeverjük, borsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor majdnem puha, akkor hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát és 5 percig pároljuk. A végén beletesszük az elfelezett aszalt szilvákat. Ízlés szerint cukorral és almaecettel ízesítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
Címkék: összedolgozzuk, felszeleteljük, zöldségágyhoz, tojássárgáját, lilakáposztát, pecsenyelével, petrezselyem, lilakáposzta, meglocsoljuk, megfordítjuk, belekavarjuk, megpucoljuk, alufóliával, ráhelyezzük, kiszorított, elkészítése, beletesszük, töltelékhez, összesütjük, vöröshagyma, dinszteljük, kicsavarjuk, zöldségeket, meghámozott, megkeverjük, almaecettel, tetszőleges, megszórjuk, hozzávalók, lyukasszuk, hozzáadjuk, elfelezett, zsiradékon, beáztatott, ledaráljuk, alakítsunk, hagymákat megpucoljuk, karikára vágott, vaddisznó dagadóra, vaddisznó dagadót, tölthető zsebet, hagymát megpucoljuk, zsiradékon üvegesre, előzőleg beáztatott, végén sóval, tojásokat megfőzzük, zsemléket tejbe, vaddisznó lapockát, hagymás májat, kiszorított zsemlét, felszúrt dagadót, nyílást hústűvel,
|
|
|
|
hagymákat megpucoljuk, karikára vágott, vaddisznó dagadóra, vaddisznó dagadót, tölthető zsebet, hagymát megpucoljuk, zsiradékon üvegesre, előzőleg beáztatott, végén sóval, tojásokat megfőzzük, zsemléket tejbe, vaddisznó lapockát, hagymás májat, kiszorított zsemlét, felszúrt dagadót, nyílást hústűvel, zöldségeket megpucoljuk, tepsi aljára, megtöltött dagadót, dagadót megfordítjuk, másik felére, megsült dagadót, zöldségeket leszűrjük, pecsenyelével tetszőleges, lilakáposztát vékony, sóból kicsavart, végén beletesszük, elfelezett aszalt, összedolgozzuk, felszeleteljük, zöldségágyhoz, tojássárgáját, lilakáposztát, pecsenyelével, petrezselyem, lilakáposzta, meglocsoljuk, megfordítjuk, belekavarjuk, megpucoljuk, alufóliával, ráhelyezzük, kiszorított, elkészítése, beletesszük, töltelékhez, összesütjük, vöröshagyma, dinszteljük, kicsavarjuk, zöldségeket, meghámozott, megkeverjük, almaecettel, tetszőleges, megszórjuk, hozzávalók, lyukasszuk, hozzáadjuk, elfelezett, zsiradékon, beáztatott, ledaráljuk, alakítsunk, póréhagyma, borecettel, megtöltött, megtöltjük, felszúrjuk, vaddisznó, ízesítjük, lereszelt, szilvákat, megsózzuk, pácolódni, tojásokat, szükséges, masszával, félidőben, leszűrjük, kicsavart, borsózzuk, levesszük, megfőzzük, káposztát, zsemléket, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1097
- e Hét: 3313
- e Hónap: 5208
- e Év: 55999
|
|
|