Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angyali színterápia
  2011-06-06 04:50:26, hétfő
 
   
  A színek speciális elektromágneses rezgésükkel jelentős befolyást gyakorolnak ránk. A színek szimbolikus jelentése. A színek gyógyhatásának kutatásairól.A színterápia módszerei.Angyali színterápia

A színterápia alapjai

A színek speciális elektromágneses rezgésükkel - hullámhosszukkal és frekvenciájukkal - jelentős befolyást gyakorolnak ránk, függetlenül attól, hogy ennek tudatában vagyunk, vagy sem.

A környezetünkben jelenlévő színek folyamatosan sugároznak, ki vagyunk téve egyrészt a természet színes jelenségeinek: a tenger és az ég kékjének, az erdők, mezők zöldjének, a kelő és a nyugvó nap változatos vörös-narancs sárga színeinek, másrészt a minket körülvevő tárgyi világ színeinek.

A színek voltaképpen a fény különböző megjelenési formái, minőségei. A Nap által sugárzott fény pedig az életet testesíti meg, hiszen hatása nélkül élet nem lehetséges.
A fény Einstein által bizonyított kettős jellegét már régen felfedezte az emberiség, legkifejezőbben a kínai Jin-Jang szimbólumban jelenik meg. A sötétség-fény ellentétpár összetartozik, és együttesen hozza létre a színek világát. Egyes színek a fényhez, más színek a sötétséghez állnak közelebb.

A színkörből láthatjuk, hogy a kiegészítő színek két szín alaptulajdonságait hordozzák, így egyfajta harmóniát sugároznak. A színkörben az egymással szemben elhelyezkedő színeket komplementer színeknek nevezzük, hatásuk ellentétes egymással, illetve kiegészítik egymást.

Arany:

A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe.
Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja.

A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre.

Az ezoterikában a szoláris asztrál színe.


Ezüst:

Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára. Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai ezüstből vannak. Kínában a legértékesebb fémnek tartották; a Tejútat "ezüstfolyónak" nevezték.

A görög-római mitológiában a második világkorszak az ezüstkor, amely az aranykor boldog világával szemben a hanyatlás kezdete.

Míg a királyok féme az arany, a királynőé az ezüst.

Az ezoterikában a lunáris asztrál színe.


Fehér:

A Fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe.

Lunáris szín, a női princípium szűzi aspektusát jelzi.

Az égi istenek állatainak színe, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelző álom elefántja; a Szentlélek galambja.

A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal (halotti lepel, gyertya), jelképezi a szellemeket és a kísérteteket.

A hinduizmus Kozmikus Tojásának színe, amely az állandóság és örökkévalóság megvalósulása.

Kínában a gyász színe. A fehér tigris az őszre, az érett életkorra utal, maszkokon pedig a ravaszságot jelzi.

A fehér virág a gyermekáldást jelenti.

Ártatlanság értelemben jelenik meg Athénban, ahol az Areioszpagosz bírái fehér kövekkel szavaztak a vádlott felmentése mellett.

A keresztény hagyományban az öröm és a vigasság hordozója. A szentséghez, Istenhez tartozó szín, valamint a feltámadás színe.

A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett.

A béke és a jóakarat kifejezője; erre utal Noé fehér galambja és a békekövetek fehér zászlója.


Lila:

A mértékletesség színe.

Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.

Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.

A rómaiaknál Jupiterhez kapcsolódik.

A kereszténységben a papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezője.


Fekete:

Az ősi sötétség, a káosz, az éjszaka, a feneketlen, titokzatos mélység, a világűr jelképe.

A színekben kifejeződő élet ellentéte, a halál szimbóluma.

A lemondás színe, a gyász kifejezője; számos hagyományban a gonosz erőkhöz kötődik.

Az ókorban az alvilág isteneihez társult, pl. Hádész-Plútón, Hekaté, Ozirisz színe.

A kereszténységben egyrészt a halál és a gyász színe, másrészt a bűn, a pokol, a bűnhődés jelképe.

A világtól, az élettől való elfordulást, az alázatot is kifejezte, ezért a papok és a bencés szerzetesek ruházatuk színéül választották.

Az alkímiában a szín hiánya, a Nagy Mű első foka, a bomlás, az erjedés, a pokolba való alászállás jelképe.


Kék:

Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.

Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.

Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.

A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.

A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.

Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.


Zöld:

A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője.

Különösen az örökzöld növényekhez kötődik termékenységi és halhatatlanságot kifejező szimbolika.

A színskála "közepén" áll, kiegészítő színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebből adódik kétértékűsége is: lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője.


Szürke:

A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe.

A keresztény szimbólikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztető színévé.

A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: frekvenciájukkal, kereszténységben, ikonfestészetben, halhatatlanságot, halhatatlanságát, hullámhosszukkal, elektromágneses, hétköznapiságot, legkifejezőbben, megkülönböztető, transzcendencia, környezetünkben, halhatatlanság, megvilágosodás, szenvedélyeket, gyógyhatásának, intelligenciát, kereskedelemre, mértékletesség, jelenségeinek, ezüstfolyónak, szimbolikában, örökkévalóság, megvalósulása, gyermekáldást, semlegességet, areioszpagosz, festészetében, alázatosságot, szimbolizálja, összetartozik, szimbólikában, transzcendens, termékenységi, megújulásának, kétértékűsége, színek speciális, színek szimbolikus, színek gyógyhatásának, színterápia módszerei, színterápia alapjai, környezetünkben jelenlévő, természet színes, minket körülvevő, színek voltaképpen, fény különböző, életet testesíti, fény Einstein, kínai Jin-Jang, sötétség-fény ellentétpár, színek világát, sötétséghez állnak, Kozmikus Tojásának, Nagy Mű, Szűz Mária,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy bizonyos határt  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  s immár én is felragyogva, ért...  Esti kép  Alázat  Egy lelki imádság  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Sose bánj semmit  Akik bántanak téged  Szép estét  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Alvó cicák  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Esti kép  Bertolt Brecht -től idézet  Egy bizonyos határt  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png nő  A másik dolog,  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Fekete-erdő desszert  Még csak most kezdődik a nap  Fehér virág  Esti kép  Kövesd a cowboyt!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bounty krémes  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
színek speciális, színek szimbolikus, színek gyógyhatásának, színterápia módszerei, színterápia alapjai, környezetünkben jelenlévő, természet színes, minket körülvevő, színek voltaképpen, fény különböző, életet testesíti, fény Einstein, kínai Jin-Jang, sötétség-fény ellentétpár, színek világát, sötétséghez állnak, színkörből láthatjuk, kiegészítő színek, egymással szemben, isteni hatalom, dicsőség jelképe, összes napistent, beért termést, arany háttér, transzcendens szférára, mennyei birodalomra, arany dicsfény, glória pedig, megdicsőült szentekre, szoláris asztrál, pénz hatalmára, egyiptomi mítoszok, legértékesebb fémnek, görög-római mitológiában, második világkorszak, aranykor boldog, hanyatlás kezdete, királyok féme, lunáris asztrál, egyszerűség jelképe, fehér szoros, ehhez kapcsolódó, hinduizmus Kozmikus, gyász színe, fehér tigris, érett életkorra, ravaszságot jelzi, fehér virág, gyermekáldást jelenti, vádlott felmentése, keresztény hagyományban, vigasság hordozója, feltámadás színe, fehér ruha, lélek győzelmét, anyag felett, jóakarat kifejezője, békekövetek fehér, mértékletesség színe, érzelmek között, rómaiaknál Jupiterhez, papi törvények, várakozás kifejezője, világűr jelképe, színekben kifejeződő, halál szimbóluma, lemondás színe, gyász kifejezője, gonosz erőkhöz, alvilág isteneihez, kereszténységben egyrészt, bűnhődés jelképe, élettől való, bencés szerzetesek, szín hiánya, pokolba való, tenger színe, transzcendencia szimbóluma, megnyugvás kifejezője, szürrealitás világához, földi szenvedélyeket, keresztény szimbolikában, világi uralkodók, éjszaka sötétkékje, feminin principiumra, természet megújulásának, növekvő életnek, örökzöld növényekhez, sárga elegye, színek hármasságát, féltékenység jelölője, egyhangúság jelképe, keresztény szimbólikában, test halálát, lélek halhatatlanságát, értelemben vált, egyházi közösségek, rendek megkülönböztető, színek ellentéteként, hétköznapiságot jelenti, frekvenciájukkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4552
  • e Hónap: 13222
  • e Év: 69155
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.