Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lúgosítással a tavaszi fáradság ellen?
  2014-03-04 13:21:03, kedd
 
   
 
A télen lerakódott méreganyagokat - összhangban a természettel- a tavaszi megújulás idején a legjobb kiüríteni.
Ebben az időszakban érdemes olyan méregtelenítésbe kezdeni, amelyik a leginkább megfelel egyéni szükségleteinknek.

A tavaszi fáradtság adódhat a tél alatt lerakódott salakanyagok felgyülemlésétől, és a téli időszakra jellemző kalóriadúsabb, ámde vitaminokban, ásványi anyagokba szegényebb táplálkozástól.
A szervezet ilyenkor kimerülhet, fáradékonyabbak, elcsigázottabbak lehetünk. A hosszú téli hónapok alatt a napsütés hiánya hangulatunkat, és D-vitamin tartalékainkat is jócskán megtépázta.

Itt a megfelelő idő egy tavaszi, lúgosító-méregtelenítő kúrához!
A lúgosító-méregtelenítő kúra alatt tanácsos friss zöldségekkel teli, finomított cukortól, és telített zsíroktól mentes étrendre átállni. Nem mindenki tud, és nem is mindenkinek ajánlott több napig böjtölni, így a ,,tavaszi nagytakarítást" kezdhetjük nyers zöldsalátákból, és többnyire lúgosító ételekből álló étrenddel.

A legjobb lúgosító zöldségek:
uborka, csírák, retek, paradicsom, zeller, spenót, sárgarépa, cukkini, madársaláta, karalábé, avokádó, retek, spenót, sóska, cékla, burgonya. Ezekből készítsünk friss salátát, öntetnek egy kevés hidegen sajtolt olajat használjunk.
A lúgosító étrendbe a zöldséglevesek, és párolt zöldségek is kiválóan beleillenek.

Gabonafélékből válasszuk a tönkölybúzát, amarantot, quinoat, kölest, hajdinát.

Olajokból a hidegen sajtolt lenmag, ligetszépe, szőlőmag vagy olíva olajat használjuk, mert ezek esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, amelyek erősítik a sejtfalakat.

Savas-lúgos élelmiszerek táblázata itt...
Ebben az időszakban kerüld a túlzott cukor, só, állati fehérje, alkohol, és koffeinfogyasztást, de ne feledkezz meg a bőséges folyadékivásról sem!

Ami még segíthet ... klorofill a lúgosítás szakértője
A klorofill, amelyet folyékony napfénynek is neveznek, a növények zöld színéért felelős pigmentanyag, mely a fotoszintézis során keletkezik. A zöld növények a klorofill révén, fotoszintézis útján képeznek a napfényből szerves energiát. A klorofill rendkívül lúgosító, és méregtelenítő tulajdonságú. Felépítése nagyon hasonlít az emberi vér hemoglobinjához, azzal a különbséggel, hogy vas helyett magnéziumot tartalmaz. Szervezetünkben a hemoglobin szállítja az oxigént, de ha klorofillt fogyasztunk, az képes ,,segíteni" az oxigén-transzportban, hozzájárulva ezzel a sejtek egészséges működéséhez.

A klorofill segít a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválni.
Klorofill források:
lucerna
spirulina, chlorella alga
búzafű
zöld árpafű
spenót, sóska

A lucerna a klorofill mellett rendkívül gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban, ezért a lúgosító étrend hatásos kiegészítője lehet. Mivel természetes vízhajtó is, elősegítheti a méregtelenítő folyamatokat.

Az algák apró, egyszerű felépítésű vízi növények. Két ismert fajtájuk: Spirulina (zöld alga) és Chlorella (kékeszöld alga). Különlegességük és egyben legnagyobb előnyük is, hogy tápértékük egyedülállóan magas.
Az egészség, a jó közérzet, az ideális testsúly titka a jó emésztés!


Sérülékeny bélflóránk közel 400 mikroorganizmusnak fajnak ad otthont. Ezen mikroorganizmusok nagy része az emberi szervezettel szimbiózisban él, jótékony hatású, sőt elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. A béltraktus higiéniájának helyreállítása egészségünk fenntartásának és sok rendellenesség kezelésének egyik legjelentősebb előfeltétele.

A helytelen emésztést mutathatja a székrekedés, puffadás, táplálék intolerancia, vagy akár a hasmenés is. A sav-bázis egyensúly és az emésztés helyreállításával, az élesztő, penész és egyéb gombák túlszaporodása megakadályozható.

Ásványi anyag-pótlás

Ahhoz, hogy szervezetünk fenn tudja tartani a sav-bázis egyensúlyát, rengeteg ásványi anyagra van szükség. Ezek az ásványi anyagok segítenek közömbösíteni a savakat. Ilyenek a kalcium, magnézium, kálium, nátrium. A szervezet rendelkezik tartalékokkal ezekből az anyagokból, de ha nem megfelelő az utánpótlás, akkor a szervezet elkezdi kivonni őket onnan, ahonnan éppen tudja. Pl. kalciumot a csontokból, magnéziumot az izmokból stb. Ez a folyamat pedig hiányállapotokból adódó betegségekhez vezethet.

Elegendő folyadék fogyasztáslúgosítás
A méreganyagok kiürülését segíti a sok folyadék. Ezt minden nap tartsd szem előtt, ne csak kampányszerűen. Ásványvíz, gyógytea, zöld tea napi 2,5-3 liter mennyiségben fogyasztandó! Érdemes csalántea kúrába kezdened ebben az időszakban.

Szabadlevegőn való mozgás
A szervezet méregtelenítése mellett a léleknek is szüksége van arra, hogy tehermentesítsük. A természetben eltöltött idő alatt gondolataid megtisztulnak, hangulatod garantáltan jobb lesz. Testileg, lelkileg is feltöltődhetsz a szabad levegőn. Egy jó séta, biciklizés, vagy futás során az intenzív levegővétellel tüdőd, az izzadással pedig egész szervezeted kitisztul. És ne felejtsük el azt sem, hogy a télen lerakódott kilókat, mozgás nélkül nem lehet tartósan eltüntetni.

Élelmi rostban gazdag táplálkozás
A nyers zöldségek tisztítanak, rostokban, hasznos tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok. A lúgosító étrend fő alapját képezik. Mivel itt a tavasz friss zöldségeket válasszunk, kerüljük a feldolgozott ételeket.
Forrás: vitaminstation.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: felgyülemlésétől, tehermentesítsük, méregtelenítésbe, megakadályozható, elcsigázottabbak, méregtelenítése, szervezetünkben, folyadékivásról, hemoglobinjához, fáradékonyabbak, elengedhetetlen, különlegességük, gabonafélékből, zöldséglevesek, feltöltődhetsz, táplálkozástól, túlszaporodása, legjelentősebb, rendellenesség, zöldsalátákból, vitaminstation, nagytakarítást, méreganyagokat, kampányszerűen, helyreállítása, tartalékainkat, levegővétellel, fenntartásának, méregtelenítő, hangulatunkat, kalóriadúsabb, transzportban, betegségekhez, tápanyagokban, közömbösíteni, megtisztulnak, télen lerakódott, tavaszi megújulás, legjobb kiüríteni, időszakban érdemes, leginkább megfelel, tavaszi fáradtság, téli időszakra, szervezet ilyenkor, hosszú téli, napsütés hiánya, legjobb lúgosító, kevés hidegen, lúgosító étrendbe, hidegen sajtolt, időszakban kerüld, túlzott cukor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  40 felett  Szeretem ujjad karcsuságait,  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei gyöngyvirág  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Spenót fasírttal  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimn...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Müller Péter tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét  Kertem  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  A gyulladáscsökkentő és csonte...  különleges  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Vidámság  Martin Buber, A haszidim meséi  jó reggelt  Facebookon kaptam Krisztinától  Müller Péter tollából  Bársony székben  képre írva  képre írva  Egy párkányon  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csend  Minden tavaszból őrizz..  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  IGEN így  Facebookon kaptam  különleges  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hagyma antibakteriális hatás...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép álmokat!  Egy párkányon  Isten hűségének mértéke  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy párkányon  Szép estét  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
télen lerakódott, tavaszi megújulás, legjobb kiüríteni, időszakban érdemes, leginkább megfelel, tavaszi fáradtság, téli időszakra, szervezet ilyenkor, hosszú téli, napsütés hiánya, legjobb lúgosító, kevés hidegen, lúgosító étrendbe, hidegen sajtolt, időszakban kerüld, túlzott cukor, bőséges folyadékivásról, lúgosítás szakértője, növények zöld, fotoszintézis során, zöld növények, klorofill révén, napfényből szerves, klorofill rendkívül, hemoglobin szállítja, képes &#8222, sejtek egészséges, klorofill segít, szervezet öngyógyító, klorofill mellett, lúgosító étrend, méregtelenítő folyamatokat, algák apró, ideális testsúly, emberi szervezettel, szervezet egészséges, béltraktus higiéniájának, helytelen emésztést, sav-bázis egyensúly, emésztés helyreállításával, sav-bázis egyensúlyát, ásványi anyagok, szervezet rendelkezik, szervezet elkezdi, folyamat pedig, méreganyagok kiürülését, szervezet méregtelenítése, természetben eltöltött, szabad levegőn, intenzív levegővétellel, izzadással pedig, nyers zöldségek, tavasz friss, feldolgozott ételeket, felgyülemlésétől, tehermentesítsük, méregtelenítésbe, megakadályozható, elcsigázottabbak, méregtelenítése, szervezetünkben, folyadékivásról, hemoglobinjához, fáradékonyabbak, elengedhetetlen, különlegességük, gabonafélékből, zöldséglevesek, feltöltődhetsz, táplálkozástól, túlszaporodása, legjelentősebb, rendellenesség, zöldsalátákból, vitaminstation, nagytakarítást, méreganyagokat, kampányszerűen, helyreállítása, tartalékainkat, levegővétellel, fenntartásának, méregtelenítő, hangulatunkat, kalóriadúsabb, transzportban, betegségekhez, tápanyagokban, közömbösíteni, megtisztulnak, higiéniájának, szimbiózisban, szabadlevegőn, tartalékokkal, fotoszintézis, egyedülállóan, élelmiszerek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 542
  • e Hét: 1712
  • e Hónap: 3607
  • e Év: 54398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.