Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkos gyűléseken dől el orszá
  2011-06-30 19:00:22, csütörtök
 
  Titkos gyűléseken dől el országunk sorsa


(Csak nem? Csak de! Ha egy zsidaj írja, akkor még érdekesebb!)

A Bilderberg-titok

Évente egyszer néhány napra összegyűlik a világ vagy százhúsz vezető embere, hogy zárt ajtók mögött tanácskozzék bolygónk dolgairól. A legutóbbi Bilderberg-konferencia a kies St. Moritz egyik luxusszállodájában volt júniusban: ezúttal is csak az ellene tüntetőkről szóltak híradások - az ülésen történteket homály fedi. Az elitek titkos tanácskozásainak HELTAI ANDRÁS járt utána.

A név eredete nem titok: így hívják azt az elegáns hollandiai szállodát, ahová Bernát herceg, a királynő férje 1954-ben először hívott össze tanácskozást. A német herceg aggódott, hogy lazulnak Európa és az USA kapcsolatai, s úgy vélte: ha összehozza a politika és a gazdaság nagyjait, erősödhet a háború után megkopott megértés, az együttműködés.

Világkormány?

A transzatlanti viszony az elmúlt évtizedekben különbözőképpen alakult, de a Bilderberg-konferencia intézménye fennmaradt. Miközben botránykő mind a szélsőbal, mind
a szélsőjobb szemében: egyfajta világkormánynak, a hatalmasok összeesküvésének gyanítják - ami abszurd, ám nem teljesen légből kapott vád. George McGhee egykori bonni amerikai nagykövet elárulta, hogy Robert Schuman tervét az európai egységet megalapozó Montánunióról, majd az 1957-es római szerződést a megelőző Bilderberg-konferenciákon alakították ki.

Mások sajátos időbeli egybeesésekre emlékeztetnek: Bill Clintont még arkansasi kormányzósága idején hívták meg a konferenciára, majd a következő évben a Demokrata Párt jelöltje és elnök lett. Tony Blair képviselőként kapott meghívót. Egy év múlva a Labour elnökévé választották, két évre rá pedig a kormány élére került. Az Európai Bizottság sok tagja és valamennyi elnöke is a korábbi meghívottak között szerepelt. Lionel Jospin 1996-ban volt vendég - egy évre rá ő lett a francia kormány vezetője.

Hogy valójában mi történik ezeken a tanácskozásokon, azt csak a résztvevők tudják. Ők pedig hallgatnak, mivel a részvétel feltétele a teljes diszkréció. Bilderberg állandó szervezete, amennyire megállapítható, csak egy idős belga arisztokratából, Étienne Davignon tiszteletbeli elnökből és titkárnőjéből áll, akik a hollandiai Leidenből adminisztrálják a munkát. Mellettük az Irányító Bizottság nevű testület dolgozik: az dönti el évente, kiket hívjanak meg a konferenciákra.

A meghívottak kiválasztásában meghatározó szerepet játszó Irányító Bizottságban megtaláljuk többek mellett Joseph Ackermannt, a Deutsche Bank elnökét és a nemzetközi pénzvilág több amerikai hatalmasát, Daniel Vasellát, a Novartis vezérigazgatóját, a Coca-Cola és a Shell vezéreit, a Wallenberg-csoport elnökét. De ott van Richard Perle, Reagan elnök hajdani Pentagon-héjája csakúgy, mint a liberális Die Zeit helyettes főszerkesztője. Ami egyúttal jelzi, hogy a gazdaság és a politika hatalmasai - természetesen - nem pártpolitikában gondolkodnak.

Surányi ott volt

A diszkréció a kívülálló számára fájdalmas: milyen érdekes lenne megtudni, miről beszélt például Henry Kissinger és az Európai Központi Bank vezére, vagy Bill Gates és Angela Merkel. Valamennyien voltak már Bilderberg-konferencián, mellettük uralkodók és a pénzvilág ismert nagyjai, valamint társaik, akikről egyébként keveset hallunk - például Törökországból. Legfeljebb annyi derül ki, az is csak utólag, hogy milyen kérdéseket vitattak meg.

A tavalyi, spanyolországi konferencián többek között szó volt Észak-Koreáról, Iránról, a pénzügyi válságról, Afganisztánról, az európai-amerikai viszonyról és az éghajlat-változás kihatásairól. Mit mondtak, miben maradtak - nem tudni.

Régiónkból, a hozzáférhető hivatalos és a nem hivatalos forrásokat tanulmányozva, eleddig egyetlen korábbi meghívott található: Surányi György, alkalmasint még abból az időszakból, amikor a Nemzeti Bank elnöke volt.

Érdekes viszont, hogy Ausztriából minden évben lelhetünk meghívottat. Nemcsak kancellárt, mindkét nagy pártból, hanem - eléggé meglepően - Oscar Bronnert, a liberális Der Standard kiadóját is. Ám távolról sem ő az egyetlen a média világából. A Neue Zürcher Zeitung korábbi és jelenlegi főszerkesztője, a The Washington Post kiadója oszlopos résztvevők, s a tanácskozásokat rendre a The Economist két vezető szerkesztőjének elemzése vezeti be. Ami persze felveti a kérdést: hogyan, miért vállalják a közvélemény tájékoztatására felesküdött hírlapírók is a teljes titoktartást?

Kérdőjelek

A Bilderberg-konferencia egyébként távolról sem az egyetlen exkluzív, bizalmas találkozója az úgynevezett elitnek. A legrégibb az 1921-ben alapított Council on Foreign Relations. Bekerülni a ma vagy 2900 tag közé csak meghívással, pénz vagy/és pozíció alapján lehet. Négyszázuk a médiából érkezett. A CFR meghívásának minden állam- és kormányfő is szívesen eleget tesz, hiszen zárt ajtók mögött bátran egyeztethet az amerikai politika vezetőivel és szürke eminenciásaival - a jegyzőkönyvek huszonöt évre titkosítottak.

Fiatalabb az 1973-ban alapított Trilaterális Bizottság. Társaihoz hasonlóan ez is a nyugati gazdasági és politikai rendszer erősítését szolgálja - Japán bevonásával. Tagjai főként az USA demokrata kormányaiban játszottak, játszanak fontos szerepet, s nem egy fontos alakja tagja a Bilderberg-csoportnak és a CFR-nek is. A trilaterálisok soraiba az EU új országaiból is bekerülhettek: Surányi György, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke és Kovács Gábor, a Bankár Holding vezére szerepelnek a taglistán, ahol az európai igazgató Paul Révay.

A Carnegie nevét viselő amerikai Nemzetközi Békealapítványról keveset hallani, miközben immár Moszkvában, Pekingben és Bejrútban is van irodája, és kiváló szakembergárdája dolgozik.

Feltehetnénk végül a populista kérdést: ha a gazdaság és a politika legjobbjai több fórumon is rendre nyíltan és bizalmasan megbeszélik, merre megy, menjen a világ, ugyan miért nem jelezték legalább a máig nyomorító pénzügyi és gazdasági válságot? Vagy miért nem mutatnak kiutat Afganisztánból, az energiakrízisből? Tán egyszer, a titoktartást megszegve, elmondják valakik...

Link
· postaimre - 2011 06 30 ¦ 16:00:58

http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=3098
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: energiakrízisből, szakembergárdája, tanácskozásainak, összeesküvésének, vezérigazgatóját, arisztokratából, különbözőképpen, eminenciásaival, kiválasztásában, pártpolitikában, világkormánynak, adminisztrálják, tájékoztatására, tanácskozásokat, tanácskozásokon, szerkesztőjének, spanyolországi, afganisztánból, trilaterálisok, afganisztánról, törökországból, főszerkesztője, konferenciákra, megállapítható, konferenciákon, transzatlanti, kormányzósága, egybeesésekre, emlékeztetnek, konferenciára, természetesen, bekerülhettek, jegyzőkönyvek, titkárnőjéből, tiszteletbeli, együttműködés, zsidaj írja, világ vagy, ellene tüntetőkről, ülésen történteket, elitek titkos, elegáns hollandiai, királynő férje, német herceg, gazdaság nagyjait, háború után, transzatlanti viszony, elmúlt évtizedekben, szélsőjobb szemében, hatalmasok összeesküvésének, európai egységet, 1957-es római, HELTAI ANDRÁS, George McGhee, Robert Schuman, Bill Clintont, Demokrata Párt, Tony Blair, Európai Bizottság, Lionel Jospin, Étienne Davignon, Irányító Bizottság, Irányító Bizottságban, Joseph Ackermannt, Deutsche Bank, Daniel Vasellát, Richard Perle, Henry Kissinger, Európai Központi Bank, Bill Gates, Angela Merkel, Surányi György, Nemzeti Bank, Oscar Bronnert, Neue Zürcher Zeitung, Washington Post, Foreign Relations, Trilaterális Bizottság, Kovács Árpád, Állami Számvevőszék, Kovács Gábor, Bankár Holding, Paul Révay, Nemzetközi Békealapítványról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly  Márai Sándor, eredeti nevén  A felvilágosodás...  Csend  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Nagyi süt  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Osvát Erzsébet - Április...  Tavaszi este  Tavaszi este  Mosoly  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Laczkó Sándor - A bizalom....  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Paul David Tripp Április 9  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nevelőszülőkhöz adták,  Spenót  Az én Miatyánkom  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Spenót  A húsvéti bárány  A női sziv  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Csomó  Alvó cica  Hálás vagyok  "Ez egy csoda"  Erdei gyöngyvirág  Az ideges katicabogár  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Az élet mindig  Mosoly  Facebookon kaptam  Nagyi süt  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Levél öregségemre  És van a rabság.  Spenót fasírttal  Idézetek a magányról  Molnár Ferenc: imádom!  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Dóró Sándor: Embernek maradni 
Bejegyzés Címkék
zsidaj írja, világ vagy, ellene tüntetőkről, ülésen történteket, elitek titkos, elegáns hollandiai, királynő férje, német herceg, gazdaság nagyjait, háború után, transzatlanti viszony, elmúlt évtizedekben, szélsőjobb szemében, hatalmasok összeesküvésének, európai egységet, 1957-es római, következő évben, kormány élére, korábbi meghívottak, francia kormány, résztvevők tudják, részvétel feltétele, teljes diszkréció, idős belga, hollandiai Leidenből, meghívottak kiválasztásában, nemzetközi pénzvilág, politika hatalmasai, kívülálló számára, pénzvilág ismert, pénzügyi válságról, éghajlat-változás kihatásairól, hozzáférhető hivatalos, média világából, tanácskozásokat rendre, közvélemény tájékoztatására, teljes titoktartást, egyetlen exkluzív, úgynevezett elitnek, 1921-ben alapított, médiából érkezett, amerikai politika, jegyzőkönyvek huszonöt, 1973-ban alapított, nyugati gazdasági, fontos alakja, trilaterálisok soraiba, európai igazgató, populista kérdést, politika legjobbjai, máig nyomorító, titoktartást megszegve, energiakrízisből, szakembergárdája, tanácskozásainak, összeesküvésének, vezérigazgatóját, arisztokratából, különbözőképpen, eminenciásaival, kiválasztásában, pártpolitikában, világkormánynak, adminisztrálják, tájékoztatására, tanácskozásokat, tanácskozásokon, szerkesztőjének, spanyolországi, afganisztánból, trilaterálisok, afganisztánról, törökországból, főszerkesztője, konferenciákra, megállapítható, konferenciákon, transzatlanti, kormányzósága, egybeesésekre, emlékeztetnek, konferenciára, természetesen, bekerülhettek, jegyzőkönyvek, titkárnőjéből, tiszteletbeli, együttműködés, tanulmányozva, titkosítottak, montánunióról, képviselőként, tanácskozást, konferencián, hozzáférhető, meghívásának, kihatásairól, kormányaiban, bizottságban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.