Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar miniszterelnökök mártíromsága
  2017-06-16 19:30:12, péntek
 
 










MAGYAR MINISZTERELNÖKÖK MÁRTÍROMSÁGA


A miniszterelnökség intézményének százhetven éves magyarországi fennállása óta hét magyar miniszterelnök halt meg erőszakos halállal, ami alighanem egyedülálló az egész világon. A tisztség első viselőjét, gróf Batthyány Lajost 1849. október 6-án Pesten Haynau vésztörvényszéke lövette agyon, Tisza Istvánt 1918. október 31-én egy önbíráskodó anarchista gyilkolta meg, a halálában megigazult Nagy Imrét pedig 1958. június 16-án a saját elvtársai küldték bitófára. Ők kétségkívül a nemzet mártírjai. Bárdossy Lászlót, Imrédy Bélát, Sztójay Dömét és Szálasi Ferencet a népbíróság 1946-ban háborús bűnökért ítélte halálra. Közülük egyértelműen csak Szálasi számított háborús bűnösnek, amit az ítélet azzal próbált érzékeltetni, hogy őt akasztással, míg a másik hármat golyó általi halállal büntették. Ráadásul Bárdossy kivégzését maga Rákosi Mátyás szorgalmazta, így az ügyet ma már több történész is az első kommunista kirakatpernek tekinti.

Anarchisták, mai nevükön terroristák ugyan ma is vannak és vígan garázdálkodnak szanaszét a világban - kivéve erre mifelénk -, sőt néha még politikusokra is lecsapnak, kötél vagy golyó viszont már rég nem fenyegeti a leköszönt vagy éppen aktív magyar miniszterelnököket. Helyette mostanában a verbális mártíromság korát éljük. Például az, ami - az immár megszakítás nélkül nyolcadik, összesen pedig tizenkettedik éve hivatalban lévő - Orbán Viktor ellen folyik, túltesz Haynau vésztörvényszékének könyörtelen magyarellenességén, Tisza merénylőjének féktelen fanatizmusán, Rákosi és Kádár vérbíróinak olthatatlan bosszúszomján.

Lássuk csak, mivel is vádolják a magyar kormányfőt a budapesti Országgyűlésben, az Európai Parlamentben, a baloldali és liberális újságokban, televíziókban, rádiók­ban, utcai tüntetéseken, földön, vízen, levegőben, magyarul és az Európai Unió valamennyi fontosabb nyelvén! Gyengébb idegzetűeknek részletekben javallt a bűnlajstrom, mert egyszerre fogyasztva megárthat. A ,,vád tanúi" egyébként ismert személyek, akikre azonban most nem kívánunk külön kitérni.

Tehát: a magyar miniszterelnök olyan vásott kölyök volt, hogy szülei folyton ütötték-verték, ezért lett ennyire deviáns a személyisége. Ezért lett pro primo KISZ-vezér a gimnáziumban, aztán besúgó a Magyar Néphadseregben, ezért verte később ő maga is a feleségét, miután megnősült, és nevelte félre a gyerekeit. Ezért lett pro secundo politikusként egyszerre Mussolini, Hitler és Rákosi reinkarnációja, újabban pedig Putyin pincsije. Ezért törekszik elnöki egyeduralomra, és ezért költözik fel a budai Várba, hogy ott király lehessen.

Mivel azonban mindez még nem sikerült neki, ezért lett pro tertio gyógykezelésre szoruló páciens egy grazi idegszanatóriumban. Azonkívül kiégett kommunista, szotyolaköpködő lumpenproli, tehetségtelen, kiöregedett futballista, aki efeletti bánatában hedonista lett és pocakot eresztett, ráadásul pedig egyszerre antiszemita és zsidóbérenc, cigány és cigánygyűlölő. Mindezeket figyelembe véve a halálbüntetés tilalmának ideiglenes felfüggesztésével halmazati büntetésként egy kanál vízben meg kell fojtani. Szép kis lista, ugye? Ráadásul még nem is teljes.

Az ember csak kapkodja a fejét ennyi elvetemültség láttán, és fogadatlan prókátorként csupán csak egyetlen vádpontban tartja érdemesnek a választ. A cigányság és a cigányellenesség vádpontjában. Ennek liberális kiagyalói annak idején a legalja baloldali tömegek zsigeri cigánygyűlöletére, Orbán Viktor külsejére, az olcsó Orsós-Orbán névváltoztatásra alapozták ördögi tervüket. Éppen ezért a cigányozás még mindig dívik a különben egyre bágyadozó baloldali fórumokon.

Ilyen szempontból érdemes megnézni az ATV egyik-másik műsorát, ahol a különben eltökélt emberjogi aktivisták szerepében tetszelgő műsorvezetők hol rezzenéstelen arccal, hol kaján vigyorral hallgatják végig suksükölő szellemi toprongyok gyalázkodását az Orsós-Orbán metamorfózisról, farizeus hangon azzal zárva az ilyen épületes beszélgetéseket, hogy nem mindenben értenek egyet a betelefonálókkal. Pedig mindenben egyetértenek velük, és semmilyen alkalmat nem szalasztanának el arra, hogy belerúghassanak a miniszterelnökbe, pedig úgy különben roppant kényesek az antiszemitizmusra, a félnótás ligeti tüntetők, a Parlamentet, a Sándor-palotát ostromló, rongáló nyikhajok, a határsértők emberi jogaira, és kikérik maguknak, ha valaki migránsnak nevezi a menekültet.

Az effajta alattomos, kétszínű magatartás egyébként tipikusan modern baloldali, liberális jelenség. A móri sváb származású Wekerle Sándor 1894 és 1917 között háromszor volt Magyarország miniszterelnöke, vagyis olyan időkben, amelyeket a millennium és az első világháború okán éppen a balliberálisok bélyegeztek végletesen nacionalistának. Nos, ebben a végletesen nacionalista korban soha, senki nem rótta fel Wekerle Sándornak württembergi sváb származását, pedig az igaz is lett volna. Hát ide jutottunk.

Akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni, tartja az ismert mondás, amelynek igazságára én magam vagyok az élő példa: különböző félreértésekből kétszer keltették halál­híremet, és azóta is kutya bajom. Akkor ezt a bölcsességet parafrazeálva Orbán Viktor nagyon jó ember lehet. Ha már ennyire rossz hírét keltik. A megvadult ellenzék tehetetlen dühében forró ősszel fenyegetőzik, amibe beleértendő a miniszterelnök további meghurcoltatása, verbális mártírom­sága. Csak tegyék nyugodtan! Annyi eszük sincs, hogy észre­vegyék: ezzel is az ő malmára hajtják a vizet.

Ircsik Vilmos
A szerző író, műfordító


Link








Amíg még lehet! - Orbán Viktor védelmében
2014. november 18.


Engem sért, amikor az idegen pénzért mocskolódó primitív csürhe Orbán Viktort gyalázza. Sért, mert hazug és ocsmány mindaz, amit egy bűnöző szélhámos bukott politikai niemand hazaárulása által ordítoznak Európa széltében-hosszában. Vajon hol volt ez a primitív ,,országalja", amikor 2006-ban, a mai tüntetéseknek és hazaárulásoknak a hangadója lövetett a nemzetre? Hol volt ez a piszkos csürhe, amikor ott kellett volna lenni a vártán, amikor a nemzet azt kívánta volna, hogy együtt harcoljuk ki az elcsatolt nemzetrészek magyarságának - most már visszaadott - állampolgárságát? Hol volt ez a senkiházi tömeg, amikor a nagy pénzes panama reményében bezárták az OPNI-t, bevezették a vizitdíjat, vagy eltörölték a családok támogatását, s Gyurcsán nejének kezdeményezésére már a csecsemőket is magára akarták hagyatni az édesanyákkal. Hol volt ez a söpredék, amely a rekedten ordítozó trágár ,,szónokot" primitív skandálásokkal megszakítva hallgatta a Kossuth téren?

Kétmillió embert gyaláznak Gyurcsány utasítására, amerikai pénzből azok, akiknek tetszik a trágár szónoklat, akik olykor röhögve, máskor aljas gyűlölettel reagálnak a primitív ,,szónoki" őrjöngésre. Magyarán, az ország alja ez, az a társadalmi réteg, amely minden időben mindenre kapható pénzért. Hiszen elvei nincsenek, elkötelezettsége nincs, csak szereti a balhét, és a tömeget, mert ott ő is valakinek érezheti magát...

A szar fennmarad a víz felszínén... s ebben az országban ebből van épp elég. Csak azt nem értem, miért van ez a nagy tolerancia a kormány részéről e csürhe irányában? Miért mindig a jobboldal mutatja meg saját vesztére az európai - mármint a klasszikus európai - viselkedést? Miért nem érti meg a kormány, hogy mindenkit a saját fegyverével lehet legyőzni. A házmesterrel sem lehet Mozartról beszélgetni. Szép magyar közmondásunk szerint pedig ,,amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten"... Tehát, a rendet meg kell követelni, meg kell tartatni és le kell tartóztatni az alkotmányellenesen idegen hatalmakat a haza ellen hívó alja gazembert, aki mindent tönkretesz maga körül, ha megrendelik tőle... de tán amúgy is. Magyarországon sajnos évszázadok óta van egy réteg, amelynek sajátja a hazaárulás, a nemzetgyalázás, a szellemi és lelki sötétség. Ez a réteg örömmel szolgáltatja ki a hazát és a nemzetet idegen hatalmaknak, s örömmel dörzsöli a markát, ha az előzőnél még jobban árthat a keresztény magyarságnak. Ez az aljas réteg azután a buta és züllött embereket fellázítja és elvégezteti velük a piszkos munkát... Ezt látjuk most. Elkezdődött a piszkos munka, elkezdődött egy nemtelen és jobb időkben az akasztófán végződő hazaárulás és nemzetvesztés, amelyet nem hagyhatunk, és nem hagyhatunk szó nélkül sem. Ma a miniszterelnököt gyalázza ez a söpredék, de holnap nekimegy majd azoknak, akik a miniszterelnökkel egy platformon állnak. Ma csak kukát döntöget, holnap talán nemzeti értékeinket rombolja le, mint eszmei felmenői a Bastille-t.

Ma csak fenyegetőzik a halállal, de holnap lőni, gyilkolni fog, ha megbízói fegyvert adnak a kezébe. Ma csak bírálja az egyházakat, de holnap kuplerájt csinál a kolostorból (volt már példa erre), vértanút a papokból, és megerőszakolt anyát a ,,Liebeschwesterekből". Nézzünk szét a világban. Ma a nemzetállamokat, a keresztény népeket sorra gyilkolja az USA. Teszi ezt vagy jóravaló, demokráciát hozó hadseregként, vagy Iszlám Államként, vagy egyszerűen diplomáciai ügyvivőként, esetleg terroristaként. Izrael és az USA minden embertelenségre és aljasságra képes, már-már őrülten hajtja bele a Földet egy új világégésbe. Amelybe maga is belepusztul.

Mi a mi teendőnk? Minden hiba vagy sérelem félre tétele mellett kötelességünk Orbán Viktor megvédeni a támadásokkal szemben. A jobboldal ismét hezitál, úriemberkedik, ahelyett, hogy jól pofán csapná a felhergelt tüntetők vezetőit, megszervezne egy újabb Békemenetet, s letartóztatná a hazaárulás vádjával Gyurcsány Ferencet és társait, akik között ismeretlen tettesekként bírók és ügyészek is vannak, mint.

Mert elég volt abból, hogy saját hazánkban nem tudunk békében és csendes szeretetben élni! Elég volt abból, hogy a magát demokratának nevező liberális, zsidó és kommunista csürhe, rettegésben akarja tartani azt a nemzetet, amely többség 2014-ban háromszor verte vissza a gyurcsányi diktatúrában kapott sérelmeit.

Most kellene újra Kossuth térinek lenni, most kellene minden áldott nap ott állni a parlament terén, és biztosítani Orbán Viktort arról, hogy ha kormányából többeket nem is szeretünk, de e vészhelyzetben kiállunk a magyar és keresztény szellemben irányító kormányfő mellett. Nem tűrheti a jobboldal, hogy egy gyáva, nagyhangú tömeg fenyegetőzzön, vádaskodjon és azt az Orbán Viktort szidalmazza, aki kabinetjével gazdaságilag lábra állította a Gyurcsányéktól súlyos sebet kapott országot.

Elegem van abból, hogy e gyurcsányi - idegen pénzen hörgő - tömeg rendre a nyilas vagy épp kommunista söpredéket juttatja eszembe, s e két diktatúrának semmit nem jelentett a nép hatalma, azaz, a demokrácia. Mint ahogy az USA-nak sem jelent semmit... Elegem van abból, hogy ennek a trágyaszagú ócska csőcseléknek a szellemi elei nagyapáinkat és apáinkat ölték, deportálták a Hortobágyra vagy épp a Gulágra, hogy negyvenöt éven át mást sem tettek, csak ámokfutásukban romboltak minden nemzeti és erkölcsi értéket... és a lelkeket.

Igen, Orbán Viktort meg kell védeni. Ez kötelesség. Minden áron és minden eszközzel. A hazaárulókat le kell tartóztatni és a kormányból három-négy embert bizony útjára kell bocsátani. Mert ez a polgárháborút kirobbantani akaró magatartás bűn a nemzettel és az egyes emberekkel szemben. Fel kell tehát készülni a legrosszabbra, mert a csürhe vezetői tudják, mit csinálnak, a jobboldal pedig nem mer reagálni. Meg kell mutatni az erőt, meg kell védeni Orbán Viktort, hogy érezze: milliók állnak mögötte, és el kell zavarni az országból azt a politikai kisebbséget, amely anarchiát készül előidézni. A kormánybuktatás maradjon egy liberális-kommunista-zsidó-jobbikos álom. Mert álmodni azt nekik is szabad... Viszont a trágár és kegyeletsértő szónoklatokat a Kossuth téren - ahol Gyurcsányék szellemi elődei százakat lőttek agyon orvul -, és Orbán Viktor gyalázását kikérem magamnak mind sváb, mind magyar nemzetem nevében. Kikérem magamnak őseim és utódaim nevében, mert én őseim helyett és utódaim érdekében szavaztam áprilisban a Fideszre, azaz voltaképpen Orbán Viktorra.

Tehát ha még nem látnánk világosan, Orbán Viktort meg kell védeni mindnyájunk érdekében, még akkor is, ha világosan látunk bizonyos hibákat. Orbán Viktort lassan ,,sajátjaitól" is meg kellene védeni. ,,Mert a helyzet az jó, de nem reménytelen."

Stoffán György - Európai idő
főszerkesztő helyettes






















Ezen a napon...1989.06.16.








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: állampolgárságát, elkötelezettsége, cigányellenesség, vésztörvényszéke, miniszterelnökök, miniszterelnökbe, betelefonálókkal, kezdeményezésére, névváltoztatásra, miniszterelnököt, nacionalistának, embertelenségre, országgyűlésben, félreértésekből, belerúghassanak, meghurcoltatása, kormánybuktatás, szotyolaköpködő, hazaárulásoknak, metamorfózisról, miniszterelnöke, nemzetállamokat, beszélgetéseket, miniszterelnök, magyarországon, gyógykezelésre, néphadseregben, szalasztanának, vészhelyzetben, reinkarnációja, terroristaként, ámokfutásukban, garázdálkodnak, gyurcsányéktól, balliberálisok, skandálásokkal, miniszterelnökség intézményének, egész világon, tisztség első, önbíráskodó anarchista, halálában megigazult, saját elvtársai, nemzet mártírjai, népbíróság 1946-ban, ítélet azzal, másik hármat, első kommunista, világban –, leköszönt vagy, verbális mártíromság, immár megszakítás, magyar kormányfőt, MAGYAR MINISZTERELNÖKÖK MÁRTÍROMSÁGA, Batthyány Lajost, Pesten Haynau, Tisza Istvánt, Nagy Imrét, Bárdossy Lászlót, Imrédy Bélát, Sztójay Dömét, Szálasi Ferencet, Ráadásul Bárdossy, Rákosi Mátyás, Orbán Viktor, Európai Parlamentben, Európai Unió, Magyar Néphadseregben, Wekerle Sándor, Wekerle Sándornak, Ircsik Vilmos, Orbán Viktort, Iszlám Államként, Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktorra, Stoffán György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 12  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Borzasztó  Ott van  Facebookon kaptam  Alvó cica  Andrássy Réka - A bolond Böske  IGEN így  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  ajándék, mellyel meglepem  IGEN így  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Hogyan válunk hűségesekké?  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Walter Chrysler mondta  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy és kis csodák  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  40 felett  Mindent de mindent visszakap  Paul David Tripp Április 14  Jan Twardowski - Siessünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Erdei gyöngyvirág  Jó éjszakát  Hamvas Béla  Különleges  Bornyi Veronika haiku verse  Jázmin  IGEN így  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Hogyan válunk hűségesekké?  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 14  Erdei gyöngyvirág  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  különleges  jó reggelt  Alvó cicák  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Hogyan válunk hűségesekké?  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnökség intézményének, egész világon, tisztség első, önbíráskodó anarchista, halálában megigazult, saját elvtársai, nemzet mártírjai, népbíróság 1946-ban, ítélet azzal, másik hármat, első kommunista, világban &#8211, leköszönt vagy, verbális mártíromság, immár megszakítás, magyar kormányfőt, budapesti Országgyűlésben, magyar miniszterelnök, budai Várba, halálbüntetés tilalmának, kanál vízben, ember csak, fejét ennyi, cigányellenesség vádpontjában, legalja baloldali, olcsó Orsós&#8211, különben egyre, különben eltökélt, ilyen épületes, félnótás ligeti, határsértők emberi, effajta alattomos, móri sváb, első világháború, balliberálisok bélyegeztek, végletesen nacionalista, ismert mondás, bölcsességet parafrazeálva, megvadult ellenzék, miniszterelnök további, idegen pénzért, bűnöző szélhámos, primitív &#8222, hangadója lövetett, piszkos csürhe, elcsatolt nemzetrészek, senkiházi tömeg, nagy pénzes, családok támogatását, rekedten ordítozó, trágár szónoklat, ország alja, szar fennmarad, országban ebből, nagy tolerancia, kormány részéről, jobboldal mutatja, európai &#8211, klasszikus európai, saját fegyverével, adjon Isten, fogadj Isten&#8221, haza ellen, réteg örömmel, nemzetet idegen, keresztény magyarságnak, aljas réteg, piszkos munkát&#8230, piszkos munka, akasztófán végződő, miniszterelnököt gyalázza, platformon állnak, keresztény népeket, támadásokkal szemben, jobboldal ismét, felhergelt tüntetők, újabb Békemenetet, hazaárulás vádjával, magát demokratának, gyurcsányi diktatúrában, parlament terén, nyilas vagy, trágyaszagú ócska, szellemi elei, kormányból három-négy, polgárháborút kirobbantani, egyes emberekkel, csürhe vezetői, jobboldal pedig, politikai kisebbséget, kormánybuktatás maradjon, állampolgárságát, elkötelezettsége, cigányellenesség, vésztörvényszéke, miniszterelnökök, miniszterelnökbe, betelefonálókkal, kezdeményezésére, névváltoztatásra, miniszterelnököt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3247
  • e Hét: 14325
  • e Hónap: 36813
  • e Év: 214688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.