Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az agy 5 tápláléka
  2014-03-27 09:35:17, csütörtök
 
   
  TERMÉSZETES AGYFUNKCIÓ JAVÍTÓK

Lehet olyan élelmiszereket fogyasztani amelyek egészségünket szolgálják, vagy lehet olyan ételeket választani, amelyek betegségeket gerjesztenek.

Hasonlóképpen lehet fokozni az agy teljesítményét, vagy lehet enni olyan ételeket, amelyek a szó szoros értelmében lebutítanak bennünket.

Melyik volt először? Az intelligencia vagy az egészséges étrend? Bár nem tudjuk biztosan, de határozott kapcsolat van az élelmiszerek megválasztása, valamint az agy működése között. Minél jobb a táplálékunk, annál élesebb az agyunk. Minél több cukrot és feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk, koncentrációnk egyre zavarosabbá válik. Szóval, itt van néhány agytáplálék, amelyek segítenek a gondolkodásban és fokozzák a kognitív teljesítményt.

1. DIÓ

Nem véletlen, hogy a dió kinézetében hasonlít az agyra, érdekes az összeesés, mert kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a dió drámai hatással van az agy információfeldolgozó és következtetés levonó képességére (interferenciális érvelés).

Más tanulmányok kimutatták, hogy egy olyan étrend amely több mint 2%-diót tartalmaz, képes visszafordítani az agy öregedést, és az életkorral összefüggő motoros és kognitív degenerációt.

2. ÁFONYA

Mindenféle adat áll már rendelkezésre az áfonya pozitív hatásairól. Tele vannak antioxidánsokkal, amelyek védenek a szabad gyökök károsító hatásaitól. Az áfonya megakadályozza az agyi degenerációt, és a memóriát drámaian képes növelni. Az egyik vizsgálatban a vizsgálati alanyok, akik a legtöbb fekete áfonyát és epret ettek a memória csökkenést legalább 2,5 évvel késleltették összehasonlítva azokkal, akik nem fogyasztottak áfonyát.

3. OLIVAOLAJ

Az olivaolaj, és különösen az extra szűz olivaolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, leginkább azért, mert jótékony, egyszeresen telítetlen zsírokkal van tele. Míg a húsokról és a teljes zsírtartalmú tejtermékekről ténylegesen kimutatták, hogy az agy gyorsabban öregszik tőlük, az egyszeresen telítetlen zsírok lassítják az agy öregedését. Egy tanulmány szerint, azon nők agya, akik egyszeresen telítetlen zsírokat fogyasztottak, körülbelül 6-7 évvel volt fiatalabb, mint biológiai koruk!

4. KÁVÉ

Szintén az agyserkentő ételek közé sorolandó a kávé, amelyik a modern világ egyik legnépszerűbb itala és évezredek óta része az emberiség történelmének. A szabad kereskedelmi bio kávé nagy dolgokra képes az agy teljesítményének fókuszálásában. Fontos megjegyeznünk, hogy mértékletes kávéfogyasztás esetén annak egészségügyi előnyei csekély vagy semmiféle függőségi viszony kialakulása nélkül élvezhetők.

5. VÍZ

Ez a legtermészetesebb dolog, amit fogyaszthat. Testünk 61.8 %-ban vízből áll és a víz döntő fontosságú minden testi folyamatban. Víz nélkül az agy öregedése gyors ütemben zajlik. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a kiszáradás valójában agyzsugorodást okoz!
FORRÁS: NATURAHIREK.HU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antioxidánsokkal, interferenciális, teljesítményének, antioxidánsoknak, visszafordítani, összehasonlítva, agyzsugorodást, megakadályozza, tejtermékekről, kávéfogyasztás, élelmiszereket, gondolkodásban, fókuszálásában, koncentrációnk, teljesítményét, fogyasztottak, intelligencia, megválasztása, teljesítményt, következtetés, legnépszerűbb, történelmének, rendelkezésre, hasonlóképpen, egészségünket, megjegyeznünk, késleltették, degenerációt, vizsgálatban, élelmiszerek, feldolgozott, zsírtartalmú, betegségeket, egészségügyi, gerjesztenek, kereskedelmi, intelligencia vagy, egészséges étrend, élelmiszerek megválasztása, kognitív teljesítményt, agyműködést fokozó, olyan étrend, életkorral összefüggő, áfonya pozitív, szabad gyökök, áfonya megakadályozza, agyi degenerációt, memóriát drámaian, egyik vizsgálatban, vizsgálati alanyok, legtöbb fekete, memória csökkenést, TERMÉSZETES AGYFUNKCIÓ JAVÍTÓK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Png férfi  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Erdőn  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Reggel van  Fekete István - Akác  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Őrizkednünk kell...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Akarat  Hiányzik  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Elköszönt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy lelki imádság  Sokan azt tartják  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Radikális szeretet  Mi lenne ha  Alázat  Reggel van  képre írva  Facebookon kaptam  Png cica  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alvó cicák  A sors  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A boldog családok mind hasonló...  Sose bánj semmit  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
intelligencia vagy, egészséges étrend, élelmiszerek megválasztása, kognitív teljesítményt, agyműködést fokozó, olyan étrend, életkorral összefüggő, áfonya pozitív, szabad gyökök, áfonya megakadályozza, agyi degenerációt, memóriát drámaian, egyik vizsgálatban, vizsgálati alanyok, legtöbb fekete, memória csökkenést, extra szűz, teljes zsírtartalmú, egyszeresen telítetlen, tanulmány szerint, agyserkentő ételek, modern világ, emberiség történelmének, szabad kereskedelmi, legtermészetesebb dolog, 2011-es tanulmány, kiszáradás valójában, antioxidánsokkal, interferenciális, teljesítményének, antioxidánsoknak, visszafordítani, összehasonlítva, agyzsugorodást, megakadályozza, tejtermékekről, kávéfogyasztás, élelmiszereket, gondolkodásban, fókuszálásában, koncentrációnk, teljesítményét, fogyasztottak, intelligencia, megválasztása, teljesítményt, következtetés, legnépszerűbb, történelmének, rendelkezésre, hasonlóképpen, egészségünket, megjegyeznünk, késleltették, degenerációt, vizsgálatban, élelmiszerek, feldolgozott, zsírtartalmú, betegségeket, egészségügyi, gerjesztenek, kereskedelmi, fogyasztunk, tanulmányok, naturahirek, rendelkezik, egyszeresen, táplálékunk, ténylegesen, zavarosabbá, agytáplálék, agyserkentő, agyműködést, kinézetében, fogyasztani, mértékletes, fogyaszthat, kialakulása, lebutítanak, folyamatban, természetes, képességére, összefüggő, életkorral, kiszáradás, vizsgálati, csökkenést, hatásaitól, kimutatták, hatásairól, mindenféle, gyorsabban, körülbelül, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 656
  • e Hónap: 7028
  • e Év: 57819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.