Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csirke minden módon ( 4-recept)
  2014-04-11 12:18:51, péntek
 
   
  Rántott csirke, sült csirke, csirkepörkölt. A népszerű háziszárnyast azonban nem csak a megszokott módon készíthetjük el a vasárnapi ebédhez...
Meleg gombasaláta csirkesülttel

A sült csirkemellel gazdagított fejes saláta és gomba olyan gazdag, hogy kiadós hideg vacsorának is megteszi.

1-recept

Hozzávalók 4 személyre:

1 lebőrözött, kicsontozott, félbevágott csirkemell

só és őrölt bors

a sütéshez olaj

20 dkg gomba

1 kicsi, összevagdalt vöröshagyma

zöldfűszerek (bazsalikom, tárkony, petrezselyem)

1 fej saláta

2 kiskanál mustár

2 kiskanál vörös borecet

1 dl olaj

a tálaláshoz petrezselyemszárak

vaj


Elkészítése:

A húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, és az olajon mindkét felükön megsütjük, majd lefedve a saját levében puhára pároljuk. Forró tálra szedve alufóliával letakarjuk, melegen tartjuk. A serpenyőből az olajat kiöntjük, a vajat az edénybe rakjuk, és a hagymát megfonnyasztjuk benne. A megtisztított, egészben hagyott, esetleg félbe vagy négyrét vágott gombát hozzáadva megfűszerezzük, és néhány percig pároljuk. Szűrőlapáttal a hús mellé szedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leitatjuk, és falatnyi darabokra tépve tálba terítjük. A húst felszeleteljük. Az ecetet mustárral simára keverjük, majd tovább keverve az olajat apránként beleöntjük. A felét a salátalevelekre locsoljuk. A gombát a maradék mártás felébe forgatjuk, és a salátára szórjuk. A hússzeleteket a tetejére fektetve a salátamártás maradékával megöntözzük, és petrezselyemmel díszítjük.


2-recept

Köményes-szezámos csirkefalatok


A szezámmagtól és a fűszeres mártástól különleges, ázsiai jellegű ízű lesz ez a pecsenye.


Hozzávalók 4 személyre:

8 dkg liszt

6 dkg burgonyaliszt

1 kiskanál sütőpor

csipetnyi só

1,5 dl víz

9 dkg szezámmag

1/4 kiskanál őrölt kömény

1,5 lebőrözött, kicsontozott csirkemell

só és őrölt bors

a sütéshez olaj


A mártáshoz:

1/2 kiskanál gyömbérpor

1 szál összevagdalt újhagyma

1 evőkanál 5 százalékos ecet

1 evőkanál szójamártás

2 evőkanál ketchup

1 evőkanál olaj


Elkészítés:

A lisztet a burgonyaliszttel és csipetnyi sóval összekeverjük. Az olajat és a vizet apránként beleöntve rugalmas tésztává dolgozzuk, majd a szezámmagot is hozzáadjuk. Folpackkal betakarjuk. A mártáshoz valókat összekeverjük, és a tálba töltjük. A csirkemellről valamennyi zsiradékot lebontjuk, és a húst hosszában csíkokra vágjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a tésztába mártjuk, és forró olajba rakva szép pirosra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk, és a mártás kíséretében azonnal tálaljuk.


3-recept

Csirkemell tárkonyos-mustáros mártással



A francia tárkony kissé ánizsillatú, ami különösen a tojásból, halból és főleg a csirkéből készült fogásokhoz illik.



Hozzávalók 4 személyre:

1 evőkanál olaj a sütéshez

2 lebőrözött, kicsontozott, 2 darabra vágott csirkemell

2 megtisztított, karikára vágott vöröshagyma

1 dl száraz fehérbor

2 dl tejszín

Ffél liter csirkeleves

8 dkg mustár

só és őrölt bors

1 csokor friss vagy 1 kiskanál szárított tárkony



Elkészítése:

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy serpenyőben a fél csirkemellet olajon 5 perc alatt körös-körül átsütjük, majd tűzálló tálba átfektetjük. A sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tű nyomán már fehér lé csorog ki. A pecsenyelevet serpenyőbe töltve a hagymát megfonnyasztjuk benne, a borral felöntjük, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödött. Az így elkészült mártást átszűrjük, a tejszínnel gazdagítjuk, és mustárral, sóval, borssal fűszerezzük. A tárkonyt összevagdalva közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük, illetve, ha szárított tárkonnyal készítettük, azzal még 1-2 percig főzzük. A csirkemellekre öntve tálaljuk.


4-recept
Vörösboros csirkeragu



A különleges ragu Burgundiából származik. A csirkét egy éjjelen át kell pácolni hozzá, hogy a fűszerek zamatát kellőképpen magába szívja.



Hozzávalók 6-8 személyre:

A pácléhez:

1 összevagdalt vöröshagyma

1 összevagdalt sárgarépa

10 szem bors

5 szem fenyőmag

1 szem szegfűszeg

1 gerezd fokhagyma

2 liter testes vörösbor

2 és fél evőkanál konyak

másfél evőkanál vörös borecet

egy csokor zöldfűszer



A raguhoz:

3 kg feldarabolt csirke

a sütéshez vaj vagy olaj

5 dkg liszt

8 dl csirkeleves

só és őrölt bors

18 dkg füstölt szalonna

20 dkg gyöngyhagyma

2 dkg cukor

2 dkg vaj

15 dkg gomba



A pirítóshoz:

4 szelet lehéjazott kenyér

5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj

1 kis csokor összevagdalt petrezselyem



Elkészítése:

A pácléhez valókat üveg- vagy porcelántálban összekeverjük, és a húsdarabokat beleforgatva egy éjszakára jégbe hűtjük. A csirkét a pácléből kiemeljük, és papírtörlővel leitatjuk. A visszamaradt páclevet átszűrjük és félretesszük. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. Olyan edényben, amit majd a sütőbe tehetünk, egy kevés vajat vagy olajat forrósítunk, és a húsdarabokat a bőrös felükkel lefelé belerakjuk, megpirítjuk.

A páclé fűszereit beleöntve 5 percig sütjük, majd a liszttel meghintjük, 1-2 percig a tűzön kevergetjük. A páclével felöntjük, majd a meleg csirkelevest is hozzáadva megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarva a sütőbe tesszük, és 45 percig pároljuk, hogy a hús megpuhuljon.

A húsdarabokat kiszedjük, a sütőt kis lángra állítjuk. A visszamaradt levet áttörjük, és a húst belerakva a sütőbe visszatesszük, hogy átforrósodjon. Közben a szalonnát egy másik edényben annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd kockákra vágva egy kevés vajon kisütjük.

A hagymát a cukorral meg vajjal és egy kevés vízzel megpároljuk, a zsírjára sütjük, kissé megpirítjuk. A gombát is olajon megsütjük. A szalonnát, hagymát és gombát a húsdarabokra halmozzuk. A kenyérszeletekből 4-4 háromszöget vágunk, és vajban vagy olajban megpirítjuk. Petrezselyemmel megszórva a raguhoz kínáljuk.

Forrás: Vince Kiadó
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Címkék: burgonyaliszttel, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, salátalevelekre, csirkemellekre, felszeleteljük, porcelántálban, megfűszerezzük, pecsenyelevet, csirkepörkölt, csirkemellről, összevagdalva, megtisztított, háziszárnyast, papírtörlővel, hússzeleteket, átforrósodjon, összekeverjük, szűrőlapáttal, burgonyaliszt, visszatesszük, csirkefalatok, csirkesülttel, húsdarabokat, megborsozzuk, összevagdalt, salátamártás, petrezselyem, beleforgatva, zöldfűszerek, kicsontozott, szezámmagtól, csirkelevest, visszamaradt, bemelegítjük, félretesszük, népszerű háziszárnyast, megszokott módon, vasárnapi ebédhez, sült csirkemellel, sütéshez olaj, húsdarabokat megsózzuk, olajon mindkét, saját levében, olajat kiöntjük, edénybe rakjuk, hagymát megfonnyasztjuk, salátát leveleire, húst felszeleteljük, ecetet mustárral, olajat apránként, salátalevelekre locsoljuk, Vince Kiadó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png cica  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reggel van  Egy lelki imádság  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 19  Png fotel  Egy bizonyos határt  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kövesd a cowboyt!  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  210 éve született a SZÓZAT meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alvó cicák  Idő  Idő  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Szép álmokat!  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Nevem  Alázat  Png virág  Radikális szeretet  A Megváltó szolgálatában  Nem méltó hozzád  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Szívem  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam  Png cica  Kaffka_Margit  Png nő  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
népszerű háziszárnyast, megszokott módon, vasárnapi ebédhez, sült csirkemellel, sütéshez olaj, húsdarabokat megsózzuk, olajon mindkét, saját levében, olajat kiöntjük, edénybe rakjuk, hagymát megfonnyasztjuk, salátát leveleire, húst felszeleteljük, ecetet mustárral, olajat apránként, salátalevelekre locsoljuk, maradék mártás, salátára szórjuk, tetejére fektetve, salátamártás maradékával, fűszeres mártástól, vizet apránként, mártáshoz valókat, tálba töltjük, csirkemellről valamennyi, húst hosszában, tésztába mártjuk, mártás kíséretében, francia tárkony, csirkéből készült, sütőben addig, pecsenyelevet serpenyőbe, borral felöntjük, tejszínnel gazdagítjuk, tárkonyt összevagdalva, tálalás előtt, csirkemellekre öntve, különleges ragu, fűszerek zamatát, csokor zöldfűszer, pácléhez valókat, húsdarabokat beleforgatva, éjszakára jégbe, pácléből kiemeljük, visszamaradt páclevet, sütőbe tehetünk, kevés vajat, bőrös felükkel, páclé fűszereit, liszttel meghintjük, tűzön kevergetjük, páclével felöntjük, meleg csirkelevest, sütőbe tesszük, húsdarabokat kiszedjük, visszamaradt levet, húst belerakva, sütőbe visszatesszük, másik edényben, kevés vajon, kevés vízzel, zsírjára sütjük, húsdarabokra halmozzuk, raguhoz kínáljuk, burgonyaliszttel, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, salátalevelekre, csirkemellekre, felszeleteljük, porcelántálban, megfűszerezzük, pecsenyelevet, csirkepörkölt, csirkemellről, összevagdalva, megtisztított, háziszárnyast, papírtörlővel, hússzeleteket, átforrósodjon, összekeverjük, szűrőlapáttal, burgonyaliszt, visszatesszük, csirkefalatok, csirkesülttel, húsdarabokat, megborsozzuk, összevagdalt, salátamártás, petrezselyem, beleforgatva, zöldfűszerek, kicsontozott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 1183
  • e Hónap: 7555
  • e Év: 58346
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.