|
2014-04-11 12:18:51, péntek
|
|
|
|
|
|
Rántott csirke, sült csirke, csirkepörkölt. A népszerű háziszárnyast azonban nem csak a megszokott módon készíthetjük el a vasárnapi ebédhez...
Meleg gombasaláta csirkesülttel
A sült csirkemellel gazdagított fejes saláta és gomba olyan gazdag, hogy kiadós hideg vacsorának is megteszi.
1-recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 lebőrözött, kicsontozott, félbevágott csirkemell
só és őrölt bors
a sütéshez olaj
20 dkg gomba
1 kicsi, összevagdalt vöröshagyma
zöldfűszerek (bazsalikom, tárkony, petrezselyem)
1 fej saláta
2 kiskanál mustár
2 kiskanál vörös borecet
1 dl olaj
a tálaláshoz petrezselyemszárak
vaj
Elkészítése:
A húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, és az olajon mindkét felükön megsütjük, majd lefedve a saját levében puhára pároljuk. Forró tálra szedve alufóliával letakarjuk, melegen tartjuk. A serpenyőből az olajat kiöntjük, a vajat az edénybe rakjuk, és a hagymát megfonnyasztjuk benne. A megtisztított, egészben hagyott, esetleg félbe vagy négyrét vágott gombát hozzáadva megfűszerezzük, és néhány percig pároljuk. Szűrőlapáttal a hús mellé szedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leitatjuk, és falatnyi darabokra tépve tálba terítjük. A húst felszeleteljük. Az ecetet mustárral simára keverjük, majd tovább keverve az olajat apránként beleöntjük. A felét a salátalevelekre locsoljuk. A gombát a maradék mártás felébe forgatjuk, és a salátára szórjuk. A hússzeleteket a tetejére fektetve a salátamártás maradékával megöntözzük, és petrezselyemmel díszítjük.
2-recept
Köményes-szezámos csirkefalatok
A szezámmagtól és a fűszeres mártástól különleges, ázsiai jellegű ízű lesz ez a pecsenye.
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg liszt
6 dkg burgonyaliszt
1 kiskanál sütőpor
csipetnyi só
1,5 dl víz
9 dkg szezámmag
1/4 kiskanál őrölt kömény
1,5 lebőrözött, kicsontozott csirkemell
só és őrölt bors
a sütéshez olaj
A mártáshoz:
1/2 kiskanál gyömbérpor
1 szál összevagdalt újhagyma
1 evőkanál 5 százalékos ecet
1 evőkanál szójamártás
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet a burgonyaliszttel és csipetnyi sóval összekeverjük. Az olajat és a vizet apránként beleöntve rugalmas tésztává dolgozzuk, majd a szezámmagot is hozzáadjuk. Folpackkal betakarjuk. A mártáshoz valókat összekeverjük, és a tálba töltjük. A csirkemellről valamennyi zsiradékot lebontjuk, és a húst hosszában csíkokra vágjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a tésztába mártjuk, és forró olajba rakva szép pirosra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk, és a mártás kíséretében azonnal tálaljuk.
3-recept
Csirkemell tárkonyos-mustáros mártással
A francia tárkony kissé ánizsillatú, ami különösen a tojásból, halból és főleg a csirkéből készült fogásokhoz illik.
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál olaj a sütéshez
2 lebőrözött, kicsontozott, 2 darabra vágott csirkemell
2 megtisztított, karikára vágott vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
Ffél liter csirkeleves
8 dkg mustár
só és őrölt bors
1 csokor friss vagy 1 kiskanál szárított tárkony
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy serpenyőben a fél csirkemellet olajon 5 perc alatt körös-körül átsütjük, majd tűzálló tálba átfektetjük. A sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tű nyomán már fehér lé csorog ki. A pecsenyelevet serpenyőbe töltve a hagymát megfonnyasztjuk benne, a borral felöntjük, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödött. Az így elkészült mártást átszűrjük, a tejszínnel gazdagítjuk, és mustárral, sóval, borssal fűszerezzük. A tárkonyt összevagdalva közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük, illetve, ha szárított tárkonnyal készítettük, azzal még 1-2 percig főzzük. A csirkemellekre öntve tálaljuk.
4-recept
Vörösboros csirkeragu
A különleges ragu Burgundiából származik. A csirkét egy éjjelen át kell pácolni hozzá, hogy a fűszerek zamatát kellőképpen magába szívja.
Hozzávalók 6-8 személyre:
A pácléhez:
1 összevagdalt vöröshagyma
1 összevagdalt sárgarépa
10 szem bors
5 szem fenyőmag
1 szem szegfűszeg
1 gerezd fokhagyma
2 liter testes vörösbor
2 és fél evőkanál konyak
másfél evőkanál vörös borecet
egy csokor zöldfűszer
A raguhoz:
3 kg feldarabolt csirke
a sütéshez vaj vagy olaj
5 dkg liszt
8 dl csirkeleves
só és őrölt bors
18 dkg füstölt szalonna
20 dkg gyöngyhagyma
2 dkg cukor
2 dkg vaj
15 dkg gomba
A pirítóshoz:
4 szelet lehéjazott kenyér
5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem
Elkészítése:
A pácléhez valókat üveg- vagy porcelántálban összekeverjük, és a húsdarabokat beleforgatva egy éjszakára jégbe hűtjük. A csirkét a pácléből kiemeljük, és papírtörlővel leitatjuk. A visszamaradt páclevet átszűrjük és félretesszük. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. Olyan edényben, amit majd a sütőbe tehetünk, egy kevés vajat vagy olajat forrósítunk, és a húsdarabokat a bőrös felükkel lefelé belerakjuk, megpirítjuk.
A páclé fűszereit beleöntve 5 percig sütjük, majd a liszttel meghintjük, 1-2 percig a tűzön kevergetjük. A páclével felöntjük, majd a meleg csirkelevest is hozzáadva megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarva a sütőbe tesszük, és 45 percig pároljuk, hogy a hús megpuhuljon.
A húsdarabokat kiszedjük, a sütőt kis lángra állítjuk. A visszamaradt levet áttörjük, és a húst belerakva a sütőbe visszatesszük, hogy átforrósodjon. Közben a szalonnát egy másik edényben annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd kockákra vágva egy kevés vajon kisütjük.
A hagymát a cukorral meg vajjal és egy kevés vízzel megpároljuk, a zsírjára sütjük, kissé megpirítjuk. A gombát is olajon megsütjük. A szalonnát, hagymát és gombát a húsdarabokra halmozzuk. A kenyérszeletekből 4-4 háromszöget vágunk, és vajban vagy olajban megpirítjuk. Petrezselyemmel megszórva a raguhoz kínáljuk.
Forrás: Vince Kiadó |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
Címkék: burgonyaliszttel, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, salátalevelekre, csirkemellekre, felszeleteljük, porcelántálban, megfűszerezzük, pecsenyelevet, csirkepörkölt, csirkemellről, összevagdalva, megtisztított, háziszárnyast, papírtörlővel, hússzeleteket, átforrósodjon, összekeverjük, szűrőlapáttal, burgonyaliszt, visszatesszük, csirkefalatok, csirkesülttel, húsdarabokat, megborsozzuk, összevagdalt, salátamártás, petrezselyem, beleforgatva, zöldfűszerek, kicsontozott, szezámmagtól, csirkelevest, visszamaradt, bemelegítjük, félretesszük, népszerű háziszárnyast, megszokott módon, vasárnapi ebédhez, sült csirkemellel, sütéshez olaj, húsdarabokat megsózzuk, olajon mindkét, saját levében, olajat kiöntjük, edénybe rakjuk, hagymát megfonnyasztjuk, salátát leveleire, húst felszeleteljük, ecetet mustárral, olajat apránként, salátalevelekre locsoljuk, Vince Kiadó,
|
|
|
|
népszerű háziszárnyast, megszokott módon, vasárnapi ebédhez, sült csirkemellel, sütéshez olaj, húsdarabokat megsózzuk, olajon mindkét, saját levében, olajat kiöntjük, edénybe rakjuk, hagymát megfonnyasztjuk, salátát leveleire, húst felszeleteljük, ecetet mustárral, olajat apránként, salátalevelekre locsoljuk, maradék mártás, salátára szórjuk, tetejére fektetve, salátamártás maradékával, fűszeres mártástól, vizet apránként, mártáshoz valókat, tálba töltjük, csirkemellről valamennyi, húst hosszában, tésztába mártjuk, mártás kíséretében, francia tárkony, csirkéből készült, sütőben addig, pecsenyelevet serpenyőbe, borral felöntjük, tejszínnel gazdagítjuk, tárkonyt összevagdalva, tálalás előtt, csirkemellekre öntve, különleges ragu, fűszerek zamatát, csokor zöldfűszer, pácléhez valókat, húsdarabokat beleforgatva, éjszakára jégbe, pácléből kiemeljük, visszamaradt páclevet, sütőbe tehetünk, kevés vajat, bőrös felükkel, páclé fűszereit, liszttel meghintjük, tűzön kevergetjük, páclével felöntjük, meleg csirkelevest, sütőbe tesszük, húsdarabokat kiszedjük, visszamaradt levet, húst belerakva, sütőbe visszatesszük, másik edényben, kevés vajon, kevés vízzel, zsírjára sütjük, húsdarabokra halmozzuk, raguhoz kínáljuk, burgonyaliszttel, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, salátalevelekre, csirkemellekre, felszeleteljük, porcelántálban, megfűszerezzük, pecsenyelevet, csirkepörkölt, csirkemellről, összevagdalva, megtisztított, háziszárnyast, papírtörlővel, hússzeleteket, átforrósodjon, összekeverjük, szűrőlapáttal, burgonyaliszt, visszatesszük, csirkefalatok, csirkesülttel, húsdarabokat, megborsozzuk, összevagdalt, salátamártás, petrezselyem, beleforgatva, zöldfűszerek, kicsontozott, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 745
- e Hét: 1183
- e Hónap: 7555
- e Év: 58346
|
|
|