Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kavics
  2014-04-15 09:33:12, kedd
 
   
 

Aranyfény ruhájában tündökölve érkezett a hajnal. Gyöngyharmatot csókolt az ébredő fűszálakra. A zsalugáteren beszűrődő fények pajkosan játszottak az asszony lepedőjén.

Rácsodálkozott a táncoló árnyakra, és nagyot nyújtózott. Ropogtak az ízületei, és a gerince kiegyenesedett. Frissnek, s vidámnak érezte magát. Sejtette, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. Dudorászott a zuhany alatt, miközben a vízpermet lágyan simogatta testét, a lélek szárnyai útra keltek. E meghitt pillanatban szerette volna átölelni a világot. Bekapcsolta a gépét, hogy átnézze a levelezését. A monitor sötét maradt, máskor dühöngött volna, de most nem zavarta. A reggeli relaxációba kezdett.

Betett egy CD-t. Csukott szemei előtt a színek fátyoltáncot jártak a zene ritmusára.

Képzeletet a valóságtól elválasztani euforikus hangulatban felesleges.

Így esett meg vele az csoda, hogy barna kis kavicsba töpörödve hagyta magát sodorni a kristálytiszta patakban. Élvezte a víz hűsét a rohanó sodrásban. Néha feltekintett a magasba, gyönyörködött a bárányfelhő nyájban, és az égi juhász felhő subájában. Vidáman görgedezett a folyó felé. Éppen loccsant készült, amikor a zene elhallgatott. Sajnálta, hogy kellemes útját megszakítani volt kénytelen. Kinyitotta a szemét. A tér és idő üdvözölte.

Este gondosan előkészített kosztümjét, magára öltötte. Postára, bankba, és az elmaradhatatlan kirakat látogatásra indult. Az útjába eső ékszerbolt kirakatát a világért ki nem hagyta. Nem az arany, ezüst, és platina csodák vonzották, a színes kövekben gyönyörködött. Ametiszt geódák, apró zafírok, rubintok, smaragdok, no és a hegyikristály.

Útjának fontos állomásához érve, megállt. Elvarázsolta a pillanat, szemét dörzsölni kezdte a szemüvege mögött. Az nem lehet igaz, ott van egymagában díszítőelemként az a pici, apró kavics, amibe reggel beleköltözött és száguldott a kispatakban. Drága briliáns ékszercsodák között szelíden megbújva emelte a kiváltságok szépségét és értékét. Szíve nagyot dobbant, lábai az üzlet bejáratához osontak. Izgatottan a pulthoz lépett, és szinte könyörgőre fogva alázatosan kérte az eladótól:

- Azt a barna kavicsot kérem szépen, ami a kirakatban van.

Furcsán néztek rá, és egymásra a kiszolgálok, elmosolyogták magukat, mire az egyik így szólt.

- Szemben az eurós boltban tetszik kapni sokkal szebbet, dekor-kavicsnak hívják, zacskóban van.

- Köszönöm, de nekem az kellett volna, mert abban utaztam reggel, - suttogta zavartan.

Szerencse, hogy nem volt ismerős a boltban, futott át az agyán. Elszégyellte magát. Megköszönte a kedvességet és indulni készült.

- Tessék várni! - szólt a fiatalabbik, mosolyogva.

Kihúzott egy fiókot, markába vett egy csomó színes csillogó üveggolyót és feléje nyújtotta.

- Tessék választani. Ez nem eladó, de, ha örömet szerezhetek vele, ajándékozok Önnek párat belőle.

- Köszönöm, nagyon kedves, de nem kérem, azt a kavicsot szerettem volna. - ismételte zavartan, és hátat fordítva az ajtót kereste.

Alig várta, hogy megtegye azt a pár lépést, s elhagyja szégyenének helyszínét. Keze már a kilincset érintette, amikor valaki a vállára tette a kezét. Összerezzent és megfordult. Egy úr állt vele szemben, olyan ötven körüli lehetett. Ritkuló hajába ezüst csíkot mellírózott az idő hajszobrásza, szemének tiszta kékje zafírként csillogott, kissé szabálytalan hófehér fogai igazgyöngyként csillogtak, mint egy jóságos mesefigura, úgy nézett ki.

- Tessék helyet foglalni ott a sarokban annál a kis asztalnál, rögtön kiveszem a követ. Hallottam a beszélgetésüket, de olyan ötvösmunkát végeztem, amit nem hagyhattam abba.

Finoman az asszony vállán tartotta a kezét, és a kis faragott lábú asztalhoz vezette.

Egy perc elteltével nyitott tenyerében tartva átnyújtotta az értéktelen kavicsot.

- Tessék, eltenni, a cégünk ajándéka. - mosolygott szelíden.

- Köszönöm szépen, nem kívánom ingyen, ki szeretném fizetni.

- Az ajándékot nem szokás kifizetni. Annak idején én is egy kő varázsában éltem. Gyermekként sokszor láttam egy ékszerbolt kirakatában, álmaimban bejártam érte a fél világot. Vasárnapi sétánk során egy kirakatban megpillantottam, a szüleimmel megvetettem. Ma is itt hordom egy darabját ezüsthálóban fonva. Kezével felemelte a nyakában lógó smaragd medált. Gyönyörű darab volt, egyszerűen csiszolva, még is ezerszám szórta a sugarát. Az asszonyt meghatotta a smaragd története. Megköszönte az ajándékot. Féltett kincsét a táskájába rejtette, hálásan nézett jótevőjére.

Miután elköszönt boldogan folytatta útját. Zavarának sötétpiros rózsapírját a hála és öröm hamar elhalványította. Otthonába érve szerzeményét azonnal kibontotta, tapogatta, megforgatta párszor, nem győzött betelni a látvánnyal. Egyszer csak észrevette, parányi betűk rajzolódnak a sima feületen, s a barátok nevei monogrammá ölelkezve jelennek meg benne. Megértette miért volt más ez a nap, mint a többi, mert a legnagyobb kincsét találta meg!
Lélek Sándorné Ekpafat
 
 
0 komment , kategória:   novellák, gondolatok, versek  
Címkék: elhalványította, megpillantottam, díszítőelemként, beszélgetésüket, elmaradhatatlan, kiegyenesedett, kristálytiszta, rácsodálkozott, gyöngyharmatot, igazgyöngyként, beleköltözött, hegyikristály, gyönyörködött, elmosolyogták, elszégyellte, elválasztani, hajszobrásza, szabálytalan, fátyoltáncot, összerezzent, szerzeményét, ezüsthálóban, feltekintett, megszakítani, zsalugáteren, előkészített, elvarázsolta, elhallgatott, ékszercsodák, kirakatában, szégyenének, kiváltságok, szerezhetek, ajándékozok, rajzolódnak, gyermekként, ébredő fűszálakra, zsalugáteren beszűrődő, asszony lepedőjén, táncoló árnyakra, gerince kiegyenesedett, zuhany alatt, vízpermet lágyan, lélek szárnyai, monitor sötét, reggeli relaxációba, színek fátyoltáncot, zene ritmusára, valóságtól elválasztani, kristálytiszta patakban, rohanó sodrásban, bárányfelhő nyájban, Lélek Sándorné Ekpafat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Martin Buber, A haszidim meséi  Latinovits Zoltán tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Nem kell hozzá fürdőruhás  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Mindent de mindent visszakap  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Minden tavaszból őrizz..  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  A hagyma antibakteriális hatás...  Nevelőszülőkhöz adták,  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Márai Sándor tollából  Ott van  Szabó T. Anna - Pitypang  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Spenót fasírttal  Egy gondolat  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Bársony székben  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Márai Sándor tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jan Twardowski - Siessünk  Pitypang szökőkút  Tanmese  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Emlékezz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Reményik Sándor: Pierrot &...  IGEN így  Tanácsok egy pszichológustól  Emlékezz  Paul David Tripp Április 14  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 13  Vannak emberek  Emlékezz  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ébredő fűszálakra, zsalugáteren beszűrődő, asszony lepedőjén, táncoló árnyakra, gerince kiegyenesedett, zuhany alatt, vízpermet lágyan, lélek szárnyai, monitor sötét, reggeli relaxációba, színek fátyoltáncot, zene ritmusára, valóságtól elválasztani, kristálytiszta patakban, rohanó sodrásban, bárányfelhő nyájban, folyó felé, zene elhallgatott, elmaradhatatlan kirakat, színes kövekben, szemüvege mögött, kiváltságok szépségét, üzlet bejáratához, pulthoz lépett, barna kavicsot, eurós boltban, kellett volna, csomó színes, kavicsot szerettem, ajtót kereste, kilincset érintette, vállára tette, jóságos mesefigura, sarokban annál, asszony vállán, perc elteltével, értéktelen kavicsot, cégünk ajándéka, ékszerbolt kirakatában, kirakatban megpillantottam, szüleimmel megvetettem, darabját ezüsthálóban, nyakában lógó, asszonyt meghatotta, smaragd története, táskájába rejtette, sima feületen, barátok nevei, legnagyobb kincsét, elhalványította, megpillantottam, díszítőelemként, beszélgetésüket, elmaradhatatlan, kiegyenesedett, kristálytiszta, rácsodálkozott, gyöngyharmatot, igazgyöngyként, beleköltözött, hegyikristály, gyönyörködött, elmosolyogták, elszégyellte, elválasztani, hajszobrásza, szabálytalan, fátyoltáncot, összerezzent, szerzeményét, ezüsthálóban, feltekintett, megszakítani, zsalugáteren, előkészített, elvarázsolta, elhallgatott, ékszercsodák, kirakatában, szégyenének, kiváltságok, szerezhetek, ajándékozok, rajzolódnak, gyermekként, hangulatban, mellírózott, látogatásra, levelezését, ötvösmunkát, relaxációba, átnyújtotta, dudorászott, állomásához, bekapcsolta, pillanatban, megvetettem, görgedezett, kiszolgálok, megköszönte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1294
  • e Hét: 3510
  • e Hónap: 5405
  • e Év: 56196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.