|
2014-04-15 14:44:11, kedd
|
|
|
|
|
|
A pizzát legtöbben imádják, és mivel ezerféle recept létezik, sokszor igencsak kemény fejtörést okoz, hogy eligazodjunk, megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Pedig pizzát készíteni otthon, igazi élvezet: olcsóbb, azt teszünk rá, amit akarunk, tőlünk függ, hogy vékonyabb, vastag, omlós, csípős vagy éppen halmozásig tele van sajttal.
Nézzünk egy receptet, hogyan készül az igazi olasz alaptészta. Ebből az adagból körülbelül 4 darab 25 centiméteres átmérőjű vékony pizza készül.
Hozzávalók:
300 ml víz,
3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
500 g liszt,
2,5 dkg élesztő (fél kocka),
1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítés: Langyos vízben keverjük el a cukrot, olívaolajat és az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet szitáljuk egy nagyobb edénybe, amelyben könnyedén meg tudjuk gyúrni majd, adjuk hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze, majd gyúrjuk meg jó alaposan, addig, amíg elválik a kezünktől. Nem szabad túl kemény se legyen.
Amikor készen vagyunk a tetejére kenjünk egy kevés olívaolajat, majd takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni legalább egy órán keresztül. Ha duplájára kelt, tegyük ki a tésztát egy lisztezett deszkára, majd gyúrjuk jól át míg sima nem lesz, és a levegő is kimegy belőle. Ezután vágjuk fel négy egyforma darabra és hagyjuk még egy negyedórát állni őket, majd formázzunk belőlük pizzalapokat és tegyük a sütőbe.
Hogy mit teszünk a tetejükre, annak már csak a fantáziánk szab határt. |
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
Címkék: legmegfelelőbbet, konyharuhával, felfuttatott, centiméteres, eligazodjunk, pizzalapokat, megtaláljuk, olívaolajat, kávéskanál, körülbelül, elkészítés, formázzunk, negyedórát, lisztezett, hozzávalók, fantáziánk, halmozásig, alaptészta, kezünktől, duplájára, vékonyabb, olívaolaj, keresztül, könnyedén, fejtörést, felfusson, szitáljuk, legtöbben, számunkra, készíteni, tetejükre, amelyben, igencsak, legalább, ezerféle, receptet, pizzát legtöbben, számunkra legmegfelelőbbet, igazi olasz, adagból körülbelül, lisztet szitáljuk, nagyobb edénybe, felfuttatott élesztőt, tetejére kenjünk, kevés olívaolajat, órán keresztül, lisztezett deszkára, negyedórát állni, fantáziánk szab,
|
|
|
|
pizzát legtöbben, számunkra legmegfelelőbbet, igazi olasz, adagból körülbelül, lisztet szitáljuk, nagyobb edénybe, felfuttatott élesztőt, tetejére kenjünk, kevés olívaolajat, órán keresztül, lisztezett deszkára, negyedórát állni, fantáziánk szab, legmegfelelőbbet, konyharuhával, felfuttatott, centiméteres, eligazodjunk, pizzalapokat, megtaláljuk, olívaolajat, kávéskanál, körülbelül, elkészítés, formázzunk, negyedórát, lisztezett, hozzávalók, fantáziánk, halmozásig, alaptészta, kezünktől, duplájára, vékonyabb, olívaolaj, keresztül, könnyedén, fejtörést, felfusson, szitáljuk, legtöbben, számunkra, készíteni, tetejükre, amelyben, igencsak, legalább, ezerféle, receptet, élesztőt, evőkanál, deszkára, átmérőjű, egyforma, alaposan, keverjük, takarjuk, tetejére, hagyjuk, nagyobb, élesztő, langyos, gyúrjuk, edénybe, elválik, lisztet, nézzünk, darabra, élvezet, olcsóbb, teszünk, belőlük, imádják, létezik, sokszor, akarunk, tésztát, kenjünk, vagyunk, adagból, sajttal, legyen, sütőbe, amikor, kimegy, határt, levegő, tegyük, kemény, vágjuk, ezután, készen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1841
- e Hét: 4708
- e Hónap: 11080
- e Év: 61871
|
|
|