Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép az élet... hatvanon túl is...
  2017-09-12 16:30:54, kedd
 
 







SZÉP AZ ÉLET... HATVANON TÚL IS...


Hatvan felett, csak én mozdulok...


Ági és Vera elhatározzák, hogy meglátogatják régen látott szüleiket Budapest egyik kerületének panellakásában.

- Te jó ég, Vera, milyen régen láttuk őket, azt hiszem, szégyellhetjük is a pofánkat, hogy itt lakunk egy városban, és nem vagyunk képesek elmenni hozzájuk, ha csak egy félórára is - mondja Ági, és mintha tényleg elszégyellné magát.

- Jól van, most ne csinálj ebből magunknak lelkiismeret-furdalást, mert tudod, hogy ők megértik, hogy sok a munkánk, ott vannak a neveletlen gyermekeink, szóval nem igazán érünk rá - de mintha ő is elgondolkodna egy picit, hogy tényleg jó gyermekeik ők a szüleiknek?

Megérkeznek a gyönyörűen rendben- és karbantartott budai társasház lépcsőházába, és igyekeznek szüleik lakásának ajtajához, ahol igencsak megtorpannak a beszélgetés hallatán:

- Józsikám, az isten áldjon meg, aztán meddig álljak még itt a fal mellett mozdulatlanul, hogy be tudj célozni? - kérdezi Vilma szinte már könyörögve.

- Várj, mindjárt hozom a centit, mérd meg, lemérjük ketten! - mondja Józsi bá' kissé szuszogósra véve a figurát, hiszen "futott" néhány kört, mire megtalálta.

- Mi van, mit mérjek meg? Ne hülyülj, hiszen nem is látom, olyan apró - mondja Vilma, de azért megfogja a végét.

- Húzom, de el ne ereszd, mert most bemérjük a távolságot, tudod, azt csak úgy lehet élvezni, ha megfelelő a táv. Állj egyenesen, ne mozogj! Ne mozogj addig, amíg nem szólok. Most csak én mozdulok! - mondja Józsi bá' nagy vehemenciával, és néma csönd.

A lányok hallgatóznak az ajtó előtt, csak most ki ne lépjen valamelyik szomszéd, és megkérdezze, hogy mit csinálnak a szüleik lakása előtt. Most aztán gondolkodóba estek, csengessenek be, kopogjanak, vagy tűzzenek haza? Mi a jó istent csinálnak az ősök? Halvány lila sejtelmük azért van, de délután kettőkor - ilyenkor aludni szoktak, nem a fal mellett álldogálni - jó, most lehet, hogy felébredtek "közben".

- Józsi, sokáig tart még a műved, mert én itt rogyok össze rögvest, hát mérjed már gyorsabban, hogy a frász törjön ki, most már csakugyan berágatsz! Én elegedem, és soha a büdös életben nem méred meg! - rikoltja Vilma asszony keservesen.

- Jajj, tündérem, várjál már még egy kicsit, mindjárt kész vagyok, már lövöm is! - és odatotyog a fal mellé, Vilmát átkarolja és leülteti a fotelba.

- Na végre, azt hittem már leszakad a két lábam és a derekam, olyan sokáig kellett fognom mereven állva, engem többet ilyen marhaságra nem veszel rá, azt ugye, tudod egyetlen drágaságom - sóhajtozik Vilma és nézi a férjét, aki szerencsétlenkedik még egy ideig, mire bele talál a kör közepébe.

- Ugye, így jó, most a jó, kedvesem, ugye Neked is, Te is úgy látod? Látsz egyáltalán, hol a szemüveged? De hiszen ez a napszemüveg, ami most rajtad van, persze, hogy nem látsz semmit. Mi lenne Veled nélkülem? - És a kezébe adja drága nejének a távolba látó szemüvegét.

- Igen, ezt most az egyszer tényleg jól eltaláltad, a távolság is szuper, mértani pontosságú, a mélység talán a gyengeséged jele, lehetett volna mélyebbre is, de gyenge a kezed. Az ujjaid zsibbadnak, a térded rogyadozik - neked is -, no gyere, pördülj ide mellém, gyönyörködjünk még egy kicsit, hogy milyen jó munkát végeztünk.

Ági menni akar, de Vera visszahúzza.

- Nem megyünk sehová, várunk még néhány percet, hadd csendesedjenek el, csak nem élvezik egymást egy hétig? Ahhoz már idősek. Én ugyan vissza nem fordulok! - és tovább hallgatóznak.

- Józsikám, hoznál nekem a frigóból egy üdítőt, ha szépen megkérlek, nagyon megterhelő volt ez a feladat - mondja Vilma nagyot ásítva, és végigdől a kanapén.

Most, ebben a pillanatban nyomja meg a csengőt Vera, mert hallja az édesapja csoszogását a konyha felé.

Józsi bá' csodálkozik, hogy ki lehet az ilyenkor, hiszen délutáni alvásukat tervezik, de nagy örömére - amikor ajtót nyit -, meglátja két leánygyermekét. Szivesen és nagy szeretettel fogadja őket, invitálva a szoba felé.

Vilma is felpattan örömében, könnyek jelennek meg két szemében, amikor gyermekeiket karjába zárja.

Helyet foglalnak és körbenéznek a lakásban, mindenhol makulátlan rend, ágynemű sehol a heverőkön, és újból gondolkodóba esnek. Mi a jó fenét csináltak a szülők? De mintha Vilma kitalálta volna gyermekei gondolatait, a bal oldali képre mutat a falon.

- Nézzétek ezt a szép tájképet, lányaim, most üzemeltük be apátokkal, ő lemérte a két kép közötti távolságot, mert tudjátok, ő precíz mérnökember, szimmetrikusnak kell lenni mindennek a lakásban. Csak az a baj, hogy nagyon sokáig tartott neki, én fogtam a mérőszalag egyik végét a kép középpontjánál, ő pedig mért. Majd hozta az ütvefúrót, tiplit helyezett bele, de nem elég mélyen, mindegy, így is jó lesz.

A lányok elnevették magukat, hogyan is gondolhatták azt, amit gondoltak, de nem árulták el a szüleiknek. Az, hogy sokáig nevettek, nem volt feltűnő a szülőknek, hiszen víg kedélyű gyermekeik vannak, mint amilyenek ők.










 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Címkék: szimmetrikusnak, gyönyörködjünk, csendesedjenek, középpontjánál, szégyellhetjük, leánygyermekét, panellakásában, meglátogatják, vehemenciával, karbantartott, mozdulatlanul, elgondolkodna, csengessenek, megtorpannak, gyermekeiket, lépcsőházába, elszégyellné, hallgatóznak, gondolkodóba, lelkiismeret, gondolhatták, elhatározzák, visszahúzza, kerületének, körbenéznek, mérnökember, gyermekeink, megkérdezze, gondolatait, csoszogását, csodálkozik, megérkeznek, pillanatban, gyengeséged, beszélgetés, szuszogósra, neveletlen gyermekeink, gyönyörűen rendben-, beszélgetés hallatán, isten áldjon, lányok hallgatóznak, ajtó előtt, szüleik lakása, frász törjön, büdös életben, kezébe adja, távolba látó, egyszer tényleg, mélység talán, gyengeséged jele, ujjaid zsibbadnak, térded rogyadozik, SZÉP AZ ÉLET, HATVANON TÚL IS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Idő  Örülök, hogy látlak!  Sose bánj semmit  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Png kislány  Png kislány  Akarat  Reggel van  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Idő  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png lepke  Facebookon kaptam  Alázat  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép 
Bejegyzés Címkék
neveletlen gyermekeink, gyönyörűen rendben-, beszélgetés hallatán, isten áldjon, lányok hallgatóznak, ajtó előtt, szüleik lakása, frász törjön, büdös életben, kezébe adja, távolba látó, egyszer tényleg, mélység talán, gyengeséged jele, ujjaid zsibbadnak, térded rogyadozik, pillanatban nyomja, csengőt Vera, édesapja csoszogását, konyha felé, szoba felé, szép tájképet, mérőszalag egyik, lányok elnevették, szimmetrikusnak, gyönyörködjünk, csendesedjenek, középpontjánál, szégyellhetjük, leánygyermekét, panellakásában, meglátogatják, vehemenciával, karbantartott, mozdulatlanul, elgondolkodna, csengessenek, megtorpannak, gyermekeiket, lépcsőházába, elszégyellné, hallgatóznak, gondolkodóba, lelkiismeret, gondolhatták, elhatározzák, visszahúzza, kerületének, körbenéznek, mérnökember, gyermekeink, megkérdezze, gondolatait, csoszogását, csodálkozik, megérkeznek, pillanatban, gyengeséged, beszélgetés, szuszogósra, szeretettel, felébredtek, napszemüveg, neveletlen, keservesen, szemüveged, makulátlan, szemüvegét, távolságot, valamelyik, egyáltalán, gyorsabban, megterhelő, elnevették, gyönyörűen, marhaságra, igyekeznek, szüleiknek, gyermekeik, megtalálta, drágaságom, pontosságú, álldogálni, sóhajtozik, rogyadozik, zsibbadnak, mérőszalag, kopogjanak, eltaláltad, könyörögve, kitalálta, berágatsz, csakugyan, gyermekei, sejtelmük, foglalnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.