Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A talpbetegségek
  2014-04-22 12:46:55, kedd
 
   
  A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem hatásosak. Ráadásul az így megpuhított bőr esetén még ép hámsejtekbe is könnyen eljuthat a vírus. Emiatt ha a tyúkszem okozója vírus, a megoldást vírusellenes szerek alkalmazása jelentheti, ám ha ezek a készítmények nem vezetnek eredményre, akkor véső esetben szóba jöhet a fagyasztás vagy a sebészi beavatkozás.

Az idősebb vagy diabéteszes beteg esetében a lábon ejtett seb nagyon nehezen vagy egyáltalán nem gyógyul be. Ilyen esetben a drasztikusabb beavatkozás inkább hátrány, mint előny. Nehéz megelőzni a probléma kialakulását, a vírus a lábon lévő sérülések miatt jut be a szervezetbe. Emiatt megfelelő lábápolással, lábhigiéniával lehet kivédeni, esetenként megelőzni a vírus okozta tyúkszem kialakulását.

Lábelváltozásos tyúkszem
Mivel a tyúkszemet lábelváltozás is okozhatja, a megelőzés szempontjából fontos, hogy az ilyen jellegű ortopédiai problémák minél előbb kezelve legyenek.
Ilyen problémát okozhat például a lúdtalp, a rossz testtartás, a helytelen sarkon járás vagy gyenge alsó végtagok, talpizmok túlterhelése. A nagylábujj, vagy más néven öregujj betegségei közé tartozik a bütyök, ami a nagylábujj belső oldalán alakul ki. Ennek fő oka nőknél többnyire a szűk cipő hordása okoz, ami kényszeríti az öregujjat a kifelé állásra. Az ízületre intenzívebb nyomást kiváltó cipő szintén csontkinövést, azaz bütyköt okoz.

Ugyancsak gyakori lábelváltozás a kalapácsujj, amit a szűk orrú cipők idézhetnek elő, illetve létrejöhetnek a keresztboltozat-süllyedések másodlagos okaként is. A bokasüllyedés és lúdtalp is gyakori jelenség, tünete, hogy álláskor szemmel láthatóan lesüllyed a láb belső íve. A vizes láblenyomat támpontot adhat, amikor a lenyomatnál teli talp látszik. A bokasüllyedés súlyosabb eseteiben hátulról a boka befelé fordulva látszik, ebben az esetben előfordulhat, hogy a betegnél előbb térd-, csípő-, vagy gerincpanaszok jelentkeznek. Óvatosan az öndiagnosztikával, hiszen ennek a fordítottja is igaz.

Műtéti kezelés
Kalapácsujjak esetében műtét esetében a kiálló részt és az első ujjperc fejét csípik le, a helyes pozíciót pedig ínplasztikával korrigálják. Ritkább esetekben a csont alapját csípik le és ezt a lábujjat nyújtó ín hosszabbításával egészíthetik ki. Ínplasztika esetében szükséges lehet a helyes pozíció rögzítése, a lábujjba vezetett dróttal, ami hetekkel később kerül eltávolításra. A beteg a műtétet követő napon felkelhet, járhat, többnyire minimális fájdalom mellett. Azokban az esetekben, amikor a műtét már nem jöhet szóba a beteg életkora, egészségi állapota miatt, akkor a megoldást az egyénre szabott gyógycipő vagy kontaktbetét viselése jelentheti.

A lábelváltozásos bütyök megelőzésében lényeges szerepet játszik a kényelmes, széles orrú cipők viselése, a cipőben lévő stabil betétek használata, a gondosan kiválasztott cipőméret, és természetesen a stabil járáshoz elengedhetetlen helyes testtartás!
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: hosszabbításával, tyúkszemtapaszok, keresztboltozat, lábelváltozásos, elengedhetetlen, harántsüllyedés, megvastagodott, tyúkszemtapasz, gerincpanaszok, lábhigiéniával, ínplasztikával, bokasüllyedés, csontkinövést, természetesen, millimétertől, megelőzésében, szempontjából, drasztikusabb, megállapítása, eltávolításra, vírusfertőzés, létrejöhetnek, lábelváltozás, szalicilsavat, kalapácsujjak, elszarusodott, egészíthetik, kontaktbetét, lábápolással, kialakulását, előfordulhat, készítmények, tartalmaznak, vírusellenes, túlterhelése, bőrkinövések, köznyelvben tyúkszemnek, lábon képződő, vírusok által, ortopédiai esetekben, idősebbeket érintik, tyúkszem mindkét, kinövések mérete, centiig terjedhet, nagyobb területen, kezelés szempontjából, panaszok hátterében, tyúkszemtapasz biztosan, tyúkszemtapaszok változatai, tyúkszem okozója, megoldást vírusellenes, fagyasztás vagy, SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png férfi  Png férfi  Sose bánj semmit  Németh László tollából  Julian Brass gondolata  Png kutya  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Kaffka_Margit  Png ház  Soha ne kedvezz...  Akarat  Szép napot kívánok  Fekete István - Akác  Fekete-erdő desszert  Png ház  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Erdőn  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  Szép napot kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép álmokat!  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép álmokat!  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bounty krémes  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nem tudhatod  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png telefon  Jó éjszakát  Adakozás  Bounty krémes  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
köznyelvben tyúkszemnek, lábon képződő, vírusok által, ortopédiai esetekben, idősebbeket érintik, tyúkszem mindkét, kinövések mérete, centiig terjedhet, nagyobb területen, kezelés szempontjából, panaszok hátterében, tyúkszemtapasz biztosan, tyúkszemtapaszok változatai, tyúkszem okozója, megoldást vírusellenes, fagyasztás vagy, sebészi beavatkozás, idősebb vagy, lábon ejtett, drasztikusabb beavatkozás, probléma kialakulását, lábon lévő, vírus okozta, tyúkszemet lábelváltozás, megelőzés szempontjából, ilyen jellegű, rossz testtartás, helytelen sarkon, nagylábujj belső, szűk cipő, kifelé állásra, ízületre intenzívebb, szűk orrú, vizes láblenyomat, lenyomatnál teli, bokasüllyedés súlyosabb, boka befelé, esetben előfordulhat, betegnél előbb, kiálló részt, első ujjperc, helyes pozíciót, csont alapját, lábujjat nyújtó, helyes pozíció, lábujjba vezetett, műtétet követő, beteg életkora, egyénre szabott, lábelváltozásos bütyök, cipőben lévő, gondosan kiválasztott, stabil járáshoz, hosszabbításával, tyúkszemtapaszok, keresztboltozat, lábelváltozásos, elengedhetetlen, harántsüllyedés, megvastagodott, tyúkszemtapasz, gerincpanaszok, lábhigiéniával, ínplasztikával, bokasüllyedés, csontkinövést, természetesen, millimétertől, megelőzésében, szempontjából, drasztikusabb, megállapítása, eltávolításra, vírusfertőzés, létrejöhetnek, lábelváltozás, szalicilsavat, kalapácsujjak, elszarusodott, egészíthetik, kontaktbetét, lábápolással, kialakulását, előfordulhat, készítmények, tartalmaznak, vírusellenes, túlterhelése, bőrkinövések, kiválasztott, jelentkeznek, korosztályra, alkalmazása, beavatkozás, korrigálják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 7170
  • e Év: 57961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.