|
2014-04-30 11:33:18, szerda
|
|
|
|
|
|
Recept 2 főre
1+1 ek vaj
1 ek olívaolaj
3+1 szál újhagyma
2 köteg fehér spárga (1 kg), hámozva, fás vég levágva, többi 2 centisre karikázva, fej félretéve)
4 dl alaplé
1 dl tejszín
2 dl tejföl
2 ek étkezési keményítő
fél ek cukor
1 gerezd citrom leve
1 csokor friss kapor, aprítva (a szára is)
só, frissen őrölt bors
A paprikakrémhez:
2 kápia paprika
fél dl olaj
fél gerezd fokhagyma
A paprikákat 20-25 perc alatt 250 fokos sütőben süssük feketére. Tegyük tálba és fedjük le 10 percre. Hámozzuk le a héját és turmixoljuk össze az olajjal és a fokhagymával. Amíg sül, a vajat olvasszuk össze az olajjal. Dobjuk rá a karikázott hagyma kétharmadát, finoman sózzuk, kevergessük 2-3 percig. Borítsuk rá a spárgát, kevergessük további 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, kapor szárát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 8-10 perc alatt főzzük puhára. A sípok vastagságától függően az idő változik. Ha megfőtt, a tejszínt keverjük ki a tejföllel, dolgozzuk el benne a keményítőt és habarjuk be vele a főzeléket. Melegítsük össze, de már ne forraljuk. Adjuk hozzá a paprikakrémet és a kaprot, majd elegyítsük el. Ízesítsük sóval, borssal, ha kell. Egy serpenyőben olvasszuk meg a maradék kanál vajat. Adjunk hozzá egy kevés olajat és borítsuk bele a félretett spárgafejeket a maradék hagymával együtt. Finoman sózzuk és 3-4 percig közepes lángon pároljuk. Feltétként adjuk a főzelékhez.
|
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
Címkék: paprikakrémhez, spárgafejeket, vastagságától, paprikakrémet, fokhagymával, kétharmadát, serpenyőben, citromlevet, kevergessük, turmixoljuk, paprikákat, karikázott, feltétként, elegyítsük, főzelékhez, melegítsük, keményítőt, dolgozzuk, borsozzuk, olvasszuk, főzeléket, alaplével, fokhagyma, tejföllel, keményítő, olívaolaj, félretett, hagymával, ízesítsük, karikázva, forraljuk, félretéve, borítsuk, habarjuk, étkezési, tejszínt, paprikákat 20-25, vajat olvasszuk, karikázott hagyma, sípok vastagságától, tejszínt keverjük, serpenyőben olvasszuk, maradék kanál, kevés olajat, félretett spárgafejeket, maradék hagymával,
|
|
|
|
paprikákat 20-25, vajat olvasszuk, karikázott hagyma, sípok vastagságától, tejszínt keverjük, serpenyőben olvasszuk, maradék kanál, kevés olajat, félretett spárgafejeket, maradék hagymával, paprikakrémhez, spárgafejeket, vastagságától, paprikakrémet, fokhagymával, kétharmadát, serpenyőben, citromlevet, kevergessük, turmixoljuk, paprikákat, karikázott, feltétként, elegyítsük, főzelékhez, melegítsük, keményítőt, dolgozzuk, borsozzuk, olvasszuk, főzeléket, alaplével, fokhagyma, tejföllel, keményítő, olívaolaj, félretett, hagymával, ízesítsük, karikázva, forraljuk, félretéve, borítsuk, habarjuk, étkezési, tejszínt, újhagyma, feketére, pároljuk, változik, keverjük, hámozzuk, centisre, olajjal, közepes, finoman, további, függően, megfőtt, sütőben, lefedve, borssal, maradék, spárgát, paprika, aprítva, frissen, hámozva, levágva, tejszín, adjunk, spárga, kaprot, olajat, sózzuk, tejföl, percig, hagyma, cukrot, dobjuk, szárát, recept, öntsük, lángon, fedjük, tegyük, citrom, csokor, süssük, percre, együtt, főzzük, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
37 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 107
- e Hét: 1093
- e Hónap: 12480
- e Év: 50228
|
|
|