Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4 hajmeresztően finom spenótos recept
  2014-04-30 19:39:36, szerda
 
   
  Friss, izgalmas recepteket ajánlunk ahhoz a zöldséghez, amelytől valóban annyira életerős lehetsz, mint Popeye!

A spenót nagyon egészséges: kevés kalóriát tartalmaz, viszont rengeteg vasat, A-, C-, K-vitamint, és kalciumot, segíti a bélműködést, tisztítja a vastagbelet, ugyanakkor könnyen emészthető. Próbáld ki nyersen is!

Spenótsaláta tojással, sósan

Hozzávalók 2 személyre:

500 gramm friss spenótlevél
pár szem koktélparadicsom
4 tojás
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
pár csepp citromlé
só, bors

Elkészítése: a spenótleveleket többször alaposan mosd át hideg vízben, míg teljesen homokmentes nem lesz. Szedd le a szárait, majd tépkedd apró darabokra. A tojásokat főzd keményre kb. 10 perc alatt, hagyd kihűlni, pucold meg, majd vágd apró kockákra. Egy tálban keverd el a két hozzávalót. A koktélparadicsomokat vágd félbe, és szórd a salátára. Az öntethez helyezd az olajat, az ecetet és a citromlevet egy befőttesüvegbe, enyhén sózd-borsozd, majd rázd össze. Ezzel az öntettel tálald a salátát. Fél kg spenótban mindössze 100 kalória van!

Spenótsaláta körtével, édesen

Hozzávalók 2 személyre:

500 gramm friss spenótlevél
4 friss, kemény körte
5 dkg dió
5 dkg feta sajt
2 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítése: a spenótleveleket készítsd elő a fent leírt módon. A körtét pucold meg és kockázd fel. A diót törd durvára. A feta sajtot vagdosd apró darabokra, és keverd el a körtével, majd add hozzá a spenótleveleket is. A mézet rázd össze a balzsamecettel, majd keverd a salátához. A tetejét szórd meg a dióval.

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

500 gramm spenót (lehet mélyhűtött is)
1 csokor újhagyma
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál margarin
só, bors, szerecsendió

Elkészítése: a spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, várj, amíg összeesnek, majd szűrd le őket úgy, hogy megtartod a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel. A lábos aljában a margarinon párold meg az apró karikákra vágott újhagymát és az áttört fokhagymát. Öntsd fel a spenót főzővizével, forrald fel, add hozzá a spenótleveleket, majd botmixerrel dolgozd el simára. Öntsd fel a tejszínnel, forrald fel újra, közben pedig ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Spenóttal, aszalt paradicsommal és sajttal töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

1 + 1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
6 db felkockázott aszalt paradicsom
fél kg mélyhűtött/friss spenót
fél teáskanál só
fél teáskanál frissen őrölt fekete bors
negyed teáskanál szárított kakukkfű
5 dkg kecskesajt
5 dkg krémsajt
kb 1 kg pulykamell
4 dl húsleves (leveskockából is jó)
fél citrom héja
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál dijoni mustár

Elkészítése: melegíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kb. 1 percig. Add hozzá az aszalt paradicsomot, a spenótot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Pár perc alatt melegíts össze őket. Tedd át a keveréket egy közepes méretű tálba. Keverd hozzá a kecskesajtot és a krémsajtot. Tedd félre a tálat.

Vágj vastagabb, kb. kétujjnyi szeleteket a pulykamellből, és mindegyikbe vágj egy kis helyet a tölteléknek. Sózd és borsozd meg mindegyik darab húst kívülről. A vágás mentén töltsd meg őket egyenként a spenótos, aszalt paradicsomos keverékkel.

Egy tálkában keverd össze a citromhéjat és a mustárt a húslevessel és a citromlével.
Egy nagy serpenyőben melegíts fel kb. 1 evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon. Süsd középmagas hőfokon addig, az oldalait váltogatva, amíg szép aranyszínű nem lesz. Szedd ki őket egy tálba, és tartsd melegen.

A serpenyőbe öntsd bele a húsleveses keveréket, forrald fel, és kb. 8 perc főzéssel sűrítsd be a felére. Tálaláskor minden húsdarabra önts egy kanállal a mártásból.

 
 
0 komment , kategória:  Szószok  
Címkék: koktélparadicsom, spenótleveleket, spenótkrémleves, szerecsendióval, befőttesüvegbe, balzsamecettel, leveskockából, paradicsommal, pulykamellből, paradicsomot, szerecsendió, kecskesajtot, paradicsomos, spenótsaláta, felkockázott, húslevessel, mindegyikbe, főzővizével, vastagbelet, balzsamecet, kakukkfüvet, olívaolajat, citromlevet, citromhéjat, elkészítése, spenótlevél, tölteléknek, serpenyőben, citromlével, homokmentes, botmixerrel, hússzeletek, bélműködést, krémsajtot, paradicsom, serpenyőbe, spenót nagyon, spenótleveleket többször, tojásokat főzd, tálban keverd, öntethez helyezd, öntettel tálald, spenótleveleket készítsd, fent leírt, körtét pucold, diót törd, feta sajtot, mézet rázd, tetejét szórd, spenótleveleket dobd, lábos aljában, margarinon párold,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esti kép  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Hiányzik  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy hatékony szolga  Tavaszi kép  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Minden harmadik...  Alázat  Png cica  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Minden harmadik...  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Nagyi telefonál  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Még csak most kezdődik a nap  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png cica  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Facebookon kaptam  A sors  A kételkedés kezelése  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
spenót nagyon, spenótleveleket többször, tojásokat főzd, tálban keverd, öntethez helyezd, öntettel tálald, spenótleveleket készítsd, fent leírt, körtét pucold, diót törd, feta sajtot, mézet rázd, tetejét szórd, spenótleveleket dobd, lábos aljában, margarinon párold, apró karikákra, áttört fokhagymát, spenót főzővizével, közepes méretű, aszalt paradicsomot, vágás mentén, tálkában keverd, nagy serpenyőben, hússzeletek mindkét, oldalait váltogatva, serpenyőbe öntsd, húsleveses keveréket, koktélparadicsom, spenótleveleket, spenótkrémleves, szerecsendióval, befőttesüvegbe, balzsamecettel, leveskockából, paradicsommal, pulykamellből, paradicsomot, szerecsendió, kecskesajtot, paradicsomos, spenótsaláta, felkockázott, húslevessel, mindegyikbe, főzővizével, vastagbelet, balzsamecet, kakukkfüvet, olívaolajat, citromlevet, citromhéjat, elkészítése, spenótlevél, tölteléknek, serpenyőben, citromlével, homokmentes, botmixerrel, hússzeletek, bélműködést, krémsajtot, paradicsom, serpenyőbe, hozzávalót, középmagas, szeleteket, tejszínnel, hozzávalók, fokhagymát, pulykamell, recepteket, kecskesajt, mélyhűtött, váltogatva, húsleveses, aranyszínű, összeesnek, zöldséghez, tálaláskor, ugyanakkor, egészséges, margarinon, húsdarabra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 797
  • e Hét: 1235
  • e Hónap: 7607
  • e Év: 58398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.