|
2014-04-30 19:39:36, szerda
|
|
|
|
|
|
Friss, izgalmas recepteket ajánlunk ahhoz a zöldséghez, amelytől valóban annyira életerős lehetsz, mint Popeye!
A spenót nagyon egészséges: kevés kalóriát tartalmaz, viszont rengeteg vasat, A-, C-, K-vitamint, és kalciumot, segíti a bélműködést, tisztítja a vastagbelet, ugyanakkor könnyen emészthető. Próbáld ki nyersen is!
Spenótsaláta tojással, sósan
Hozzávalók 2 személyre:
500 gramm friss spenótlevél
pár szem koktélparadicsom
4 tojás
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
pár csepp citromlé
só, bors
Elkészítése: a spenótleveleket többször alaposan mosd át hideg vízben, míg teljesen homokmentes nem lesz. Szedd le a szárait, majd tépkedd apró darabokra. A tojásokat főzd keményre kb. 10 perc alatt, hagyd kihűlni, pucold meg, majd vágd apró kockákra. Egy tálban keverd el a két hozzávalót. A koktélparadicsomokat vágd félbe, és szórd a salátára. Az öntethez helyezd az olajat, az ecetet és a citromlevet egy befőttesüvegbe, enyhén sózd-borsozd, majd rázd össze. Ezzel az öntettel tálald a salátát. Fél kg spenótban mindössze 100 kalória van!
Spenótsaláta körtével, édesen
Hozzávalók 2 személyre:
500 gramm friss spenótlevél
4 friss, kemény körte
5 dkg dió
5 dkg feta sajt
2 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
Elkészítése: a spenótleveleket készítsd elő a fent leírt módon. A körtét pucold meg és kockázd fel. A diót törd durvára. A feta sajtot vagdosd apró darabokra, és keverd el a körtével, majd add hozzá a spenótleveleket is. A mézet rázd össze a balzsamecettel, majd keverd a salátához. A tetejét szórd meg a dióval.
Spenótkrémleves
Hozzávalók:
500 gramm spenót (lehet mélyhűtött is)
1 csokor újhagyma
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál margarin
só, bors, szerecsendió
Elkészítése: a spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, várj, amíg összeesnek, majd szűrd le őket úgy, hogy megtartod a főzővizet, és öblítsd le hideg vízzel. A lábos aljában a margarinon párold meg az apró karikákra vágott újhagymát és az áttört fokhagymát. Öntsd fel a spenót főzővizével, forrald fel, add hozzá a spenótleveleket, majd botmixerrel dolgozd el simára. Öntsd fel a tejszínnel, forrald fel újra, közben pedig ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Spenóttal, aszalt paradicsommal és sajttal töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
1 + 1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
6 db felkockázott aszalt paradicsom
fél kg mélyhűtött/friss spenót
fél teáskanál só
fél teáskanál frissen őrölt fekete bors
negyed teáskanál szárított kakukkfű
5 dkg kecskesajt
5 dkg krémsajt
kb 1 kg pulykamell
4 dl húsleves (leveskockából is jó)
fél citrom héja
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál dijoni mustár
Elkészítése: melegíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd kb. 1 percig. Add hozzá az aszalt paradicsomot, a spenótot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Pár perc alatt melegíts össze őket. Tedd át a keveréket egy közepes méretű tálba. Keverd hozzá a kecskesajtot és a krémsajtot. Tedd félre a tálat.
Vágj vastagabb, kb. kétujjnyi szeleteket a pulykamellből, és mindegyikbe vágj egy kis helyet a tölteléknek. Sózd és borsozd meg mindegyik darab húst kívülről. A vágás mentén töltsd meg őket egyenként a spenótos, aszalt paradicsomos keverékkel.
Egy tálkában keverd össze a citromhéjat és a mustárt a húslevessel és a citromlével.
Egy nagy serpenyőben melegíts fel kb. 1 evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon. Süsd középmagas hőfokon addig, az oldalait váltogatva, amíg szép aranyszínű nem lesz. Szedd ki őket egy tálba, és tartsd melegen.
A serpenyőbe öntsd bele a húsleveses keveréket, forrald fel, és kb. 8 perc főzéssel sűrítsd be a felére. Tálaláskor minden húsdarabra önts egy kanállal a mártásból.
|
|
|
0 komment
, kategória: Szószok |
|
Címkék: koktélparadicsom, spenótleveleket, spenótkrémleves, szerecsendióval, befőttesüvegbe, balzsamecettel, leveskockából, paradicsommal, pulykamellből, paradicsomot, szerecsendió, kecskesajtot, paradicsomos, spenótsaláta, felkockázott, húslevessel, mindegyikbe, főzővizével, vastagbelet, balzsamecet, kakukkfüvet, olívaolajat, citromlevet, citromhéjat, elkészítése, spenótlevél, tölteléknek, serpenyőben, citromlével, homokmentes, botmixerrel, hússzeletek, bélműködést, krémsajtot, paradicsom, serpenyőbe, spenót nagyon, spenótleveleket többször, tojásokat főzd, tálban keverd, öntethez helyezd, öntettel tálald, spenótleveleket készítsd, fent leírt, körtét pucold, diót törd, feta sajtot, mézet rázd, tetejét szórd, spenótleveleket dobd, lábos aljában, margarinon párold,
|
|
|
|
spenót nagyon, spenótleveleket többször, tojásokat főzd, tálban keverd, öntethez helyezd, öntettel tálald, spenótleveleket készítsd, fent leírt, körtét pucold, diót törd, feta sajtot, mézet rázd, tetejét szórd, spenótleveleket dobd, lábos aljában, margarinon párold, apró karikákra, áttört fokhagymát, spenót főzővizével, közepes méretű, aszalt paradicsomot, vágás mentén, tálkában keverd, nagy serpenyőben, hússzeletek mindkét, oldalait váltogatva, serpenyőbe öntsd, húsleveses keveréket, koktélparadicsom, spenótleveleket, spenótkrémleves, szerecsendióval, befőttesüvegbe, balzsamecettel, leveskockából, paradicsommal, pulykamellből, paradicsomot, szerecsendió, kecskesajtot, paradicsomos, spenótsaláta, felkockázott, húslevessel, mindegyikbe, főzővizével, vastagbelet, balzsamecet, kakukkfüvet, olívaolajat, citromlevet, citromhéjat, elkészítése, spenótlevél, tölteléknek, serpenyőben, citromlével, homokmentes, botmixerrel, hússzeletek, bélműködést, krémsajtot, paradicsom, serpenyőbe, hozzávalót, középmagas, szeleteket, tejszínnel, hozzávalók, fokhagymát, pulykamell, recepteket, kecskesajt, mélyhűtött, váltogatva, húsleveses, aranyszínű, összeesnek, zöldséghez, tálaláskor, ugyanakkor, egészséges, margarinon, húsdarabra, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 797
- e Hét: 1235
- e Hónap: 7607
- e Év: 58398
|
|
|