|
2013-08-20 21:10:12, kedd
|
|
|
Hozzávalók
1 citrom leve és reszelt héja
5 tojássárgája
1 teáskanál zselatin
200 ml habtejszín
3 ek. méz
2 tojásfehérje
babapiskóta
Elkészítés
1. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.
2. A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem. Egy kb.másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a msszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.
3. Legalább 5-6 órára fagyasztóba teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom. A formából kiborítva könnyedén szeletelhető.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
Címkék: tojásfehérjéket, babapiskótával, megrakosgatom, tojássárgájás, tojássárgákat, tojássárgája, szeletelhető, tojásfehérje, püspökkenyér, hozákeverem, fagyasztóba, belekeverem, babapiskóta, kevergetve, hozzávalók, mindkettőt, habtejszín, kibéleltem, kevergetés, folpackkal, elkészítés, feloldott, teáskanál, zselatint, könnyedén, melegítem, kiborítva, msszával, evőkanál, előzőleg, óvatosan, időnként, formából, legalább, éjszakán, tejszínt, mézet állandó, evőkanál vízben, citrom levét, tojásfehérjéket kemény, tojássárgájás massza, maradék krémet, egész éjszakán, formából kiborítva,
|
|
|
|
mézet állandó, evőkanál vízben, citrom levét, tojásfehérjéket kemény, tojássárgájás massza, maradék krémet, egész éjszakán, formából kiborítva, tojásfehérjéket, babapiskótával, megrakosgatom, tojássárgájás, tojássárgákat, tojássárgája, szeletelhető, tojásfehérje, püspökkenyér, hozákeverem, fagyasztóba, belekeverem, babapiskóta, kevergetve, hozzávalók, mindkettőt, habtejszín, kibéleltem, kevergetés, folpackkal, elkészítés, feloldott, teáskanál, zselatint, könnyedén, melegítem, kiborítva, msszával, evőkanál, előzőleg, óvatosan, időnként, formából, legalább, éjszakán, tejszínt, leveszem, zselatin, reszelt, literes, masszát, mellett, állandó, lehűtöm, maradék, ráöntöm, továbbá, legjobb, nagyon, vízgőz, kihűlt, massza, citrom, fölött, formát, teszem, krémet, tartom, töltöm, másfél, vízben, gőzről, kemény, kapok, héját, mézet, órára, habbá, végül, félig, levét, egész, amint, verem, addig, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 255
- e Hét: 744
- e Hónap: 2795
- e Év: 31018
|
|
|