Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hirtelen eszébe jutott
  2011-08-24 07:24:55, szerda
 
  Hirtelen eszébe jutott

Múlt szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki Kocsis István elvtársat, jelenlegi BKV-vezért, aki a nyomozók szerint még a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezetőjeként részt vett több bűncselekménygyanús ügyletben is.

A vád szerint a szocialista típusú vezérigazgatók mintapéldánya hűtlen kezeléssel gyanúsítható, mivel az állami tulajdonú óriásvállalat első embereként 2007 és 2008 között különböző cégekkel több olyan megállapodást is kötött, amelyek az állami társaságnak milliárdos veszteséget okoztak, és amelyekhez az MVM igazgatósága nem járult hozzá. A gyanú szerint Kocsis István és egy hozzá kötődő kör irányításának idején tízmilliárdok kerültek ki az MVM-től látszólagos befektetésekként ismeretlen hátterű, offshore cégek számlájára. Az összegek nagy részének pedig nyoma veszett, azok nem térültek meg sohasem.

Az NNI Kocsist most végül két ügylet miatt gyanúsította meg. Az egyik egy 2007-es szerződés, amely alapján egy ciprusi offshore cég az MVM befektetési portfóliójának összeállítására kapott megbízást, a másik ügylet pedig egy Milánóban bejegyzett cégnek nyújtott kölcsön, amelyet az olasz cég a mai napig nem fizetett vissza.

A volt MVM-vezér a nyomozóhatóság előtti fellépésre gondosan készült, és egy 19 oldalas kis esszében foglalta össze az üggyel kapcsolatos meglátásait. Mára kiderült, hogy az iromány lényegében arról szól, hogy ő semmiben nem hibás, mert csak utasításokat hajtott végre, melyeket Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Szilvásy György elvtársak adtak meg mindvégig számára. A kihallgatása végén tartott sajtótájékoztatón pedig közölte, hogy a vizsgálat igazolni fogja az ártatlanságát, mert ő a közeljövőben részletesen és mindenre kiterjedően meg fog adni minden olyan információt, ami segíteni fog a ténylegesen felelős személyek felderítésében. [az eredeti hírért katt a linkre]

Nem kétséges. Ez a szent ember ártatlan. Áldozat. Az elvtársak belekényszeríttették az ország egyik legnagyobb vállalatának vezérigazgatói székbe, amit mintegy keresztként cipelt éveken át. Mondhatnánk kínlódott a súly alatt.

Ezért, hogy valamelyest könnyebb legyen az élet a vállalatnál, kisebb ajándékokkal lepte meg magát, hogy kicsit elterelje a figyelmét a hétköznapok szenvedéseiről. Így aztán a Magyar Villamos Művek költségén - mint ahogy azt egy nemrégiben lezajlott adóvizsgálat megállapította - 2007-ben több mint 38 millió forintot költött el reprezentációs célokra. Márkás svájci órákat vettek 3,4 millió forintért, 8,4 millióért bort vásároltak, amiket 1,7 millióért aztán díszdobozba is csomagoltak. De futotta néhány jófajta szivarra is, amire csaknem egymillió forintot költöttek el és mivel a szivar élvezete külön tudomány, ezért aztán szivarszakértő szolgáltatását is igénybe vették potom 842 ezer forintért. Ezen kívül különféle ajándékokra, tollakra, pezsgőre is elment cirka 8,3 millió, éttermekben 1,5 millió forintot hagytak ott, virágra pedig 433 ezer forint költődött el.

Azonban egyedül kínlódni nem jó, ezért aztán Kocsis idején az MVM-nél megbecsülték a vezetők közvetlen beosztottait is. Ruhára legalábbis nem nagyon kellett költenie se a titkárnőnek, se a sofőrnek, hiszen a cég 720 ezer forintból öltöztette őket. A vezérigazgató természetesen saját ruházatára is adott, ez potom 600 ezer forintjába került az MVM-nek.

Az egész történt érdekessége még, hogy a fenti kiadások ugyan szerepelnek a vállalat 2007-es nyilvántartásában, azonban se a milliós órák, se a borkészlet, se a többi eszköz nincs meg az MVM raktárában. Valahogy elkoptak...

Mielőtt valaki félreértene. Eszem ágában nincs Gyurcsányékat mentegetni, mert minden valószínűség szerint az MVM-nél pontosan az történt, amit Kocsis most a nyomozóknak leírt, de az a pofátlanság, ahogy Kocsis most előadja a szenvedő áldozatot, azért nem kicsit felháborító.

Vajon miért nem tett Kocsis elvtárs annak idején semmit, amikor "kényszeríttették", hogy aláírja azokat a szerződéseket? Akkor nem jutott eszébe, hogy ezt nem kéne? Ha tudta, hogy milliárdos kárt követ el, akkor miért csinálta?

Vagy amikor az elvtársak voltak hatalmon, akkor hozzájuk kellett dörgölődzködni, manapság meg a narancsosoknak kell nyalni?

Mondjuk, ebben sem lenne számára semmi újdonság. Kocsis az elmúlt 20 évben lehetett bármilyen kormány is hatalmon, mindig pozícióban volt. Az Antall-kormány idején az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium helyettes államtitkára, a Horn-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatója, az első Orbán-kormány idején ÉMÁSZ Rt. igazgatója, a Medgyessy-kormány idején a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója, a Gyurcsány-érában az MVM Zrt. vezérigazgatója, manapság pedig a BKV vezérigazgatójaként tengeti a mindennapjait.

Azonban, hogy teljes legyen a kép Kocsis elvtárs munkásságáról, érdemes még ideidézni, hogy 2008-ban mely cégeknél és intézményeknél töltött be felelős posztot: Gépipari Tudományos Egyesület (tag), Jedlik Ányos Társaság (elnök), Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos egyesület (elnök), Pécsi Tudományegyetem társadalmi szenátusa (tag), BME Pro Progressio Alapítvány (kuratóriumi tag), Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (alelnök), Magyar Olimpiai Bizottság (tag), Budapesti Olimpiai Mozgalom (alapító elnökségi tag), BME Műegyetem Támogatói és Baráti Kör (elnök), Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság, Műszaki Alkalmazott Tudományok-, Elektronikai és Informatikai Albizottság (tag), BME gazdasági tanácsa (tag), BME egyetemi tanácsa (tiszteletbeli tag), Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány (kuratóriumi elnök), OTP Nyrt. (igazgatósági tag), Paksi Atomerőmű Zrt. (igazgatósági tag), MÁV Start Zrt. (igazgatósági elnök), MVM Trade Zrt. (felügyelőbizottsági tag), MKB Nyugdíjpénztár (igazgatótanácsi tag), Csányi Pincészet Zrt. (felügyelőbizottsági tag), Gemenc Zrt. (felügyelőbizottsági elnök).

Igen. A BKV vezetése mellett még 20 darab más pozíciót is magáénak tudhatott Gyurcsányék idején. Természetesen kényszeríttették mindegyik elvállalására. Mondjuk az az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor ténylegesen kinevezték BKV-vezérnek Paksi Atomerőmű igazgatósági tagságról és a MÁV Start igazgatósági elnöki posztjáról lemondott. Valószínűleg azért, mert ezt a nyomást már nem bírta volna elviselni a szervezete.



Mint látható Kocsis István régi motoros. Végig köpönyegforgatta az elmúlt 20 évet, mindenkit ismer, mindenkiről tud egy sor dolgot. Azonban eddig valahogy magába tudta tartani a sok titkot, de most "hirtelen" eszébe jutott, hogy kipakoljon, hogy feltárja az igazságot.

Így aztán most Kocsis elvtárs színpadra lépett, hogy a narancsosok kedvéért eljátssza a nagy átverés-show legújabb fejezetét. Még pont időben, hisz már kezdett alábbhagyni a lelkesedés. De a népek most megint várhatják, hogy jön majd a nagy elszámoltatás, hogy Gyurcsány meg a Kóka most már biztosan nem ússza meg.

A nagy műsor közepette pedig fel sem tűnik a gyanútlan szemlélődőnek, hogy a teljes gazdasági és politikai elit elvtársastól, narancsostól egyformán benne van az összes lenyúlásban, hogy ami a színpadon zajlik az nem a főműsor, hanem csak a háttérben zajló hatalmi sakkozás egyik eszköze. De arra nem figyel senki.

Lényeg, hogy a színpadon a show folytatódjon tovább.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/08/hirtelen-eszebe-jutott.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kényszeríttették, befektetésekként, köpönyegforgatta, összeállítására, vezérigazgatója, igazgatótanácsi, tudományegyetem, gyanúsítottként, szenvedéseiről, vezérigazgatói, nyomozóhatóság, portfóliójának, automatizálási, szivarszakértő, dörgölődzködni, nyugdíjpénztár, felderítésében, vezérigazgatók, megállapította, intézményeknél, szolgáltatását, méréstechnikai, narancsosoknak, reprezentációs, ártatlanságát, természetesen, óriásvállalat, megállapodást, tiszteletbeli, elszámoltatás, elvállalására, hozzátartozik, tízmilliárdok, gyurcsányékat, munkásságáról, mindennapjait, nyomozók szerint, szocialista típusú, állami tulajdonú, állami társaságnak, gyanú szerint, hozzá kötődő, összegek nagy, 2007-es szerződés, ciprusi offshore, másik ügylet, volt MVM-vezér, nyomozóhatóság előtti, üggyel kapcsolatos, iromány lényegében, kihallgatása végén, vizsgálat igazolni, Nemzeti Nyomozó Iroda, Kocsis István, Magyar Villamos Művek Zrt, Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Szilvásy György, Magyar Villamos Művek, Kereskedelmi Minisztérium, Állami Privatizációs, Vagyonkezelő Rt, ÉMÁSZ Rt, Paksi Atomerőmű Rt, Gépipari Tudományos Egyesület, Jedlik Ányos Társaság, Informatikai Tudományos, Pécsi Tudományegyetem, Progressio Alapítvány, Magyar Kereskedelmi, Magyar Olimpiai Bizottság, Budapesti Olimpiai Mozgalom, Műegyetem Támogatói, Baráti Kör, Széchenyi-díj Bizottság, Műszaki Alkalmazott Tudományok-, Informatikai Albizottság, Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány, Paksi Atomerőmű Zrt, Start Zrt, Trade Zrt, Csányi Pincészet Zrt, Gemenc Zrt, BKV-vezérnek Paksi Atomerőmű,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zilahy Lajos gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy hatékony szolga  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Radikális szeretet  Próbálj meg ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Png virág  Julian Brass gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Erdőn  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Őrizkednünk kell...  Png kutya  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Egy bizonyos határt  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png virág  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete István - Akác  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png cica  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Lóhere  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 20  képre írva 
Bejegyzés Címkék
nyomozók szerint, szocialista típusú, állami tulajdonú, állami társaságnak, gyanú szerint, hozzá kötődő, összegek nagy, 2007-es szerződés, ciprusi offshore, másik ügylet, volt MVM-vezér, nyomozóhatóság előtti, üggyel kapcsolatos, iromány lényegében, kihallgatása végén, vizsgálat igazolni, közeljövőben részletesen, ténylegesen felelős, eredeti hírért, szent ember, ország egyik, súly alatt, hétköznapok szenvedéseiről, nemrégiben lezajlott, szivar élvezete, vezetők közvetlen, vezérigazgató természetesen, egész történt, fenti kiadások, vállalat 2007-es, milliós órák, többi eszköz, nyomozóknak leírt, szenvedő áldozatot, elvtársak voltak, narancsosoknak kell, első Orbán-kormány, narancsosok kedvéért, nagy átverés-show, népek most, nagy elszámoltatás, nagy műsor, gyanútlan szemlélődőnek, teljes gazdasági, összes lenyúlásban, színpadon zajlik, háttérben zajló, show folytatódjon, kényszeríttették, befektetésekként, köpönyegforgatta, összeállítására, vezérigazgatója, igazgatótanácsi, tudományegyetem, gyanúsítottként, szenvedéseiről, vezérigazgatói, nyomozóhatóság, portfóliójának, automatizálási, szivarszakértő, dörgölődzködni, nyugdíjpénztár, felderítésében, vezérigazgatók, megállapította, intézményeknél, szolgáltatását, méréstechnikai, narancsosoknak, reprezentációs, ártatlanságát, természetesen, óriásvállalat, megállapodást, tiszteletbeli, elszámoltatás, elvállalására, hozzátartozik, tízmilliárdok, gyurcsányékat, munkásságáról, mindennapjait, radicalpuzzle, szerződéseket, szemlélődőnek, vezérigazgató, irányításának, mintapéldánya, privatizációs, igazgatósági, elvtársastól, narancsostól, igazgatósága, kereskedelmi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.