Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért jó nekem? Egy hétköznapi, dolgozó családapa gondolatai
  2018-02-02 21:44:53, péntek
 
   
 


MIÉRT JÓ NEKEM? EGY HÉTKÖZNAPI, DOLGOZÓ CSALÁDAPA GONDOLATAI
Konzervblogger 2018. február 2.


Előljáróban szeretném leszögezni, hogy levelem megírásának nem célja a meggyőzés!

Nem szeretném senkire rátukmálni az álláspontomat vagy győzködni a gondolatmenetem helyességéről, egyszerűen csak kikívánkoztak belőlem ezek a gondolatok. Mint gyakorló internetező néha úgy érzem, hogy a hétköznapokban rám ömlő hírzuhatagtól megfulladok. Ettől az információs hírdömpingtől nem kapok levegőt, és mint "közösségi oldal függőségi résztvevője", szembesülve az ehhez tartozó szellemi különbségekkel, elsorvadok. Ezért éreztem indíttatást, és szeretném ezeket a gondolatokat megosztani másokkal.

Tisztelettel kérek mindenkit, akár egyetért, akár nem az alább leírtakkal, hogy a gyalázkodást, és a becsmérlésemet mellőzni szíveskedjen. Egyrészt egy szakmunkás vagyok, nem zsurnaliszta, másrészt mert nem biztos hogy helyesek a gondolataim, (hogy a helyesírásról vagy az írásjelek helyes használatáról már ne is beszéljek), harmadrészt azért mert ezt az írást nem kötelező sem elolvasni, sem véleményezni. :) Amennyiben mégis hozzászólnak, örömmel veszem mert úgy gondolom, hogy a kulturált beszélgetésnek vagy vitáknak igenis helye van a mindennapokban. És még valami: mivel én megtisztelem az olvasót azzal, hogy nem névtelenül hanem névvel írok, ezért kérem, hogy tiszteljen meg azzal, hogy meghagyja nekem azt, hogy így gondolkozzak és érezzek. Köszönöm.

Tehát,

sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e a véleményemet, mert az elég sokszor más, mint amit a média önt magából pro és kontra de végül úgy döntöttem, hogy megteszem.

Az egyik oldali, (nevezzük kormányközelinek) média mindig azt harsogja, hogy minden rendben van,a gazdaságtól az oktatáson keresztül az egészségügyön át a családokig és ez így is marad, ha megállítjuk a migrációt. A másik oldal (nevezzük ellenzéknek, és a hozzá tartozó médiának), ennek éppen az ellenkezőjét, azaz, hogy minden rossz, tombol a korrupció, a kormányzók mindent ellopnak.

Nem tisztem, hogy bármelyik félnek is igazat adjak, mert nem értek a politikához, de mint hétköznapi, gondolkozni, (cogito ergo sum) élni, fejlődni próbáló ember, én is tapasztalok, látok dolgokat melyeket igyekszem érzelemmentesen és tárgyilagosan értelmezni.

Magamról röviden:

44 éves, keresztény-konzervatív nézeteket ( úgy mint Isten, (Soli deo gloria), haza, család, becsület, korrektség, hűség) valló, heteroszexuális, háromgyerekes családapa vagyok. (lehet, hogy ez nem volt PC). Budapest mellett egy kisvárosban élünk, egy agglomerációs település minden előnyével, és hátrányával. Átlagos baráti körrel rendelkezünk, aminek az egyik előnye hogy ezen írásomat is először nekik mutattam meg, és máris több nézet és vélemény megszólalt a leírtakkal kapcsolatban, amit (reményeim szerint) majd "jól megvitatunk" a szombati sörözés alkalmával. Főleg építőiparban tevékenykedünk, de néha igyekszünk kiruccanást tenni az eredeti szerelmem az autók irányába is. Mikrovállalkozóként, nagyon sok emberrel találkozok, és ezen emberek palettája igen széles, van közöttük szakmunkástól a tanáron keresztül a orvosig sok mindenki. A beszélgetéseinkből leszűrhetően a politikai, és ideológiai nézeteink is különbözőek. Minden alkalommal igyekszem belehelyezkedni egy kicsit a beszélgetőpartnerem nézőpontjába (mert a nagypapám mindig azt mondta)," - egy okos ember megpróbál a másik fejével is gondolkozni". Mindezt azért, hogy rájöjjek, hogy partnerem miért gondolja úgy, és azt, amit és ahogyan? Ez van amikor sikerül, és van amikor nem.

De hogy ne engedjem nagyon hosszúra a bevezetőt, íme néhány téma, és az arról kialakult véleményem.

Munka:

A feleségem az egyik önkormányzatnál dolgozik (nem vezető beosztásban). Jómagam, mikrovállalkozóként tevékenykedem. A munkánk szerteágazó, de annak nagyon örülünk, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodott a tennivaló ezért akár fél-egy évre előre tudok (tudnék) munkát vállalni az építőiparban, annyi munka van. Az ismeretségi körömben található mikro-kis-középvállalkozók szintén hasonló cipőben járnak. A munkával kapcsolatos legnagyobb problémáink közé a képzett munkaerő hiánya illetve annak megtalálása tartozik, (erre van aki azt mondja, hogy “mert mindenki elment") A kollégáim egy jelentős része, nemrég tért vissza hozzánk külföldi munkavállalás után ( szinte valamennyien 2008-2011 között mentek ki, akkor, amikor itthon még az akkori propaganda szerint,döbörgött a jólét, és ugrott a "Pannon puma") jött haza dolgozni, és örülök, hogy hozzánk jöttek vissza.:) Ami a fizetéseket illeti. Ma magyarországon az építőiparban egy dolgozni akaró segédmunkást napi 10.000. (netto)Ft alatt nem találni, egy jó szakmunkás napi bére, (netto) 15-18-20-000 Ft, (de tudok olyat is, aki 25.000.-Ft/ nap bért kap) ami havonta 22 munkanappal számolva 330.000.- 450.000.-Ft.( európaiul számolva 1000-1500 Euro) Ez az a pénz amit ő zsebbe akar megkapni, őt nem érdekli holmi járulékok. Néhány építőiparos ismerősöm. akik szintén nem értenek egyet ezzel a véleményemmel, és nagyon szidják a mostani rendszert, nos ők azok, akik ma szintén 4000 Ft/m2 áron burkolnak 1 m2 csempét, és 3-5000.Ft/ m2 áron rakják le a térkövet, de legtöbbször nem szeretnek számlát adni az elvégzett munkáról, (ugye, az a fránya lopás, mert szerintem ez is az) valamint az alkalmazottaikat sem igen jelentik be. Mielőtt bárki nekem esne, hogy én is biztosan csókos vagyok, aki orrba-szájba kapja az állami megbízásokat jelzem, hogy 2010 óta, nem dolgoztunk állami megrendelőknek, 2002-2010 között viszont többször is, (erről is tudnék mesélni, de nem ez a téma, az a múlt). Ez volt a munka része.

Egészségügy.:

Az édesapám 2017. június 26-a óta sajnos folyamatosan kórházban van. Ezalatt a 7 hónap alatt 3 különböző kórház 5 különböző osztályán feküdt, így sajnos kb 210 nap folyamatos kórházi tapasztalatom van, az egészségüggyel kapcsolatban.Tekintve, hogy minden második nap megyek hozzá ez elég intenzív tapasztalat. A kórházakban, mondhatom, hogy már baráti viszonyom alakult ki a személyzettel beleértve az ápolóktól a takarítókon kívül az orvosokig sok embert. Nem azt mondom, hogy nincsenek nehézségek, de összességében messze-messze korrekt, és kultúrált az ellátás, és a gyógyítás is, és az általános állapotok sem annyira rosszak, mint sokan állítják (természetesen ehhez elengedhetetlen a személyzet alázatos hozzáállása is). Az apósom sajnos a gondos orvosi ápolás ellenére meghalt 2017. júliusban. Vele is nagyon sok személyes “tapasztalatot" szereztünk az egészségügyről az elmúlt két évben, amíg folyamatos kezelésre szorult. Ő is maximálisan megkapott minden törődést, gondos ápolást, még akkor is amikor már szemmel látható volt, hogy az állapota korántsem javul, és az egészségügyi személyzet is hihetetlenül leterhelt volt. A kórházi dolgozók túlnyomó része is azt mondja, hogy vannak ugyan nehézségeik, de tapasztalnak már javulást, több téren is

Oktatás, és a leterhelt fiatalok témában:

A három gyermekem közül kettő általános iskolába jár, a legnagyobb fiam a második évét tapossa, egy budapesti gimnáziumban. Mint gyakorló, és szülői értekezletre járó apa bátran kijelenthetem, hogy az alsó, illetve középfokú oktatásba is belelátok valamennyire. A gyermekeink közöl a nagyobbik fiú jár a suli mellett egy kedves nyugdíjas tanárhoz matekot, és fizikát tanulni, a kisebbik fiam német tanárhoz,kiegészítésként hetente egyszer. A napi 6-7 tanórájuk mellett a fiúk hetente 3x2 órát judóznak, ( illetve 2-3 hétvégénként versenyekre megyünk), a lányom lovagol, gitározik, és szolfézsra jár. Jelzem, hogy ezeket önszántukból, mindenfajta kényszer nélkül teszik, nem kényszerítjük őket semmire, ha kedvük van, mi szívesen támogatjuk őket. Bár kétségtelen, hogy péntek délutánra a gyerekek fáradtabbak, de emlékeim szerint én is fáradt voltam a 80-as, 90-es években péntekenként bár csak 5-6 órám volt naponta az iskolában, viszont minden nap volt edzésem (sokszor kettő is egy nap), és minden szombaton meccsünk volt, ráadásul jómagam akkoriban még nem fordítottam negyede energiát sem (a gyermekeimhez képest) a tanulásra (lásd:szakmunka).

Anyagiak, fizetés:

Mint fentebb írtam, a kedvesem, aki gyermekeim édesanyja egy önkormányzatnál van alkalmazásban, tehát mondhatni, hogy nincs agyonfizetve. Én havi szinten, kb egy szakmunkás ember (végülis az lennék) pénzét keresem, mert a befolyó többi pénzt folyamatosan a fejlesztésekre fordítjuk. Ezen kívül kapunk még családi pótlékot a három gyermek után, ami 49.000.Ft/ hó. (ezekből az adatokból ki-ki kiszámíthatja a jövedelmünket, ha van kedve). De ami a lényeg, hogy családunk és gyermekenként, havonta 33.000 Ft adójóváírást tud érvényesíteni, ami összesen 99.000.-Ft/ hó, azaz évi 1.193.000.-Ft (ha valaki minimálbéres, a járulékokból is lehetséges jóváírni), ezt az összeget amit mi év közben nem veszünk igénybe, hanem minden év elején visszaigényeljük az előzőt, ami már rendes pénz. Ebben az évben, azt tervezzük, hogy építkezni is fogunk. Bár a jelenlegi házunkat 2008-ban építettük, de már kinőttük. Sajnos annak idején nem kaptunk se Szocpolt, se semmit pedig már megvolt mindhárom gyermekünk amikor építkeztünk, így tudjuk, hogy mit jelent a devizahitel. Most azonban jogosultak vagyunk és butaság lenne parlagon hagyni a 10.000.000.-Ft CSOK-ot.( + 10.000.000 Ft kedvezményes hitelre is, de azt nem szeretnénk felvenni).

Még egy két érdekesség az anyagiakról:

A munkatársaimnál is azt tapasztalom, hogy elégedettek a jelenlegi helyzettel. Sorban jönnek elő a beszélgetések alkalmával, ( amiből napközben elég sok van ), hogy kinek milyen tervei vannak (gondolom, hogy az emberek akkor terveznek komolyabban, ha erre látnak reális esélyt)? Gyermekvállalás, lakásvásárlás, házbővítés,autóvásárlás...stb. És még néhány érdekesség, ami számomra azt jelzi, hogy jó irányban mennek a dolgok másoknál is. A családomat szerettem volna meglepni január 5.-e körül egy húsvéti wellness hétvégével, ami kb 1 hét alatt sikerült elintéznem, mert már januárban 70-90%-os volt a foglaltság a szállodákban. Húsvétra? Egy olyan országban, ahol minden rossz? Vagy a múlt heti élményünk. Szombaton nem tudtunk leparkolni a soroksári IKAE-nál, mert nem volt parkolóhely. Nem a pékségnél, tetszenek érteni, hanem egy bútorboltnál!!! Aki szegény, az szerintem nem bútorra költ, és ahol minden rossz, ott nincs tele az IKEA-nál egy sokszáz férőhelyes parkoló, vagy elég csak megnézni egy-egy Media Markt, Tesco, Auchan áruházat szombat délután. Tudom, hogy csak akkor van az embereknek idejük, de azért talán mégiscsak van miből...... .....:)

Tehát nekem ez az álláspontom, és tisztelettel köszönöm, ha elolvasta, esetleg reagál is rá.

Szép napot, és sok-sok jót kívánok mindnyájuknak: Tisztelettel:Földesi László


Link
Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek
2018. január 29. - Fancsali Ernő

Tisztelt elnök úr,

Mindenekelőtt engedje meg, hogy gratuláljak politikai eredményeihez. Illik gratulálni, mert kétségtelenül nagy eredmény bukott pártvezetőként továbbra is versenyben lenni a baloldali szavazókért. Egyáltalán az csoda, hogy Magyarországon politizálhat, de ez mutatja legjobban, hogy az országban működik a demokrácia. Működik, mert még egy olyan felelőtlen bohóc is indulhat politikai pozíciókért, mint ön. A legnagyobb baj viszont az, hogy ön nem egy közönséges bohóc, hanem csak egy megtévesztő szerepet játszik és saját szavazótáborát is átveri.

Milliárdosként vezeti az elszegényedettek, kisemmizettek érdekeit képviselni hivatott DK-t. Szétveri az MSZP-t, hogy ön legyen az erősebb a szemétdombon. Mindent a hatalom megszerzéséért tesz és annak megtartásáért. Nem érdekli, hogy közben állítólagos szövetségesein gázol át, szavazóit köpi szembe. Hazugnak nevezi a kormányt és közben folyamatosan hazudozik néhány szavazatért. De mindenen túl tesz, ahogyan a magyart, a magyar ellen uszítja, csak mert a felmérések szerint ezzel szerezhet néhány százalékot, pedig pont ön mondta, hogy nem illegeti a hátsóját néhány szavazatra várva.

2004-ben az egész országot megmérgezte a 23 millió románnal való riogatásával és sorolhatnánk az akkori hazugságait, amelyekről sorra kiderült az igazság. A hatalomért egymásnak ugrasztotta a magyarokat. Ma sem tesz másképp, újra a határontúliakkal riogat, akiket csak hírből ismer. Azokkal a határontúliakkal riogat, akik miatt kisebb az orvos- és szakemberhiány, azokkal a határontúli magyarokkal akiknek köszönhetően kevésbé kritikus a népességgcsökkenés.

A Magyarországra vándorolt határontúli magyarok többet használnak a magyar nemzetgazdaságnak, mint a hazai támogatások értéke Erdélyben. Ön tájékozatlan szavazóit hazugságokkal mérgezve uszítja ellenünk. Önt parafrazálva: Jól alszik Ferenc? Kérdezem én. Amikor százezrek utálják önt és rohadt pártját. A baloldali ellenzék pártjai legalább megállnak bizonyos határokon és ha túl is lépik, azt nem szándékosan. Ezzel szemben ön tudatosan mérgez, uszít.

Mondja, hogyan fog tükörbe nézni politikai pályája végén? Mit fog látni? Egy bukott politikust, aki elvtelenül gázolt át mindenen és mindenkin, csakhogy a hatalom közelében maradhasson. Büszke lesz magára ezért? Nem hinném. Gyötörni fogja a lelkiismeret. De még nem késő megfordítani a gyeplőt, még elnézést lehet kérni. Beismerni, hogy igen hibázott, újra és újra. Ha pedig nem képes ezt megtenni, akkor tegyen egy szivességet és lépjen egyet hátra. Most még olcsón megúszhatja, holnap már lehet késő és úgy fognak önre emlékezni, mint a magyar történelem legkellemetlenebb bajkeverőjeként.

Üdvözlettel,
Fancsali Ernő

LinkNem ékeskedni kívánok más tollával, csupán annyira a tények tökéletes leírása, hogy meg kell osztanom! Ezt gyűjteményesen mindenki jobb ha olvassa!!!

"Mi nem stimmel a bal-libekkel?

1. hogy a milliárdosaik hirdetik szegényeknek, hogyan küzdjenek a 'kizsákmányolás' ellen
2. hogy a 'demokráciáról' szónokolnak, de 50 évig élvezték annak előnyeit, hogy nem volt
3. hogy 'haragszanak' Putyinra, de imádták Brezsnyevet
4. hogy érzelmes szóvirágaik sosem válnak tettekké
5. hogy a határon túlra szakadt magyarokat ellenségként kezelik
6. hogy a legnyilvánvalóbb tényeket is felülírja náluk az ideológia
7. hogy folyton átírják a történelmet
8. hogy meghamisítják a vitapartnereik állításait és érvelését
9. hogy rögtön elfelejtik, mit ígértek, amint hatalomba kerülnek
10. hogy úgy játsszák a 'nemzetmentőt', hogy minden nemzetgyűlölőnek lefekszenek
11. hogy a problémát először tagadják, aztán kisebbítik, végül állítják, hogy ők oldották meg
12. hogy azt hiszik, elég 'lefasisztázni' valakit, utána már nem is kell érvelniük
13. hogy a kisebbségeket csak addig 'támogatják', míg hatalomba nem kerülnek
14. hogy miközben a 'műveltségről' áradoznak, a tájékozatlanságra alapoznak
15. hogy elvetik a vallást, de azért (másokon) számon kérik a vallási törvényeket
16. hogy elvárják, hogy a 'pap ne politizáljon' de beleavatkoznak vallási ügyekbe
17. hogy úgy panaszkodnak a 'szörnyű korrupcióról' hogy közben korruptak
18. hogy 'hazugsággyárról' panaszkodnak, miközben futószalagon gyártják a hazugságot
19. hogy ellenfeleik gazdagodását sosem mérik össze saját gazdagodásukkal
20. hogy rajonganak a 'szólásszabadságért', de elnyomják az ellenvéleményeket
21. hogy úgy beszélnek 'jómodorról', hogy közben primitíven erőszakosak
22. hogy úgy beszélnek 'szakértelemről', hogy csak a politikához értenek
23. hogy a tetteik következményét és terheit mindig másokra hárítják
24. hogy csak kifogásolnak, akadékoskodnak, de a megoldást nem segítik
25. hogy fensőbbségtudattal minősítenek, kinyilatkoztatnak, magukat bírálhatatlannak érzik
26. hogy az irántuk elfogult embereket 'függetlennek' minősítik
27. hogy azt hiszik, bármit tesznek, vagy mondanak, az automatikusan 'demokratikus'
28. hogy a hagyományos kifejezéseket saját-használatú szavakra cserélik
29. hogy megkövetelik, hogy a világot kizárólag az ő narratívjuk szerint értelmezzék
30. hogy sértődékenyek, miközben ők a legdurvább sértéseket is megengedik maguknak
31. hogy a 'különbség elfogadásáról' beszélnek, de nem tolerálják, ha valaki különbözik tőlük
32. hogy képtelenek valakiről úgy beszélni, hogy ne akasszanak rá minősítő jelzőt
33. hogy logikus érvekre főleg érzelmekkel és véleményekkel reagálnak
34. hogy 'imádják' Marxot, de kerülik a munkásokat
35. hogy folyton rettegnek, riogatnak, és mindenhol mumust látnak
36. hogy a hivatkozásaik ,,az ismerősöm hallotta, hogy valaki mondta" pontosságúak
37. hogy ,,ha teszed, az a baj, ha nem teszed, az a baj" alapon kritizálnak
38. hogy teljesítménynek hiszik, ha valami nem épül meg
39. hogy demagóg módon felszított indulatokat használnak leplezett céljuk elérésére
40. hogy 'politikailag inkorrektnek' minősítik a nekik nem tetsző igazságot
41. hogy a keresztény lelkiismeretet 'beteges bűnkeresésnek' minősítik
42. hogy dicsekszenek a devianciáikkal, és 'titkolózásnak' minősítik, ha más nem teszi
43. hogy áldozatosságot követelnek, miközben a legkisebb áldozatot sem vállalják
44. hogy rögtön 'politikai üldözésről' beszélnek, ha rajtakapják őket
45. hogy 'elnyomásról' panaszkodnak, ha nem övék a totális hatalom
46. hogy rögtön 'fékekről és ellensúlyokról' kezdenek beszélni, ha kiszorulnak a hatalomból
47. hogy a nép 'despotától elhülyített, és megfélemlített', ha nem rájuk szavaz
48. hogy összemosnak vagy szétválasztanak bármit, hogy az összefüggéseket elfedjék
49. hogy minden addig jó 'rettenetessé' alakul amint elvesztik a hatalmat
50. hogy náluk minden 'egyrészt', majd később 'másrészt' van
51. hogy mindenkit gúnyolnak, de a róluk szóló viccekért bosszúhadjáratot indítanak
52. hogy 'veszélyesnek' és 'károsnak' minősítenek mindent, ami nem tőlük ered
53. hogy nem zavarja őket, ha 'vicces akcióik' ártatlanoknak kárt okoznak
54. hogy a 'szabadságról' szónokolnak, közben meg akarják mondani, hogy mit szabad
55. hogy azt hiszik, hogy az általuk keltett gyűlölet jogos
56. hogy amíg ők teszik, addig 'pozitív', de ha mások, akkor rögtön 'negatív' lesz
57. hogy azt hiszik, minősítgetéssel minden ellenvéleményt elfojthatnak
58. hogy a tetteik és a beszédük között mindig ellentmondás van
59. hogy ha indulatba jönnek a 'toleránsból' előbújik a lágyékrugó ÁVOs
60. hogy külföldi hatalom kiszolgálása nélkül nem tudnak létezni
61. hogy lenézik és ócsárolják a saját nemzeti kultúrájukat
62. hogy képtelenek a hibáikat beismerni és változni
63. hogy csak azt tekintik 'tisztességes versenynek', melyben győznek
64. hogy a statisztikákat és a felméréseket össze-vissza csavarják
65. hogy azzal riogatnak, hogy ellenfelük milyen szörnyűséget 'fog' elkövetni
66. hogy sajátjaik nemi eltéréseiért lelkesednek, de ugyanazért ellenfeleiket hibáztatják
67. hogy az általuk keltett indulatokért mindig az ellenfelüket hibáztatják
68. hogy a vádaskodásukat azonnal bizonyított ítéletként kezelik
69. hogy azt sugallják, hogy csak az a normális, ahogy ők gondolkodnak
70. hogy azt hiszik, ha valaki általuk kreált celeb, azonnal igaza is van
71. hogy elvárják, hogy a tőlük eltérőeket az ő véleményük szerint ítéljék el
72. hogy elő akarják írni, milyen szavakat használhatunk és milyeneket nem
73. hogy mindig csak ott védik a 'természetet', ahol a céljaiknak megfelel
74. hogy mindent összemosnak, hogy az így létrejött káosz hasznukra legyen
75. hogy mindent a 'miénk' és 'tietek' kettős módján ítélnek meg
76. hogy kamu 'civil' egyesületek tömegét hozzák létre maguk igazolására"LEVÉL ITTHONRÓL HAZA


Kedves Komám!

Hallám, hogy erőst ideges vagy, mert azt hallád, hogy terrorista, agymosott, zombi, orbánbérenc, bunko fidesznyik vagyok. Hallod-e, honfitárs, én veled nem vitatkozom, a bicska sem nyílik ki a zsebemben. A te bajod, hogy hallgatsz-e a vadakat beszélőkre, hagyod-e, hogy hergeljenek, s osztán úgy belélovallod magad, hogy még az Erdélyt s a székelyt is j-vel írod. Én nem tudom, komám, jó-e ez, de ha erőst jót tesz a lelkednek, felőlem eresszed.

Nem haragszom reád, megbocsájtottam azt is, amikor bedőltél a süket dumának, hogy ha mi itt, a határon túliak, ha magyar állampolgárok leszünk, sebtében hagyunk csapot s papot, s bévonulunk hezzátok buszon, vonaton, fehér lovon, síppal, dobbal s nádi hegedűvel, s osztán mind feléljük a nyugdíjadot. Jó vicc, nem es mondom, mert nem vagy te még nyugdíjas, nem es értem, mit kellett idétlenkedj, s mit kell neked úgy félteni azt, ami nincs, de hát ez már legyen a te bajod. Én azt tudom mondani csak, mi jól megvagyunk itt, bajunk is, dolgunk is van elég, s megölne a szégyen, ha felverné a gaz a portánkat, apáink sírját, s itt hagynánk a templomot s az iskolát. Nem akarom itt a múltat hánytorgatni, de úgy tudd meg, még ma is fáj nekünk, hogy megtagadtál, de lelked rajta, s Isten segítsen, mint tököt a lejtőn, ha nem hiszel a szemednek, de hiszel a lopott fényképeknek, s ma esmenn jajveszékelsz. Megmondom az egy őszintét, én tényleg nem értelek, kicsi komám, pedig értek én a magyar szóból, még akkor es, ha te vágódeszkán klopfolod, s én lapítón potyolom a flekkennek valót, s ami neked hasábburgonya, nekem szalmapityóka.

Azt látom, hogy mostanában erőst fel vagy idegesedve, s feszt azzal bajmolódsz, hogy izengess otthonról haza: ne szavazzak, mert semmi közöm, s nem fizetem az adót. Hát ide figyelj, kedves komám! Jusson eszedbe, hogy megfizettünk mi eléggé Trianonért, száz éve fizetjük annak adóját. Nyugodjál meg, feleslegesen ne gyötrődj, mert árt az egészségednek, s ha tényleg olyan sz@r állapotban vannak a kórházak, mint ahogy azt híreszteled, jobb lesz neked, ha elkerülöd, hogy ott kúráljanak. Szóval, inkább szedd össze magad, s gyere hozzánk, meglássad, hogy szép itt nálunk, Erdélybe'. Emmá ecce' így igaz, s tudjad, hogy az idegek nyugtatására van elég bévált gyógymód: friss levegő, finom borvíz, füstölt szalonna, kolbász, pityókás házi kenyér, az es bizonyított, hogy pár kupica oroszhegyi pálinka kiöli a mérget a szervezetből. Erőst el fogsz csodálkozni, hogy nem vagyunk se terroristák, se zombik, gerincünk is van. Nem járunk mi talpig székely gúnyába öltözve, s nem a széklábat faragjuk feszt a székely himnuszt énekelve, sült galambra várva.

Hallod-e, édes komám, ha jót akarsz magadnak, s az agyadat még nem mosták ki, sokat ne politizálj, ne bőcselkedjél, s ne is oktass minket, mert mi itten makacs székelyek vagyunk, s eddig es úgy vót, s most sem lesz másként: ha eccer is rajtunk múlik, azt csinálunk, ami nekünk jólesik. Ha választani adatott jogunk, hát választunk, s ezér' ne mocskolj minket, hanem szavazzál te es a neked jobbikra, s mi es arra, ki nekünk jobb. S ezzel el van boronálva. Na, s még egyet mondok: ha minket megtagadsz, magadat es megtagadod, mert mi úgy tanultuk, s úgy tudjuk, s ehhez tartjuk magunkat, hogy egy az ország, egy a haza, egy a nemzet, s nem méltó magyarnak vallani magát, aki ezt elvitatja, megtagadja.

Tiszta beszéd, ugye? Azt mondom, csúfot magadból ne űzz, s ha még izennél valamit, arra válaszolj, hallám, amit itt leírtam, megértetted-e?

Lázár Emese

Szép estét Budapest! Szép estét Magyarország!

 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: bosszúhadjáratot, határontúliakkal, nemzetgyűlölőnek, elszegényedettek, bírálhatatlannak, visszaigényeljük, kormányközelinek, középvállalkozók, alkalmazottaikat, legnyilvánvalóbb, érzelemmentesen, gondolatmenetem, gazdagodásukkal, kiegészítésként, megbocsájtottam, teljesítménynek, heteroszexuális, önkormányzatnál, munkatársaimnál, gyermekvállalás, szétválasztanak, összefüggéseket, minősítgetéssel, hazugsággyárról, bajkeverőjeként, belehelyezkedni, elengedhetetlen, devianciáikkal, különbségekkel, becsmérlésemet, áldozatosságot, lelkiismeretet, fejlesztésekre, megszaporodott, vádaskodásukat, egészségüggyel, álláspontomat vagy, gondolatmenetem helyességéről, információs hírdömpingtől, ehhez tartozó, gondolatokat megosztani, alább leírtakkal, becsmérlésemet mellőzni, szakmunkás vagyok, helyesírásról vagy, írásjelek helyes, kulturált beszélgetésnek, olvasót azzal, elég sokszor, egyik oldali, oktatáson keresztül, másik oldal, MIÉRT JÓ NEKEM, DOLGOZÓ CSALÁDAPA GONDOLATAI, Media Markt, Földesi László, Gyurcsány Ferencnek, Fancsali Ernő, LEVÉL ITTHONRÓL HAZA, Kedves Komám, Lázár Emese,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Ha egész nap szeretet ragyog  Lesznai Anna - Gesztenyehullá...  Jó éjszakát !  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Amikor azt érzed  Túl él bennünket a kidobott el...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szóbeli bántalmazás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát !  Igazat mondani  Immunitást fokozó táplálékok  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazság látszata és lényege  Facebookon kaptam  Volt egyszer egy tanár  Immunitást fokozó táplálékok  Dioptáze  Kellemes, szép napot!  Csepeli Szabó Béla - Egy kis r...  Véget ér a nyár  Két szék között  Ha egész nap szeretet ragyog  Facebookon kaptam  A nyugalom lehetőség  Szent-Györgyi Albert: Psalmus ...  Jó éjszakát!  Jó reggelt  Az eskü és a hazugság  Facebookon kaptam  Az önzés  Gondolkoztál már azon, hogy mi...  Ferenc pápa üzenete  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Balatonfüred! Kikötő látképe a...  Illyés Gyula : Gyönyörű, gyöny...  Szép estét, jó éjt!  Szép estét  Szomorúan szállnak alá . . .  Jó éjszakát!  Fazekas Anna: A mókus A diófán...  Kávézzunk  Derűs őszi napokat kívánok !  Boldog szüli és névnapot!  Facebookon kaptam  Kávézzunk  Kellemes, szép napot!  Igazat mondani  Női hőhullámok ellen - termész...  Ha egész nap szeretet ragyog  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Ősz  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Nem kell távol keresgélni  Életem morzsái  Előrehaladás a keresztyén élet...  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Érintés  Lesznai Anna - Gesztenyehullá...  Facebookon kaptam  Akvamarin kristály  Atakamit és libethenit kristál...  Illyés Gyula : Gyönyörű, gyöny...  Mindannyian álmodunk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mókuska  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Klóros víz és gázszag buktatta...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  D. Tóth Krisztina írása  Szép estét  Enikő napra  Érintés  Balsors, vagy végzet? 17 ember...  Jó reggelt!  Az önzés  Azurit  Mókuska  Szent-Györgyi Albert: Psalmus ...  Névnapra  Ezek okozhatják az időskori me...  Jó hétvégét  Kávézzunk  Világosságom és segítségem az ...  Valahol meg kell fizetni érte  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
álláspontomat vagy, gondolatmenetem helyességéről, információs hírdömpingtől, ehhez tartozó, gondolatokat megosztani, alább leírtakkal, becsmérlésemet mellőzni, szakmunkás vagyok, helyesírásról vagy, írásjelek helyes, kulturált beszélgetésnek, olvasót azzal, elég sokszor, egyik oldali, oktatáson keresztül, másik oldal, hozzá tartozó, kormányzók mindent, kisvárosban élünk, agglomerációs település, egyik előnye, leírtakkal kapcsolatban, szombati sörözés, eredeti szerelmem, autók irányába, tanáron keresztül, nagypapám mindig, okos ember, másik fejével, arról kialakult, egyik önkormányzatnál, munkánk szerteágazó, utóbbi időben, tennivaló ezért, ismeretségi körömben, munkával kapcsolatos, képzett munkaerő, jelentős része, akkori propaganda, fizetéseket illeti, dolgozni akaró, mostani rendszert, elvégzett munkáról, állami megbízásokat, munka része, édesapám 2017, egészségüggyel kapcsolatban, személyzettel beleértve, takarítókon kívül, általános állapotok, személyzet alázatos, apósom sajnos, gondos orvosi, állapota korántsem, egészségügyi személyzet, kórházi dolgozók, leterhelt fiatalok, három gyermekem, legnagyobb fiam, második évét, budapesti gimnáziumban, gyermekeink közöl, suli mellett, kedves nyugdíjas, kisebbik fiam, lányom lovagol, gyerekek fáradtabbak, gyermekeimhez képest, szakmunkás ember, befolyó többi, fejlesztésekre fordítjuk, három gyermek, adatokból ki-ki, összeget amit, jelenlegi házunkat, jelenlegi helyzettel, beszélgetések alkalmával, emberek akkor, dolgok másoknál, családomat szerettem, húsvéti wellness, olyan országban, múlt heti, soroksári IKAE-nál, sokszáz férőhelyes, embereknek idejük, baloldali szavazókért, országban működik, olyan felelőtlen, közönséges bohóc, megtévesztő szerepet, hatalom megszerzéséért, magyar ellen, felmérések szerint, hátsóját néhány, egész országot, akkori hazugságait, hatalomért egymásnak, határontúliakkal riogat, határontúli magyarokkal, magyar nemzetgazdaságnak, , ,
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 4250 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 282
  • e Hét: 11956
  • e Hónap: 38992
  • e Év: 443252
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.