Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felült a halott
  2018-02-26 15:00:43, hétfő
 
 







FELÜLT A HALOTT


Csak azt ne csináljuk, hogy most elkezdjük megmagyarázni. Jószerével 2006 óta alig-alig veszítettünk el bármit is. Főleg nem, ha valódi tétje volt. Ez most tizenkét éve az első komoly vereség. Szimbolikus térben, szimbolikus időben, szimbolikus városban.

Akkor tehát, megismétlem: ne magyarázzuk meg. És ne csapjuk be önmagunkat. Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas.

Úgy, hogy Hódmezővásárhely mindent megkapott az elmúlt években, amit meg lehetett kapni. Aki szokott járni abban a városban, pontosan látja az elképesztő fejlődést. Ennek ellenére a kormánypárti jelölt alulmaradt az ellenzékkel szemben. Éppen ezért mondom, hogy ne kezdjük el megmagyarázni, ne kezdjük el előkaparászni a négy évvel, nyolc évvel, száz évvel ezelőtti számokat, részvételi adatokat - helyette kaparjuk elő önmagunkat.

Ideje most megállni egy pillanatra, és elgondolkodni, hogy mi a baj. Mit csinálunk rosszul, mi nem sikerült, mi volt a baja a hódmezővásárhelyi szavazóknak. Ha nem ezt akarjuk megérteni és feltárni, ha ehelyett elkezdünk félrenézni és leginkább hamis magyarázatokat gyártani, akkor nagy baj lesz. Nagyobb, mint amekkorát el tudunk képzelni.

Mondják, akit egyszer megmart a kígyó, a gyíktól is fél. Bennünket 2002-ben megmart a kígyó, és sokáig féltünk a gyíktól. Aztán elfelejtettünk félni, és elkezdtük megint elhinni a közvélemény-kutatásokat. Amelyek persze hosszú-hosszú évek óta mindig vissza is igazoltak minden eredményt, ám most ideje visszatérni az egészséges, önmegtartó félelemhez, gyanakváshoz, soha meg nem elégedéshez. Ugyanis negyven nap van hátra az országgyűlési választásokig, és most felült a halott.

Gondolom, mindenki pontosan érti ezt a képet. Igen, az ellenzékünk halott volt (vagy tetszhalott?), és most felült. A lehető legrosszabb és a lehető legjobb pillanatban. Felült és ránk vigyorog éppen, torz pofával.

Vegyük észre a vigyort, és mondjuk ki: Hódmezővásárhelyen valami el lett rontva. És ez akkor is intő jel, ha amúgy önmagában csak egy időközi polgármester-választásról van éppen szó. Amelyekből néhányat elveszítettünk, néhányat megnyertünk, mondhatnánk, hogy nincs itt semmi látnivaló, tessék, kérem, továbbhaladni.

Mondhatnánk, hogy nincs semmi nagy baj, hiszen kicsit odébb, Kiskunhalason ugyanazon a napon nagyon nagyot nyertünk. Ezek a tények. Mégse mondjuk csak ezt. Hanem egészséges ösztöneinkkel nézzünk szembe ezzel a nagyon rosszkor jött vereséggel, ami nagyon jókor jött. Ugyanis jöhetett volna április 8-án is. Előjelek nélkül. És akkor már hiába néztünk volna szembe vele.

Most viszont van még negyven nap. És amit mondok, megint hosszú-hosszú hetek óta: nem dőlhetünk hátra. Nem hihetjük el, hogy már minden meg van nyerve. Hogy eldőlt a játszma, valójában már csak levezetünk és lazítgatjuk fáradt izmainkat. Nem, nem lazítgatjuk. Most jön a legnehezebb, legrémesebb, legfárasztóbb, leghalálosabb maraton. Nincs fáradtság, nincs kiengedés, nincs elbizakodottság, önhittség. Alázat van és tengernyi munka.

Hogy méltók lehessünk, méltók maradjunk a folytatásra. Ha nem így fogjuk fel és nem így fogunk hozzá, akkor meg sem érdemeljük. És higgyék el, ez a legkevesebb. Ugyanis nem rólunk van szó. Hanem a hazánkról. Amelyre most nemcsak kívülről fenekednek, de felült a halott is, amelyik már ezerszer tönkretette. Úgyhogy üssük fel a Toldit:

"Ez még csak mehetne, de most jő a nagyja:
Ordít a hímfarkas s hátul megtámadja;
- Mit csinálsz most Miklós? jaj, dehogy birsz vélek!
Ezer lelked volna, mégis megölnének. -
Semmi baj! az néki a tulajdonsága,
Hogy, ha nő veszélye, nő a bátorsága:
Kisegíti magát, sohase féltsétek,
Nem válik belőle farkasoknak étek."


Akkor mától így, ha kérhetem!







Felült a halott

Link


Link


Világossá vált, kik a Fidesz ellenfelei

Link



A Soros hálózat kimutatta foga fehérjét - Olyan cigány szavazókat vitt el Hódmezővásárhelyen szavazni, akik életükbe nem szavaztak még
Ez várható április 8-án is

Link



Lebukott az esélytelen ellenzék Hódmezővásárhelyen: így tagadták le magukat

Link








Tegnap nem a Fidesz veszített Hódmezővásárhelyen, hanem Hódmezővásárhely veszített azzal, hogy nem a Fideszes jelöltre szavaztak többen, hanem az összes ellenzéki párt támogatását élvező független jelöltre. Neki ezúton is gratulálok! Jó és eredményes munkát kívánok neki, bár arról is beszélt, hogy ez mekkora feladat lesz. Nahát-nahát. Csak nem eszébe jutott, mi lett Veszprémmel...? Hogy nem elég a győzelem, dolgozni is kell majd? Perspektíva is kellene? A Fidesz leváltásán túl semmi más program nincs is? Sebaj...! Halkan jegyeznem meg, a zuglóiak mennyire verik a fejüket a falba, hogy anno Karácsony Gergelyre szavaztak, meg lehet nézni, hogy mit csinált az egykor virágzó kerületből. De legalább nyert és ő lett a polgármester...?!


Március 15-én újra Békemenet lesz

Link



Egy mondat a Békemenetről

Link














 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: hódmezővásárhely, elbizakodottság, elgondolkodtató, elfelejtettünk, elveszítettünk, magyarázatokat, előkaparászni, leghalálosabb, legfárasztóbb, ösztöneinkkel, országgyűlési, kiskunhalason, továbbhaladni, választásokig, megmagyarázni, szimbolikusan, elgondolkodni, választásról, polgármester, gyanakváshoz, békemenetről, kormánypárti, veszítettünk, tulajdonsága, farkasoknak, legkevesebb, lazítgatjuk, mondhatnánk, magyarázzuk, ellenzékkel, szavazóknak, veszprémmel, tönkretette, támogatását, kutatásokat, tetszhalott, első komoly, részvételi arány, elmúlt években, elképesztő fejlődést, kormánypárti jelölt, ellenzékkel szemben, négy évvel, hódmezővásárhelyi szavazóknak, országgyűlési választásokig, ellenzékünk halott, lehető legrosszabb, lehető legjobb, napon nagyon, nagyon rosszkor, esélytelen ellenzék, összes ellenzéki, FELÜLT HALOTT, Karácsony Gergelyre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A húsvéti bárány  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Egy valóban nagy örökség  Facebookon kaptam Krisztinától  David Mamet gondolata  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Négy sor egy csodálatos versbő...  Tekintsd Őt hűnek  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Tavaszi este  Csend  jó reggelt  Molnár Ferenc: imádom!  Egyszer mindannyian hazatérünk  A Balaton-felvidék tanúhegye  Reggel van  Jó éjszakát  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Szabó M. Gita A maradék idő  Kun Magdolna.: Belső félelem  40 felett  Csend  Reggeli kávé  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Egyszerű  Paul Verlaine : Költészettan  Nevelőszülőkhöz adták,  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  különleges  Kitaszítva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Steel - Május festmény  Laczkó Sándor - A bizalom.... 
Bejegyzés Címkék
első komoly, részvételi arány, elmúlt években, elképesztő fejlődést, kormánypárti jelölt, ellenzékkel szemben, négy évvel, hódmezővásárhelyi szavazóknak, országgyűlési választásokig, ellenzékünk halott, lehető legrosszabb, lehető legjobb, napon nagyon, nagyon rosszkor, esélytelen ellenzék, összes ellenzéki, zuglóiak mennyire, egykor virágzó, hódmezővásárhely, elbizakodottság, elgondolkodtató, elfelejtettünk, elveszítettünk, magyarázatokat, előkaparászni, leghalálosabb, legfárasztóbb, ösztöneinkkel, országgyűlési, kiskunhalason, továbbhaladni, választásokig, megmagyarázni, szimbolikusan, elgondolkodni, választásról, polgármester, gyanakváshoz, békemenetről, kormánypárti, veszítettünk, tulajdonsága, farkasoknak, legkevesebb, lazítgatjuk, mondhatnánk, magyarázzuk, ellenzékkel, szavazóknak, veszprémmel, tönkretette, támogatását, kutatásokat, tetszhalott, legrosszabb, visszatérni, ellenzékünk, megismétlem, elégedéshez, legrémesebb, legnehezebb, pillanatban, szimbolikus, perspektíva, közvélemény, megnyertünk, folytatásra, fenekednek, szavazókat, részvételi, megölnének, elképesztő, ellenfelei, alulmaradt, gratulálok, amelyekből, félrenézni, megtámadja, esélytelen, egészséges, vereséggel, félelemhez, eredményes, önmegtartó, önmagunkat, pillanatra, leváltásán, érdemeljük, kerületből, levezetünk, jószerével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 76 db bejegyzés
Összes: 4837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 3882
  • e Hónap: 26370
  • e Év: 204245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.