Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak nem kapják meg
  2011-09-22 09:22:13, csütörtök
 
  Csak nem kapják meg
Szerző: laspalmas
- 2011.09.22. 09:01

Egy darabig vicces (volt) a kapkodó ötletelgetés, amit gazdasági ügyekben művel Matolcsy Ikon karmesterkedésére a kormány, de mivel kőkeményen a bőrünkre megy a dolog, lassacskán kezd egészen ijesztővé válni a rapid nyilatkozatok vad katyvasza.

Lehet, hogy valaki már unja, de szerintem mindenképp érdemes vezetni a memoárt.

Kedd esti NGM-közlemény: "Vagyis egyidejűleg kivezetésre kerül az adójóváírás és a szuperbruttósítás intézménye."

Az ezzel rosszabbul járó, bruttó 202 alatt keresők kompenzálására viszont ugye kitalálták a bruttó 202 ezer felett kereső "burzsujok" által fizetendő "átmeneti jellegű hozzájárulást" (ÁJH), amit elemzőtől takarítónőig mindenki plusz adóként, második adókulcsként értelmezett, mivel nem a név a lényeg, hanem hogy fizess, még.

Természetesen az Örökös Szóvivő szerdán elmagyarázta, hogy ez hibás megközelítés.


"Elég nagy tévedés, jó nagy bakot lőtt, aki ezt írta."
Szijjártó hangsúlyozta: egy kulcs van, ami 16 százalékos, semmifajta több kulcsról progresszív adórendszerről nincs szó, ugyanis a többi közt ez volt az oka annak, hogy Magyarország ilyen nehéz helyzetbe került.
Az arányos adórendszer a kormány gazdaságpolitikájának legfontosabb eleme, ennek kiteljesíteni folytatódik - emelte ki a szóvivő, aki arra a kérdésre, mekkora hozzájárulást kell fizetniük a havonta bruttó 202 ezer forint felett keresőknek, azt mondta: szeptember 28-ára hoz a nemzetgazdasági miniszter egy komplex előterjesztést, mely választ ad a kérdésekre. "




Ehhez képest még szintén tegnap megtudtuk az Újabb Nagy Ötletet:

az lesz az ÁJH, hogy bruttó 202 felett mégis marad a félszuperbruttó! :-)


"Szijjártó Péter szerdán újságírók előtt kifejtette: 2012-ben kivezetik a korábbi, "torz" adórendszer megmaradt elemeit, "mementóit", így az adózónak kedvezményt jelentő adójóváírást és a többlet-adófizetési kötelezettséget jelentő félszuperbruttót. Azok esetében, akik havi bruttó 202 ezer forint alatt keresnek, mindkettőt kivezetik, azoknál pedig, akiknek 202 ezer forint feletti a havi jövedelmük, a félszuperbruttó kivezetése két lépésben - 2012-ben, majd 2013-ban - történik meg. A 202 ezer forint alatt keresők egy részével előfordulhatna, hogy veszteséget szenvednének el, ám - mivel "senki nem kereshet kevesebbet" az arányos adórendszerre való átállás miatt - őket kompenzálni fogják, mégpedig abból a forrásból, ami a 202 ezer forint felett keresők félszuperbruttójának két lépcsőben történő kivezetéséből marad a rendszerben - ismertette, hozzátéve, hogy 202 ezer forint felett mindenki többet fog keresni. Ebben a kategóriában mindenkinek két lépcsőben növekszik majd a keresete, mivel a félszuperbruttót két lépésben vezetik ki - mutatott rá.
A pontos részleteket tartalmazó megoldási javaslatot jövő szerdán terjeszti a kormány elé Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - közölte a szóvivő."



Természetesen mindezt rezzenéstelen arccal, sőt, mosolyogva. Vele ellentétben bezzeg az újonc, Giró-Szász vezette csapatot az Origo értesülései szerint megszidta Orbán, aki állítólag azt vetette az új kormányszóvivő és stábja szemére, hogy "rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak", amikor a gazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg.

Ejnye, ezután biztos ügyesebbek lesznek Andrásék!
Remélhetőleg megtanulták már, hogy csak_egy_kulcs_lesz.



Egyébként megértem, hogy egy egész magyarázócsapatot kellett felvenni, kommunikálni bőven van és lesz mit, mert Matolcsyból a tervek mellett az aranyköpések is dőlnek.

Egy, a kormányülés részleteit ismerő forrás állítása szerint a szerdai ülésen a kompenzációs tervekről korábban nem hallók közül többen is felvetették a gazdasági miniszternek, hogy a lépéssel lényegében tényleg egy második kulcsot vezetne be a kormány, vagyis feladná az adópolitikában eddig képviselt álláspontját, azonban a gazdasági miniszter több alkalommal is körmönfont számításokkal vezette le, hogy nem tekinthető adónak a 202 ezer felett keresőket érintő pluszteher.

A magyarázat a forrás szerint körülbelül úgy hangzott, hogy "az adó az elvonást jelenti, a 202 ezernél magasabb bérűektől pedig nem elvonnak, csak nem kapják meg (vissza), amit a többiek."

Végülis......


http://vastagbor.blog.hu/2011/09/22/csak_nem_kapjak_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: félszuperbruttót, nemzetgazdasági, félszuperbruttó, kötelezettséget, előfordulhatna, bejelentésében, kormányszóvivő, előterjesztést, adórendszerről, adópolitikában, kompenzálására, hozzájárulást, adórendszerre, természetesen, kiteljesíteni, nyilatkozatok, kivezetéséből, kommunikálták, adóváltozások, próbatételnél, számításokkal, rezzenéstelen, elmagyarázta, megközelítés, hangsúlyozta, miniszternek, takarítónőig, álláspontját, kompenzációs, adókulcsként, kommunikálni, kapcsolatban, adójóváírást, foglaltakkal, veszteségeit, remélhetőleg, darabig vicces, kapkodó ötletelgetés, bőrünkre megy, rapid nyilatkozatok, szuperbruttósítás intézménye, ezzel rosszabbul, többi közt, arányos adórendszer, havonta bruttó, nemzetgazdasági miniszter, komplex előterjesztést, adózónak kedvezményt, havi jövedelmük, félszuperbruttó kivezetése, részével előfordulhatna, arányos adórendszerre, Matolcsy Ikon, Örökös Szóvivő, Újabb Nagy Ötletet, Szijjártó Péter, Matolcsy György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Nem azt látja  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Ha nyitott vagy  Az erdőterápia egészségre gyak...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó kutya  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Sir Andrew Lloyd Webber  A szeretetről  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  képre írva  Nagyhétfő:  Esti képek  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Alvó kisfiú  Ne hagyd  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Az út  Szép álmokat!  Ne hagyd  Szívet megérintő . . .  Márciuzs 24.  Szép estét  Mi van, ha?  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztina b...  Húsvéti üdvözlet !  A nagy természet  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Leereszkedés és olvadás  A máj egészségének javítása te...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Ha nyitott vagy  Nárcisz  A máj egészségét biztosító és ...  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Alvó kutya  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nem jár  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam Krisztinától  Hibáztam már  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
darabig vicces, kapkodó ötletelgetés, bőrünkre megy, rapid nyilatkozatok, szuperbruttósítás intézménye, ezzel rosszabbul, többi közt, arányos adórendszer, havonta bruttó, nemzetgazdasági miniszter, komplex előterjesztést, adózónak kedvezményt, havi jövedelmük, félszuperbruttó kivezetése, részével előfordulhatna, arányos adórendszerre, kategóriában mindenkinek, pontos részleteket, első igazi, gazdasági tárca, egész magyarázócsapatot, tervek mellett, kormányülés részleteit, szerdai ülésen, kompenzációs tervekről, gazdasági miniszternek, lépéssel lényegében, második kulcsot, adópolitikában eddig, gazdasági miniszter, forrás szerint, elvonást jelenti, félszuperbruttót, nemzetgazdasági, félszuperbruttó, kötelezettséget, előfordulhatna, bejelentésében, kormányszóvivő, előterjesztést, adórendszerről, adópolitikában, kompenzálására, hozzájárulást, adórendszerre, természetesen, kiteljesíteni, nyilatkozatok, kivezetéséből, kommunikálták, adóváltozások, próbatételnél, számításokkal, rezzenéstelen, elmagyarázta, megközelítés, hangsúlyozta, miniszternek, takarítónőig, álláspontját, kompenzációs, adókulcsként, kommunikálni, kapcsolatban, adójóváírást, foglaltakkal, veszteségeit, remélhetőleg, aranyköpések, legfontosabb, kategóriában, magyarország, szenvednének, ötletelgetés, értesülései, ellentétben, megfelelően, megtanulták, felvetették, kormányülés, matolcsyból, adórendszer, részleteket, adófizetési, kedvezményt, veszteséget, kompenzálni, folytatódik, mindenkinek, rendszerben, értelmezett, progresszív, egyidejűleg, adójóváírás, kivezetésre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.