Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hisztéria négyzetre emelve
  2018-05-04 22:15:31, péntek
 
 







HISZTÉRIA NÉGYZETRE EMELVE


Visszautasítom, hogy Rékasi Zsigmond a fiatalok nevében bujtogatja a tévénézőket!


A választások után a félrebeszélés, a félinformációk és a szemenszedett hazugságok áradata árasztotta el a közösségi médiát. Felmerült a választási csalás, a kétmillió ukrán fantomszavazat, sokan a demokrácia teljes összeomlását vizionálták, miközben mások már londoni mosogatómunkát kerestek és egy repülőjegyet - szigorúan csak oda!

Felháborodott fiatalok tömegei szeretnének remegő gyomorral távozni ebből a sötét diktatúrából, egyesek pedig egyenesen buzdítják a fia­tal generációt a kivándorlásra. Ennek a vég nélküli hisztériának volt a megkoronázása a minapi Rékasi Zsigmond-interjú a Hír TV-ben, ami alatt a néző sokszor nem juthatott levegőhöz. Az alábbiakban szeretném a fiatal generációt megszólítani, de legfőképpen azokat képviselni, akikről eddig kevés szó esett, pedig sokan vannak.

Az interjú során elhangzott, hogy a fiatal generáció már nem Magyarországon fogja nevelni a gyermekeit, és hogy az itteni élet el fog lehetetlenülni. A fiatalságnak nincsen jövőképe, és ha az emberek nem fognak össze a rendszer ellen, akkor nem négy év múlva, hanem talán harminc év múlva lesz változás. Hallhattuk, hogy a magyar társadalom megosztott, és hogy a kormány családokat hangol egymás ellen és gyűlöletet szít.

Rékasi szerint Magyarország sosem a találmányai, az erős ipara vagy a kiugró mezőgazdasága ­miatt volt sikeres, hanem azért, mert össze tudott fogni. Az is elhangzott, hogy Magyarország csak akkor maradhat magyar ország, ha a nemzet a passzív ellenállás útján blokkolja a kormány működését, sztrájkokkal és megmozdulásokkal. Mert ha ez nem történik meg, akkor mindenki kivándorol, és az utolsó lekapcsolhatja a villanyt.

Ezúton szeretném jelezni, hogy Rékasi bizonyos fogalmakat és tényeket tévesen kezel, nem tudja értelmezni a demokrácia intézményét, a gondolat pedig, hogy az embereknek ő jut az eszébe a fiatal generációról, egyszerűen elfogadhatatlan és tarthatatlan! Szeretném korosztályom nevében határozottan visszautasítani a véleményét.

Mi Magyarországon fogjuk nevelni a gyermekeinket húsz év múlva. Biztosan állíthatjuk, hogy a fiatalságnak sosem volt olyan stabil és kiszámítható jövőképe, mint most. Az ország gazdasága stabil, évről évre gyarapodik, a felsőoktatás lehetőségei végtelenek. Az állami ösztöndíjak tanulással és szorgalommal mindenki számára elérhetők, akik pedig lecsúsznak a ponthatárról, vállalhatnak diák­hitelt, immáron megreformálva, kedvezményes és emberséges hiteldíjmutatóval.

A felsőoktatásban a diákegyesületek és civil szervezetek száma soha nem volt ilyen magas, nem beszélve a hazai tehetségeket ápoló szakkollégiumokról, amelyeknek férőhelye évről évre bővül. A gazdasági fejlődés hatással van a munkaerőpiacra, ahol napjainkban egy frissen végzett diplomás találhat magának biztos keresettel szolgáló munkahelyet. Számunkra a jövőkép a család és a nemzet. A kormány családtámogatási rendszere egyedi az Európai Unióban, és jövőképet teremt a gyermeket vállalni akaró párok számára. A csokot hetvenezer fiatal pár vette már igénybe.

Sosem volt egy fiatalnak biztosabb jövőképe, mint most. Ezek után teljesen jogos a kérdés, hogy miért is beszélnénk az élet lehetetlenségéről. Szem előtt kell tartani, hogy csak a munka teremthet értéket, és nem fog az ölünkbe hullni a nyugati életszínvonal, azonban kellő tisztelettel, szorgalommal és alázattal megteremthetjük családunk és jövőnk biztonságát. Az anyagi biztonság rajunk áll, a közjogi felelősség a kormányon, amely ennek teljes mértékben eleget tesz, legyen szó a migrációs politikáról vagy a bűnözés visszaszorításáról.

A választások után a nemzetet soha nem látott ellentétek feszítik. Azonban itt szeretném kiemelni, hogy nem a kormánypárti médiumok hülyézték le a saját olvasóikat és honfitársai­kat. Nem a kormánypárti szavazók kezdtek el fröcsögni a közösségi médiában, vért és kötelet kiáltva. Nem a kormány szakítja szét a családokat, hanem az az idegbeteg hisztéria, ami beköszöntött a választás után, és amelyben a liberális médiának kicsit sem elhanyagolható felbujtószerepe van.

Köztudott, hogy generációm egy része a Független Diákparlament tüntetéseinek aktív résztvevője, ahol a tananyag csökkentéséért és egyéb, olykor irracionális változásokért tüntet. Tényleg csökkenteni kellene a tananyagot, hogyha egy tévéműsorban kijelentik, több tízezer ember előtt, hogy Magyarországot sosem a találmányai, ipara vagy erős mezőgazdasága vezette sikerre?

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a dualizmus korában Budapesten volt a világ legnagyobb gabonatőzsdéje, amely az egyesült államokbeli minneapolisiét is megelőzte. Szeretném megemlíteni a MÁV gőzmozdonyait, amelyek a XIX. század végén sorra díjakat nyertek világkiállításokon. Szeretném kiemelni a sok magyar és magyar származású Nobel-díjas tudósunkat, a világ első telefonközpontját Budapesten Puskás Tivadar jóvoltából, a dinamót, a C-vitamint vagy nemes egyszerűséggel Irinyi János gyufáját.
Először tudni kellene, hogy milyen tananyagot szeretnétek csökkenteni, és csak azután tüntetni!

Most pedig beszéljünk a demokrácia intézményéről. Az emberek döntöttek. Pontosabban az emberek nagyon is eldöntötték, mit szeretnének. Hetvenszázalékos részvétel mellett immáron harmadszorra szerzett kétharmados többséget a Fidesz-KDNP. Aki ezek után sztrájkra és ellenállásra szólítja fel az embereket, az nem fogta fel a választás eredményét, amely nyilvánvaló: a magyar emberek többsége nem kér abból a politikából, amit az ellenzék folytatott. Tartsuk tiszteletben honfitársaink döntését!

A mi döntésünket - mivel ebben a győzelemben benne van a fiatalság is. Generációm nagyon sok tagjában a józan ész kerekedik felül, nem az értelmetlen és alaptalan lázadás vágya. Mi itt fogunk élni, és nem kapcsoljuk le a villanyt! Nem kapcsoljuk le azért, hogy legyen hova visszajönnötök, drága kortársaink, amikor végre megízleltétek, milyen a világ. Amikor rájöttök arra, hogy a mosogatásból és a hasonló színvonalú munkákból csupán egy szűkös, penészes szobára telik London egyik rossz hírű negyedében.

Amikor szembesültök a gyökértelenséggel, azzal, hogy kint nincs senkitek. Látjátok majd, hogy mit is jelent a közbiztonság, és mennyivel jobb Budapest, hogy hajnali négy órakor nyugodtan hazasétálhatsz a buliból az utcán. És amikor kint rájöttök, hogy Magyarország a szülőhazátok, hogy nem olyan rossz itthon az élet, akkor hálásak lesztek nekünk, hogy még ég a villany, amikor visszajöttök.

Nagyon sajnálom, hogy a Hír TV oda jutott, hogy Rékasi Zsigmondot felhasználva kelt hangulatot. Ez gyalázatos erkölcsi bizonyítványt állít ki róluk. Rékasi Zsigmondot pedig arra kérem, hogy gondolja át a fentieket, lásson világot, és ne ilyen torzképet közvetítsen a generációnkról a médiában.
Heincz Barnabás


A szerző tizenkilenc éves diák
magyaridok.hu







Hisztéria négyzetre emelve

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: családtámogatási, hetvenszázalékos, megmozdulásokkal, visszautasítani, elfogadhatatlan, felsőoktatásban, diákegyesületek, felbujtószerepe, megteremthetjük, elhanyagolható, lekapcsolhatja, magyarországon, mosogatómunkát, generációnkról, fantomszavazat, magyarországot, hazasétálhatsz, visszajönnötök, lehetetlenülni, csökkentéséért, egyszerűséggel, munkaerőpiacra, minneapolisiét, visszautasítom, félinformációk, gabonatőzsdéje, felháborodott, félrebeszélés, bizonyítványt, megkoronázása, kivándorlásra, gőzmozdonyait, intézményéről, tüntetéseinek, diákparlament, megreformálva, fiatalok nevében, választások után, szemenszedett hazugságok, közösségi médiát, választási csalás, kétmillió ukrán, demokrácia teljes, repülőjegyet –, sötét diktatúrából, fia­tal generációt, minapi Rékasi, néző sokszor, alábbiakban szeretném, fiatal generációt, interjú során, fiatal generáció, HISZTÉRIA NÉGYZETRE EMELVE, Rékasi Zsigmond, Rékasi Zsigmond-interjú, Európai Unióban, Független Diákparlament, Budapesten Puskás Tivadar, Irinyi János, Rékasi Zsigmondot, Heincz Barnabás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Csomó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Négy sor egy csodálatos versbő...  Remy Bellau - Április  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Az élet nem más  Reggel van  Facebookon kaptam  Áldás  Erdei gyöngyvirág  Különleges  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Nézni  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cserépváralja  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Kun Magdolna.: Belső félelem  Szép estét  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Különleges  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Osvát Erzsébet - Április...  Különleges  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Márai Sándor, eredeti nevén  Egy rohanás az élet  Az ember  Esti kép  Nevelőszülőkhöz adták,  Áldás  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Négy sor egy csodálatos versbő...  Nézni  Egyszer mindannyian hazatérünk  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi szél vizet áraszt  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  azzal harcolj  Magyar költészet napja  Ég veled Március  Latinovits Zoltán tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jó nap volt  Van néhány kérdés, amin gondol...  Reggeli kávé  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Csomó  Facebookon kaptam  Áldás  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  A sorsod  Egy valóban nagy örökség  Jó nap volt  A húsvéti bárány  Segíts neki dicsérni Téged 
Bejegyzés Címkék
fiatalok nevében, választások után, szemenszedett hazugságok, közösségi médiát, választási csalás, kétmillió ukrán, demokrácia teljes, repülőjegyet &#8211, sötét diktatúrából, fia­tal generációt, minapi Rékasi, néző sokszor, alábbiakban szeretném, fiatal generációt, interjú során, fiatal generáció, itteni élet, fiatalságnak nincsen, rendszer ellen, magyar társadalom, kormány családokat, erős ipara, kiugró mezőgazdasága, passzív ellenállás, kormány működését, utolsó lekapcsolhatja, demokrácia intézményét, gondolat pedig, fiatal generációról, gyermekeinket húsz, fiatalságnak sosem, ország gazdasága, felsőoktatás lehetőségei, állami ösztöndíjak, hazai tehetségeket, gazdasági fejlődés, frissen végzett, kormány családtámogatási, gyermeket vállalni, csokot hetvenezer, fiatalnak biztosabb, élet lehetetlenségéről, munka teremthet, ölünkbe hullni, nyugati életszínvonal, anyagi biztonság, közjogi felelősség, migrációs politikáról, nemzetet soha, kormánypárti médiumok, saját olvasóikat, kormánypárti szavazók, közösségi médiában, kormány szakítja, választás után, liberális médiának, tananyag csökkentéséért, tévéműsorban kijelentik, dualizmus korában, világ legnagyobb, egyesült államokbeli, világ első, demokrácia intézményéről, emberek döntöttek, emberek nagyon, választás eredményét, magyar emberek, ellenzék folytatott, győzelemben benne, hasonló színvonalú, szerző tizenkilenc, családtámogatási, hetvenszázalékos, megmozdulásokkal, visszautasítani, elfogadhatatlan, felsőoktatásban, diákegyesületek, felbujtószerepe, megteremthetjük, elhanyagolható, lekapcsolhatja, magyarországon, mosogatómunkát, generációnkról, fantomszavazat, magyarországot, hazasétálhatsz, visszajönnötök, lehetetlenülni, csökkentéséért, egyszerűséggel, munkaerőpiacra, minneapolisiét, visszautasítom, félinformációk, gabonatőzsdéje, felháborodott, félrebeszélés, bizonyítványt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 76 db bejegyzés
Összes: 4837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 3794
  • e Hónap: 26282
  • e Év: 204157
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.