Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Naranccsal töltött kacsa
  2010-12-21 22:31:07, kedd
 
   
  Naranccsal töltött kacsa banános rizsgombócokkal:

Narancs, kacsa és Cumberland-mártás!






Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 200 g sovány pulykamell, vagy sertéshús, 2 db zsemle, 4 darab kb 600 g narancs, 10 g őrölt bazsalikom, 10 g só, őrölt bors, 1 dl narancslikőr, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld; 4 adag banános rizsgombóchoz: 200 g rizs, 50 g cukor, 1 db citrom, 600 g banán, 4 tojás, 80 g liszt, 80 g zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez; a Cumberland-mártáshoz: 1 kg fagyasztott ribizli (vagy 700 g ribizlizselé), 2 dl fanyar vörösbor, 5 cl konyak, 5 cl madeira jellegű vörösbor (nehéz, zamatos, testes vörösbor), 250 g narancs, 1 db citrom, őrölt fehér bors, 50 g mustár (300 g cukor, ha friss gyümölcsöt használunk)


Elkészítés: A pecsenyekacsát megtisztítjuk, a tokot eltávolítjuk és kívül-belül besózzuk. Ki is lehet csontozni. A pulyka- vagy sertéshúst pépesre daráljuk, hozzákaparjuk az áztatott zsemlét, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Az őrölt bazsalikommal továbbfűszerezve hozzátesszük a narancsok felének hámozott cikkeit, valamint a narancslikőrt. Beletöltve a kacsa hasüregébe, hurokkötözéssel bekötözzük, alufóliába csavarjul, majd 20-25 percig sós, kissé cukros vízben megfőzzük. Forró sütőbe tesszük, pár pec múlva azonban csükkentsük a sütő hőfokát 160-180 fokra. A sütés kb. 1 óráig tart, közben a saját főzőlevével locsolgassuk. Ha kissé lehűlt, levesszük a fóliát és a kötözőspárgát, majd felszeletelve ismét átforrósítjuk. Petrezselyemzölddel díszítjük. Banános rizsgombócot készítünk hozzá: A rizsnek megfelelő dupla mennyiségű vízzel, vajjal, cukorral, reszelt citromhéjjal és szűrt levével hagyományos állagú rizst főzünk. Miközben kihűl hozzákeverünk 2 tojást, majd amikor már teljesen kihűlt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 12 darabra kockázzuk és egy-egy banándarabbal a közepén gombócot formálunk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Sütés közben 1,5-szeresére nőhet, így nagyobb edényt használjunk a sütéséhez.

Cumberland-mártás:
Hozzávalók: 1 kg fagyasztott ribizli (vagy 700 g ribizlizselé), 2 dl fanyar vörösbor, 5 cl konyak, 5 cl madeira jellegű vörösbor (nehéz, zamatos, testes vörösbor), 250 g narancs, 1 db citrom, őrölt fehér bors, 50 g mustár (300 g cukor, ha friss gyümölcsöt használunk)

Elkészítés: A ribizlizselé, vagy a fagyasztott gyümölcs 300 g cukorban főtt és 1 dl vörösboros főzetét drótszitán áttörjük és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a vörösbort, a konyakot, a narancsok és a citrom szűrt levét, majd a mustárral és a fehér borssal ízesítve kikeverjük. A narancsok és a citromok fehérje nélüli héját vékony metéltre vágjuk és a madeira - nehéz, zamatos, testes vörösbor - jellegű vörösborban jól felfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a már kész mártásba. Jól begűtve adjuk vadak, vadszárnyasok mellé. A háziszárnyasoknak is méltó kísérőmártása, külön mártásoscsészében adjuk az asztalra.

Forrás:5perckonyha.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: petrezselyemzöld, továbbfűszerezve, hurokkötözéssel, rizsgombócokkal, nyújtódeszkára, pecsenyekacsát, zsemlemorzsába, vadszárnyasok, rizsgombóchoz, kísérőmártása, bazsalikommal, hozzákaparjuk, kötözőspárgát, banándarabbal, narancslikőrt, hozzákeverünk, megtisztítjuk, átforrósítjuk, felszeletelve, hozzátesszük, eltávolítjuk, ribizlizselé, zsemlemorzsa, belekeverjük, vastagságúra, narancslikőr, citromhéjjal, rizsgombócot, locsolgassuk, vörösborban, főzőlevével, használjunk, fagyasztott, csükkentsük, keverőtálba, hagyományos, pecsenyekacsát megtisztítjuk, tokot eltávolítjuk, pulyka- vagy, áztatott zsemlét, őrölt bazsalikommal, narancsok felének, kacsa hasüregébe, sütő hőfokát, saját főzőlevével, rizsnek megfelelő, közepén gombócot, fagyasztott gyümölcs, citrom szűrt, fehér borssal, citromok fehérje,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  jó reggelt  Emlékezz  Egy gondolat  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  40 felett  képre írva  Kertem  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimn...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 13  Anyák napjára  Esterházy Péter: Harmonia c...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Zilahy Lajos gondolata  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Tavaszi este  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Vannak emberek  Egy párkányon  Jó éjszakát  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Bársony székben  Isten hűségének mértéke  Sorsunk miatt...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
pecsenyekacsát megtisztítjuk, tokot eltávolítjuk, pulyka- vagy, áztatott zsemlét, őrölt bazsalikommal, narancsok felének, kacsa hasüregébe, sütő hőfokát, saját főzőlevével, rizsnek megfelelő, közepén gombócot, fagyasztott gyümölcs, citrom szűrt, fehér borssal, citromok fehérje, petrezselyemzöld, továbbfűszerezve, hurokkötözéssel, rizsgombócokkal, nyújtódeszkára, pecsenyekacsát, zsemlemorzsába, vadszárnyasok, rizsgombóchoz, kísérőmártása, bazsalikommal, hozzákaparjuk, kötözőspárgát, banándarabbal, narancslikőrt, hozzákeverünk, megtisztítjuk, átforrósítjuk, felszeletelve, hozzátesszük, eltávolítjuk, ribizlizselé, zsemlemorzsa, belekeverjük, vastagságúra, narancslikőr, citromhéjjal, rizsgombócot, locsolgassuk, vörösborban, főzőlevével, használjunk, fagyasztott, csükkentsük, keverőtálba, hagyományos, mennyiségű, gyümölcsöt, hozzáadjuk, drótszitán, használunk, elkészítés, beletöltve, alufóliába, hasüregébe, bekötözzük, hozzávalók, lisztezett, kikeverjük, cumberland, vörösboros, sertéshúst, pulykamell, bazsalikom, naranccsal, perckonyha, kisütéshez, felfőzzük, megfőzzük, narancsok, tojásokat, csontozni, kockázzuk, borsozzuk, levesszük, forgatjuk, megfelelő, formálunk, készítünk, díszítjük, sertéshús, szeresére, sütéséhez, csavarjul, mártáshoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 5362
  • e Hónap: 10400
  • e Év: 140107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.