Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
TENISZPÁLYA FAKÍROKNAk
  2011-09-30 21:07:20, péntek
 
  TENISZPÁLYA FAKÍROKNAK


Érik a balhé a kórházakban, a rezidensek fenyegetőznek, az orvosok menekülnek, a tárca meg győzelmi jelentéseket tesz közkinccsé.
A Világgazdaság című lap által szervezett szakmai konferencián kiderült, hogy már megint győztünk, ezúttal az egészségügy teniszpályáján vívott küzdelemben hoztunk ezidáig egy tiszta szettet, a második szettet is már majdnem megnyertük, erre itten békétlenkednek megint a rezidensek.
Ezt Szócska államtitkár mondta, mielőtt egy kicsit sajnáltatta magát, merthogy az ő meccsét szögekkel kivert teniszpályán kell játszani.
Ezen azért nem kellene nagyon csodálkozni, mert a hatalomra kerülésük előtt azokat a szögeket ők verték be a teniszpálya alatt hanyattfekve, és igen jókat röhigcséltek az elődök vérző csülkein...
Egyébként meg, nem volt kötelező megállamtitkárosodni, ha meg igen, akkor annak, aki Orbán alvezére akar lenni, nem árt beiratkozni egy gyorstalpaló fakírképzőbe és akkor a szöges teniszpálya maga lesz az élvezetteli megdicsőülés.
Azért az államtitkár lecseszte a népet, merthogy nem sültgalamb a működőképes és európai színvonalú egészségügy, hogy orvos és beteg szájtátva várja, merthogy hiba csak a kormánytól várni a megoldást az egészségügy évtizedes problémáira - ahhoz, hogy másként menjenek a dolgok mindenkinek magának is tennie kéne valamit.
Szerintem is, és utólag is ég a bőr a pofámról, hogy a minapi epekövem nem bányásztam ki önkezűleg, holott ilyen apró beavatkozásokat nemegy szovjet hajóorvos tükörből is elvégzett már magán, pedig ők még a komcsi elnyomás alatt is görnyedtek a műtét közben..
Depersze én egy hazafiatlan liberálbolsi vagyok, aki nincs még felvértezve Nemzeti Öntudattal, nem is csoda, hogy nem tettem semmit az egészségügy felvirágoztatásáért..
Mindegy is - majd a szükség megnépnevel engem is, mint Rákosi a kulákokat, most a nyitott szívműtétre gyúrok...
Mindenesetre Szócska államtitkár optimista, ami igen pozitív jellemtulajdonság, habár azt azért nem cizellálgatta ezen a fórumon sem, hogy mi készteti őt erre a parttalan örömmámorra akkor, amikor például a rezidensek jelenlevő képviselői vad szemforgatások közepette markáns fellépéssel fenyegetik a kormányzatot és igencsak úgy tűnik, hogy Papp Magor - a nevében hordozott ígéret ellenére - igencsak elszánt...
Mindenesetre elhangzott, hogy az ágazat GDP-arányosan többet fordíthat majd az egészségügyre - gondolom, ezt a többletpénzt azért majd felemészti Kövér Szilárd legújabb nyomdájának költsége, melyet a betegeknek kiküldött, mostanában divatos kérdőívek (10 millió példány - minimum...) ellenértékeként fogy számlázni a tárcának.
Így viszont komoly adatbázisra tesz szert majd az egészségügy a betegtársadalommal (beteg társadalommal?) kapcsolatban.
Tudni fogjuk, hogy mit válaszol a betegek kilencven százaléka arra a kérdésre, hogy ,,Fáj-e az ön szeme, ha a hüvelykujjával erőteljesen nyomja?" vagy, hogy ,,Ön szerint is hatékony gyógyszer köhögés ellen a hashajtó?" ,,Diétás étel Ön szerint a libasült párolt káposztával?" ,,Próbált Ön már paraszolvencia nélkül gyógyulni?" - utóbbi kérdésre az IGEN választ bejelölőknek nem postáznak válaszborítékot...
Azt is mondta az államtitkár, hogy őszre már mindenik tudni fogja, hogy az ország melyik pontján, milyen ellátást, ki hogyan tud majd igénybe venni.
Hát ugye, ezt eddig is tudta minden rendesebb háziorvos, oszt oda küldte a betegét, de attól tartok, hogy ez a szép ígéret itt most az eddigi lehetőségek szűkítéséről szól - ne keresd majom a neurológiát ott, ahol eddig találtad, merthogy ott már fittnesz-klub lesz, mire odaérsz, ellenben te meg mehetsz másik faluba, ahol lesz neurológia, viszont nem lesz orvos.
Ismét szép napoknak nézünk elébe, habár talán most nem fog emberéletekbe kerülni a Nagy Nemzeti Ellenállás, merthogy a helyi versenyzők nemigen mernek majd betartani a Vezéri Akaratnak.
Valószínűleg most Lázár frakcióvezető sem fogja személyesen instruálni faluja orvosait, hogy hogyan kell a beteget addig autóztatni, míg bele nem döglik.
Merthogy az államtitkár elővezette a megoldás kulcsát is, eszerint kilenc részre osztanák az országot - de ez a szám még változhat - az átalakítás lényege, hogy egy-másfél millió lakost ellátó egészségügyi ellátórendszereket építenek ki, úgy, hogy a legtöbb betegséget a közelben tudják gyógyítani.
Az államtitkár közölte azt is, a kormányzat által megrendelt kutatások szerint a lakosság támogatja rendszer átalakító terveiket.
Ez utóbbi roppant fontos, - valaki támogassa már végre, ha már az egészségügy dolgozóinak fogalmuk sincs arról, hogy őket hány részre fogják vágni - mármint azokat, akik még ennek dacára is, végtelen adrenalinfüggőségük okán itthon maradnak, várva, hogy mikor vezetnek áramot a talpukba, horribile dictu mikor vágják le a farkukat, hogy vérüket vegyék megvizsgálni, hogy eléggé nemzeti-e az összetétele.
Azt is ígérte az államtitkár, hogy az állami egészségügyi intézmények funkcionális integrációja rövid időn belül lezajlik.
Ez az első lépése az országos átalakításnak, melyben a tárcához tartozó állami intézményekben egységesítik egyebek mellett a közbeszerzést, a telekommunikációt és a betegutakat.
Ez utóbbival kapcsolatban talán első menetben rögzíteni kellene azokat betegutakat, merthogy jelenleg a beteg útja a szomszédasszony referenciájától, háziorvosa erkölcsi-anyagi elkötelezettségétől és munkavágyától függ - ha kedve van hozzá, akkor gyógyít, ha nincs akkor ír egy-két beutalót, a beteg meg, ha meg akar gyógyulni, akkor kotorászik kicsit a zsebében és felkeresi a kórházban a helyi csodadoktort, merthogy ő nem fogja magát gyógyíttatni mindenféle sarlatánokkal.
A betegnek nálunk nem útja van, hanem térképen jelöletlen ösvényei vannak az egészségügy dzsungelében.
Az állami egészségügyi intézmények egyben önálló és külön felügyeletet kapnak, melyre létrehozzák az Állami Egészségszervezési Központot, ahol lesz hely megint egy csomó csókosnak, akik majd helyből olyan okosak lesznek, mint a végeken gürcölő, kizsigerelt orvosok nekifutásból.
Azt is mondta Szócska, hogy a rendszer átalakításának célja az is, hogy a kisebb és hatékonyabb ellátó helyek létrehozásával fölszabaduló pénzekkel a rendszerben dolgozók bérét javítsák.
Hát ezt azért még kellene cizellálgatni, merthogy aznap kell innen menekülni, mikor meghirdetik a ,,Minden falunak szívsebészetet!" mozgalmat, - szerintem az egészségügy népi kohói nem fogják hozni az álmok álmodóinak reményeit...
Molnár Lajos meg röhög a markába, merthogy ő ugyan kissé határozottnak tűnhetett kívülről, de az általa felvázolt rendszer időtállónak tűnik, hiszen utódai sem tudnak jobbat kitalálni, az ő elképzeléseit darabolják, nevezik át, látják el új címkékkel, de a lényeg marad - a felesleges kapacitásokat le kell építeni.
Aztán a konferencia végén a pénzügyek képviselője, Banai Péter helyettes államtitkár egyértelművé tette: nincs pénz az egészségügyre.
Ez itt a lényeg, a többi meg megint csak duma, duma, duma.
Azért érdeklődéssel várjuk a teniszmérkőzés végét, hátha egyszer eltalálják véletlenül a labdát is...

:O))))

http://www.pupublogja.hu/2011/05/teniszpalya-fakiroknak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szomszédasszony, válaszborítékot, ellenértékeként, beavatkozásokat, referenciájától, teniszmérkőzés, teniszpályáján, szívsebészetet, békétlenkednek, létrehozásával, hüvelykujjával, paraszolvencia, szemforgatások, átalakításának, intézményekben, cizellálgatni, érdeklődéssel, kapacitásokat, fenyegetőznek, cizellálgatta, emberéletekbe, elképzeléseit, határozottnak, egészségügyre, átalakításnak, társadalommal, közbeszerzést, munkavágyától, világgazdaság, frakcióvezető, sarlatánokkal, integrációja, fölszabaduló, kapcsolatban, funkcionális, egészségügyi, rezidensek fenyegetőznek, orvosok menekülnek, egészségügy teniszpályáján, tiszta szettet, második szettet, kicsit sajnáltatta, hatalomra kerülésük, teniszpálya alatt, elődök vérző, gyorstalpaló fakírképzőbe, szöges teniszpálya, élvezetteli megdicsőülés, államtitkár lecseszte, kormánytól várni, egészségügy évtizedes, dolgok mindenkinek, TENISZPÁLYA FAKÍROKNAk, TENISZPÁLYA FAKÍROKNAK, Nemzeti Öntudattal, Mindenesetre Szócska, Papp Magor, Kövér Szilárd, Próbált Ön, Nagy Nemzeti Ellenállás, Vezéri Akaratnak, Állami Egészségszervezési Központot, Molnár Lajos, Banai Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  Kövesd a cowboyt!  Adakozás  Akarat  Nem tudhatod  Albert Einstein gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kaffka_Margit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Reggel van  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  A kételkedés kezelése  Mindig jusson idő nevetni  Png kutya  Bounty krémes  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyi telefonál  Png virág  A kételkedés kezelése  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Png kutya  Facebookon kaptam  Elköszönt  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Irgalom és ítélet  Alvó cicák  A Megváltó szolgálatában  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Hazára minden embernek szükség...  Szép napot kívánok  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
rezidensek fenyegetőznek, orvosok menekülnek, egészségügy teniszpályáján, tiszta szettet, második szettet, kicsit sajnáltatta, hatalomra kerülésük, teniszpálya alatt, elődök vérző, gyorstalpaló fakírképzőbe, szöges teniszpálya, élvezetteli megdicsőülés, államtitkár lecseszte, kormánytól várni, egészségügy évtizedes, dolgok mindenkinek, minapi epekövem, komcsi elnyomás, műtét közben, hazafiatlan liberálbolsi, szükség megnépnevel, nyitott szívműtétre, parttalan örömmámorra, rezidensek jelenlevő, nevében hordozott, ágazat GDP-arányosan, egészségügyre &#8211, többletpénzt azért, betegeknek kiküldött, betegek kilencven, hüvelykujjával erőteljesen, libasült párolt, ország melyik, szép ígéret, eddigi lehetőségek, helyi versenyzők, beteget addig, államtitkár elővezette, megoldás kulcsát, átalakítás lényege, legtöbb betegséget, közelben tudják, államtitkár közölte, kormányzat által, lakosság támogatja, egészségügy dolgozóinak, állami egészségügyi, első lépése, országos átalakításnak, tárcához tartozó, beteg útja, szomszédasszony referenciájától, helyi csodadoktort, betegnek nálunk, egészségügy dzsungelében, csomó csókosnak, végeken gürcölő, rendszer átalakításának, rendszerben dolgozók, egészségügy népi, álmok álmodóinak, általa felvázolt, lényeg marad, felesleges kapacitásokat, konferencia végén, pénzügyek képviselője, teniszmérkőzés végét, labdát is&#8230, szomszédasszony, válaszborítékot, ellenértékeként, beavatkozásokat, referenciájától, teniszmérkőzés, teniszpályáján, szívsebészetet, békétlenkednek, létrehozásával, hüvelykujjával, paraszolvencia, szemforgatások, átalakításának, intézményekben, cizellálgatni, érdeklődéssel, kapacitásokat, fenyegetőznek, cizellálgatta, emberéletekbe, elképzeléseit, határozottnak, egészségügyre, átalakításnak, társadalommal, közbeszerzést, munkavágyától, világgazdaság, frakcióvezető, sarlatánokkal, integrációja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.