Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Wass Albert: A magyar feladat
  2018-07-12 18:00:27, csütörtök
 
 







Wass Albert: A MAGYAR FELADAT


Minden emberfia, amikor rászületik erre a világra, feladatot hoz magával. Valamit el kell végeznie ahhoz, hogy életének értelme legyen.

Legtöbbje végig bukdácsol életének göröngyös vagy kevésbé göröngyös útján, anélkül, hogy valaha is tudatára ébredne annak, hogy valami fontos elvégeznivalója lenne ezen a földön. Van, akilelke mélyén érzi talán olykor, hogy tennie kellene valamit, de nem tud rájönni arra, hogy valójában életének mi is az értelme! Kapkod ide-oda,próbálkozik ezzel, próbálkozik azzal, míg bele nem fárad a sok próbálkozásba, és csalódottan hagyja abba a keresést.

Csak nagy ritkán akad valaki, aki rátalál életénektitkára és aszerint is cselekszik. Az ilyen ember többnyire nem élhosszú életet és rendszerint erőszakos halál áldozata lesz, mivel a feladat, amire ráismert és amit magára vállalt, ellentétben van a,,földi hatalmak" érdekeivel, és így jelenléte számukra alkalmatlan.

De nézzük meg először is, hogy mi az a ,,feladat",amiről beszélünk!? Minden előtt legyünk tisztában azzal, hogy a Nagy Teremtő, nevezzük Istennek, vagy aminek akarjuk, hiábavaló munkát sohasem végez. Mindennek célja van, s ez a ,,cél" az, ami értelmet ad a teremtésnek.

Minket, s köztünk engem is, magyarnak teremtett a Nagy Alkotó. Ez azt jelenti, hogy emberi életünk értelmét ezen a szinten kell keresnünk. Itt van számunkra, a ,,kiindulási pont":magyarok vagyunk, ennélfogva magunkon viseljük (akár tetszik nekünk,akár nem) mindazt, ami ezzel a szóval jár, és amit ez a szó jelent. Ez a szó már meghatározta számunkra a keretet, melyben élnünk kell, s mely keretben életünk célja rejlik. Hiába vergődünk ellene, hiába próbálunk kitörni belőle: számunkra nincs más keret. Csak ebben a keretben élhetünk boldog, megelégedett, termékeny, emberhez méltó életet. A Nagy Teremtő rendelése szerint csak ebben a keretben lelhetjük meg életünk értelmét és célját.

Ahhoz azonban, hogy rátaláljunk erre a célra s ennek értelmére: rá kell ébredjünk arra a feladatra, amit magunkkal hoztunk,mint láthatatlan útravalót: magyar voltunk feladatára. Amit, ha becsülettel elvégzünk: elégedetten térünk vissza Teremtőnkhöz. Ha elmulasztjuk: oda kerülünk, amit emberi szóval pokolnak neveznek, s ami valójában nem egyéb, mint lelki meghasonlás. Fontos tehát, hogy idejében felismerjük és tisztán lássuk magyar mivoltunk feladatát: a nagy magyar feladatot.

Minden feladat célt szolgál. Egyetlen nagy célt: a fennmaradást. A magyar feladat célja tehát nem egyéb, mint a magyar nemzet fennmaradása.

Itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amit a mai világuralkodó szellemisége minden eszközzel megsemmisíteni igyekszik, mint az elmúlt időkből hátramaradt kísértetet, amit ,,nacionalizmus"-nak neveznek és ami nem egyéb, mint az ember önkéntelen ragaszkodása múltjához, nemzeti örökségéhez és mindahhoz, ami másoktól megkülönbözteti.

Érdemes megjegyezni, hogy ennek a ,,nacionalista világnézetnek" a magját éppen azok ültették bele az emberi világszellemiségébe, akiknek nemzetközi képviselői ma legádázabb ellenségei ennek a gondolatnak. Van-e nacionalistább nemzet a zsidónál, kik a maguk körében legmakacsabbul ragaszkodnak a maguk saját nemzeti törvényeihez és szokásaihoz? Akiknek nemzeti törvényeit maga az Úristen rendelte el!? Minden nemzetnek egyforma jussa van ahhoz, hogy a maga saját nemzeti eszméit kövesse s azoknak törvényei szerint éljen. A magyar nemzet törvényei semmivel sem alább valóak más nemzetek törvényeinél, beleértve a zsidókat is. S mint ahogy más nemzetek fiainak Istenadta jussuk van ahhoz, hogy saját nemzeti irányvonalaik szerint éljenek, ugyanez a jussunk megvan nekünk is.

Nézzük csak, hogy mik is ezek a ,,jussok"! Először is a nyelv. A népszokások megőrzése, nemzeti ünnepek tiszteletben tartása.A Haza földjéhez való juss, mely apákról a fiakra száll. Minden nemzetnek jogos feladata a nemzeti szabadság és az ország megőrzése,mert ennek a kettőnek a veszte a nemzet vesztét is jelenti.

Mi magyarok semmivel se vagyunk más nemzeteknél alábbvalóak. Miért igyekszünk hát elhitetni magunkkal ezt az alacsonyabb-rendűséget? Ennek csak két oka lehet: szellemi restség,vagy ami még ennél is rosszabb, az öntudat csődje. Annyit hallottunk már másoktól, mind idegenektől, mind olyanoktól, akik hozzánk tartoznak, köztünk élnek, de az élet keserűségei már megfosztották minden nemzeti öntudatuktól, és úgy vélik, hogy lopás, csalás csak akkor bűn, ha azt velünk szemben követik el mások, de ha mi követjük el, akkor ,,élelmesség" a neve. Annyit hallottuk már ezt az élelmességnek nevezett új törvényt magyar földön is, hogy rendre el is fogadjuk már, mint valami ,,új öltözetet", ami nem csak divatosabb, de okosabbnak is tűnik. Becsület, tisztesség, jóakarat úgy tűnik, mintha idejüket múlt fogalmak lennének. Csalóké és hazugoké a világ!

Márpedig az emberi életformának ez az új ,,alakzata"romlásba és pusztulásba vezet. Ha még van olyasmi, hogy ,,magyarok földje, magyarok országa" akkor vissza kell térnünk, de nagyon is gyorsan, a ,,magyarok rendjéhez", vagyis ahhoz az ősi alaphoz, aminek becsület és tisztesség a neve, mert országunk csak így lehet újra,,magyarok országa".

Azok, akik a kommunizmus hátán belovagoltak Magyarországra és az úgynevezett ,,felszabadulás" után is vezetőállásokban maradtak, így vagy amúgy, előbb vagy utóbb el kell tűnjenek onnan, mielőtt szemétgödörbe süllyesztik az országot. Az előbb-utóbb bekövetkezendő új választások törvényes és békés alkalmat nyújtanak majd ehhez, s ha emberek vagyunk még és magyarok: élünk is az alkalommal.

Egy teljesen új országot kell teremtsünk magunknak, ahol az erény újra erény és a hitványság hitványság. Ez nem lesz könnyű feladat, mivel az,,új urak" szennye beszívódott már apránként a megmaradt nép testébe is,és sokan vannak, akik nem hisznek többé a munka erejében, hanem a törvény és erkölcs megkerülésében látják a boldogulás útját. Ennek az újfajta, megbetegedett szellemiségnek el kell tűnnie magyarok földjéről, hogy újra megbízhatóság legyen az a nemzeti tulajdonság,mely évszázadokon át becsületet szerzett a magyar névnek.

Márpedig ez nem lesz könnyű munka. A beteg testet könnyebb gyógyítani, mint a beteg lelket. Ehhez elsősorban is példaadásra lesz szükség és félős, hogy ettől a megfertőzött nemzedéktől aligha telik jó példákra, amíg csalás a gazdagodás útja és szemfényvesztés a politikai siker titka.

Elsősorban is az ifjúságot kell megmenteni a romlástól, melynek nevelője ma a pornográfia, valamint a meggazdagodás legaljasabb módszereit dicsőítő irodalom. Új, szilárd alapokra épülő ifjúsági irodalom megteremtése szükséges. Fel kell támasztanunk és beindítanunk az olyan könyvsorozatokat, melyek bennünk, az idősebb nemzedékben megteremtették azt a szellemi alapot, ami ezer viharon át is megőrzött bennünket magyaroknak és megtanított bennünket arra, hogy mi a helyes, mi az igaz, mi a becsületes és mi a magyar. Mi történt azokkal az ifjúságot formáló, lélekemelő könyvsorozatokkal, mint a,,Hazafias Könyvtár", ,,Filléres Könyvtár" és ezekhez hasonlókkal? Ezek voltak azok az olvasmányok, melyek megőriztek bennünket minden lélekszennyező szeméttől, melynek egyetlen célja az ifjúságmegfertőzése, szellemi erejének lerombolása volt s mely szemét ma uralja a világot.

Ennek az építőerejű ifjúsági könyvkiadó vállalatnak az újjáépítése lenne ma a legfontosabb munka. Talán be lehetne még szerezni valahol a ,,Hazafias Könyvtár" történelmi értékű könyvecskéit és egy kis átírással újra kiadni!? Idejét-múlt vénember vagyok már, de egy ilyen ifjúságot mentő munkának az elkezdésére még alkalmas lehetnék, ha sikerül összekotorni hozzá az anyagi alapot. Tartsuk észben az ősi jelmondatot:

,,Segíts magadon, magyar,
s az Úristen is megsegít!"










 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Címkék: vezetőállásokban, könyvsorozatokat, életénektitkára, megkülönbözteti, elvégeznivalója, szemfényvesztés, legmakacsabbul, megteremtették, bekövetkezendő, megsemmisíteni, magyarországra, nacionalistább, megkerülésében, lélekszennyező, szellemiségnek, szemétgödörbe, felszabadulás, nacionalizmus, próbálkozásba, világnézetnek, irányvonalaik, megbetegedett, megfosztották, megbízhatóság, élelmességnek, meggazdagodás, világuralkodó, szellemisége, meghatározta, életformának, támasztanunk, fennmaradása, évszázadokon, megfertőzött, nacionalista, megteremtése, ilyen ember, szinten kell, keretben élhetünk, keretben lelhetjük, nagy magyar, magyar feladat, magyar nemzet, elmúlt időkből, ember önkéntelen, magját éppen, maguk körében, maguk saját, maga saját, jussunk megvan, népszokások megőrzése, fiakra száll, Wass Albert, MAGYAR FELADAT, Nagy Teremtő, Nagy Alkotó, Hazafias Könyvtár”, Filléres Könyvtár”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kisfiú  virágvasárnap  Sonka vásár  Inkább ad  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  2004-es kivégzés után  Jó éjszakát  Haja van  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Inkább ad  Jó éjszakát  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Levél lány  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagy Feró megmondta?  Nagy Feró megmondta?  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Rács mögé  Alvó kutya  Haja van  Odaadja  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Sonka vásár  Alvó cica  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Paul David Tripp Március 27  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Nem azt látja  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nem hazudnak  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Egy hét kihagyás  Színház az egész világ,  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Apu  Ne hagyd  Sárkány  Facebookon kaptam  Esti kép  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Esti képek  Mire jók ?  Táplálékok a máj egészségének ...  virágvasárnap  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Ratkós beszületései a szereplő...  Most - segíts meg Mária ,  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam Krisztina b...  A jó kedv a világon  A csend aranyat ért 
Bejegyzés Címkék
ilyen ember, szinten kell, keretben élhetünk, keretben lelhetjük, nagy magyar, magyar feladat, magyar nemzet, elmúlt időkből, ember önkéntelen, magját éppen, maguk körében, maguk saját, maga saját, jussunk megvan, népszokások megőrzése, fiakra száll, nemzeti szabadság, ország megőrzése, nemzet vesztét, öntudat csődje, élet keserűségei, élelmességnek nevezett, emberi életformának, kommunizmus hátán, úgynevezett &#8222, előbb-utóbb bekövetkezendő, erény újra, hitványság hitványság, munka erejében, boldogulás útját, magyar névnek, beteg testet, beteg lelket, megfertőzött nemzedéktől, gazdagodás útja, politikai siker, ifjúságot kell, meggazdagodás legaljasabb, olyan könyvsorozatokat, idősebb nemzedékben, szellemi alapot, ifjúságot formáló, építőerejű ifjúsági, újjáépítése lenne, legfontosabb munka, ilyen ifjúságot, anyagi alapot, vezetőállásokban, könyvsorozatokat, életénektitkára, megkülönbözteti, elvégeznivalója, szemfényvesztés, legmakacsabbul, megteremtették, bekövetkezendő, megsemmisíteni, magyarországra, nacionalistább, megkerülésében, lélekszennyező, szellemiségnek, szemétgödörbe, felszabadulás, nacionalizmus, próbálkozásba, világnézetnek, irányvonalaik, megbetegedett, megfosztották, megbízhatóság, élelmességnek, meggazdagodás, világuralkodó, szellemisége, meghatározta, életformának, támasztanunk, fennmaradása, évszázadokon, megfertőzött, nacionalista, megteremtése, belovagoltak, beindítanunk, fennmaradást, ragaszkodása, megelégedett, teremtőnkhöz, összekotorni, törvényeihez, tiszteletben, legfontosabb, elmulasztjuk, könyvecskéit, ragaszkodnak, törvényeinél, öntudatuktól, legaljasabb, népszokások, felismerjük, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 9655
  • e Hónap: 36278
  • e Év: 173650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.