Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rettenetes jóslat: 140 millió migráns zúdulhat Európára
  2018-08-15 15:00:51, szerda
 
 




Rettenetes jóslat: 140 millió migráns zúdulhat Európára
Kovács András 2018.08.15. 09:56


Akár 140 millió migráns is érkezhet Európa felé Afrikából 2050-ig egy friss világbanki tanulmány alapján. Johannes Teyssen, a német E. ON vezérigazgatója szerint többek között azzal lehetne megállítani ezt a folyamatot, ha felgyorsulna a fekete kontinens villamosítása. Az Afrikából kiinduló migráció szinte biztos, hogy a következő évtizedekben is folytatódni fog, mivel egy tanulmány szerint 2100-ra 4,5 milliárdra is nőhet a kontinens népessége.

A német E.ON vezérigazgatója, Johannes Teyssen a Handelsblatt hasábjain fejtette ki véleményét az Európára nehezedő migrációs nyomásról és a klímaváltozás várható katalizáló hatásairól. Az üzletember szerint

Európa a jövőben még nagyobb migrációs krízissel szembesülhet:

az emberek nemcsak az erőszakos konfliktusok, a gazdasági kilátástalanság miatt fognak tömegesen megindulni Európa felé, de a tartós szárazság, az áradások és a termőföld pusztulása is ebbe az irányba hat - idézte a cikket a Migrációkutató Intézet honlapja.


Folyamatos a migránsok érkezése Afrikából és ez így is marad a következő évtizedekben isForrás: AFP/Mahmud Turkia





Így lehetne megfékezni a migránsinváziót


A szerző emlékeztet,

hogy a Világbank tanulmánya szerint 2050-re 140 millió ember veszítheti el otthonát

a fenti jelenségek miatt, ráadásul a szubszaharai Afrika különösen erősen érintett e folyamatokban. Teyssen szerint a folyamat lelassítása is óriási lépés lenne a migrációs szándék mérséklésében. Úgy látja, hogy az egyik kulcs az elektromos áram erőteljesebb használata lehet, hiszen ez egy környezetkímélő megoldás. Jelenleg a szubszaharai Afrikában csupán 43 százalékos a villamos energiával ellátott háztartások aránya.

Továbbá egy olyan megújuló energiaforrásról van szó, amely könnyedén előállítható a megfelelő technológia használatával. Konkrét példaként hozza a német energiacég tanzániai projektjét, ahol egy helyi startup anyagi támogatásával elektromos hálózatokat és akkumulátoros napelemeket építettek ki, így biztosítva több falu áramellátását a korábbi dízel generátorok helyett. Így pedig csökkenteni lehet az elvándorlást, és jóval kevesebben próbálnak eljutni Európába.


Óriási az afrikai migráció

Az afrikai migráció problémája egyre inkább a nemzetközi közvélemény figyelmének a középpontjába kerül.

1990 és 2017 között bár jelentősen nőtt az Afrikán kívülre történő migráció a kontinensről (2015-2017 között 16-ról 17 millióra),

a legtöbben továbbra is a kontinensen belül maradnak (2015 és 2017 között 16-ról 19 millióra nőtt a nemzetközi migránsok száma).

Ennek egyik oka a személyek szabad áramlásának elősegítése Afrikán belül (különböző integrációs formák keretében), másrészt szükségszerűség is, hiszen sokan csak egy másik afrikai államban biztosíthatják megélhetésüket. Csak a régió legfejlettebb gazdaságával rendelkező Dél-Afrikai Köztársaságban 4 millió más afrikai nemzetiségű ember él.


Akár 140 millió migráns is érkezhet Európába a következő évtizedekbenForrás: AFP/Mahmud Turkia





Az Afrika felőli migráció növekedését vetíti előre az is, hogy az ENSZ prognózisa szerint bár Ázsia a következő évtizedekben továbbra is a legnépesebb földrész marad, de súlya a jövőben várhatóan csökken, miközben Afrikáé jelentősen megnő. A növekedés üteme eddig is a ,,fekete kontinensen" volt a legnagyobb:

1950-2018 között lakosainak száma 5,6-szeresére emelkedett, 2050-re a jelenlegi népességszáma megduplázódik, a század végére megközelíti a 4,5 milliárd főt.

2100-ra az afrikai kontinensen élőknek a világ népességében becsült aránya (40 százalék) alig marad el Ázsiáétól (43 százalék). Mindez azt jelenti, hogy a következő évtizedekben fokozódhat a migrációs nyomás Afrika felől.


Spanyolország lett a migránsok új Mekkája

Idén egyébként eddig már több mint 60 ezer migráns érkezett a földközi-tengeri útvonalon keresztül az idén Európába. Több mint 24 600 migránst fogadott Spanyolország, körülbelül 19 ezret Olaszország, mintegy 16 500-at Görögország, közel 250-et Málta, és több mint 100-at Ciprus. A tavalyi év folyamán ugyanez idő alatt több mint 117 ezer migráns érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül, míg 2016-ban több mint 263 ezer.

Spanyolországba ,,hála" az erősen bevándorláspárti Pedro Sánchez új szocialista miniszterelnök intézkedéseinek 22 858 migráns érkezett, szemben a tavalyi 6513-mal.

Ez 350 százalékos emelkedést jelent.

Idén csak július 25. és 29. között 1866 illegális bevándorló lépett spanyol felségterületre. Görögországba 15 970 migráns jött 2018 első fél évében, szemben a tavalyi 10 783-al. Így nagyjából 50 százalékos emelkedésről beszélhetünk. A tendenciákat figyelembe véve az Európai Unióba irányuló illegális bevándorlás a jövőben is nőni fog, elsősorban Spanyolország és Görögország felől érkezhetnek tömegesen a migránsok.


Most éppen Spanyolország lett a migránsok egyik legfőbb úti céljaForrás: NurPhoto/Guillaume Pinon/NurPhoto/Guillaume Pinon





Lehetetlenség a kiutasítás

Bár Németország 2015-ben tárt karokkal fogadta az illegális bevándorlókat, mára egyre inkább szabadulnának tőlük. Kormányzati információk szerint a Németországban tartózkodó külföldi állampolgárok nyilvántartásában 2018. június 30-án 689 970 olyan migránsról voltak adatok, akiknek menedékjogi kérelmét jogerősen elutasították.

Ennek ellenére mégsem tudják őket kitoloncolni, mert nem akarják elhagyni Németországot.

A hétszázezer főből álló csoport legnagyobb része török migráns (81 450 fő), utánuk jönnek az afgánok (75 643 fő), majd a koszovóiak (70 932 fő). Rajtuk kívül rengeteg az olyan iraki, szerb, macedón és bosnyák állampolgár, akik elutasított menedékkérelemmel rendelkeznek.


A kampány középpontjában

Az illegális migráció mára akkora problémává vált, hogy az minden bizonnyal a jövő évi európai parlamenti választások fő témája lesz. Eddig a tagállamok belpolitikai kérdései döntötték el a voksolás kimenetelét, ez az első eset, hogy van összeurópai téma - minderről Tóth Erik, a Századvég elemzője beszélt.

Láthatóan csökken azon pártok támogatása, amelyek nem foglalkoznak az illegális migráció kérdésével, vagy rossz választ adnak rá.

Saját mandátumbecslésük alapján az elemző "komoly néppárti dinamikát" és lejtmenetben lévő szocialista-szociáldemokrata eredményt jósolt a jövő májusi európai parlamenti választásra.


Link

























 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: bevándorláspárti, energiaforrásról, szociáldemokrata, intézkedéseinek, vezérigazgatója, migránsinváziót, környezetkímélő, szükségszerűség, spanyolországba, kilátástalanság, felségterületre, megélhetésüket, biztosíthatják, köztársaságban, középpontjában, miniszterelnök, migrációkutató, németországban, támogatásával, spanyolország, villamosítása, áramellátását, szabadulnának, görögországba, klímaváltozás, állampolgárok, folyamatokban, mérséklésében, elutasították, használatával, akkumulátoros, bevándorlókat, lehetetlenség, legfejlettebb, megduplázódik, népességszáma, friss világbanki, fekete kontinens, következő évtizedekben, tanulmány szerint, kontinens népessége, klímaváltozás várható, üzletember szerint, emberek nemcsak, erőszakos konfliktusok, gazdasági kilátástalanság, tartós szárazság, termőföld pusztulása, migránsok érkezése, szerző emlékeztet, fenti jelenségek, szubszaharai Afrika, Kovács András, Johannes Teyssen, Migrációkutató Intézet, Mahmud Turkia, Dél-Afrikai Köztársaságban, Pedro Sánchez, Európai Unióba, Guillaume Pinon, Tóth Erik,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogy lehet megtartani  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Albert Einsteinről  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  Png csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy lelki imádság  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  képre írva  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Jó éjszakát  Png fotel  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
friss világbanki, fekete kontinens, következő évtizedekben, tanulmány szerint, kontinens népessége, klímaváltozás várható, üzletember szerint, emberek nemcsak, erőszakos konfliktusok, gazdasági kilátástalanság, tartós szárazság, termőföld pusztulása, migránsok érkezése, szerző emlékeztet, fenti jelenségek, szubszaharai Afrika, folyamat lelassítása, migrációs szándék, egyik kulcs, elektromos áram, környezetkímélő megoldás, szubszaharai Afrikában, villamos energiával, olyan megújuló, megfelelő technológia, német energiacég, helyi startup, korábbi dízel, afrikai migráció, nemzetközi közvélemény, középpontjába kerül, legtöbben továbbra, kontinensen belül, nemzetközi migránsok, személyek szabad, másik afrikai, régió legfejlettebb, legnépesebb földrész, jövőben várhatóan, növekedés üteme, jelenlegi népességszáma, század végére, afrikai kontinensen, világ népességében, migrációs nyomás, földközi-tengeri útvonalon, idén Európába, erősen bevándorláspárti, tavalyi 6513-mal, tendenciákat figyelembe, migránsok egyik, illegális bevándorlókat, hétszázezer főből, olyan iraki, kampány középpontjában, illegális migráció, minden bizonnyal, tagállamok belpolitikai, voksolás kimenetelét, első eset, jövő májusi, bevándorláspárti, energiaforrásról, szociáldemokrata, intézkedéseinek, vezérigazgatója, migránsinváziót, környezetkímélő, szükségszerűség, spanyolországba, kilátástalanság, felségterületre, megélhetésüket, biztosíthatják, köztársaságban, középpontjában, miniszterelnök, migrációkutató, németországban, támogatásával, spanyolország, villamosítása, áramellátását, szabadulnának, görögországba, klímaváltozás, állampolgárok, folyamatokban, mérséklésében, elutasították, használatával, akkumulátoros, bevándorlókat, lehetetlenség, legfejlettebb, megduplázódik, népességszáma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 770
  • e Hét: 3918
  • e Hónap: 43739
  • e Év: 221614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.