Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kén nélkül nincs élet! Sok krónikus betegség hátterében a ké
  2014-07-29 10:35:11, kedd
 
   
  A kén egy olyan ásványi anyag, amely jelen van a szervezet minden sejtjében. Kulcsfontosságú szerepet játszik a máj anyagcseréjében, az ízületi porc, a keratin, a bőr és haj felépítésében. Rendkívül fontos az anyagcserében és az antioxidáns védelmi rendszerek működésében, amelyek védik az agyat az öregedéstől.

Ebben az esetben a legszerencsésebb nemzet az izlandi! Érdekesség, hogy az izlandiak körében nem ismertek azok a modern társadalmi betegségek, mint a depresszió, az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegség. Kutatók ezt a jelenséget annak a geológiai jellegzetességnek tulajdonítják, hogy a szigetország vulkáni tevékenység által alakult ki. A vulkánok által szétszort kéntartalmú hamu az, ami betakarja a talajt és teszi az ivóvizet, terményt és a húskészítményeket kénben gazdaggá.

A MODERN GAZDÁLKODÁS KIMERÍTI A TERMŐFÖLD KÉNTARTALMÁT
Mire összpontosít ma minden gazdaság? Legyen magas hozam hektáronként! Sajnos a földek így teljesen ki vannak zsigerelve, számos létfontosságú tápanyagtól megfosztva, műtrágyázva. A műtrágyára egyébként is jellemző, magas a foszfát és alacsony a kéntartalma. Ezek a felesleges, dúsított foszfátok befolyásolják a kén felszívódását.

A kéntartalmú aminosavak rendkívül fontosak a sejtszintű folyamatok karbantartásában és integritásában. Erősen befolyásolják a glutation gyártás képességet és azt, hogy a szabad gyökök semlegesítésre kerüljenek.

LEHET HOGY ÉTRENDEDBŐL HIÁNYOZNAK EZEK AZ AMINOSAVAK? VAN VALAMILYEN KRÓNIKUS BETEGSÉGED?
2 kéntartalmú aminosav létezik a földön: a cisztein és a metionin. Ezek nem tárolódnak az emberi szervezetben, táplálékkal kell bevinnünk. A glutation egyike a test legfontosabb antioxidánsainak. Csökkent glutation szintek degeneratív betegséghez, csökkent immunitáshoz és a mérgek felgyülemléséhez vezetnek.

A szervezet belső osztályozási rendszere jellemzően kíméli az agyat, mert ez a legérzékenyebb szervünk. Olyan esetekben azonban, ha a táplálékkal nagyon alacsony mennyiségben kerülnek be kéntartalmú aminosavak a szervezetbe, az agy kiüríti glutation szintjeit annak érdekében, hogy a cisztein szintet fenntartsa a szervezet. Ez csökkenti az agy antioxidáns védelmét és felgyorsítja a degeneratív folyamatokat.

A kén nagyon fontos szerepet játszik a porc-, bőr-és véredények védelmében is, glükózaminoglikán (GAG) vegyületek formálásával. Néhány ismert GAG-vegyület közé tartozik a glükózamin, heparán-szulfát és kondroitin-szulfát is. Amikor a test kéntartalma kimerült, a szervezet a régi és gyengébb GAG molekulákat az ízületekben nem tudja kicserélni. A nem megfelelő javító anyagok nélkül az ízületek, erek és bőrsejtek szenvednek és gyorsabb ütemben degenerálódnak.

A kén kritikus méregtelenítő útvonalat alkot a májban is. Ez különösen fontos a méregtelenítésben. Főleg a gyógyszerszedők számára!

kelkap

A LEGJOBB TÁPLÁLÉKALAPÚ KÉNFORRÁSOK
A legjobb növényalapú kénforrások: az allium család tagjai magas allil-szulfid és szulfoxid tartalommal. Ezek közé tartozik a vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, mogyoróhagyma és metélőhagyma. A keresztes virágú zöldség család kéntartalmú izotiocianátokkal nagyon erős rákölők is egyben! Ezek közé tartozik a brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó, retek, zsázsa, kelkáposzta.

Állati eredetű élelmiszerekben gazdag kéntartalmú aminosavak közé tartozik az organikus tojás, vadon fogott halak és szabadon legeltetett marhák húsa. Szabadon legelő tehenek nyers teje a kéntartalmú aminosavak nagyszerű forrása. Ezen tehenektől származó nem denaturált savófehérje pedig a kéntartalmú aminosavak leggazdagabb forrása.

Aki bármilyen krónikus betegségben, porcbántalmakban szenved, vagy csak egyszerűen erősebb körmöket és dúsabb hajat szeretne, annak érdemes kipróbálnia többet fogyasztania a fent említett élelmiszerekből!

FORRÁS ÉS TOVÁBBI ÉRTÉKES ÍRÁSOKÉRT LÁTOGASSON EL A NATURAHIREK.COM WEBOLDALRA!
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Címkék: legszerencsésebb, porcbántalmakban, karbantartásában, felgyülemléséhez, antioxidánsainak, kulcsfontosságú, gyógyszerszedők, élelmiszerekből, élelmiszerekben, anyagcseréjében, integritásában, legérzékenyebb, degenerálódnak, semlegesítésre, tulajdonítják, felépítésében, befolyásolják, felszívódását, anyagcserében, méregtelenítő, mogyoróhagyma, táplálékalapú, cukorbetegség, létfontosságú, szívbetegség, szigetország, fogyasztania, folyamatokat, mennyiségben, osztályozási, immunitáshoz, legfontosabb, hektáronként, összpontosít, metélőhagyma, felgyorsítja, olyan ásványi, szervezet minden, ízületi porc, antioxidáns védelmi, legszerencsésebb nemzet, izlandiak körében, modern társadalmi, jelenséget annak, geológiai jellegzetességnek, szigetország vulkáni, vulkánok által, húskészítményeket kénben, műtrágyára egyébként, kéntartalmú aminosavak, sejtszintű folyamatok, glutation gyártás, MODERN GAZDÁLKODÁS KIMERÍTI TERMŐFÖLD KÉNTARTALMÁT, LEHET HOGY ÉTRENDEDBŐL HIÁNYOZNAK EZEK AZ AMINOSAVAK, VALAMILYEN KRÓNIKUS BETEGSÉGED, LEGJOBB TÁPLÁLÉKALAPÚ KÉNFORRÁSOK, FORRÁS ÉS TOVÁBBI ÉRTÉKES ÍRÁSOKÉRT LÁTOGASSON EL NATURAHIREK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Óraállítás  Minden kedves látogatómnak sze...  Most - segíts meg Mária ,  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Alvó kutya  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kutya  Képes idézet !  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Mi van, ha?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mire jók ?  Nem azt látja  Boldogság  Táplálékok a máj egészségének ...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Rács mögé  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Amikor még kicsi voltál...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti képek  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Alvó kutya  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Boldog virágvasárnapot minden...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  képre írva  Kövesd a vezetőt  Sonka vásár  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Esti kép  Paul David Tripp Március 26  Aki belekortyol  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Húsvéti üdvözlet !  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Várnai Zseni - Éveim 
Bejegyzés Címkék
olyan ásványi, szervezet minden, ízületi porc, antioxidáns védelmi, legszerencsésebb nemzet, izlandiak körében, modern társadalmi, jelenséget annak, geológiai jellegzetességnek, szigetország vulkáni, vulkánok által, húskészítményeket kénben, műtrágyára egyébként, kéntartalmú aminosavak, sejtszintű folyamatok, glutation gyártás, szabad gyökök, emberi szervezetben, glutation egyike, test legfontosabb, mérgek felgyülemléséhez, szervezet belső, legérzékenyebb szervünk, táplálékkal nagyon, cisztein szintet, degeneratív folyamatokat, test kéntartalma, gyógyszerszedők számára, legjobb növényalapú, allium család, keresztes virágú, organikus tojás, fent említett, legszerencsésebb, porcbántalmakban, karbantartásában, felgyülemléséhez, antioxidánsainak, kulcsfontosságú, gyógyszerszedők, élelmiszerekből, élelmiszerekben, anyagcseréjében, integritásában, legérzékenyebb, degenerálódnak, semlegesítésre, tulajdonítják, felépítésében, befolyásolják, felszívódását, anyagcserében, méregtelenítő, mogyoróhagyma, táplálékalapú, cukorbetegség, létfontosságú, szívbetegség, szigetország, fogyasztania, folyamatokat, mennyiségben, osztályozási, immunitáshoz, legfontosabb, hektáronként, összpontosít, metélőhagyma, felgyorsítja, kéntartalmát, formálásával, szervezetben, leggazdagabb, kipróbálnia, kéntartalmú, kéntartalma, degeneratív, étrendedből, kelkáposzta, molekulákat, antioxidáns, működésében, tevékenység, legeltetett, ízületekben, gazdálkodás, naturahirek, betegséghez, műtrágyázva, szervezetbe, táplálékkal, savófehérje, tápanyagtól, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 225
  • e Hét: 1211
  • e Hónap: 12598
  • e Év: 50346
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.