Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bűnbánat
  2014-08-03 14:26:49, vasárnap
 
   
  Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek húrja 6. rész

Udvariatlanság lett volna vacsora után azonnal felállni, pedig magányra vágyott a történtek után. Hédi beszámolóját végig hallgatta az egykori bálról, ahol bálkirálynőnek választották. Amint eltűntek az asztalokról a tányérok nyílt az ajtó, belépett rajta a főnökasszony oldalán csinos, sportos fiatalember lépkedett. Az első pillanatban felismerte benne a reggeli papot. Az asztalok közt araszolva haladtak egyre beljebb, itt-ott megálltak egy mosolyra vagy néhány szóra. Nem értette mi oka lehet, hogy rajta kívül senki nem botránkozik meg a páron. Amint a közelükbe értek az öregúr felállt és eléjük sietett. Beléjük karolt jobbról, balról és az asztalhoz vezette őket.
- Ilonka, bemutatom Balázst, az unokámat, Őt még nem ismeri. Jó együtt látni a testvéreket, -mosolygott a boldog nagyapa büszkeségével bajusza alatt.
Alig hallható hangon, kipirultan motyogva bemutatkozott. Az igazság nagyon fejbe kólintotta. Lelke vad háborgásba kezdett, amiért elhamarkodottan ítélkezett valaki felett. Mélyről feltörő sóhaj hagyta el mellkasát, magával sodorva a megcsonkolt tekintélyét. Fellélegzett. A fiatalok helyet foglaltak közöttük elég sokáig beszélgettek. Ilonkában újra felcsillant a remény még is csak jó helyre érkezett. Amint lakosztályába visszatért első dolgaként bocsánatot kért az Úrtól! Alig várta, hogy lemossa lelkéről az igazságtalanság szennyét. Sokáig ült a zuhany alatt, abban bízva, hogy őszinte bűnbánatára feloldozást nyer. Lefekvés után a szokottnál is hosszabban imádkozott, befejezésként megköszönte az elmúlt napot és reménykedve várta a másnapot.
Az éjszaka asszonya fekete fátylát fellibbentette, mielőtt a színes álomvilágba vezette. Fiatal lányként sétált a budai Vár keskeny utcájában. A nyári szellő lágyan beletúrt kese hajába leheletfinom muszlin ruháját vézna testéhez tapasztotta. Az egyik kisvendéglőhöz érve rekedt hangú zongorista dala szűrődött ki. A bejáratnál orrát megcsapta a pince dohos szaga és a sült csülök kevert illata. Gyomra korogni kezdett az éhségtől. Az ajtóra kihelyezett árlapra meredve a pénzét kezdte számolni. Örömmel állapította meg egy vacsorára még futja. Belépett az ajtón a gomolygó cigaretta füstje ködfelhőként takarta el szeme elől a termet. Az árnyakból sejteni lehetett minden asztalnál ültek, sehol egy üres hely hol helyet foglalhatna. Lassan lépkedett lefelé a lépcsőn a vendégek rá sem hederítettek észre sem vették, elmentek mellette levegőnek nézték, mintha egy láthatatlan lény lenne. Elindult a toalett irányába annak reményében ott talál majd egy tükröt, amiben megnézi láthatatlanságának okát. Nem tévedett a tükör a mosdó felett lógott. Amint belenézett, igen csak meglepődött, hófehér hajú, csillogó szemű öregasszony tekintet vissza rá, kinek arcára mély nevető ráncbarázdát szántottak az évek. Egy darabig nézte a nénét, majd elfordult tőle. Az álomkapu ezzel bezárult.
Ébredés után többre nem emlékezett. Elgondolkodott, mit jelenthet számára a röpke álom. Nem szívelte az álmoskönyveket soha nem fejtették meg előtte a rejtélyt. Fiatal korában évekig álomnaplót vezetett, az igen, abból lehetett építkezni, nagyszerű pillért képezett későbbi álombéli várához. Elemezni kezdte a képeket az összegyűjtött tapasztalatai alapján. A vár valószínűleg sziklából épült a régmúltban ez számára biztonságot jelenti a zene gyógyír a léleknek. A ködszerű homály némi bizonytalanságot és félelmet takar. A tükör, szembe kell nézni önmagunkkal. Itt egy pillanatra megállt. Ez vonatkozhat akár az elmúlt kínos napra is, amikor azonnal ítéletet mondott egy félreérthető helyzetből. Milyen gyakran megtesszük ezt életünk során? - dorgálta meg magát. Hány embert bántunk meg taszítunk el magunktól, közösítünk ki, meg sem kérdezzük, miért történik valami úgy, ahogy mi látjuk. Az előrehaladott kor hosszú életet jelez. A mélyülő nevető ráncok vidám, kiegyensúlyozott öregkort sugallnak. Na de mit kezdjen a csülökkel és az éhséggel? Hiába törte a kobakját semmi okos nem jutott eszébe. Ezen kívül már csak a láthatatlanság és a szellemkép maradt. Ebben volt gyakorlata, mivel gyakran álmodott hasonlót. Ez az üzenet számára világos: maradjon a háttérben és éljen csendben, alázattal, úgy mindenhova eljuthat észrevétlenül. No, akkor evvel nagyjából megvolnánk - zárta le álomfejtésének sorát.
A kiadós reggeli alatt éjszakai megvilágosító álmát megosztotta barátaival, akik cserében megajándékozták saját álmaik történetével. Álomfejtésre nem vállalkozott, mert szent meggyőződése, hogy mindenki saját álmának a megfejtője. Délelőtt ellátogatott az edzőterembe. Néhányan bicikliztek, ketten hegyet másztak a nehezített fokra állított lépegetőn. Csak a két futópad árválkodott. A teremben fiatal férfi köszöntötte és miután bemutatkozott, egy rövid állapotfelmérést végeztek. Kórelőzményről mozgási szokásairól, cselekvési kedvéről egy nyomtatványt töltöttek ki, amit egy teszttel zártak. A kiértékelést követően a futópadra és a kerékpárra is alkalmasnak találta fizikai állapotát az edző. Gyógytornászként plusz heti két gerinctornát javasolt. Azon nyomban beállította a padon a sebességet, s már is száguldhatott. Futás közben izmai megfeszültek, szíve egyre hevesebben dobogott, és mire a gép lassulni kezdett, kellemesen el is fáradt. Hazaérve a kiadós zuhany után elterült az ágyon, a bekapcsolt pánsíp zenére pillái elnehezedtek, elbóbiskolt csak az ebédre hívó gong ébresztette fel. Lábszárába belehasított a fájdalom, de nem foglalkozott vele pár nap és elmúlik ez is. Bekapott két szem szőlőcukrot az jót tesz az izmoknak. Az ebédnél gulyáslevest választott, túrós batyuval. Ha így halad, gyakori vendége lesz az edzőteremnek, amennyiben súlyát és ruhatárát meg szeretné tartani. Az asztalt körülülve sokáig ejtőztek a kiadós ebéd után. A csendes pihenő óráit lakosztályában töltötte, rajzlap fölé hajolva számolt, tervezett melyik bútor hova fog kerülni. Olyan sűrű lett a programja, hogy a laptopját is elfelejtette bekapcsolni.

folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyógytornászként, állapotfelmérést, kiegyensúlyozott, bizonytalanságot, elhamarkodottan, igazságtalanság, megajándékozták, álmoskönyveket, láthatatlanság, elgondolkodott, álomfejtésének, kórelőzményről, lakosztályában, udvariatlanság, bálkirálynőnek, kisvendéglőhöz, fellibbentette, büszkeségével, bemutatkozott, száguldhatott, előrehaladott, tapasztalatai, összegyűjtött, befejezésként, lakosztályába, észrevétlenül, megvilágosító, valószínűleg, kiértékelést, hederítettek, ködfelhőként, gerinctornát, edzőteremnek, elnehezedtek, ráncbarázdát, megfeszültek, lélek húrja, történtek után, egykori bálról, tányérok nyílt, főnökasszony oldalán, első pillanatban, reggeli papot, asztalok közt, mosolyra vagy, közelükbe értek, öregúr felállt, asztalhoz vezette, boldog nagyapa, igazság nagyon, megcsonkolt tekintélyét, fiatalok helyet, Lélek Sándorné Ekpafat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden harmadik...  Nem méltó hozzád  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Németh László tollából  Minden harmadik...  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Png rózsa csokor  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Esti kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Adakozás  Julian Brass gondolata  Éretlen vers  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Mai harmónia kártyám  Akarat  Lóhere  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Adakozás  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Elköszönt  Reggel van  Facebookon kaptam  Idő  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Idő  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  Png rózsa csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
lélek húrja, történtek után, egykori bálról, tányérok nyílt, főnökasszony oldalán, első pillanatban, reggeli papot, asztalok közt, mosolyra vagy, közelükbe értek, öregúr felállt, asztalhoz vezette, boldog nagyapa, igazság nagyon, megcsonkolt tekintélyét, fiatalok helyet, igazságtalanság szennyét, zuhany alatt, elmúlt napot, éjszaka asszonya, színes álomvilágba, nyári szellő, egyik kisvendéglőhöz, bejáratnál orrát, pince dohos, sült csülök, ajtóra kihelyezett, pénzét kezdte, gomolygó cigaretta, árnyakból sejteni, üres hely, láthatatlan lény, toalett irányába, mosdó felett, darabig nézte, álomkapu ezzel, röpke álom, álmoskönyveket soha, összegyűjtött tapasztalatai, zene gyógyír, ködszerű homály, pillanatra megállt, elmúlt kínos, félreérthető helyzetből, mélyülő nevető, kobakját semmi, szellemkép maradt, üzenet számára, kiadós reggeli, nehezített fokra, teremben fiatal, rövid állapotfelmérést, nyomtatványt töltöttek, teszttel zártak, kiértékelést követően, kiadós zuhany, bekapcsolt pánsíp, ebédre hívó, ebédnél gulyáslevest, asztalt körülülve, kiadós ebéd, csendes pihenő, gyógytornászként, állapotfelmérést, kiegyensúlyozott, bizonytalanságot, elhamarkodottan, igazságtalanság, megajándékozták, álmoskönyveket, láthatatlanság, elgondolkodott, álomfejtésének, kórelőzményről, lakosztályában, udvariatlanság, bálkirálynőnek, kisvendéglőhöz, fellibbentette, büszkeségével, bemutatkozott, száguldhatott, előrehaladott, tapasztalatai, összegyűjtött, befejezésként, lakosztályába, észrevétlenül, megvilágosító, valószínűleg, kiértékelést, hederítettek, ködfelhőként, gerinctornát, edzőteremnek, elnehezedtek, ráncbarázdát, megfeszültek, félreérthető, ellátogatott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 289
  • e Hét: 727
  • e Hónap: 7099
  • e Év: 57890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.