Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szülő 1 és szülő 2, vagyis a megvalósult francia rémálom
  2019-02-17 21:30:34, vasárnap
 
 






SZÜLŐ 1 ÉS SZÜLŐ 2, VAGYiS A MEGVALÓSULT FRANCIA RÉMÁLOM


Csütörtökön egy egészen megdöbbentő hír látott napvilágot. Honnan máshonnan, mint a derék franciák országából. Emmanuel Macron elnök úr egyik kiváló képességekkel rendelkező, ám eleddig méltán ismeretlen képviselője, bizonyos Valérie Petit a francia nemzetgyűlés elé terjesztett egy olyan törvényjavaslatot, amelynek értelmében az iskolákban tilos lesz majd apának és anyának hívni az apákat és az anyákat. A Macronhoz hű többség a törvényt zokszó nélkül, villámgyorsan megszavazta, így mostantól a francia iskolákban az anyát szülő 1-nek, az apát pedig szülő 2-nek szabad csak hívni. Az anya és apa kifejezéseket törlik a osztálynaplókból is.

Mert ez így elfogadó, így toleráns és így haladó. És mert így nem fogják megbántani azokat a homo- vagy transzszexuális párokat, akik valamilyen módon gyerekhez vagy gyerekekhez jutottak. És ez nem vicc. A vicc az, hogy a mi drága független-objektív, haladó-liberális, nagyon szabad sajtónk egy árva sort sem írt a legalábbis furcsa, de inkább felháborító esetről. Mert csak. Ami egyébként a legkevésbé sem meglepő, hiszen bizonyos esetekben ez náluk a szokásos ügymenet részét szokta képezni. Napi rutin. A haladó-liberális sajtómunkás elolvassa a narratívájába illeszthetetlen, számára kedvezőtlen hírt, majd elhallgat.

Megnémul, megsüketül, lebénul. Újságírásra alkalmatlanná válik.

Talán majdnem mindenki emlékszik arra, hogyan hallgattak tiszta erőből, mikor Juhász Péter és Havas Henrik urak #metoo-gyanús ügyeiről kellett volna írniuk. Vagy mikor kiderült, hogy mind a szorgos németektől, mind a bohém franciáktól tömegével menekülnek azok a zsidó származású állampolgárok, akiket valamilyen furcsa okból kényelmetlenül érint, ha bizonyos, a Közel-Keletről egészen a két nyugati országig menekülő muzulmán migránsok megköpködik vagy megverik őket, esetleg rájuk gyújtják lakásaikat. No de térjünk vissza a korszakos nyelvújítókhoz!

Aki esetleg úgy okoskodna, hogy Franciaországot az elmúlt években eget és földet rengető változások rázták meg, például ugrásszerűen megnövekedett a gyermekeiket homoszexuális párkapcsolatban nevelők száma, esetleg minden második anya - pardon, szülő 1 - az elmúlt években világosodott meg abban a tekintetben, hogy igazából női testbe született férfi vagy férfitestbe született nő, vagy tudom is én, aranyhaltestbe született rozsomák, majd ezen áldatlan állapotokon egy gyors lefolyású, az állam által támogatott nemváltó műtéttel segített, és emiatt vált elengedhetetlenül szükségessé a fenti intézkedések bevezetése, nos az nem is tévedhetett volna nagyobbat. Ugyanis szó sincs ilyesmiről! A Le Parisien című francia napilap értesülései szerint ugyanis Franciaországban a heteroszexuális párok aránya 96 százalék.

Marad tehát négyszázaléknyi LMBTQ-kisebbség, no de közülük is nagyon kevesen jutnak el odáig, hogy gyereket fogadjanak örökbe maguknak, majd még ennél is tovább csökken azoknak a száma, akik egészen az iskolai beiratkozásig együtt maradnak, és békés együttélésben és -értésben nevelik csemetéiket. Erre vonatkozóan szinte lehetetlen megbízható számokat találni, de majdnem biztos, hogy a lakossághoz képest 1 és 0,5 százalék közé lőhetjük be azokat, akik esetében tényleg indokolatlanul beszélünk apaságról és anyaságról. Akik szülő 1-ek meg szülő 2-k. Akiket elmondhatatlanul bánt, frusztrál és kétségbe ejt ezeknek az ósdi, idejétmúlt és meghaladott szavaknak az emlegetése.

Bár egyes tudósok még kutatják, hogy például a ,,szülés" szó mennyivel haladóbb és toleránsabb, mint az apa meg az anya, ha és amennyiben olyan személyekről beszélünk, akik ha megfeszülnének, sem tudnának szülni. Emiatt a szabad szemmel láthatatlan kisebbségi csoport miatt a szótárakból száműzni kell a legszebb és legszentebb szavakat, és ahogy mostanában zajlanak a dolgok, a ,,halott, fehér férfiak" alkotásainak tekintetében szinte bizonyosan az irodalomból is. Mindegy. Illetve, dehogy mindegy. Inkább agyrém, de ez van. Öröm az ürömben, hogy az egész nem itt zajlik, a mi drága Magyarországunkon, hanem a hétvégenként rendszeresen lángba boruló Franciaországban. Az úgynevezett fejlett Nyugaton.

Édes hazánk azonban a liberálisok legnagyobb bánatára még nem lépett a haladás fényes sugárútjára, így írásomat mindenféle retorzió nélkül zárhatom József Attila gyönyörű sorai­val. Tehetünk azért, hogy például ezt a verset is továbbra is leírhassuk, elszavalhassuk? Tehetünk! Ha az előttünk álló európai parlamenti választásokon a kollektív elmebajt támogatók helyett a normalitást oltalmazókra szavazunk.

Akkor nem úgy fog kezdődni József Attila verse, hogy Édes szülő 1-em, egyetlen, drága. Hanem így: Édesanyám, egyetlen, drága, / te szűzesség kinyilt virága / önnön fájdalmad boldogsága. / Istent alkotok (szivem szenved) / hogy élhess, hogy teremtsen mennyet, / hogy jó legyek s utánad menjek!



















 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: osztálynaplókból, elmondhatatlanul, franciaországban, párkapcsolatban, heteroszexuális, négyszázaléknyi, franciaországot, illeszthetetlen, transzszexuális, indokolatlanul, elszavalhassuk, megfeszülnének, nyelvújítókhoz, aranyhaltestbe, kényelmetlenül, villámgyorsan, együttélésben, megnövekedett, beiratkozásig, állampolgárok, képességekkel, választásokon, kifejezéseket, alkalmatlanná, homoszexuális, narratívájába, oltalmazókra, alkotásainak, világosodott, tekintetében, hétvégenként, intézkedések, személyekről, ugrásszerűen, rendszeresen, gyermekeiket, egészen megdöbbentő, derék franciák, francia nemzetgyűlés, olyan törvényjavaslatot, iskolákban tilos, törvényt zokszó, francia iskolákban, anyát szülő, apát pedig, homo- vagy, árva sort, legalábbis furcsa, szokásos ügymenet, haladó-liberális sajtómunkás, narratívájába illeszthetetlen, szorgos németektől, VAGYiS MEGVALÓSULT FRANCIA RÉMÁLOM, Emmanuel Macron, Valérie Petit, Juhász Péter, Havas Henrik, József Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hogy lehet megtartani  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Png ház  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy bizonyos határt  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Adakozás  Sose bánj semmit  Png virág  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A sors  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akik bántanak téged  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  képre írva  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Próbálj meg ...  Tavaszi kép  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  A kételkedés kezelése  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Őrizkednünk kell...  A másik dolog,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Png kislány  Neked tudnod kell  Hogy lehet megtartani  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Popper Péter szavai  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png ház  Tavaszi kép  Elköszönt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A sors  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Akarat  Png kutya  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nevem  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
egészen megdöbbentő, derék franciák, francia nemzetgyűlés, olyan törvényjavaslatot, iskolákban tilos, törvényt zokszó, francia iskolákban, anyát szülő, apát pedig, homo- vagy, árva sort, legalábbis furcsa, szokásos ügymenet, haladó-liberális sajtómunkás, narratívájába illeszthetetlen, szorgos németektől, bohém franciáktól, zsidó származású, korszakos nyelvújítókhoz, elmúlt években, gyermekeiket homoszexuális, gyors lefolyású, állam által, fenti intézkedések, heteroszexuális párok, iskolai beiratkozásig, lakossághoz képest, szabad szemmel, szótárakból száműzni, hétvégenként rendszeresen, úgynevezett fejlett, liberálisok legnagyobb, haladás fényes, előttünk álló, kollektív elmebajt, normalitást oltalmazókra, osztálynaplókból, elmondhatatlanul, franciaországban, párkapcsolatban, heteroszexuális, négyszázaléknyi, franciaországot, illeszthetetlen, transzszexuális, indokolatlanul, elszavalhassuk, megfeszülnének, nyelvújítókhoz, aranyhaltestbe, kényelmetlenül, villámgyorsan, együttélésben, megnövekedett, beiratkozásig, állampolgárok, képességekkel, választásokon, kifejezéseket, alkalmatlanná, homoszexuális, narratívájába, oltalmazókra, alkotásainak, világosodott, tekintetében, hétvégenként, intézkedések, személyekről, ugrásszerűen, rendszeresen, gyermekeiket, nemzetgyűlés, újságírásra, gyerekekhez, megszavazta, felháborító, sajtómunkás, franciáktól, kedvezőtlen, megköpködik, értesülései, irodalomból, legszentebb, szótárakból, úgynevezett, liberálisok, normalitást, sugárútjára, láthatatlan, toleránsabb, tévedhetett, szükségessé, férfitestbe, csemetéiket, vonatkozóan, meghaladott, lakossághoz, tekintetben, állapotokon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 3795
  • e Hónap: 43616
  • e Év: 221491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.