Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyarok története: Atilla, a szakrális király valódi por
  2019-03-02 21:00:36, szombat
 
 ATILLA, A SZAKRÁLIS KIRÁLY VALÓDI PORTRÉJA


Attila, gyakran Atilla, ritkábban Atli, Etzel, Etel, Etele (Kaukázus?, 410 körül - Tiszántúl?, 453 márciusa) az európai hunok leghíresebb nagykirálya. Időszámításunk szerint 410 körül született Mundzuk (a magyar mondákban Bendegúz) fiaként.

Attila kora egyik leghatalmasabb nomád birodalmát uralta 434-től, befolyása Közép-Európától a Kaszpi-tengerig, a Közép Ázsiai sztyeppéktől a mai Németországig, a Fekete tengertől a Balti-tengerig terjedt.
A történettudomány elfogultságain, a szándékosan meghamisított, démonizált hun vezér képén és az egyéni értelmezéseken túl létezik Atilla király valódi mivolta. Vegyük számba a fellelhető valamennyi történelmi és spirituális kútfőt, miközben a megismerés őszinte szándéka vezérel bennünket!Arra most külön nem térek ki, hogy szerintem miért írják át rendszeresen, teljesen elfogultan a történelmet az aktuális hatalmak. Erre mindenkinek egyénileg kell rájönnie.


Buda és Atilla. Kép forrása: Islanews

A történelem valóban egy színpad, amelyet nézve egy képzelt világba csöppenünk. Atilla akkoriban lépett az európai történelem színpadára, amikor a Római Birodalom megérett a leváltásra. Ez a hanyatlás korszaka volt, s Atilla mint végrehajtó, mint a Sors küldötte nyilvánvalóan szerepet játszott ebben. Ebből az következik, hogy Atillát nem mindenki szerette, sőt kijelenthetjük, hogy egyesek kifejezetten gyűlölték. Olyannyira így volt ez, hogy Atillát a testvérgyilkosság vádjával illették.

(Ezzel szemben, amíg Buda élt, Atilla megosztotta vele hatalmát.)

A germán mondák sokkal árnyaltabb leírást adnak Atilláról. Ekképpen Etzel a Nibelung-énekben, valamint Atli a Völsunga Sagában és az Edda-énekekben nemes és nagylelkű szövetségesként kerül bemutatásra.

A hunok viszont istenítették és tisztelték a bölcs Atillát, mivel a szent királyuknak tartották, akinek olyan társadalmat sikerült felépítenie, ahol rend, jólét uralkodott és nem elsősorban az ő személye. Természetesen az ő karizmatikus erejére szükség volt mindezek fenntartásához, de Atilla nem önmagát tolta előtérbe, hanem egy eszmét, egy küldetést képviselt. Ezért létezik a mitikus Atilla-alak. A nép ajkán keletkezett igaz szó túlélte az évszázadokat, s idővel bekerült néhány krónikába is, melyek ellentmondani látszanak más korabeli dokumentumoknak. Például Jordanes történetíró állításainak, aki soha nem találkozott Atillával, mivel halála után született.


Attila

Atilláról az a torzított kép él ma sokakban, hogy ő volt ,,Isten ostora", aki büntetni érkezett. De aki ezt helyesen értelmezi, tudja, hogy nem az ostort kell barbársággal vádolni, ha lesújt, miként nem az ostorozót, aki lesújt, s nem Istent, aki küldi. Ehelyett önmagunkba kéne nézni, akiben az ostorozás oka és miértje található, szerintem.

Az isteni igazságszolgáltatás letéteményese volt Atilla, s nem egy barbár horda zsarnok vezére. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy a védtelen Rómát sem dúlta fel, amikor pedig a lehetőség felkínálta magát. Atilla nem használta ki a győzelmét, azaz meg tudott állni. Eleve Rómáig sem véletlenül ment el: hadjáratainak oka valószínűleg az önmagából kifordított keresztény egyház irányította Róma válsága volt. De erre a kérdésre még visszatérünk.

Sajnálatos tény, de egyes történészi körökben szokás mellőzni és kigúnyolni például Priszkosz rétor állításait, holott ha valaki, akkor ő a görög követség tagjaként első kézből kapja az információkat. Priszkosz (Priscus) II. Theodosius 448-ban a hunokhoz küldött, Maximosz által vezetett küldöttségnek volt a tagja. Ő árulja el azt is, hogy kik a hunok és milyen nyelven beszélnek. Antonio Bonfini szerint is a hunok szkíták voltak.

Tőle tudjuk például, hogy a hunok szkíták, miként nyelvük is szkíta - ez az a mondat, amivel sok történész a nem korabeli szerzőkre hivatkozva szembeszáll. De ugyanez a helyzet a hun-magyar, sőt a hun-avar-magyar viszonyokkal kapcsolatban, amelyek szintén elfogadhatatlanok a mai történészet egy részének szemében.

Mielőtt a hazabeszélés és az elfogultság vádja felmerülne, jegyezzük meg, hogy számos külföldi forrás a magyar királyt a hunok királyának tartja. Például: Henrik német császár Hunnorum ellen vezette a seregét, 1113-ban II. Bélát rex Hunnorumnak hívták. De bárki utánanézhet és találhat hasonló dokumentumokat.


Atilla palotája. Priszkosz rétor bizánci követ leírása és régészeti kutatások alapján. Háyde Tibor építész tervezte eredeti helyére, Tápiószentmártonba

A bizánci történetíró leírásából kiderült, mennyire csodálta Atillát alázatossága és egyszerűsége miatt. Atilláról a szem- és fültanútól megtudhatjuk, hogy mértéktartó életet élt. Atilla serlege fából készült, míg vendégeinek kupái ezüstből és aranyból. Ruhája egyszerű volt és tiszta. Öltözete puritán volt, nélkülözte a kirívó nemesfémdíszítést.

Ami az életszínvonalat és a hunok barátságosságát illeti, Priszkosz beszámol a találkozásáról egy keletrómai fogollyal, aki már annyira hozzászokott a hunok életéhez, hogy egyáltalán nem kívánt hazatérni régi hazájába.

Visszatérve a hun vezérre, Atilla mindig is tisztában volt abbéli küldetésével, hogy az Isteni Akaratot szolgálja. Atilla rendelkezett olyan természetfeletti képességekkel, amelyek révén rendszeresen informálódhatott az Isteni Akaratról. Ne felejtsük el, hogy Atilla táltosi kvalitásokkal bírt, amelyek képessé tették őt a szakrális küldetésére. Mi volt ez a küldetés?

A magyar küldetéstudat lényege a magyarság Istennel kialakított kapcsolata: a magyarság úgy tűnik fel, mint az Égi Igazság végrehajtója. Ez egy különleges szolgálat, amelynek a legnagyobb terhe a mindenkori szakrális fejedelemre/királyra hárul, de az egész nép osztozik a nagy küldetésben. E hagyomány szerint Róma előtt maga Isten nyilatkoztatja ki akaratát küldöttein keresztül Atillának, aki meghajlik szándéka előtt és visszavonul.

Más források a pápa nagyszerű égi támogatottságának tudják be, hogy Atilla meghátrált. Ezek a beszámolók leírják, hogy a hun vezér egy kardot forgató, lebegő emberalakot pillantott meg, aki kvázi megfenyegette a hun vezért. Ezt veszik át a későbbi krónikák. Kivétel ez alól a Varsói Krónika, amely szerint előző éjszaka álmában jelenik meg egy Angyal Atillának és Krisztus nevében utasítja a visszavonulásra, s jutalmul megígéri, hogy eljön majd az idő, amikor egyik utóda örökké tartó koronát nyer ajándékba.

Micsoda ellentmondás áll fenn a gyűlöletes, félelem ittas nyugati és a tradicionális-szakrális vélemények és életlátások között!

Nos, ha tárgyilagosak vagyunk, akkor látjuk, hogy Atilla képviseli a keresztény értékeket mind a birodalmi politikájában, mind a külpolitikájában. Sem Bizánc, sem Róma vezetői nem keresztények a szónak a valódi értelmében. Nézzük meg, mit meg nem tesznek a hatalomért, milyen laza erkölcsűek és kapzsik. Nem így Atilla, aki nem csak vallásában (napkeresztény, szkíta keresztény), hanem tetteiben is gyakorolja az alázatot az isteni akarat előtt és feleslegesen nem ont vért.

Atilla az ősi szkíta-hun hagyaték és szakrális hagyomány őrzője volt, ezen kívül beavatott és király, akinek a munkássága nem ér véget a halálával. Az ősi magyarság mindig is hitt Atilla visszatérésében és halhatatlanságában.

Atilla portréját tehát lehetetlen valósághűen megrajzolni, ha életének egyik legjelesebb pillanatát és tettét nem értékeljük helyesen. Atilla nem meghátrált egy ember (pápa) előtt, hanem alázatosan meghajolt az isteni akarat előtt és elvonult Róma falai alól.

Atilla tette lehetne akár a jelennek szóló üzenet is: egy hatalmas, erős személyiség, aki nem él vissza helyzetével, a sors adta előnyeivel, nem rabol ki másokat, hanem teljesíti a feladatát.

Újabb érdekes kérdés, hogy Atillának megvolt az avatottsága ahhoz, hogy felfogja, megértse és teljesítse az Ég kérését.


Attila2

Ezek után nem kérdés sem Atilla kiválasztottsága, sem a magyarság feladata a történelemben, amelyet nem szavakban, hanem tettekben mérnek.Ez adjon erőt mindenkoron nekünk!

Címlap fotó forrása:Reiki

Száraz György
magyarno.com


Link
Attila hun király

LinkAttila hun király

LinkAttila halála és temetése - Jordanes krónikája nyomán

LinkBóna István: Hunok - gepidák - langobardok

LinkVilágörökség lesz a hunok fővárosa? - Kínában a magyarokat tartják az utódoknak

Link"Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Megszólalt az indiai történész a magyarokról és Atilláról

LinkGyönyörű összeállítás Magyarországról
Az összeállítást kínaiak készítették!

Hungarian National Image Film for Bank of China Hungary - Magyar nyelvű fordítással

LinkKik voltak a hunok


 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: történettudomány, kiválasztottsága, természetfeletti, külpolitikájában, informálódhatott, dokumentumoknak, magyarországról, szövetségesként, barátságosságát, visszavonulásra, visszatérésében, életszínvonalat, időszámításunk, dokumentumokat, leghatalmasabb, nyilatkoztatja, találkozásáról, kijelenthetjük, fenntartásához, elfogultságain, értelmezéseken, németországig, információkat, küldöttségnek, tárgyilagosak, történelemben, ellentmondani, képességekkel, természetesen, politikájában, kvalitásokkal, nyilvánvalóan, letéteményese, napkeresztény, megfenyegette, tradicionális, európai hunok, magyar mondákban, történettudomány elfogultságain, szándékosan meghamisított, egyéni értelmezéseken, fellelhető valamennyi, megismerés őszinte, aktuális hatalmak, történelem valóban, képzelt világba, európai történelem, hanyatlás korszaka, testvérgyilkosság vádjával, germán mondák, hunok viszont, bölcs Atillát, SZAKRÁLIS KIRÁLY VALÓDI PORTRÉJA, Közép Ázsiai, Római Birodalom, Ekképpen Etzel, Völsunga Sagában, Például Jordanes, Eleve Rómáig, Antonio Bonfini, Háyde Tibor, Isteni Akaratot, Isteni Akaratról, Varsói Krónika, Angyal Atillának, Száraz György, Bóna István, Hungarian National Image Film, China Hungary,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
még több kérdés
Blog Címkék
A természet szépsége......  Spurgeon - November 26  Óratáncosok gif  Menyecske ruha.......  A kálium gazdag forrásai  Facebookon kaptam  Oprae: Advent idején  Esti képek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ez igen  WOW gif  Jó éjszakát  Az emésztőrendszeri zavarok ti...  Facebookon kaptam  Üdvözlet Szegedről !.......  Advent1  Szomorú egy világ,  Facebookon kaptam  Csillagos kép gif  Menyecske ruha.......  Őszi kép  Kellemes napot kívánok!  Spurgeon - November 26  Köszönöm Istennek ,  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét ! ......  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hol van a hiányzó óra ?  Pálmafák a tóparton gif  Thaiföld.......  Szép mai napot !........  Facebookon kaptam  Esti képek  Kellemes napot kívánok!  WOW gif  Lukátsi Vilma – Ha szemb...  Nahát gif  Csillagos kép gif  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Lukátsi Vilma – Ha szemb...  Megtelik a csodálatossal  Naplemente  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Menyecske ruha.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Oh gif  Szabadi Lívia: A várakozás ide...  Menyecske ruha.......  Facebookon kaptam  Vízparton gif  A legjobb vitamin a bőr számár...  Nagyon szép.......  Az átlagpolgár  Egy ölelés......  Áldott advent 1.vasárnapját  Vízparton gif  Kellemes napot kívánok!  Menyecske ruha.......  Aranyosi Ervin: Fényképezlek  Esti képek  WOW gif  Kellemes napot kívánok!  Szép álmokat! ......  Remény  Mai harmónia kártyám  A természet szépsége......  Elérkezett az idei év első adv...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  gondolatok...  Megelevenedik sok régi emlék, ...  Ez igen  Facebookon kaptam  Üdvözlet Szegedről !.......  Advent  Madárvilág........  Facebookon kaptam  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Facebookon kaptam  Szép mai napot !........  Advent van  Pálmafák a tóparton gif  ADVENT Ahogy a gyertyákat négy...  ADVENT Ahogy a gyertyákat négy...  Szép estét ! ......  Őszi kép  Facebookon kaptam  Szép hétvégét ! ......  Lelked...  Boccaccio szelet  Csillagos könyv.gif  Advent1  Vízparton gif  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
európai hunok, magyar mondákban, történettudomány elfogultságain, szándékosan meghamisított, egyéni értelmezéseken, fellelhető valamennyi, megismerés őszinte, aktuális hatalmak, történelem valóban, képzelt világba, európai történelem, hanyatlás korszaka, testvérgyilkosság vádjával, germán mondák, hunok viszont, bölcs Atillát, szent királyuknak, küldetést képviselt, mitikus Atilla-alak, ostort kell, barbár horda, védtelen Rómát, lehetőség felkínálta, önmagából kifordított, görög követség, hunokhoz küldött, hunok szkíták, hun-avar-magyar viszonyokkal, részének szemében, elfogultság vádja, magyar királyt, hunok királyának, bizánci történetíró, kirívó nemesfémdíszítést, hunok barátságosságát, keletrómai fogollyal, hunok életéhez, szakrális küldetésére, magyar küldetéstudat, magyarság Istennel, különleges szolgálat, legnagyobb terhe, mindenkori szakrális, nagy küldetésben, pápa nagyszerű, beszámolók leírják, kardot forgató, későbbi krónikák, keresztény értékeket, birodalmi politikájában, valódi értelmében, isteni akarat, jelennek szóló, sors adta, avatottsága ahhoz, magyarság feladata, hunok fővárosa, magyarokat tartják, indiai történész, összeállítást kínaiak, történettudomány, kiválasztottsága, természetfeletti, külpolitikájában, informálódhatott, dokumentumoknak, magyarországról, szövetségesként, barátságosságát, visszavonulásra, visszatérésében, életszínvonalat, időszámításunk, dokumentumokat, leghatalmasabb, nyilatkoztatja, találkozásáról, kijelenthetjük, fenntartásához, elfogultságain, értelmezéseken, németországig, információkat, küldöttségnek, tárgyilagosak, történelemben, ellentmondani, képességekkel, természetesen, politikájában, kvalitásokkal, nyilvánvalóan, letéteményese, napkeresztény, megfenyegette, tradicionális, hadjáratainak, küldetéstudat, meghamisított, összeállítást, keresztények, , ,
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 4487 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 785
  • e Hét: 3512
  • e Hónap: 54045
  • e Év: 644066
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.