Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lili
  2014-10-01 14:35:32, szerda
 
   
  Tereza úgy kezdte szolgálatát, mint máskor. Amint közeledett a kórterem felé, hallotta a lélegeztető gép sziszegését, a monitorok csipogását. Az ajtóban szemmel végig pásztázta az U
alakú kórterem jól látható ágyait. Semmi változás tegnap óta így nyugodtan indul, a műszak az élet győzelme van jelen. Átnézte betegei kortörténetét, az utasításokat, sorra vette ellátandó feladatát, majd megkezdte szolgálatát.
Lilinél kezdett, a kislányt játszótéri baleset érte. Súlyos koponyasérülten került az osztályra. Ritka volt a gyermek beteg, de mint központi osztály, itt vannak meg a feltételek a tartósan intenzív ellátásra szoruló betegek számára. Lili körül tevékenykedett mikor a gyermeknek
megrebbent a szempillája. Kétes öröm töltötte el, tudta, hogy a mély kómában is lehetnek akarattól független izommozgások. Sokáig állt az ágy mellett várva egy új reményre.
Hiába, teltek a percek, nem ismétlődött meg az előbbi mozdulat. Aztán elindult ellátni a másik betegét, de gondolatai Lili szempillájánál jártak. Ahogy ideje engedte visszatért Lili ágyához és elkezdte a szokásos meséjét egy kislányról, aki leesett a játszótér mászókájáról, de az álommanó felemelte, elvitte egy olyan helyre, ahol vigyáznak rá, amíg meg nem gyógyul
a fejecskéje. Ez a mese minden nap kijárt Lilinek negyvenhárom napja, amikor szolgálatban volt. Mese híján soha nincs a kislány, mert édesanyja is csak mesél és mesél. Pár órára megy haza délelőtt és délután, segíteni a nagyinak, ahol Panni van, a nagylány. Ő középiskolába jár.
Lili egy válságban lévő házasság rendezési próbálkozása alatt fogant meg, véletlenül. Arra egy pillanatig sem gondoltak, hogy ne szülessen meg. Lili maradt, az apa azonban másfél év után elment. Győzött az évekig eltitkolt új szerelem. Szépen váltak el, az apa rendszeresen látogatta gyerekeit és rendszeresen fizetett.
Mindent megbeszéltek, ami a gyerekekkel kapcsolatos volt.
A szülők közösen választottak óvodát a kislánynak. A gyerekek remélhetően nem sérültek nagyon a válás miatt. Amióta Lili az intenzív osztály lakója, az apa mindennapos látogató. Beszél a kislányhoz, simogatja, néha látni, amint lehajtja fejét, összekulcsolja kezét és némán beszél, csak a szája mozgásából látni, hogy szavakat formál. Talán imádkozik. Két hete mindig délután érkezik, aztán együtt mennek el a volt feleségével. Tegnap azt mesélték a kolléganők, hogy kézen fogva távoztak, a szülők.

Tereza ismét a kislány szempilláját figyelte, de bárhogyan szerette volna a pillanatnyi rebbenést ismét látni, ez elmaradt. Már azon is elgondolkodott, hogy valóban látta-e, vagy csak annyira szeretné már jelét látni a felébredésnek, hogy érzéki csalódás áldozata lett.
Lassan teltek az éjszakai órák. A monitorok semmi rendkívüli jelenséget nem észlelt egyik betegénél sem. Mindkét ágynál csendben folyt harc az életért.
Hajnalodott, amikor ismét Lili ágyánál tett-vett. Nézte a kislányt, mintha egy mosolyt látott volna átsuhanni az angyali arcon. Ekkor már, szinte biztos volt benne, hogy csúf játékot űz vele a remény, mégsem tudott továbbmenni, várta a csodát. A percek cammogását szinte hallani lehetett, nem sokáig maradhatott, várt rá a munka. Éppen az infarktusos beteg életfunkcióit regisztrálta, amikor halk nyöszörgést hallott, ezzel egy időben tapasztalta, hogy a lélegeztető gép nagy sziszegéssel jelezte, hogy dolgozik a szervezet ellene.

Tereza meggyőződött, vége a rémálomnak, Lili ébredezik! Szinte rátörte az ügyeletes orvosra az ajtót örömében, aki azonnal köpenyébe bújt, és rohant a kislányhoz. Ezen a hajnalon Lili új esélyt kapott az életre.

Két nappal később a kislányt végleg le lehetett választani az asszisztált lélegeztetésről. Pici
Kezével gyakran mindig intett és kérte, hogy meséljen neki a játszótéti balesetes kislányról. Tehát emlékezett a kóma alatt ,,hallottakra".
Az osztályon nagyon kevés idő jut mesére, de Tereza mindig kitalált valamilyen kis rövid történetet a kislány örömére.
Az osztályon elköszönni készültek Lilitől, hamarosan visszatérhet az átadó osztályra, amikor kérte hajoljon közelebb, mert súgni szeretne valamit. Mikor Tereza lehajolt, súgva kérdezte:
- Az álommanók hova mentek, hogy én meggyógyultam, talán egy másik gyerekhez?
Tereza potyogó könnyek között
Válaszolt:
- Igen Lili, talán ott is sikerrel járnak.

Tereza pontosan tudta, hogy álommanókról csak a kóma alatt mesélt Lilinek, így ismét bebizonyosodott, hogy a lélek emlékszik a hozzá intézett szavakra.

Később, hónapok múlva Tereza egy bevásárlóközpontban találkozott a családdal. Mikor Lili meglátta, azonnal odafutott hozzá, és azt mondta neki, súgok valamit:
- Apa hazajött, olyan jó, hogy beteg lettem, így újra együtt a család.
Azóta többször találkoztak. Lili kellett, ahhoz hogy megtanítsa a szülőket a család értékek fontosságára, ami áldozatok árán sikerült.

Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek hangja c. könyve nyomán (2008)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bebizonyosodott, lélegeztetésről, koponyasérülten, elgondolkodott, szempillájánál, tevékenykedett, összekulcsolja, kortörténetét, felébredésnek, középiskolába, meggyógyultam, életfunkcióit, utasításokat, negyvenhárom, választottak, rendszeresen, regisztrálta, izommozgások, próbálkozása, álommanókról, visszatérhet, szolgálatban, sziszegéssel, meggyőződött, megbeszéltek, fontosságára, szempilláját, mászókájáról, ismétlődött, feleségével, hajnalodott, hallottakra, asszisztált, pillanatnyi, szolgálatát, sziszegését, kórterem felé, monitorok csipogását, ajtóban szemmel, élet győzelme, kislányt játszótéri, gyermek beteg, tartósan intenzív, mély kómában, előbbi mozdulat, másik betegét, szokásos meséjét, játszótér mászókájáról, álommanó felemelte, olyan helyre, mese minden, válságban lévő, Amióta Lili, Mikor Tereza, Igen Lili, Mikor Lili, Lélek Sándorné Ekpafat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 19  Idő  Nagyon különös  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem számIt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Németh László tollából  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Elköszönt  Alázat  Egy bizonyos határt  Rátalálsz  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Julian Brass gondolata  Julian Brass gondolata  Png telefon  A kételkedés kezelése  Szép estét  Varga János Veniam - Fontos sz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png nő  Png ház  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Örülök, hogy látlak!  Mai harmónia kártyám  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz... 
Bejegyzés Címkék
kórterem felé, monitorok csipogását, ajtóban szemmel, élet győzelme, kislányt játszótéri, gyermek beteg, tartósan intenzív, mély kómában, előbbi mozdulat, másik betegét, szokásos meséjét, játszótér mászókájáról, álommanó felemelte, olyan helyre, mese minden, válságban lévő, évekig eltitkolt, gyerekekkel kapcsolatos, szülők közösen, gyerekek remélhetően, válás miatt, intenzív osztály, szája mozgásából, volt feleségével, kislány szempilláját, pillanatnyi rebbenést, éjszakai órák, monitorok semmi, mosolyt látott, angyali arcon, percek cammogását, infarktusos beteg, időben tapasztalta, szervezet ellene, ügyeletes orvosra, ajtót örömében, hajnalon Lili, kislányt végleg, asszisztált lélegeztetésről, játszótéti balesetes, kóma alatt, osztályon nagyon, kislány örömére, osztályon elköszönni, átadó osztályra, álommanók hova, másik gyerekhez, lélek emlékszik, hozzá intézett, család értékek, lélek hangja, bebizonyosodott, lélegeztetésről, koponyasérülten, elgondolkodott, szempillájánál, tevékenykedett, összekulcsolja, kortörténetét, felébredésnek, középiskolába, meggyógyultam, életfunkcióit, utasításokat, negyvenhárom, választottak, rendszeresen, regisztrálta, izommozgások, próbálkozása, álommanókról, visszatérhet, szolgálatban, sziszegéssel, meggyőződött, megbeszéltek, fontosságára, szempilláját, mászókájáról, ismétlődött, feleségével, hajnalodott, hallottakra, asszisztált, pillanatnyi, szolgálatát, sziszegését, nyöszörgést, tapasztalta, lélegeztető, mindennapos, gyerekekkel, szempillája, kapcsolatos, találkoztak, maradhatott, találkozott, továbbmenni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1383
  • e Hét: 2867
  • e Hónap: 9239
  • e Év: 60030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.