Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lokálpatrióta könyvesbolt
  2018-03-20 04:15:42, kedd
 
   
  Megnyílt a lokálpatrióta könyvesbolt

Minden, ami győri. Röviden így jellemezhetnénk a kis belvárosi butik kínálatát, amely hétfőn nyitott a Baross út 4. szám alatt. A Kisfaludy Könyvtár épületének aljában helyet kapó könyvesboltban győri szerzők, intézmények kiadványait találjuk.

,,Több mint tíz évvel ezelőtt fogalmaztuk meg azt a célt, hogy erősítsük a győriek lokálpatriótizmusát, hangsúlyozzuk, és közösen folyamatosan gazdagítsuk a város értékeit, hogy az itt élők minél büszkébbek legyenek Győrre" - fogalmazott a megnyitón Borkai Zsolt. A polgármester hozzátette, mára ez a cél valósággá vált, hisz Győr fejlődése éppen a városukat szerető polgárok tevékenysége révén olyan dinamikus. Hogy valóban büszkék vagyunk erre a városra, jól mutatják az olyan kezdeményezések, mint a könyvtáré, hiszen a lokálpatrióta könyvesboltban ízig-vérig győri kiadványok találhatók.

A polgármester kiemelte a Könyvszalon sikerét is, amely a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye. Emlékeztetett arra, hogy a győri szerzők ezen a könyvünnepen is évről-évre megmutatják, hogy a város közössége nem csak élvezője, de alkotója is a magyar irodalomnak.

,,Győr sétálóutcáján vagyunk, ahol sokszor áramlik a tömeg, és ennek az áramlásnak a forrásában, a Baross út elején nyílt meg a lokálpatrióta könyvesbolt" - kezdte dr. Horváth Sándor Domonkos a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, aki egyben a győri Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatra is utalt, amelynek vezérmotívuma ugyancsak az áramlás. Hangsúlyozta, Győrben olyan értékes művek születnek, amelyeket érdemes egy helyen elérhetővé tenni, ezáltal még jobban megismerhető városunk, és a Győrben rejlő értékek. A könyvtár és a Győr Projekt Kft. üzemeltetésében működő üzlet a Győrről, győriekről szóló, illetve győri szerzők, vagy intézmények által írt, győri kiadók könyveit, albumokat gyűjti össze, ezért kínálata folyamatosan bővül.

Már most megtalálható a levéltár ,,Győri tanulmányok" sorozata, a Műhely folyóirat tematikus számai, a könyvtár, vagy éppen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiadványai, elérhetőek lesznek a négy győri kiadó (Hazánk, Magyar Kultúra, Palatia, Tarandus) könyvei is. Emellett igyekeznek olyan kevésbé ismert műveket is beszerezni, amelyek olyan intézményekhez kötődnek, melyek alapvetően nem foglalkoznak kiadványok megjelentetésével, de egy-egy jeles alkalom kapcsán mégis létrehoztak egy értékesnek tekinthető albumot, legyen az középiskolai évkönyv vagy intézmények, társulatok története. Végül, de nem utolsó sorban a győri önkormányzat kiadványai, mint a Győr Könyv, vagy hazánk első olimpiai eseményének krónikája, az EYOF album is megtalálható az üzletben.

A Baross út 4. szám alatt megnyílt könyvesbolt hétköznapokon 14 és 18 óra között tart nyitva. Az üzletben folyamatosan bővülő győri műveket találunk, és időről időre - a dedikálások alkalmával - a szerzőkkel is találkozhatunk. A könyvesboltot még részletesebben bemutató cikkünk a Győrplusz hetilap március 16-i számában olvasható.

In.: gyorplusz.hu
2018. március 19.

Megjegyzés:

Nekem nagyon tetszik az ötlet és a cikk is. Szívből gratulálok Győrnek!

Ha lefordítom a Mi városunkra, Mosonmagyaróvárra, akkor azt tudom mondani, hogy nekünk szintén lenne bőven mit bemutatni egy ilyen lokálpatrióta könyvesboltban. Ugyanis most is lehet vásárolni helyi könyveket, kiadványokat teszem azt a múzeumban, a könyvtárban, lehet rendelni például a Mosonvármegye Lap és Könyvkiadótól, vannak/voltak ilyenek a Tourinform Irodában is.

Stb..., ha van még ilyen.

Tulajdonképpen nekünk nem is kellene új helyszínt keresni.

Lehetne épp egy ilyen lokálpatrióta könyvesboltot kialakítani a Magyar utcai Tourinform Irodában.
Ott akkor a turisták, az idegenforgalom is rögtön megtalál mindent, ami lokál,
mi helyiek meg szintén gazdagodnánk általa.

Sőt! Mi kibővíthetnénk a Szigetközben, a járásban megjelent/megjelenő kiadványokkal, könyvekkel.

Emellett persze maradhatnának az eddigi alternatív árusítások is, de egy ilyen lokálpatrióta könyvesbolt sokat dobna a Mi lelkünkön is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: üzemeltetésében, jellemezhetnénk, kezdeményezések, könyvesboltban, tulajdonképpen, idegenforgalom, részletesebben, intézményekhez, kibővíthetnénk, találkozhatunk, kiadványokkal, lokálpatrióta, sétálóutcáján, mosonvármegye, hangsúlyozzuk, maradhatnának, könyvkiadótól, vezérmotívuma, könyvesboltot, emlékeztetett, hétköznapokon, polgármester, önkormányzat, foglalkoznak, középiskolai, folyamatosan, szigetközben, megismerhető, hangsúlyozta, könyvünnepen, kiadványokat, tevékenysége, megtalálható, gazdagodnánk, eseményének, könyvesbolt, lokálpatrióta könyvesbolt, város értékeit, megnyitón Borkai, polgármester hozzátette, városukat szerető, olyan kezdeményezések, lokálpatrióta könyvesboltban, polgármester kiemelte, város kulturális, győri szerzők, város közössége, magyar irodalomnak, lokálpatrióta könyvesbolt”, győri Európa, helyen elérhetővé, levéltár „, Kisfaludy Könyvtár, Borkai Zsolt, Horváth Sándor Domonkos, Kovács Pál Könyvtár, Közösségi Tér, Európa Kulturális Fővárosa, Győr Projekt Kft, Rómer Flóris Művészeti, Történeti Múzeum, Magyar Kultúra, Győr Könyv, Mosonvármegye Lap, Tourinform Irodában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Szép álmokat!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyon különös  Sose bánj semmit  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy hatékony szolga  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Fekete István - Akác  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kaffka_Margit  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Alázat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szívem tiéd  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lokálpatrióta könyvesbolt, város értékeit, megnyitón Borkai, polgármester hozzátette, városukat szerető, olyan kezdeményezések, lokálpatrióta könyvesboltban, polgármester kiemelte, város kulturális, győri szerzők, város közössége, magyar irodalomnak, lokálpatrióta könyvesbolt&#8221, győri Európa, helyen elérhetővé, levéltár &#8222, négy győri, értékesnek tekinthető, középiskolai évkönyv, győri önkormányzat, üzletben folyamatosan, dedikálások alkalmával, ilyen lokálpatrióta, járásban megjelent, eddigi alternatív, üzemeltetésében, jellemezhetnénk, kezdeményezések, könyvesboltban, tulajdonképpen, idegenforgalom, részletesebben, intézményekhez, kibővíthetnénk, találkozhatunk, kiadványokkal, lokálpatrióta, sétálóutcáján, mosonvármegye, hangsúlyozzuk, maradhatnának, könyvkiadótól, vezérmotívuma, könyvesboltot, emlékeztetett, hétköznapokon, polgármester, önkormányzat, foglalkoznak, középiskolai, folyamatosan, szigetközben, megismerhető, hangsúlyozta, könyvünnepen, kiadványokat, tevékenysége, megtalálható, gazdagodnánk, eseményének, könyvesbolt, intézmények, tanulmányok, létrehoztak, fogalmazott, irodalomnak, kiadványait, könyvtárban, könyvszalon, kialakítani, megmutatják, fogalmaztuk, gazdagítsuk, dedikálások, elérhetőek, könyvekkel, forrásában, városunkra, kiadványai, győriekről, tourinform, kiemelkedő, pályázatra, igazgatója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 2249
  • e Hónap: 7130
  • e Év: 29183
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.