2013-12-29 22:20:18, vasárnap
|
|
|
Korhely bableves
Hozzávalók: 25 dkg bab, 40 dkg savanyúkáposzta, 40 dkg marhalábszár, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 ek pirospaprika, 1 kk köménymag, 4 ek olaj, só, bors
Elkészítés: A babot főzés előtt egy nappal vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, felöntjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk az olajon pirított, kockákra vágott húst, és hagymát. Ha kezdi elfőni a levét, utántöltjük, és a főzés vége előtt, a felaprított savanyúkáposzta, zöldségek is a levesbe kerülnek. |
|
|
0 komment
, kategória: szilveszter |
|
Címkék: savanyúkáposzta, marhalábszár, pirospaprika, utántöltjük, felaprított, fűszereket, elkészítés, hozzáadjuk, babérlevél, hozzávalók, köménymag, felöntjük, fokhagyma, megpuhult, zöldségek, sárgarépa, leszűrjük, pirított, bableves, kerülnek, kockákra, áztatjuk, korhely, hagymát, levesbe, gerezd, hagyma, elfőni, olajon, vízzel, nappal, vágott, félig, főzés, előtt, levét, babot főzés, nappal vízbe, liter vízzel, olajon pirított, főzés vége, felaprított savanyúkáposzta, levesbe kerülnek,
|
|