|
2014-12-03 09:58:57, szerda
|
|
|
|
|
|
Tésztához
2.5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 ek cukor
50 dkg finomliszt
0.5 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg margarin
Töltelékhez
20 dkg tehéntúró
1 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás (kisebb)
Lekenni
1 ek olvasztott margarin
elkészítés
Tésztához
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa vagy fánk kiszúróval kiszaggatjuk.
Töltelékhez
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.
Minden tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.
A tésztát a kezünkbe fogjuk, a széleit batyu szerűen összefogjuk, összenyomjuk, majd gombócot formázunk.
A buktákat az előkészített formába rendezzük.
A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni.
Lekenni
A bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal.
180 fokon 23 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
sütési hőfok: 180°C |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: összeforgatjuk, előmelegítjük, teáskanálnyi, összenyomjuk, előkészített, kidagasztjuk, kiszaggatjuk, töltelékhez, összefogjuk, porcukorral, margarinnal, olvasztott, hozzáadjuk, finomliszt, tölteléket, elkészítés, morzsoljuk, megszórjuk, elkeverjük, kiszúróval, kávéskanál, kelesztjük, sütőformát, lisztezett, elnyújtjuk, formázunk, tésztához, felületre, duplájára, letakarva, rendezzük, margarint, cukrokkal, felfutott, szitáljuk, megsütjük, tálba szitáljuk, felfutott élesztőt, maradék cukrot, vaníliás cukrot, duplájára kelesztjük, sütőformát egész, megkelt tésztát, nagyobb pogácsa, túrót villával, tojással alaposan, kezünkbe fogjuk, széleit batyu, előkészített formába, sütőt előmelegítjük, bukták tetejét,
|
|
|
|
tálba szitáljuk, felfutott élesztőt, maradék cukrot, vaníliás cukrot, duplájára kelesztjük, sütőformát egész, megkelt tésztát, nagyobb pogácsa, túrót villával, tojással alaposan, kezünkbe fogjuk, széleit batyu, előkészített formába, sütőt előmelegítjük, bukták tetejét, összeforgatjuk, előmelegítjük, teáskanálnyi, összenyomjuk, előkészített, kidagasztjuk, kiszaggatjuk, töltelékhez, összefogjuk, porcukorral, margarinnal, olvasztott, hozzáadjuk, finomliszt, tölteléket, elkészítés, morzsoljuk, megszórjuk, elkeverjük, kiszúróval, kávéskanál, kelesztjük, sütőformát, lisztezett, elnyújtjuk, formázunk, tésztához, felületre, duplájára, letakarva, rendezzük, margarint, cukrokkal, felfutott, szitáljuk, megsütjük, megszórva, tehéntúró, villával, liszttel, vékonyan, alaposan, áttörjük, közepére, tojással, vaníliás, lekenjük, kikenjük, margarin, borítjuk, élesztőt, vastagra, kínáljuk, gombócot, kezünkbe, felfutni, evőkanál, cukorral, buktákat, szerűen, lisztet, nagyobb, megkelt, hagyjuk, lekenni, formába, pogácsa, tésztát, széleit, élesztő, tetejét, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2140
- e Hét: 5007
- e Hónap: 11379
- e Év: 62170
|
|
|