Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírus
  2020-05-03 19:00:10, vasárnap
 
 







D-VITAMINNAL MEGMENTHETI AZ ÉLETÉT A KORONAVIRUSSAL SZEMBENi KÜZDELEMBEN


Szendi Gábor: A D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírussal szembeni küzdelemben


Amit eddig csak közvetett adatok alapján tudtuk csak feltételezni, az most beigazolódott: a D-vitamin nagyon komoly védelmet nyújt a koronavírussal szemben már viszonylag alacsony D-vitamin szinten is.

Nemrég egy egyetemen tanító professzor idiótázta le egy internetes lapocska oldalán azokat, akik hisznek olyan hülyeségekben, mint hogy a vitaminok, jelesül, hogy a D- és a C-vitamin, hatásos volna a vírusok ellen. Még hogy a vitaminok hatnának a vírusokra? A múltkor még csak indirekt adatokkal tudtam szolgálni annak a feltevésnek az alátámasztására, hogy a D-vitamin igenis védelmet nyújthat a koronavírussal szemben, mint általában nyújt a légúti fertőzésekkel szemben is (A cikket itt olvashatja.). Az általam idézett cikkeket egy immunológus professzornak minimum ismernie kéne, dehát ezek szerint talán nem ismeri. Sajnálatos módon, a C-vitaminba vetett "hitet" az indiaiak tehénhúgyba vetett hitéhez hasonlította.

Ha valaki eddig nem értette, honnan származhat sok orvos vitaminellenessége, hát most megértheti. És egyben azt is beláthatja a cikk végére, hogy hány emberéletbe kerülhet még ez a vaskalaposság.

Mark M. Alipio orvoskutató semmi mást nem tett, mint igazoltan Covid-19-ben szenvedő betegnél folyamatosan tesztelte betegségük alatt a D-vitaminszintet (Alipio, 2020). Akinek lényegesen változott, azt kihagyta a vizsgálatból, így maradt 212 páciens, akiket tüneteik és betegségkimenetük alapján 4 csoportba osztott. Ezek: enyhe, átlagos, súlyos és kritikus. A súlyos betegeknek már voltak légzési nehézségeik, a kritikus állapotú betegeknek pedig légzési elégtelensége volt és intenzív osztályos kezelést igényelt.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg

A betegek 4 csoportjának az átlagos D-vitaminszintje a következőképpen nézett ki:


Klinikai kimenet . . . . . . . .Enyhe . . . . . .Átlagos . . . . .Súlyos . . . . .Kritikus

Esetszám (%). . . . . . . . . 49(23.1%) . . . 59(27.8%) . . . 56 (26.4%) . . 48 (22.6%)

D-vitaminszint (ng/ml) . 31.2 +1.08 . . .27.4+-2.14 . . . 21.2 +- 1.12 . .17.1 +-2.39


Mint látható, minél alacsonyabb volt az adott betegcsoportban az átlag D-vitaminszint, annál súlyosabban alakult a betegek állapota. Hogy itt nem egyes betegek szélsőséges értékei húzták le vagy fel az átlagot, azt jelzi, hogy a Kritikus állapotú 48 beteg közül mindössze kettőnek volt "normál" a D-vitaminszintje. Azért írok "normált", mert még az enyhe tüneteket mutató csoport 31.2 ng/ml szintje is tulajdonképpen csak a hivatalos orvoslás szerint "jó" szint, valójában minimum a duplájának kéne lennie még békeidőben is. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a betegek közt nem volt található egy sem, akinek kiugróan magas lett volna a D-vitamin szintje. Ők azok, akik nem kerülnek kórházba!

A "normál" D-vitaminszintet mutatók 85.5%-a enyhe tüneteket mutatott. Nyilván nem csupán a D-vitaminszint határozza meg a fertőzéshajlamot, hiszen, tudjuk, hogy az elhízottság és krónikus betegségek is alaposan beleszólnak a veszélyeztetettségbe. Ehhez képet azonban meglepő, hogy önmagában a D-vitaminszint, függetlenül az egyéb kockázati tényezőktől, ennyire erősen meghatározta, ki fogja enyhe tünetekkel megúszni a betegséget.

A magasabb D-vitaminszint 8-szoros esélyt jelentett arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé. A kritikus állapotúakhoz képest még nagyobb a D-vitamin "normál" szintjének védőhatása: a vizsgálatban a legalacsonyabb D-vitaminszint a "normál"-hoz képest 20-szoros kockázatot jelentett arra, hogy a beteg kritikus állapotba kerüljön.

30 ng/ml szintet kb. 5-6000 NE napi D-vitamin fogyasztással lehet elérni. Az élet tehát fillérekből megvédhető.

Frank H. Lau és mtsi. egy másik vizsgálatban azt mutatták ki, hogy a Covid-19 betegekben gyakori a D-vitaminhiány (Lau és mtsi., 2020). Bevezetőjükben azt írják, hogy Louisiana-ban a népesség 32%-át alkotják az afro-amerikaiak, a Covid-19-ben elhunytaknak mégis a 70%-a afroamerikai. A bostoni hajléktalanok közt végzett vizsgálatban viszont 147 Covid-19-re pozitív személy teljesen tünetmentes volt. Hogy lehet ez? Úgy, hogy az afroamerikaiak 70-80%-a D-vitaminhiányos, míg a hajléktalanoknak, bár alultápláltak és piszkosak, de mivel állandóan a napon vannak, a D-vitaminszintjük magas.

Érdekes adatokkal szolgál a sajtó a színesbőrűek nagyobb kockázatával kapcsolatbanm, bár hajlanak rá, hogy inkább a hátrányos megkülönböztetéssel hozzák ezt összefüggésbe. Mint a HVG cikkírója írja, az angol egészségügy orvosainak 44%, ápolóinak negyede színesbőrű, az egészségügyi dolgozók halálozásáért mégis 74%-ban ők "felelnek". Az USA-ban a népesség 13%-a afroamerikai, a kórházban ápoltak harmada származik közülük. Chicagoban a lakosság 30%-a afroamerikai, a halottak 68%-a mégis afroamerikai. Ezek a számok egyértelműen arra utalnak, hogy a színesbőrűeknek a mérsékelt égövön alig tudnak valamennyei D-vitamint szintetizálni (Németh, 2020)

Vizsgálatukban 20 Covid-19 betegnek mérték meg a D-vitaminszintjét. Az intenzív osztályra kerültek 84.6%-ának volt D-vitaminhiánya, szemben a "normál" állapotú betegek 57%-ának. Még markánsabb eredmény, hogy az össze 75 év alatti, intenzív osztályon kezelt beteg 100%-ának volt D-vitaminhiánya. Azaz, amikor találgatják az emberek, hogy viszonylag fiatal ember miért kaphatta el a vírust és miért kerülhetett súlyos állapotba, arra - túl az alapbetegségeken - a D-vitaminhiány a válasz.

A kétkedők számára, akik a déli államok (Olasz-, Spanyol-, Görögország) példájával igyekeznek cáfolni a D-vitamin szerepét, feltételezve, hogy ahol süt a Nap, ott magas lehet az emberek D-vitaminszintje, a szerzők vizsgálatot idéznek, amely bizonyítja, hogy a déli országokban az emberek 70-80%-ának D-vitamin hiánya van, míg a svédek és norvégok közt (akik a halálozási arányszámban messze jobban állnak) a D-vitaminhiány gyakorisága 15-30%-os. (Mivel a tengeri halakban sok a D-vitamin.) És engem nem lepne meg, ha az idősotthonok lakói közt volna a legalacsonyabb a D-vitaminszint, ezért arat köztük oly mértékben a halál.

Összességében már ez a két elővizsgálat is vastagon alátámasztja a D-vitamin életmentő szerepét. Ha kézmosás, gumikesztyű és maszk mellé a közegészségügy végre ajánlaná a D-vitamint is, sokkal nagyobb hatást érne el a megbetegedés és halálozás csökkentésében, mint bármiféle távolságtartással és egyéb huncutságokkal. Persze, ezekre is szükség van, de ez csak a vírus elkerülését szolgálja. Aki sikerrel szeretne a vírussal megküzdeni - a találkozás előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, az sürgősen kezdje nagykanállal enni a D-vitamint.


Link








Koronavirus tájékoztató - Sokat megtanultunk az elmúlt két hónapban a vírusról
2020, május 3 - 13:31

Link



Ezen az élő térképen követhető a koronavírus terjedése

Link


Amikor a koronavírus megtámad egy egészséges, gyanútlan emberi sejtet.
A kékek az emberi sejtek, a sárga színűek pedig a vírusok. Kép: Flickr / NIAID




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: fertőzéshajlamot, hajléktalanoknak, alapbetegségeken, színesbőrűeknek, betegcsoportban, vitaminszintjét, alátámasztására, vitaminszintjük, elkerülhetetlen, következőképpen, huncutságokkal, bevezetőjükben, közegészségügy, fogalmazhatnék, koronavírussal, vitaminhiányos, vitaminszintet, afroamerikaiak, tulajdonképpen, csökkentésében, vitaminszintje, vizsgálatukban, koronavirussal, legalacsonyabb, alultápláltak, kapcsolatbanm, hülyeségekben, összességében, professzornak, vaskalaposság, összefüggésbe, állapotúakhoz, hajléktalanok, vitaminhiánya, elégtelensége, beigazolódott, koronavírussal szembeni, most beigazolódott, koronavírussal szemben, egyetemen tanító, internetes lapocska, vírusok ellen, vitaminok hatnának, légúti fertőzésekkel, általam idézett, immunológus professzornak, indiaiak tehénhúgyba, cikk végére, súlyos betegeknek, kritikus állapotú, átlagos D-vitaminszintje, következőképpen nézett, D-VITAMINNAL MEGMENTHETI AZ ÉLETÉT KORONAVIRUSSAL SZEMBENi KÜZDELEMBEN, Szendi Gábor, Mark, Frank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  210 éve született a SZÓZAT meg...  Minden harmadik...  Garai Gábor - Takarítás  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Tavaszi kép  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A sors  Png férfi  Alázat 
Bejegyzés Címkék
koronavírussal szembeni, most beigazolódott, koronavírussal szemben, egyetemen tanító, internetes lapocska, vírusok ellen, vitaminok hatnának, légúti fertőzésekkel, általam idézett, immunológus professzornak, indiaiak tehénhúgyba, cikk végére, súlyos betegeknek, kritikus állapotú, átlagos D-vitaminszintje, következőképpen nézett, adott betegcsoportban, átlag D-vitaminszint, betegek állapota, enyhe tüneteket, hivatalos orvoslás, duplájának kéne, betegek közt, egyéb kockázati, magasabb D-vitaminszint, beteg enyhe, súlyos betegek, kritikus állapotúakhoz, legalacsonyabb D-vitaminszint, beteg kritikus, élet tehát, másik vizsgálatban, népesség 32%-át, 70%-a afroamerikai, bostoni hajléktalanok, afroamerikaiak 70-80%-a, napon vannak, színesbőrűek nagyobb, angol egészségügy, egészségügyi dolgozók, népesség 13%-a, kórházban ápoltak, lakosság 30%-a, halottak 68%-a, számok egyértelműen, mérsékelt égövön, intenzív osztályra, kétkedők számára, déli államok, emberek D-vitaminszintje, szerzők vizsgálatot, déli országokban, emberek 70-80%-ának, halálozási arányszámban, tengeri halakban, idősotthonok lakói, közegészségügy végre, vírus elkerülését, vírussal megküzdeni, találkozás előbb-utóbb, sürgősen kezdje, koronavírus terjedése, emberi sejtek, sárga színűek, fertőzéshajlamot, hajléktalanoknak, alapbetegségeken, színesbőrűeknek, betegcsoportban, vitaminszintjét, alátámasztására, vitaminszintjük, elkerülhetetlen, következőképpen, huncutságokkal, bevezetőjükben, közegészségügy, fogalmazhatnék, koronavírussal, vitaminhiányos, vitaminszintet, afroamerikaiak, tulajdonképpen, csökkentésében, vitaminszintje, vizsgálatukban, koronavirussal, legalacsonyabb, alultápláltak, kapcsolatbanm, hülyeségekben, összességében, professzornak, vaskalaposság, összefüggésbe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 686
  • e Hét: 5908
  • e Hónap: 45729
  • e Év: 223604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.