Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a baj a Karácsonnyal?
  2014-12-28 17:50:00, vasárnap
 
   
  12/27/2014 | Írta: Endrei-Horváth Ágnes


A Karácsonnyal az égvilágon semmi baj nincs.
Viszont a Karácsony ünnepe sokszor produkál nem várt eseményeket családokon belül. Ezekkel szokott bajunk lenni.

Ha statisztikát készítenénk, meglepő eredményt kapnánk: ez az az ünnep, aminek napjai során a legtöbb veszekedés, harag, nézeteltérés, és szomorúság bukkan fel az ünneplő emberek körül.
Hogy is van ez? Nem ekkor kellene szeretetben fürödve a legboldogabbnak lennünk és legjobban egymásra figyelnünk?

Pontosan itt, ennél a kérdésnél érdemes keresni a problémák forrását!

Mindenki tudja, hogy a Karácsony a szeretet és a család ünnepe! Így aztán mindenkiben ahhoz képest rejtőzik egy időzített bomba, amennyire vélt vagy valós sérelmei kiérlelték benne a csalódást, haragot, a kimondott vagy ki nem mondott panaszt.
Olyan ez, mint egy szembesülésre és szembesítésre felhívó esemény ,,Karácsony" elnevezéssel.

Ez a számonkérés ideje.

Lelkünk panaszos hangon számon kéri az elmaradt odafigyelést, megértést, a ritkuló öleléseket és belesikolt az ünnepbe: ,,Hát nem értitek? Nem jó ez így!"

Bizony, amikor az ünnep a szeretetről és a családi összetartozásról szól, akkor nehéz nem észre venni, hogy a szeretet valahogy nem úgy működik ma a családokban, ahogy ezt ez a pár nap megkívánná.
Például kiderül, hogy a családtagoknak, akik a hétköznapokban alig találkoznak egymással, zavartan ülnek az ünnepi asztal körül, mert egész egyszerűen nincs miről beszélniük.
Vagy a magát agyondolgozott és végsőkig amortizált Anyuka vagy Apuka kénytelen szembesülni a ténnyel: az ajándékok átadásával gyermekeik számára lezárult a családi esemény, jöhet a facebook, a haverok, maximum kaja azért legyen az asztalon.
Ezért aztán kiborul a bili... Ünnephez méltatlanul, kegyetlen őszinteséggel törnek elő az indulatok, szólalnak meg a fájdalmak, tépődnek fel régi sebek.

És a magány... Nincsen szomorúbb három nap az évben egy magányos ember számára, mint a Karácsony három napja! Nem létezik ennél emésztőbb tükre a magánynak! Tisztában vagyunk azzal, hogy karácsonykor megugrik az öngyilkosságok száma?

Ez most kicsit úgy fest, mintha a Karácsony veszélyes, rossz ünnep lenne.

Hát, kérem, olyan a Karácsony, amilyenné tesszük!
De nem abban a három napban.. .

Egész évben, alakítjuk a Karácsonyunkat, azzal, ahogy élünk. A Karácsonyunk megmutatja nekünk az Igazságot az elfojtott és meg nem fogalmazott bánatokról, kapcsolati rendezetlenségekről és kudarcokról. Figyelni és érteni akaró ember számára pontosan megmutatja a szeretet áramlásának elakadását, esetleges hiányát, elvezet téves döntésekhez, önemésztő haragokhoz, megbocsátási képtelenségekhez és a változtatás szükségességéhez.

Figyelmeztet bennünket arra, hogy ,,Nem jó az irány, emberek!"

Vagy éppen ellenkezőleg: ebben a három napban kamatozik minden odafigyelő gondolat és cselekedet, minden őszinte tekintet és szó.
Kamatozik a bocsánatkérés, a valódi megbocsátás, a megértésre törekvés, a szeretetet kifejező mosoly és ölelés.

Mögöttünk van egy újabb Karácsony. Próbáljuk megérteni, mit üzent nekünk!
És, amikor indul az Új Esztendő, elkezdhetünk készülni a következő Karácsonyunkra. Már a legelső napon...
Minden napunkkal az új Karácsony új Igazságát formálhatjuk.

Sok sikert, kívánok ehhez Mindenkinek!


 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Címkék: képtelenségekhez, szükségességéhez, összetartozásról, legboldogabbnak, családtagoknak, öngyilkosságok, hétköznapokban, agyondolgozott, karácsonyunkat, karácsonyunkra, szembesülésre, bocsánatkérés, őszinteséggel, szembesítésre, nézeteltérés, karácsonykor, statisztikát, karácsonyunk, odafigyelést, elnevezéssel, karácsonnyal, figyelmeztet, ellenkezőleg, elkezdhetünk, megbocsátási, formálhatjuk, mindenkinek, méltatlanul, szembesülni, szeretetről, megbocsátás, találkoznak, mindenkiben, családokban, szeretetben, számonkérés, égvilágon semmi, legtöbb veszekedés, ünneplő emberek, legboldogabbnak lennünk, kérdésnél érdemes, problémák forrását, család ünnepe, időzített bomba, kimondott vagy, számonkérés ideje, elmaradt odafigyelést, ritkuló öleléseket, családi összetartozásról, szeretet valahogy, hétköznapokban alig, ünnepi asztal, Endrei-Horváth Ágnes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szép estét  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó cica  A nagyhét eseményei  Ne hagyd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sárkány  Heltai Jenő: Március  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti képek  Alvó cica  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Alvó cica  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Boldogság  Alvó kutya  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Boldog virágvasárnapot minden...  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  2004-es kivégzés után  Alvó baby  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Esti kép  Aki belekortyol  Alvó kisfiú  Nem azt látja  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó baby  Facebookon kaptam  Haja van  Nagy Feró megmondta?  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Sir Andrew Lloyd Webber  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  2004-es kivégzés után  Képes idézet !  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  A nagy természet  Kékfestőről pár szóban  Leereszkedés és olvadás 
Bejegyzés Címkék
égvilágon semmi, legtöbb veszekedés, ünneplő emberek, legboldogabbnak lennünk, kérdésnél érdemes, problémák forrását, család ünnepe, időzített bomba, kimondott vagy, számonkérés ideje, elmaradt odafigyelést, ritkuló öleléseket, családi összetartozásról, szeretet valahogy, hétköznapokban alig, ünnepi asztal, magát agyondolgozott, ajándékok átadásával, családi esemény, magányos ember, öngyilkosságok száma, három napban, szeretet áramlásának, változtatás szükségességéhez, valódi megbocsátás, megértésre törekvés, szeretetet kifejező, újabb Karácsony, következő Karácsonyunkra, legelső napon&#8230, képtelenségekhez, szükségességéhez, összetartozásról, legboldogabbnak, családtagoknak, öngyilkosságok, hétköznapokban, agyondolgozott, karácsonyunkat, karácsonyunkra, szembesülésre, bocsánatkérés, őszinteséggel, szembesítésre, nézeteltérés, karácsonykor, statisztikát, karácsonyunk, odafigyelést, elnevezéssel, karácsonnyal, figyelmeztet, ellenkezőleg, elkezdhetünk, megbocsátási, formálhatjuk, mindenkinek, méltatlanul, szembesülni, szeretetről, megbocsátás, találkoznak, mindenkiben, családokban, szeretetben, számonkérés, eseményeket, kudarcokról, áramlásának, készítenénk, változtatás, döntésekhez, fogalmazott, megkívánná, öleléseket, kiérlelték, belesikolt, megmutatja, haragokhoz, elakadását, odafigyelő, cselekedet, szeretetet, megértésre, kapcsolati, amortizált, beszélniük, átadásával, figyelnünk, bánatokról, egyszerűen, gyermekeik, családokon, szomorúság, veszekedés, igazságot, megérteni, alakítjuk, karácsony, amilyenné, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 260
  • e Hét: 1246
  • e Hónap: 12633
  • e Év: 50381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.