Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldoggá avatás: a Vatikán ...
  2011-04-30 18:35:09, szombat
 
  Boldoggá avatás: a Vatikán fejet hajtott a népakaratnak
Frissítve: 2011.04.30. 11:40 Gír 24

II. János Pált az egyházi szabályokhoz képest túl gyorsan avatják boldoggá - állítja egy újságíró.
Hatalmas, de könnyű munka volt II. János Pál boldoggá avatásának előkészítése. Így zárult le hat év alatt. Életének, pápaságának nem léteztek ismeretlen oldalai. Karol Wojtylát a lengyel titkosrendőrség 1949 óta megfigyelte, II. János Pál szolgálata a világ szeme előtt zajlott. Rendkívüli és tiszta ember volt"- hangoztatta Tosatti.
Szerinte a kanonizációt már II. János Pál temetésén sejteni lehetett. Nem a szentté avatást sürgető Santo subito! feliratú transzparensek, hanem a gyászmisét celebráló Joseph Ratzinger bíboros szavai miatt. A bíboros úgy fogalmazott, hogy II. János Pál máris az Atya házában van, és kezével az égre mutatott. A hittani kongregáció volt vezetője II. János Pál első számú bizalmasa volt.
Nem mindenki helyeselte a Vatikánban, hogy II. János Pált az egyházi szabályokhoz képest túl gyorsan avatják boldoggá - jelentette ki az MTI-nek a Vatikánnal foglalkozó olasz újságírók vezéralakja Marco Tosatti, a La Stampa című napilap vatikanistája.
Rómát nemcsak a zarándokok, az újságírók is ellepték, és a vatikanistáknak kiemelt szerep jut. Hiszen pápa több mint ezer éve nem avatta boldoggá közvetlen elődjét.
Tosatti hangoztatta, hogy II. János Pál az egyházat is bátran irányította. Elsőként lépett fel a papok által elkövetett szexuális visszaélésekkel szemben. A vatikáni bankot (IOR) érő botrány idején leváltotta Paul Marcinkus bíborost és a pénzintézetet világi szakértőre bízta.
Orbán Viktor hivatalos kormánydelegáció élén részt vesz holnap Rómában a pápa boldoggá avatásán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Orbán Viktor az olasz fővárosból Palermóba utazik, ahol az Európai Néppárt észak-afrikai helyzettel foglalkozó rendezvényén tart előadást több kormányfő társaságában

Megnyitották II. János Pál pápa sírját
Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját, és koporsóját a Szent Péter-bazilika kriptájába, Szent Péter sírja elé vitték. A szertartást a bazilika főpapja, Angelo Comastri bíboros vezette, de jelen volt Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán államtitkára is.Vasárnap, a néhai katolikus egyházfő boldoggá avatásának napján, a koporsót korán reggel a pápai oltár (főoltár) elé helyezik át, ahol a hívek leróhatják tiszteletüket. A ceremónia után a koporsót a bazilika második oldalhajójában található Szent Sebestyén-kápolnába viszik, amelynek restaurálását nemrég fejezték be - közölte Rómában Federico Lombardi vatikáni szóvivő. Lombardi elmondása szerint a lengyel származású egyházfő sírját fedő márványlapot Krakkóba szállítják, és egy II. János Pál tiszteletére épített új templomban fogják majd kiállítani.

Kiállítják II. János Pál vérét
A 2005-ben elhunyt katolikus egyházfő vérét egy különleges fiolában állítják ki a vasárnapi boldoggá avatási ceremónián - közölte a Vatikán.
A lengyel származású néhai pápától halála előtti utolsó napjaiban vettek vért, az ezt tartalmazó négy fiolából kettőt a volt egyházfő személyi titkára, a másik kettőt pedig a Vatikán őrzi. A katolikus egyház szerint a néhai pápa vére és hajszálai hivatalos ereklyének minősülnek, így a fiolákból egyet a hétvégén tartandó boldoggá avatási szertartáson is közszemlére tesznek.
A Vatikán közleménye szerint a néhai pápa vérét egy különleges ereklyetartóba helyezik, ezt állítják ki a ceremónián. A vasárnapi ünnepélyre több mint 50 államfőt, illetve több százezer hívőt várnak a Vatikánba. A katolikus egyház azt követően kezdeményezte II. János Pál boldoggá avatását, hogy a vatikáni hatóságok jóváhagytak egy csodát, mely a néhai pápához kötődik. A katolikus egyház előírása szerint a szentté avatáshoz ezenkívül még egy csodának kellene a 27 évig hivatalban lévő vallási vezető nevéhez kötődnie.

Kevesebben érkeznek II. János Pál boldoggá avatására
Sokan mondják le korábbi szállodafoglalásukat, és nem mennek el Rómába II. János Pál pápa boldoggá avatására részben a japán földrengés és cunami, részben a líbiai katonai akciók miatt.
Az olasz főváros vezetői nagyjából fele annyi résztvevőre számítanak, mint amennyit korábban a Vatikánba vártak. A május elsejei ceremónián 1,2-1,3 millió ember vesz majd részt, de ebben benne vannak a helyi érdeklődők is - idézte a Corriere della Sera napilap a város főpolgármester-helyettesét, Mauro Cutrufót. Cutrufo - aki a város idegenforgalmáért is felelős - azt mondta, hogy a vatikáni Szent Péter téren körülbelül 300 ezer ember fér el, a többiek óriáskivetítőkön figyelhetik az eseményt a Circus Maximus és a Piazza San Giovanni környékén. A boldoggá avatás a szentté avatási eljárás egyik állomása. Giuseppe Roscioli a római szállodaszövetség elnöke azt mondta, sokan a japán földrengésre és cunamira, illetve a líbiai katonai beavatkozásokra hivatkozva mondják le foglalásukat. Leginkább japánok, amerikaiak és délkelet-ázsiaiak maradnak otthon, annak ellenére, hogy korábban jelezték, elmennek a boldoggá avatásra.

Boldoggá avatják II. János Pált
XVI. Benedek pápa megtörténtnek ismert el egy elődje, II. János Pál közbenjárására bekövetkezett csodát, s ennek alapján elrendelte a 2005-ben elhunyt egyházfő boldoggá avatását.
ceremóniát, amelyre több százezer zarándokot várnak, május 1-jén maga a pápa fogja elvégezni Rómában.

A boldoggá avatás a szentté avatás előtti utolsó állomás. Ahhoz, hogy valakit szentté nyilvánítsanak, két, a személyéhez köthető csoda kell.

Miután a II. János Pál temetésén részt vevők skandálva azonnal szentté avatást kértek, XVI. Benedek néhány héttel elődje halála után megindította a szentté avatási eljárást, amely az egyház szokásai szerint általában az érintett halála után öt évvel szokott elkezdődni. Elrendelte ugyanakkor, hogy a vizsgálat legyen nagyon alapos, nehogy bármilyen kétség maradjon II. János Pál érdemei felől. A boldoggá avatást lehetővé tévő csodát a pápa azután ismerte el, hogy a Vatikán által összeállított, orvosokból, teológusokból, bíborosokból és püspökökből álló bizottság csodának minősítette Marie-Simon-Pierre francia apáca felépülését a Parkinson-kórból. Az apáca társnőivel az ugyancsak Parkinson-kórban szenvedő II. János Pálhoz fohászkodott, s két hónappal a pápa halála után egy reggel arra ébredt, hogy visszanyerte mozgásképességét, megfogalmazása szerint mintha újjá született volna. Bár korábban kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Marie-Simon-Pierre nővér betegségének diagnózisa helyes volt, a Vatikán szentté avatási kongregációja pénteki nyilatkozatában az áll, hogy a Szentszék által kijelölt orvosok "alaposan tanulmányozták az ügyet és arra a megállapításra jutottak, hogy a gyógyulásra nincs tudományos magyarázat
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kormánydelegáció, mozgásképességét, óriáskivetítőkön, titkosrendőrség, beavatkozásokra, vatikanistáknak, visszaélésekkel, nyilatkozatában, ereklyetartóba, nyilvánítsanak, hírügynökséget, megfogalmazása, oldalhajójában, transzparensek, megállapításra, tanulmányozták, közbenjárására, miniszterelnök, főpolgármester, vatikanistája, kongregációja, bekövetkezett, összeállított, restaurálását, teológusokból, megtörténtnek, pénzintézetet, tiszteletüket, kezdeményezte, megnyitották, fohászkodott, bíborosokból, kanonizációt, rendezvényén, társaságában, szertartáson, egyházi szabályokhoz, lengyel titkosrendőrség, világ szeme, szentté avatást, gyászmisét celebráló, égre mutatott, hittani kongregáció, vatikanistáknak kiemelt, papok által, vatikáni bankot, pénzintézetet világi, pápa boldoggá, miniszterelnök szóvivője, olasz fővárosból, bazilika főpapja, néhai katolikus, János Pált, János Pál, Karol Wojtylát, Joseph Ratzinger, Marco Tosatti, Paul Marcinkus, Orbán Viktor, Független Hírügynökséget Szijjártó Péter, Európai Néppárt, Megnyitották II, Szent Péter-bazilika, Szent Péter, Angelo Comastri, Tarcisio Bertone, Szent Sebestyén-kápolnába, Rómában Federico Lombardi, Kiállítják II, Rómába II, Mauro Cutrufót, Circus Maximus, Piazza San Giovanni, Giuseppe Roscioli, János Pálhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Őri István - Dal az életről  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Március  Kakaós piskóta  Gősi Vali - Tükre lennék...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Atyám !  Intelem  Gősi Vali - Tükre lennék...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Nem kell ide békemenet  Jóga férfiaknak  Nyíljatok meg  Benned is ezerféle szín van  Aztán itt van egy másik szerep...  Paul David Tripp Március 17  Kokárda  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Szeüleidtől tanultad  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Őri István - Dal az életről  Rochefoucauld - a bölcs  Márciusi eső  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Kokárda  Házi botox  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Kakaós piskóta  Csörög a telefonom  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Nem kellett volna!  mindent a népért...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Benned is ezerféle szín van  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Szent Pio atya!  A Mindenható Istenben bízva  Az ünnepről  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Szeretettel  Törött csészék  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Imádkozás Krisztus értelméért  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Őri István - Dal az életről  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Nem kell ide békemenet  Müller Péter tollából  Benned is ezerféle szín van  Az ünnepről  Por  Március 15 emlékére virágba bo... 
Bejegyzés Címkék
egyházi szabályokhoz, lengyel titkosrendőrség, világ szeme, szentté avatást, gyászmisét celebráló, égre mutatott, hittani kongregáció, vatikanistáknak kiemelt, papok által, vatikáni bankot, pénzintézetet világi, pápa boldoggá, miniszterelnök szóvivője, olasz fővárosból, bazilika főpapja, néhai katolikus, koporsót korán, pápai oltár, hívek leróhatják, ceremónia után, bazilika második, lengyel származású, 2005-ben elhunyt, különleges fiolában, vasárnapi boldoggá, volt egyházfő, másik kettőt, katolikus egyház, néhai pápa, fiolákból egyet, hétvégén tartandó, különleges ereklyetartóba, vasárnapi ünnepélyre, vatikáni hatóságok, néhai pápához, szentté avatáshoz, csodának kellene, japán földrengés, líbiai katonai, olasz főváros, május elsejei, helyi érdeklődők, város idegenforgalmáért, vatikáni Szent, többiek óriáskivetítőkön, boldoggá avatás, szentté avatási, római szállodaszövetség, japán földrengésre, boldoggá avatásra, pápa fogja, szentté avatás, személyéhez köthető, egyház szokásai, érintett halála, vizsgálat legyen, boldoggá avatást, pápa azután, apáca társnőivel, ugyancsak Parkinson-kórban, pápa halála, reggel arra, megállapításra jutottak, gyógyulásra nincs, kormánydelegáció, mozgásképességét, óriáskivetítőkön, titkosrendőrség, beavatkozásokra, vatikanistáknak, visszaélésekkel, nyilatkozatában, ereklyetartóba, nyilvánítsanak, hírügynökséget, megfogalmazása, oldalhajójában, transzparensek, megállapításra, tanulmányozták, közbenjárására, miniszterelnök, főpolgármester, vatikanistája, kongregációja, bekövetkezett, összeállított, restaurálását, teológusokból, megtörténtnek, pénzintézetet, tiszteletüket, kezdeményezte, megnyitották, fohászkodott, bíborosokból, kanonizációt, rendezvényén, társaságában, szertartáson, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1451
  • e Hét: 5041
  • e Hónap: 25724
  • e Év: 228637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.