Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten éltessen, Magyarország!
  2020-08-19 19:00:44, szerda
 
 










ISTEN ÉLTESSEN, MAGYARORSZÁG!



ISTEN ÉLTESSEN MINDEN MAGYART!





Augusztus 20. a magyar államalapítás és államalapító Szent István király emlékünnepe. Szent István király a független magyar államot jelképezi. Nem véletlen, hogy ezt az ünnepet az 1848-49-es szabadságharc leverését követően hosszabb ideig egyáltalán nem is lehetett megünnepelni. A kommunista rendszer pedig megpróbálta kiiktatni az ünnep eredeti tartalmát: e napot az ,,új kenyér", illetve az 1949-es - direkt augusztus 20-án hatályba léptetett - kommunista alkotmány ünnepeként aposztrofálva igyekezett az idevágó nemzeti emlékezettudatot módosítani.

Bibliai alapigazság, hogy az emberiség né­pekre, nemzetekre tagozódása Isten akaratából ment végbe, és ezek fennmaradását, kiteljesedését szolgáló önálló államaik megszervezése is ezt a felsőbb akaratot tükrözi. Szent István király az egységes, önálló királyság megszervezésével tehát a magyar nép fennmaradását célzó isteni akaratot valósította meg.

Az ezeréves magyar államiság ténye - a Teremtő kegyelme, védelme mellett - egyértelműen visszaigazolja Szent István király elévülhetetlen államszervezői művét, és emeli őt nemzeti történelmünk legnagyobbjai közé. Bölcs előrelátás volt abban, ahogyan István - apja, Géza fejedelem nyomdokain járva - ráérzett az ,,idők szavára". Arra, hogy népünknek új életformára és kultúrára kell áttérnie, és állami védőkeretek közé kell szerveződnie ahhoz, hogy ne tűnjön el, mint előtte már megannyi nomád és barbár törzs. És mindezt úgy valósítsa meg a Nyugat és a Kelet: a Német-római Császárság és a Bizánci Császárság fojtogató ölelésében, hogy abból egy - a népünk hosszú távú fennmaradását garantáló - önálló, szuverén állam szülessen meg.







Politikai zsenialitásra vall, ahogyan ezt a kor viszonyai közepette kisakkozta: a római pápától kért királyi koronát, amivel kivédte, hogy függésbe kerüljön a német-római császártól, és bebocsátást nyert a ,,keresztény királyságok" klubjába. Ugyanakkor egyházszervezői jogkörre, a nevezetes ,,apostoli királyi" rangra is szert tett, ami meg a pápától való viszonylagos függetlenséget biztosította. Jellemző, hogy az egyházszervezői munkája során alapított egyházmegyék közül kettő: az esztergomi és a kalocsai, érseki rangot kapott, ami biztosította, hogy a magyar püspökségeket ne külföldi (például német) érsek irányítsa. A magyar egyházszervezet így nem idegen testként, hanem az önálló és független Magyar Királyság kere­tében, valójában annak részeként került kiépítésre.

A magyar állam és a közigazgatás alapjait István szervezte meg, csakúgy, mint a védelmi struktúrát. Ennek köszönhetően a fiatal magyar államnak 1030-ban sikerült kivédenie II. Konrád német-római uralkodó országunk alávetésére irányuló hadjáratát, egészen Bécsig kergetve az ellenséget.







István király szemei előtt a keresztény Magyarország megteremtése lebegett, életcéljának tartotta a kereszténység elterjesztését. A kor viszonyai közepette ennek érdekében kétség kívül hatalmi kényszerrel is operált a vallási szférában (bár szigorát illetően jóval az akkoriban szokásos európai mérték alatt), ami módszertanilag természetesen ma ugyanúgy nem követendő minta, mint az egyházszervezésben való államhatalmi részvétel. De ezek az anomáliák sem csökkentik annak felbecsülhetetlen jelentőségét, hogy a magyarság és a keresztény hit és erkölcs világának összetalálkozása az ő államalapítói munkásságához kötődik, és ez a találkozás még ebben a vegyes, részleges, részint mesterséges formátumában is elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy népünk megmaradását biztosítsa, jövőjének tartós alapokat vessen.

Kevesen tudják, de István király Jeruzsálem jelentőségét is felismerte. Hozzákapcsolva hazánkat - és magát Európát - a kereszténység szülővárosához, 1018 után ő nyitotta meg a Nyugat-Európából Jeruzsálembe vezető zarándokutat, aminek biztonságosságát Európa-szerte di­csér­ték. Addig a zarándokok csak tengeren át tudtak eljutni Európából a Szent Városba, ezt az utat azonban az arab kalózok támadásai nagyon veszélyessé tették. A zarándokútvonal magyarországi szakaszának főbb állomásai Győr, Székesfehérvár, Tolna, Baranyavár, Vukovár és Belgrád voltak. Szent István király Nagy Legendájának leírása szerint a király egy zarándokházat is alapított Jeruzsálemben az odalátogatók támogatására, és azt bőségesen ellátta jövedelemforrásokkal.

Szent István király célja tehát az volt, hogy fennmaradásunkat önálló államisággal és azzal biztosítsa, hogy integrálja hazánkat abba a zsidó-keresztény kultúrkörbe, aminek ember- és szabadságképe mind a mai napig egyedülállóan járult hozzá a világ élhetővé tételéhez, és megalapozta népünk történelmi küldetését ennek az értékrendnek a védelmére. Ma, amikor Európa lábbal tiporja keresztény örökségét, amikor globalista és föderalista erőközpontok a nemzetállamok fölbomlasztását célozzák, a keresztény és önálló magyar királyság céljától vezérelt államalapító királyunk emlékünnepe is ösztökéljen: legyünk jó keresztények, és maradjunk meg magyarnak!







Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot!

Link



Isten éltessen, Magyarország!

Link



Magyarország az én hazám


Link





Ez az ország a hazád: rockopera - részlet

Link



Vadkerti Imre - Fehér Nóra: Hazám, hazám; Isten ujja megérintett

Link



Nagy Szilárd feat. Ragány Misa - Drága Hazám (Augusztus 20.) - hivatalos klip

Link





Kormorán zenekar - Húzd a harangot; Finálé

Link











 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Címkék: emlékezettudatot, összetalálkozása, biztonságosságát, fennmaradásunkat, megszervezésével, egyházszervezői, zarándokútvonal, egyházszervezet, fölbomlasztását, szenvedélyesen, magyarországot, székesfehérvár, függetlenséget, államszervezői, visszaigazolja, hozzákapcsolva, módszertanilag, elterjesztését, szülővárosához, kiteljesedését, elévülhetetlen, fennmaradását, kereszténység, jeruzsálemben, aposztrofálva, szabadságképe, egyedülállóan, legnagyobbjai, zarándokházat, nemzetállamok, megszervezése, magyarországi, zsenialitásra, szabadságharc, államalapítói, munkásságához, magyar államalapítás, független magyar, kommunista rendszer, ünnep eredeti, 1949-es –, idevágó nemzeti, emberiség né­pekre, felsőbb akaratot, ezeréves magyar, népünk hosszú, római pápától, német-római császártól, nevezetes „, pápától való, egyházszervezői munkája, magyar püspökségeket, ISTEN ÉLTESSEN, ISTEN ÉLTESSEN MINDEN MAGYART, Szent István, Német-római Császárság, Bizánci Császárság, Magyar Királyság, Nyugat-Európából Jeruzsálembe, Szent Városba, Nagy Legendájának, Vadkerti Imre, Fehér Nóra, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Drága Hazám,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hernádkak  Alvó kislány  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Törött csészék  Nyíljatok meg  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Intelem  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Ted Engstrőm gondolata  Kokárda  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  William Shakespeare-től idéze...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Szeretettel  Március 15 emlékére virágba bo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Az embernek fiatal korában van  Nem kellett volna!  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Isten áldja  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Magyarország ilyen hely.  Szép estét kedves látogatóimna...  Sötétség és világosság  Müller Péter tollából  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Paul David Tripp Március 17  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Szép álmokat!  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Meghitt estéken . . .  Jó éjszakát  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Kezdet  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Március 15 emlékére virágba bo...  Őri István - Dal az életről 
Bejegyzés Címkék
magyar államalapítás, független magyar, kommunista rendszer, ünnep eredeti, 1949-es &#8211, idevágó nemzeti, emberiség né­pekre, felsőbb akaratot, ezeréves magyar, népünk hosszú, római pápától, német-római császártól, nevezetes &#8222, pápától való, egyházszervezői munkája, magyar püspökségeket, magyar egyházszervezet, magyar állam, közigazgatás alapjait, védelmi struktúrát, fiatal magyar, keresztény Magyarország, kereszténység elterjesztését, vallási szférában, akkoriban szokásos, kereszténység szülővárosához, zarándokok csak, utat azonban, arab kalózok, zarándokútvonal magyarországi, odalátogatók támogatására, zsidó-keresztény kultúrkörbe, világ élhetővé, nemzetállamok fölbomlasztását, emlékezettudatot, összetalálkozása, biztonságosságát, fennmaradásunkat, megszervezésével, egyházszervezői, zarándokútvonal, egyházszervezet, fölbomlasztását, szenvedélyesen, magyarországot, székesfehérvár, függetlenséget, államszervezői, visszaigazolja, hozzákapcsolva, módszertanilag, elterjesztését, szülővárosához, kiteljesedését, elévülhetetlen, fennmaradását, kereszténység, jeruzsálemben, aposztrofálva, szabadságképe, egyedülállóan, legnagyobbjai, zarándokházat, nemzetállamok, megszervezése, magyarországi, zsenialitásra, szabadságharc, államalapítói, munkásságához, államalapítás, természetesen, püspökségeket, államalapító, erőközpontok, biztosította, egyházmegyék, történelmünk, odalátogatók, támogatására, egyértelműen, magyarország, értékrendnek, köszönhetően, közigazgatás, életcéljának, államisággal, megteremtése, formátumában, államhatalmi, jelentőségét, jeruzsálembe, megünnepelni, megmaradását, keresztények, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 850
  • e Hét: 7194
  • e Hónap: 33817
  • e Év: 171189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.